Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3373 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
טרמוסטט לא היה נסגר כמו שצריך.

אז התוצאה: רכב יורד בירידה תוך בלימת מנוע, טרמוסטט אמור לצמצם את זרימת המים ברדיאטור אבל לא עושה את זה, המנוע מתקרר.

נהג חוזר לגז, מנוע חוזר לטמפרטורה קרובה לטמפ' עבודה תקינה.

מחשב ניהול "מבין" שזה מצב לא תקין, אחרי שמנוע הגיע לטמפ' עבודה, הוא לא אמור לרדת משם כ"כ נמוך.

אז מחשב "רוצה" להודיע לנהג שיש משהו לא תקין במערכת קירור. איך נהג יבין זאת הכי מהר? כשיראה בלוח שעונים חיווי של טמפ' גבוהה. וזה מה שסאנגיונג עושה, מראה לו טמפ' גבוהה כשבפועל היא נמוכה. זאת אומרת זה לא חיווי טמפ' אלא סוג של חיווי תקלה.

שעון החום מגיב ליוניט חום או לאינפורמציה של מידת טמפרטורת המנוע שמגיעה מכוון יחידת בקרת המנוע.

אני לא חושב ומעולם לא נתקלתי, בלוגיקה שכזאת של טמפרטורה נמוכה מידי, שתגרום ליחידת בקרת המנוע לדווח על טמפרטורה גבוהה מידי.

אני כן מכיר שאם יש תקלה של חיישן טמפרטורת מנוע, אזי יהיה דווח על טמפטורה ברירת מחדל גבוהה על מנת להפעיל מאווררים, להדליק נורת חום גבוה בלוח שעונים או התראה אחרת לנהג, לדוגמה נורת תקלה רגילה של מערכת ניהול המנוע.

במצב זה יהיה רשום קוד תקלה של חיישן טמפרטורה או התחממות יתר, מה שלא היה אצל איתמר.

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הטרמוסטט נסגר כמו שצריך, תראו בתמונות, הוצאתי אותו מהמערכת סגור לגמריי.

אני מאמין שהבעייה היא בפתיחה שלו, שכן אני משער (ובהמשך השבוע גם מקווה להוכיח) שהקפיץ נחלש ולכן התרמוסטט נפתח יותר מדי מוקדם, מה שגרר טמפרטורת עבודה של 75~ מעלות.

דניאל, בהמשך להודעה #38 ככה אני מבין את הלוגיקה של ה ECU:

1. המנוע מתחמם לאט לאט אל עבר טמפרטורת העבודה.

2. מבחינת ה ECU ברגע שהמנוע עבר את ה 70 מעלות - תם תהליך ההתחממות ומכאן ואילך הוא נמצא בטמפרטורת עבודה שנופלת בטולרנס המותר (שאני מאמין שהוא 70-100 מעלות).

3. בעת ירידה ארוכה - ועל אחת אם משתמשים בבלימת מנוע שמאיצה את פעולת המאוורר המכני - הטרמוסטט לא נסגר עד הסוף, מה שגורם לטמפרטורה לרדת אל מתחת ה 70 מעלות.

4. מחשב הרכב רואה שהטמפרטורה ירדה מתחת לטולרנס המותר ועל כן הוא מתריע על כך לנהג בדמות מד טמפרטורה שמזנק למעלה וכנראה גם שומר קוד תקלה P1115 בזכרון (לא קראתי עדיין תקלות בסורק).

5. הנהג ההיסטרי ממהר לעצור בצד ולכבות את המנוע. מיד עם ההנעה מחדש מד הטמפרטורה מתייצב באמצע כאילו לא קרה כלום, כי אין כלום (ב. נתניהו).

6. למחרת הנהג נוסע למוסך לבדיקה ושם כבר יטפלו בו.

זו לפחות ההשערה שלי.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

זאת תהיה פעם ראשונה שאני נתקל יחידת בקרה מזהה תקלה ובמקום להתריע עם נורת תקלה היחידה מתריעה עם שעון חום שעולה הדרגתית למעלה וגם חוזר למצבו המקורי כאשר העומס מנוע חוזר.

האמת שזה לא בעיה לאמת את זה עם נגד משתנה כדי לדמות טמפרטורה נמוכה מידי אחרי שהמנוע מגיע לטמפרטורת עבודה תקינה.

אולי בהזדמנות, שיהיה לך זמן.

פורסם

המד חום לא עולה הדרגתי, הוא מזנק למעלה ונורה אדומה מהבהבת צווחת עליך.

ברגע שהטמפרטורה חוזרת לתחום התקין או אם מכבים מיד את הרכב ומניעים מחדש המד חום יורד באותה המהירות שהוא עלה ומתייצב על האמצע :roll:

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אולי נשמע הגיוני למי שלא שמכיר את פעולת המערכת קירור ברכב.

במערכת הקירור, אם יש לחץ אז זה בגלל הטמפרטורה ולא משאבת המים ושנית תרמוסטט לא מגיב ללחץ אלא רק לטמפרטורה.

גם התשובה שלך הגיונית

אבל לדעתי היא נכונה כשהחלקים נמצאים במצב תקין.

המקרה פה שונה, כשהייתי מאתר תקלות במערכות חשמל במרכבות, כדי לפתור תקלה צריך לחשוב איזה תקלה יכול להיות בעקבות חלק פגום.

ממש לדמיין מה יוביל לאיזו תופעה.

הפתיע אותי לקרוא בדיעבד שפוטש לא החליף דבר ראשון טרמוסטט.

פורסם
מי המומחה שלך לסאנגיונג? אני רוצה לחתוך את הוורידים מרוב דיכאון בגלל המוסו ספורט שלי (אף אחד לא מצליח לתקן ראש מנוע )

תרשה לי (מנסיון)להמליץ לך אפילו לא לנסות,מחיר מנוע קומפלט מייבוא כולל הרכבה ואחריות אצל יבואן כמו שלמה נאור הוא כ 7000ש"ח.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

דווקא אם ההתנהגות הזו של מחשב הרכב באמת כך, יכול להיות שהיצרן כיסה פה פינה קריטית ?

נגיד שהרכב נוסע בטמפ' עבודה תקינה עד שמתפוצץ צינור או רדיאטור או כל תקלה אחרת שגורמת לאובדן מהיר של נוזל קירור. החיישן שעכשיו כבר לא במגע עם נוזל הקירור יכול לתת קריאה נמוכה מטמפ' העבודה. אולי היצרן חשב על מקרה הקיצון והחליט לספק התראה בצורת הודעת חירום על התחממות.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
הטרמוסטט נסגר כמו שצריך, תראו בתמונות, הוצאתי אותו מהמערכת סגור לגמריי.

אני מאמין שהבעייה היא בפתיחה שלו, שכן אני משער (ובהמשך השבוע גם מקווה להוכיח) שהקפיץ נחלש ולכן התרמוסטט נפתח יותר מדי מוקדם, מה שגרר טמפרטורת עבודה של 75~ מעלות.

זו לפחות ההשערה שלי.

ההשערה אומתה :-D

היום ביצעתי בדיקה לטרמוסטט הישן. מילאתי קערה עם מים ועקבתי אחרי הטמפרטורה.

לפי הספרות הטרמוסטט אמור להתחיל להיפתח ב- 85 מעלות ולהגיע לפתיחה מקסימלית ב- 100 מעלות.

כפי שעיניכם רואות ב- 85 מעלות הטרמוסטט כבר פתוח במידה נאה, לא רק סדק או חריץ שמעיד על תחילת הפתיחה.

הטרמוסטט הגיעה לסגירה מלאה (או תחילת פתיחה) ב- 67.5 מעלות, 17.5 מעלות פחות מהטמפרטורה שקבע היצרן.

ספרות היצרן:

Thermo.jpg

טרמוסטט סגור לחלוטין:

IMG_20170421_100232 (Custom).jpg

85 מעלות:

IMG_20170421_100754 (Custom).jpg

82 מעלות:

IMG_20170421_100850 (Custom).jpg

80 מעלות:

IMG_20170421_100945 (Custom).jpg

75 מעלות:

IMG_20170421_101211 (Custom).jpg

72 מעלות:

IMG_20170421_101345 (Custom).jpg

פורסם

כן, כתבתי את זה בהודעה #31. מאז טמפרטורת העבודה חזרה להיות בנורמה.

• תוכן חדש...