Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3373 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

קראתי שוב פעם את האשכול ונראה על פניו שזו לא בעיה חשמלית אלא בעיה במערכת הקירור. אל תשכח שבהילוך ראשון נוזל התיבה מתחמם בצורה ניכרת והחום מתפנה על-ידי נוזל הקירור לכן מאוד ייתכן שהחום הנוסף גורם לעליית טמפ' נוזל הקירור מעבר למותר. אם הייתה בעיה חשמלית כנראה היית נתקל בה יותר מה הצפוי.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תודה לעונים.

יכול להיות שזה בעיית חיוט לחיישן טמפרטורה. אולי כשמנוע נמצא בהטיה עקב בלימת מנוע, איזשהו חוט נמתח.

ברנו שהייתה לי ניתוק פלג מחיישן טמפרטורה היה מפעיל תוכנית גיבוי - שעון טמפ' למקסימום ומאוורר למהיורת גבוהה, בלי קשר לטמפ' בפועל.

אבדוק את העניין למרות שאני בספק. בכל שלוש הפעמים שזה קרה עבר פרק זמן ממושך מתחילת השימוש בבלימת המנוע ועד ה"התחממות". זה ממש הרגיש כאילו זה פועל על סוג של טיימר, מתוכנת ומתוזמן, לא מקרי. אני גם מאמין שאם אכן הייתה בעייה של חיווט רופף אז ההתראה הזו הייתה קופצת בתנאי נסיעה נוספים, בטח בזמן נסיעת שטח עם כל הרעידות והטלטלות.

התופעה היא של בועת אויר במערכת היכן שהוא.

זה מה שאני היית עושה.

מרוקן את כל הנוזל קירור מהמערכת החוצה עד כמה שניתן וממלא מחדש ומבצע ניקוז אויר לפי מה שרשום בספרות היצרן.

אם הנוזל קירור שאתה מרוקן הוא תקין ומתאים לרכב, שמור אותו לשימוש חוזר כאשר אתה ממלא מחדש.

בדקתי בספרות היצרן וגם במקבץ TSB שהתפרסמו במרוצת השנים. אין הנחייה מיוחדת לניקוז אוויר, לא צריך להשתמש בכלי מיוחד וגם אין פטמות ניקוז.

קראתי שוב פעם את האשכול ונראה על פניו שזו לא בעיה חשמלית אלא בעיה במערכת הקירור. אל תשכח שבהילוך ראשון נוזל התיבה מתחמם בצורה ניכרת והחום מתפנה על-ידי נוזל הקירור לכן מאוד ייתכן שהחום הנוסף גורם לעליית טמפ' נוזל הקירור מעבר למותר. אם הייתה בעיה חשמלית כנראה היית נתקל בה יותר מה הצפוי.

לא הבנתי. מה הקשר להילוך ראשון? ההתחממות מתרחשת רק בירידה ארוכה. אני מסכים שזה לא מריח כמו בעייה חשמלית.

יכול להיות שכשהגיר מתחמם הנורה שנדלקת היא של החום מנוע?

כשאתה נמצא בירידה ושם ב3 הממיר מומנט ננעל או עדיין לא?

נדלקת הנורה של החום מנוע, לא נדלקת נורת אזהרה של הגיר (לא בדקתי אם יש בכלל כזו). ממיר המומנט ברכב הזה לא ננעל בשלישי, הוא ננעל רק ברביעי ואחרי 120~ קמ"ש, עדכנתי את הממצאים בשרשור ההוא.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לא הבנתי. מה הקשר להילוך ראשון? ההתחממות מתרחשת רק בירידה ארוכה. אני מסכים שזה לא מריח כמו בעייה חשמלית.

בטעות כתבתי הילוך ראשון במקום הילוך שני. אני מציע שתבצע נסיעה מנהלתית ולקראת סיום הנסיעה סע בהילוך ראשון 100-200 או קצת יותר בכדי לבדוק האם הטמפ' של נוזל הקירור עולה בצורה משמעותית.

איזה כייף לי :)

פורסם

התופעה מתרחשת לאחר נסיעה של דקה-דקה וחצי בירידה וללא לחיצה על הגז, שום התחממות לא צריכה להופיע.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בדקתי בספרות היצרן וגם במקבץ TSB שהתפרסמו במרוצת השנים. אין הנחייה מיוחדת לניקוז אוויר, לא צריך להשתמש בכלי מיוחד וגם אין פטמות ניקוז.

עזוב מקבצי TSB או כלים מיוחדים, שאלת שאלה האם תופעה כזו מוכרת באופן כללי ולאו דווקא סאנגיאנג, אז עניתי לך בכללי.

פורסם

אוקיי, אז יש דגש מיוחד למילוי? מה כדאי לעשות שונה הפעם שלא עשיתי בהחלפת הנוזל לפני 7K ק"מ? למלא לאט יותר?

ולמה זה מופיע רק בירידה ולאחר זמן ממושך?

פורסם

אולי משאבת מים במצב גבולי שלא מזרימה מספיק נוזל בגלל שאתה לא לוחץ על הגז בירידה. לאחר פרק זמן ממושך במצב הזה טמפרטורת הנוזל עולה. ברגע שאתה לוחץ על הגז אתה מגביר את זרימת נוזל הקירור והוא מתקרר.

פורסם

משאבת המים מסתובבת עם המנוע בלי קשר לגז..

אומר איתמר שהמנוע על 3K סל"ד בירידה, שזה כניראה הכי הרבה שהמנוע הזה מגיע אצל איתמר חח

אז משאבת המים בשיא התפוקה

יום טוב גם לך

פורסם
משאבת המים מסתובבת עם המנוע בלי קשר לגז..

אומר איתמר שהמנוע על 3K סל"ד בירידה, שזה כניראה הכי הרבה שהמנוע הזה מגיע אצל איתמר חח

אז משאבת המים בשיא התפוקה

וזה בכלל לא הגיוני שהטמפרטורה מזנקת ויורדת כל כך מהר, בלי קשר לתפוקה של המשאבה. גם ככה אם בסל"ד נמוך יותר ובD האוטו לא משמיע פיפס אז ככל הנראה כמו שהרבה אמרו זה ככל הנראה בעיית חשמל.

ועוד משהו, למה לעזאזל יורדים על סאנגיאנג?

ועוד עוד משהו, איתמר עדיין אין ג'נטים, סורי :(

פורסם
וזה בכלל לא הגיוני שהטמפרטורה מזנקת ויורדת כל כך מהר, בלי קשר לתפוקה של המשאבה

ראה תגובה מספר 2 בשירשור..

לא לגמרי הבנתי למה ציטטת אותי

יום טוב גם לך

פורסם

זה בדיוק מה שחשבתי לעשות. עלתה לי השערה שאולי משאבת המים מייצרת הקצפה בסל"ד גבוה.

פורסם

משאבת המים אמורה להיות תקינה אחרת המנוע היה מתחמם בעומס.

ההתחממות היא כאשר אין עומס.

בדוק וראה האם יש התחממות במצב של האצה חופשית של המנוע.

אגב, ה EGR מבוטל אצלך, אני זוכר נכון?

• תוכן חדש...