Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3595 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגבי עניין מעבר ההילוכים המהיר.

לא נתקלתי ברכב חדש מהשנים האחרונות שלא מכוייל כך. בחלק יש מצב ספורט שמושך מעט יותר את ההילוכים אבל 99% מהגירים האוטומטים בעידן הבהלה לחיסכון בדלק מעבירים הילוכים בין 2,000 ל-2,500 סל"ד. ברובוטיים כפולי מצמדים זה אפילו בולט יותר, באיביזה 1 ליטר במצב הרגיל הרכב מרגיש לפעמים עצלן קצת בגלל ההחלפות המהירות האלה, מצב S משפר את המצב והוא העדיף עליי.

לקדת לאוטו קטן וחלש יותר זה לא פשוט, על אחת כמה וכמה כשמנסים מותג לואו קוסט כמו דאצ'יה בתור המחליף, צריך לעשות איזשהו סוויץ' בראש לפני בדיקה כזאת.

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הבנתי אותך עם הסלריו. וזו באמת השוואה ראויה לדאציה.

אבל, הסלריו היא כן מונדאו?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

עדיין לא, אבל זה מתקרב לאוטו נורמלי.

Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

תבדקו את הספארק הרציפה. שם יש מנוע סביר לחלוטין ותיבה רציפה מעודנת.

לא יודע מה בדיוק טווח המחירים אבל קיבלתי לפני שבועיים ספארק כזו חדשה מהחברה (החליפה את הספארק הקודמת ידנית שהייתה לי 3 שנים) ואני באמת ממליץ עליה. רכב קטן עם מנוע 1.4 (98 כ"ס) וגיר רציף שיחד משתלבים טוב מאוד, לפעמים התגובה של הגיר מרגישה קצת בדיליי (חולפות כמה עשיריות שניה לעיתים עד שהגיר "מגיב", אני מניח שזה הגיר) אבל לדעתי זה בסדר. מערכת מולטימדיה נחמדה מאוד עם הכל מובנה כולל מצלמת רוורס. לא אשווה אותה לרכב אמריקאי אמיתי אבל היא כן מרגישה לי קצת אמריקאית מבחינת המתלים, מתלים רכים וקפיציים, בוודאי הרבה יותר מהספארק הקודמת. צריכת דלק אצלי קצת לא פקטור כי אני נוהג עליה די מהר ולא עושה חשבון לדוושה, צריכה ממוצעת בתחנה עד עכשיו 1/10.5 בערך, והיא חדשה ממש אז נראה לי שהיא צורכת קצת יותר כרגע (אם אינני טועה ממה שקראתי פעם בפורום שהצריכה קצת גבוהה יותר ברכב ממש חדש). בידוד רעשים (וכנראה גם שדרוג מערכת המולטימדיה) זה עוד משהו ששיפרו מאוד, לשם השוואה בספארק הקודמת כשהייתי על 130-140 בקושי יכולתי לשמוע שיחה בטלפון והייתי חייב ווליום גבוה מאוד במערכת כדי לשמוע טוב את המוסיקה, בידוד רעשים פשוט היה נוראי, בחדשה לעומת זאת הבידוד באמת מצויין, ביצעתי שיחות טלפון על 150 קמ"ש וזה מרגיש כמו ברכב גדול ושקט. סל"ד על שיוט ב 150 באזור ה 3.7 שזה לדעתי יפה מאוד לרכב קטן, לצורך השוואה בספארק הקודמת הייתי צריך יותר מ 4.5.

שורה תחתונה - אני לא סגור בדיוק על המחיר שלה ואם היא אופציה, אבל היא מרגישה "יוקרתית" יחסית לרכב במידות מיני האלה.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

לפי מה שכתבתי בהודעה המקורית - לא, לא ממש.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
עדיין לא, אבל זה מתקרב לאוטו נורמלי.

לא יודע ה מקרב אותו,אבל העיצוב,נוחות מושבים מרחיקים אותה מאוטו נורמלי מרחק שנות אור.

מספיק לקרוא את הכתבה של חן ולהבין למה הוא לא אוטו נורמלי.

עריכה אחרונה על ידי yulianx

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
תיקנתי לך.

(לא, כי כנראה יש יבואנים שעוסקים בתחום בתמורה למחשבות נעימות וחיוכים)

ברור לכולנו שהמטרה של היבואן (או ביל עסק או מוכרן) למכור כמה שיותר בשביל להגדיל את הרווח.

הבעיה היא כשיבואן מוכר רכב ואומר שהרכב הוא מצויין למחיר ולטכנולוגיה שבה. כי הטענה שלי שהגיר חד מצמדי הוא סיוט. כי הלקוח לא צריך להתאים את עצמו לרכב, אלא להפך.

עובדתית אתה יכול לראות שאמא של פות"ש אומרת "בסדר, נתרגל".

פורסם

נהגתי באחד עם גיר ידני ודווקא החוויה היתה קצת שונה. המנוע קטן ומוגדש, לא הרגשתי מחסור בכוח וגם לא השהיית טורבו רצינית אז אני מנחש שההשהייה אצלך נבעה מהגיר הרובוטי, למרות שהוא כוייל למיטב הבנתי בצורה שאמורה להיות יותר נעימה. לא ציפיתי לרכב ברמה של האירופאיות המתקדמות אבל צריך לזכור שמדובר על רכב גבוה יחסית, שזה ערך מוסף למי שמחפש ואין מחירים כאלו לרכב ״כמו ג׳יפון״ אחר. עצבן אותי הרעש מבחוץ וזה שלא היתה לו מערכת מניעת הדרדרות בעליה, אבל לרובוטי יש למיטב הבנתי. סך הכל גם רכב שנראה לא רע, ולדעתי קניה טובה למי שמחפש רכב קצת גבוה ושונה מהסופרמיני השגרתיות, ומוכן לוותר על איכות פנימית ברמה של חלק מהמתחרות. מעניין איך יהיה הגיר הרובוטי בדאסטר.

פורסם
ברור לכולנו שהמטרה של היבואן (או ביל עסק או מוכרן) למכור כמה שיותר בשביל להגדיל את הרווח.

הבעיה היא כשיבואן מוכר רכב ואומר שהרכב הוא מצויין למחיר ולטכנולוגיה שבה. כי הטענה שלי שהגיר חד מצמדי הוא סיוט. כי הלקוח לא צריך להתאים את עצמו לרכב, אלא להפך.

עובדתית אתה יכול לראות שאמא של פות"ש אומרת "בסדר, נתרגל".

זה מאוד סובייקטיבי. לי יש גיר כזה והוא סבבה לגמרי מבחינתי. אני כל חיי נהגתי על רכב ידני ועבורי זה סבבה לגמרי.

99% מהזמן אני על מצב ידני, מעביר הילוכים בעצמי - ולפעמים אני נותן לו לעשות את ההעברה. איפה שאני מרגיש שהוא טועה (במצב האוטומטי), אני יכול לתקן אותו בזמן אמת עם הורדה של ההילוך.

פורסם

רק כמה תיקונים קטנים:

* המערכת היא מערכת מקורית של רנו (מיוצרת על ידי LG) שנמכרת בלא מעט דגמים בכל רחבי העולם.

* רכב קשה? אחד הרכבים היותר רכים שנסעתי בהם... מעט קופצני וזה בגלל שהוא גבוה ולכן טבעי. בוא נגיד שבטריוס (דור 2), טוסון וגרנד ויטארה ההרגשה יותר קופצנית.

* יש לפעמים חסר בכוח בגלל שהטורבו לא נמצא בשיא היעילות שלו. זה מעיק בהחלט. 2000 סל"ד ומעלה יותר טוב. מעל 2500 סל"ד אין בכלל בעיה (בהשוואה כמובן ביחס לנפח ולמחיר).

* אין לי מושג על איזו מחלת ים אתה מדבר, נהגתי ברכב הזה, ישנם בורות אבל הם ברורים מאוד מתי הם והם קבועים. ההעברות עצמן חלקות ולא מדננדות את הרכב אבל הרכב, כתוצאה מכך, מעביר הילוכים לאט יותר. אצלי זה סעיף פוסל אגב, מכיר אישית שני אנשים שממש מרוצים מהרכב הזה ומהגיר ככה.

* הנדסת אנוש מציקה באמת. אפשר להתרגל אבל זה עדיין מעיק. גם אחרי שנה.

* הרכב לא מתחיל נסיעה כשאתה עוזב את הברקס בגלל שיש לו היל הולדר.

באופן אישי גם אני לא הייתי רוכש את הגרסה הרובוטית אבל זה פשוט בגלל שהגיר איטי וזה היה משגע אותי. לדעתי הגרסה הטובה ביותר של הסטפווי זו גרסת הדיזל אך היא לא רלבנטית עבורך.

פורסם
רק כמה תיקונים קטנים:

* רכב קשה? אחד הרכבים היותר רכים שנסעתי בהם... מעט קופצני וזה בגלל שהוא גבוה ולכן טבעי. בוא נגיד שבטריוס (דור 2), טוסון וגרנד ויטארה ההרגשה יותר קופצנית.

אצלי זה סעיף פוסל אגב, מכיר אישית שני אנשים שממש מרוצים מהרכב הזה ומהגיר ככה.

.

+422 מרוצים לפי מכירות של השנה לדגם רובוטי .

פורסם

השאלה כמה מהם תמצא עד סוף השנה ביד2.

ובכלל, הכל עניין של עד כמה אתה מוכן להתפשר בשביל ישיבה גבוהה ולקרוע את הניילונים.

אני לא הייתי משלם 80 אש"ח (זה מה שזה בערך עולה כולל אגרת רישוי וריבית על המימון, לא כולל תוספות) על זה, אחרים כן.

פורסם
לא יודע ה מקרב אותו,אבל העיצוב,נוחות מושבים מרחיקים אותה מאוטו נורמלי מרחק שנות אור.

מספיק לקרוא את הכתבה של חן ולהבין למה הוא לא אוטו נורמלי.

הסלריו מכונית גרועה, שלא עושה שום חשק - לא לראות אותה ולא לנהוג בה.

הסטפווי הידנית מכונית חביבה מאד, ורחוקה שנות אור מהסלריו.

קשה להאמין שתיבה, גרועה ככל שתיהיה, יכולה להפוך ב 180 מעלות את טיבה של המכונית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...