Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3595 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מבחינתי סלריו או אלטו שהיה זה סתם מחזיק מפתחות עם 4 גלגלים. לגבי דאצ׳יה דגם רובוטי. אין עדיין מכירות ביד 2 של דגם רובוטי למרות שמוכרים דגם הזה כבר 8 חודשים.

יש אולי 8 או 10 מכוניות מדגם ידנית וכל אחת עשה לפחות 30 עד 45 אלף קילומטרים..רובם מוכרים בגלל שדרוג לדאסטר או משהו אחר..

לגבי השווה סלריו לסטפווי זה ממש לא לעניין,כי לדאציה סטפווי יש יותר פלוסים בכל הפרמטרים..אולי לדגם סנדרו אפשר להשוות אבל גם היא עדיפה מאשר סלריו.

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם אני השתעשעתי במחשבה שהסנדרו הידנית יכולה, אולי, להוות חלופה משתלמת לסופר מיני חדשה.

לקחתי אותה לנסיעת מבחן והאמת - הופתעתי, אבל לא לחיוב.

הרכב מרגיש כמו רכב מזרח אירופאי מיושן מלפני 20 שנה.

זה מתחיל מרמת הגימור הירודה של הפלסטיקה - הכי זול שיש (כמו במכוניות היפניות של שנות ה-80),

ממשיך במתגים ובאביזרים הבסיסיים שנראים כאילו נלקחו נאספו באופן אקראי מדגמים שונים.

הנסיעה ברכב ירודה גם היא, מהלך ידית ההילוכים רחוק ולא מדויק, דוושת הקלאץ דורשת לחיצה ארוכה ביותר,

המנוע עצל ווהשילוב עם הגיר הנחות, ממש לא מצליח לדרבן אותו להתקדם.

כל האצה משמעותית מחייבת הורדת הילוך ותכנון מראש.

מעל מהירות 90 קמ"ש רעשי הרוח היו חזקים ביותר ולעיתים היה נדמה לי כאילו יש מטען חורג על הגג.

מעבר לאמור ידית ההילוכים מעבירה באופן בלתי אמצעי את רעידות המנוע.

לצד החיובי יש לציין כי הרכב מרווח מאד ובהחלט נמצא בקצה העליון של הקטגוריה וכן כי הרכב נראה די נאה (חיצונית), למעט צלחות הגלגלים הזולות.

למי שמחפש חווית נהיגה כלשהיא - זה ממש לא הרכב בשבילו.

למי שמוכן להתפשר (והרבה) על איכות לטובת רכב חדש ופונקציונלי - זה אולי יתאים.

לטעמי כל סופר מיני בת שנתיים מהווה חלופה הרבה יותר מוצלחת במחיר דומה.

פורסם

סנדרו חדשה עולה 55 אלף שקל, ככה שאם אתה משווה חדש מול חדש אין לך ממש הרבה ברירות.

אבל אני פשוט לא מצליח להבין איזו חווית נהיגה חיפשת ברכב עם מנוע 1.2 אטמוספרי עם 70 סוסים בערך? הרכב הזה נועד להיות חלופה מרווחת לרכב עירוני או כזה שעומד בפקקי גוש דן במהלך שעות היום.

ואגב, בהחלט רכב קצת ישן יותר עדיף אבל ב.מ.וו סדרה שבע בת 8 שנים עדיפה פי מיליון על סופרמיני בת שנתיים מבחינת איכות. אז למה שלא תיקח אותה? תשווה חדש לחדש.

פורסם

דאצ'יה סנדרו לא תהיה פוקוס ובטח לא מונדיאו.

מי שרוצה מונדיאו - שישלם פי 2 מהדאצ'יה.

ובפי 2 ממונדיאו תקבל אפילו C קלאס מאובזרת.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

הרושם שלי זה שהיא לא תהיה אפילו פיאסטה (מעולם לא נהגתי בפיאסטה).

Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
הסלריו מכונית גרועה, שלא עושה שום חשק - לא לראות אותה ולא לנהוג בה.

הסטפווי הידנית מכונית חביבה מאד, ורחוקה שנות אור מהסלריו.

קשה להאמין שתיבה, גרועה ככל שתיהיה, יכולה להפוך ב 180 מעלות את טיבה של המכונית.

לגמרי ‚ הסלריו פח אשפה אמיתי ‚ מושבים מקרטון (הרגשה) לא נוחה בשיט ‚ אם כבר תמורה אז הסלריו אמורה לעלות אולי 50K ‚ הסטפווי לא מודרנית אבל לי הרגישה נוחה ‚ אפילו מאוד .

• חברי המעגל הראשון
פורסם

דווקא ראיתי איזה מבחן ששיבח את המושבים בסלריו.

מה שבטוח, הרכב הזה נראה כמו הצרות של אבי ביטר. אני אעדיף סנדרו בכל יום על הדבר הזה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בוודאי שהיא לא! זה כל הרעיון, אתה מקבל רכב שהחסרונות שלו ברורים מאוד מהרגע הראשון שהתיישבת בו. מצד שני אתה מקבל רכב חדש עם אחריות ארוכה (3 שנים או כאופצייה, 5. וחבל שבארץ לא עשו כמו בבריטניה שניתן להאריך ל7) במחיר זול בלא מעט ש"ח מהמתחרות הישירות שלו.

פורסם
דאצ'יה סנדרו לא תהיה פוקוס ובטח לא מונדיאו.

מי שרוצה מונדיאו - שישלם פי 2 מהדאצ'יה.

ובפי 2 ממונדיאו תקבל אפילו C קלאס מאובזרת.

ברור שסנדרו זאת לא פוקוס, אבל זה החלופה שלו פוקוס\מונדאו משומשת או סנדרו חדשה, וזה המשוואה, האם כדאי ללכת על חדש מול משומש ואיכותי יותר.

והמסקנה שלו (שכנראה להרבה חברה כאן לא נעים לשמוע, וזה הכיף בפורום לשמוע דעות של אחרי שלא חושבים כמונו לפעמים) היא חד משמעית לא הרכב לא עומד בסטנדרטים מינימאלים של גיר.

והוא לא דיבר על מרחב פנים או סחיבה פרופר, אלא על נוחות נסיעה וגיר וכן שווה לפעמים לקנות משומש.

לדוגמא הונדה ג'אז\טויוטה ורסו שנת 2012-3 יהיו פחות אמינות מהסנדרו? אני לא חושב כך והגיר שלהם ומרחב הפנים לא פחות טוב ואולי אף יותר טוב.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

נכון מאד. תמיד מדברים פה שחדש זה הכי טוב מכל הבחינות כאילו מדובר בעובדה. לא תמיד זה ככה. סנדרו חדשה זה טוב במיוחד למי שלא מוכן להתפשר על אחריות יצרן וקריעת ניילונים אבל בתקציב נמוך + יש לו מספיק כבוד עצמי כדי לא להיראות נוהג בסלריו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הפיאסטה הקודמת היא די שיט, אז זו חתיכת ירידה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
והמסקנה שלו (שכנראה להרבה חברה כאן לא נעים לשמוע, וזה הכיף בפורום לשמוע דעות של אחרי שלא חושבים כמונו לפעמים) היא חד משמעית לא הרכב לא עומד בסטנדרטים מינימאלים של גיר.

לדוגמא הונדה ג'אז\טויוטה ורסו שנת 2012-3 יהיו פחות אמינות מהסנדרו? אני לא חושב כך והגיר שלהם ומרחב הפנים לא פחות טוב ואולי אף יותר טוב.

בואו נשים את זה על השולחן פעם אחת ולתמיד - אין בנאדם אחד בעולם שירד מגיר פלנטרי טיפש 4/6 הילוכים, ינהג ברכב עם רובוט חד מצמדי וירגיש "בבית" כאילו כלום לא השתנה ושזה אותו הדבר. לא קיים.

מי שמגיע מידני ואפילו מ AL4 "יבין" את הגיר הזה, מי שמצפה לעוד קוריאנית\יפנית אוטומטית ממש יתאכזב.

ובאמת שכל מילה נוספת מיותרת בהקשר הזה.

לגבי חדש מול משומש - נכון שהג'אז תהיה לא פחות טובה, אבל למה לעצור שם? במחיר של הג'אז אפשר לקנות סדרה 1 שנת 2008 והיא תהיה איכותית בהרבה.

ובמחיר ההוא אפשר לקנות S Class שנת 2003, מה יהיה יותר איכותי? ה S או סנדרו?

אתם מבינים שההשוואה הזאת פשוט לא הוגנת?

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
...

לגבי חדש מול משומש - נכון שהג'אז תהיה לא פחות טובה, אבל למה לעצור שם? במחיר של הג'אז אפשר לקנות סדרה 1 שנת 2008 והיא תהיה איכותית בהרבה.

ובמחיר ההוא אפשר לקנות S Class שנת 2003, מה יהיה יותר איכותי? ה S או סנדרו?

אתם מבינים שההשוואה הזאת פשוט לא הוגנת?

ההשוואה הוגנת, וזה מה שמר ישראלי אומר לעצמו כשהוא בא לקנות רכב.

איך אני יודע? אציג לך את זה מהכיוון השני; כך נאמר לי כשמכרתי את הקורסה 2014 לפני כמה חודשים. אחד המתעניינים אמר לי "אתה רוצה מחירון על הקורסה, שזה 55K. למה שאשלם לך כשאני יכול לקנות רכב חדש לחלוטין (הסאנדרו) בסכום הזה?". עזוב כרגע למה להעדיף את הקורסה ה"ישנה" על פני סאנדרו חדשה. מה שאני בא להראות זה שמעבר לתקציב, יש כאן גם שיקול צרכים. אני מסכים שאין מה להשוות סאנדרו למרצדס, ואפילו לא לקורולה. זו באמת לא השוואה הוגנת, כי מדובר בסגמנטים שונים.

אבל מי שבא לקנות רכב סופרמיני, ויש לו באותו תקציב או סאנדרו חדשה או קורסה\ג'אז\סוויפט בנות שנתיים (ותהיה כנה, אלו לא מכוניות ישנות כלל ועיקר) עושה את ההשוואה ועוד איך, והיא לגיטימית- כי הוא נשאר באותו סגמנט.

אם ההוא מקבל יותר או פחות מהדאציה, זה כבר דבר אחר. יש שיעדיפו אחריות ורכב חדש מהניילונים, אבל פשוט\ספרטני וכו', ויש שירצו מוצר איכותי\מושקע יותר אבל ישן יותר. לגיטימי לחלוטין. ובשביל זה קיימות נסיעות מבחן, שכל אחד יידע מה מתאים לו. לראייה, חבר טוב שלי אמור לקבל סטפווי רובוטית שהזמין מהמלאי הקיים (כחולה) השבוע. הייתי איתו כשבא להתרשם ומצא חן בעיניו. גם הנסיעה היתה טובה לו. ההתרשמות שלו היתה שונה לחלוטין ממה שהממזר השמן עבר.

אגב, אם הייתי רוצה רכב שני במשפחה לחלוטין לא הייתי פוסל את הסטפוואי, למרות שמעדיף דאסטר. אתה מבין? אני מאלו שיעדיף לקנות חדש מאשר משומש.

פורסם

אולי השוואה כאן לא נכונה (או שכן לפי הגודל) בין פוקוס לסטפויי. אז נקח את סטפויי ו-I20 שנמכורת חדשות כמעט באותו המחיר. למה עדין מבחינת נוחות הנסיעה הפות"ש (כנראה) יעדיף את I20 על פני סטפויי? בגלל הגיר.

פורסם

עוד לא ניסיתי את i20, אבל אפשר לשקול כאופציה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...