Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3593 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאיטלקים יש מוניטין אמינות בעייתי מאוד, ד"א הפיאט אונו הושקה בארה"ב בזמנו וממש לאחר מכן הופסק השיווק של פיאט בארה"ב, בעיקר בגלל האיכות הירודה.

אתה לא לגמרי מדייק. פיאט אונו מעולם לא שווקה בארה"ב, ועבורם, טוב שכך. הדגמים האחרונים היו 124 ספיידר (שכעת חוזרת, אך עם מכלולים אמינים מבית מאזדה, כמובן...)ו- X 1/9 (נקראה אחר כך ברטונה על מנת לרכך את האמריקנים המאוכזבים מהשם פיאט...). פיאט עזבה את השוק האמריקני סופית ב-1983.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני מתכוון לפטריוטיות בכללית.

עכשיו, מכיוון שאני אוהב להתבסס על עובדות, הוצאתי מחירון משנת 90...

מעניין למה פולקסוואגן שרדו בשוק המקומי,

אלה המחירים:

כמה נציגות אירופאיות:

פיג'ו 405 MI16 עלתה $21990

פיג'ו 405DL ידנית עלתה $15600

פולקסוואגן ג'טה GLI 16V עלתה $13750

גולף GTI 8v עלתה $9950 וה16v עלתה $12900

אודי 80 קוואטרו עלתה $22800

אלפא ספיידר תלתן עלתה $20950

ב.מ.וו 325i עלתה $24650

מיפן:

מאזדה מיאטה $13800

מאזדה mx6 טורבו $16000

סובארו לאונה טורבו $11900

כפולת הנעה מוגדשת עלתה $13049

טויוטה סופרה ידנית $22860

סליקה GT-S עלתה $16268

סליקה טורבו כפולת הנעה $21000

מיצובישי אקליפס ידנית $10819

אקליפס gsx טורבו הנעה כפולה $16449

ניסאן 240SX ידנית $13249

אמריקה:

שברולט ברטה $10320

ברטה GTZ עלתה $13750

קאמרו RS עלתה $10950

קאמרו Iroc-z עלתה $14555

קאווליר קופה עלתה $7577

והz24 עלתה $11505

לומינה $12300 וכך גם הקופה.

הקורבט עלתה $32000

פורד אסקורט GT עלתה $9844

מוסטאנג GT עלתה $13986

מוסטאנג 5.0 עלתה $12164

פורד טאורוס SHO האגדית עלתה $21633

ואני יכול להמשיך.

קל לראות איפה פיג'ו נכשלו, בחרתי לציין מכוניות מיוחדות יחסית וחלקן עדיפות על הפיג'ו גם בפן הספורטיבי ועולות פחות.

haters will hate

פורסם

ד"א, אל תלגלג על פטריוטיות, הלוואי ובישראל היו נותנים דגש על תוצרת מקומית כמו שנותנים פה, אולי דברים היו נראים אחרת.

אני ממש לא מלגלג על הפטריוטיות, אני מלגלג ובז לתעשיית הרכב שבגלל שידעה שהאמריקאים פטריוטים, האכילה אותם בזבל מוטורי תוך ידיעה ש"יקנו כי זה אמריקאי".

ואני דווקא מכיר את השוק האמריקאי קצת יותר מאשר התרשמות מהשוק הישראלי, ייתכן ואני שופט את הרכבים האמריקאים לחומרה כי אני שופט אותם בעיניים "אירופאיות" וייתכן שהאמריקאים עצמם שופטים אותן אחרת אבל סתם כדוגמא, בחנתי לאחרונה את האימפלה LTZ הנוכחית, ללא שום צל של ספק, הרכב הגרוע ביותר שבחנתי בעשור האחרון.

פשוט רכב רע מאוד!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אתה לא לגמרי מדייק. פיאט אונו מעולם לא שווקה בארה"ב, ועבורם, טוב שכך. הדגמים האחרונים היו 124 ספיידר (שכעת חוזרת, אך עם מכלולים אמינים מבית מאזדה, כמובן...)ו- X 1/9 (נקראה אחר כך ברטונה על מנת לרכך את האמריקנים המאוכזבים מהשם פיאט...). פיאט עזבה את השוק האמריקני סופית ב-1983.

אני יודע שהיא לא שווקה בארה"ב.

היא הושקה בארה"ב, פיאט ידעו שפיג'ו עומדים להציג את ה205 ולכן בחרו בתערוכת רכב בארה"ב שהקדימה את ההשקה של ה205 בחודש ימים.

לגבי הברטונה, הרי הX1/9 הורכבה על ידי ברטונה, כשפיאט החליטו על הפסקת הייצור, ברטונה המשיכו להרכיב את הרכב מכיוון שהיה ביקוש בשוק האמריקאי.

לאחד מחברי הפורום לשעבר הייתה אחת יפה עד לא מזמן פה בארה"ב.

Sent from my A0001 using Tapatalk

haters will hate

פורסם

אני נסעתי מספר חודשים עם דגם הספורט של רנו 9 בלאס ווגאס בסביבות שנת 2000.מנוע 2000 ואחיזת כביש מושלמת.קיבלתי אותה חינם כשהילוך אחד לא עבד.אחרי זמן עוד הילוך והברקסים מתו.ברגע שהרוורס מת החזרתי למגרש.הרכב עבר מאות אלפי קמ וכנראה היה בוגר הצפה.למרות הכל רכב מדהים ומהנה.

פורסם
אני ממש לא מלגלג על הפטריוטיות, אני מלגלג ובז לתעשיית הרכב שבגלל שידעה שהאמריקאים פטריוטים, האכילה אותם בזבל מוטורי תוך ידיעה ש"יקנו כי זה אמריקאי".

ואני דווקא מכיר את השוק האמריקאי קצת יותר מאשר התרשמות מהשוק הישראלי, ייתכן ואני שופט את הרכבים האמריקאים לחומרה כי אני שופט אותם בעיניים "אירופאיות" וייתכן שהאמריקאים עצמם שופטים אותן אחרת אבל סתם כדוגמא, בחנתי לאחרונה את האימפלה LTZ הנוכחית, ללא שום צל של ספק, הרכב הגרוע ביותר שבחנתי בעשור האחרון.

פשוט רכב רע מאוד!

מה עושה אותו רכב רע?

אם אתה שופט בעיניים "אירופאיות", קח את הCTS החדשה למבחן, השבוע סגרתי 30k ק"מ עם הCTS החדשה, חצי מהם עם הVsport וחצי עם ה3.6 הרגילה.

מעבר לעובדה שמבחינת אבזור הCTS עולה על הA6 והסדרה 5, היא פשוט יותר מהנה לנהיגה, ה3.6 מתנהגת פשוט פנטסטי, בין אם זה בנסיעה רגועה וחסכונית או כאשר בא לי להיות חוליגן ולשחק עם הזנב.

אפילו האשה שלי, שנהגה על ה5 שהייתה לי, אמרה לי שהCTS הייתה יותר קולעת לציפיות שהיו לה מהב.מ.וו, היא פשוט יותר מתקשרת (כמה זה חירמן אותי שהיא דיברה על תקשורת בנהיגה).

haters will hate

פורסם

אתה מתכוון שהיא רק "הוצגה" בתערוכת רכב בארה"ב. "הושקה", משמעותו בדרך כלל שיווקית. ובכלל, האמריקאים נורא נפלו עם כל מיני הרפתקאות של מכוניות קטנות וחסכוניות מאירופה. למשל, יוגו מיוגוסלביה שהייתה במשך תקופה ארוכה המכונית הזולה ביותר בארה"ב. עד היום צוחקים עליה, אבל לך תמצא אחת - ממש פריט אספנות!

yugo_gv2.jpg

פורסם

אכן היוגו הייתה הגרסא האמריקאית של הדאצ'יה 88 :)

בשנת 90 היא עלתה $4435, הייתה לה גם גרסא פתוחה שעלתה $8990

באותה התקופה היונדאי אקסל עלתה $5899 לא היא ולא היוגו שרדו ממש.

Sent from my A0001 using Tapatalk

haters will hate

פורסם
מה היה גרוע כל כך בפונטיאק סאנבירד ודודג' נאון?

צפיפות פנימית ביחס לגודל חיצוני גדול יחסית, חלקים מתפרקים ואמינות גרועה, התנהגות כביש לא מבריקה, צריכת דלק גרועה וביצועים בינוניים עד גרועים. על עיצוב אי לא מדבר, זה עניין סובייקטיבי. ואגב, אני מתייחס לשתי המכוניות...

פורסם (נערך)
מה היה גרוע כל כך בפונטיאק סאנבירד ודודג' נאון?

צפיפות פנימית ביחס לגודל חיצוני גדול יחסית, חלקים מתפרקים ואמינות גרועה, התנהגות כביש לא מבריקה, צריכת דלק גרועה וביצועים בינוניים עד גרועים. על עיצוב אי לא מדבר, זה עניין סובייקטיבי. ואגב, אני מתייחס לשתי המכוניות...

לגבי הסאנבירד\שברולט קבלאיר- אם מדובר בדור הראשון, שיצא ב-1982, (הגיע לישראל בגרסת הפונטיאק בתחילת שנות התשעים):

Chevrolet-Cavalier-1982-ad-2.jpg

הרי שמדובר באחד החטאים המסורתיים של GM, שהם חזרו עליו בעבר כמה וכמה פעמים ועושים זאת גם כעת. המטרה בקבאליר הנ"ל היתה להילחם בהונדה אקורד של אז, וכהרגלם GM הוציאו מוצר לא אפוי מספיק שהשתמש בחלקי מדף דווקא מהרעים שבחברה (סאייטיישן). וכל זה בזמן שבצד השני של העולם, יש מוצר מקביל מוצלח פי כמה, שמכר כמויות יפות הרבה יותר מהאקורד:

opel_ascona_c_1280x1024.jpg

וכמובן, GM החליטו לייצר את הקבאלייר בשלל גרסאות:

Chevrolet-Cavalier-1982.jpg

ולהתעלם מכך שהאסקונה ייוצרה גם היא בכמה גירסאות מרכב; סדאן, סדאן-שתי-דלתות והאצ'באק.

על הדרך הם גם תימחרו (בארה"ב) את הקבאלייר גבוה מדי, וכך חיסלו אותו סופית. כשהגיעה האקורד האמריקאית ה"חדשה" ב-1985, היא גמרה את הסיפור מבחינת GM.

עריכה אחרונה על ידי yohai71
פורסם

אם להיות קיצוני, אני לא חושב שאי פעם תעשיית הרכב האמריקאית ייצרה רכב באמת טוב ברמה עולמית (בהתעלם כרגע מרכבים ספורטיביים שגם אז, בהבחנם באמות מידה ספורטיביות, גם לא ממש מוצלחים).

ההיסטוריה מוכיחה שכאשר יש רכב ממש טוב, הוא כובש כל חלקה טובה בכל שוק אפשרי, ראה דוגמאת וולבו 244, רכבי ב.מ.וו/ מרצדס/אוודי/ וכו'.

איזה רכב אמריקאי משווק בהצלחה מסביב לעולם?

וכולכם במקהלה ביחד, ג'יפ.

סבבה זה רכב נישה, אבל האם יש איזה רכב סטנדרטי, לא נישה ולא ספורטיבי שנמכר בהצלחה לקהלים לא שבויים כמו ארה"ב ודרום אמריקה?

אני לא ממש חושב.

היום המצב משתנה לאט לאט אבל שימו לב שהרכבים שעושים את זה איבדו כל מאפיין "אמריקאי" ועטו עליהם תכונות אירופאיות (קאדילאק כדוגמה קלאסית).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

תוצרת אמריקאית נחשבה לפאר בכל העולם לפני 30-20 שנה.

מה שיש היום לג'יפונים האופנתיים - פוזה, מימדים - היה אז לרכבים אמריקאים.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
ברור, ככה נחסכה מהם הנסיעה בגרוטאות האירופאיות בזמן שתעשיית הרכב המקומית הלעיטה אותם ביצירות מופת כמו שבי נובה, קריילר נאון, פונטיאק סאן בירד ושאר נבלות מוטוריות שחבל בכלל על המכרה עופרה שביזבז אנרגיה בכדי לכרות ברזל בכדי לייצר את הזוועות המוטוריות האלה.

זאת הייתה הכוונה שלי. יש להם מספיק זבל משל עצמם, לא צריך להכניס עוד יורוטראש שיתחרה בו.

ואם תוצרת אירופה לא הצליחה להתחרות בזבל אמריקאי, זה אומר משהו על התאמתה לשוק, ולא צריך להגיד שזה בגלל פטריוטיות, ראה הצלחה של יצרנים יפניים וקוריאניים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...