Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3606 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אי מתכנן לרכוש את הרכב הנ"ל מחברת ליסינג אבל יש לי ספק בגלל סיבה אחת בלבד ואני ישמח לדעות שלכם .....

הרכב עבר 103K ב 4 שנים שהוא היה בליסינג 25K ממוצע לשנה שזה סבבה לגמרי לדעתי.... הספק שלי הוא שלאחר שלקחתי את הרכב לבדיקה התקבלה תוצעה של 113 כוחות סוס כאשר בפועל למנוע צריך להיות 140.

האם יש לי פה סיבה לדאגה או שזה בלאי טבעי? או שממש גמרו פה את המנוע ב 4 שנים?

תודה לעונים.

לילה טוב.

פורסם

בדרך כלל מתגרזנים על רכבי ליסינג על כל הפרמטרים,

קיקדאונים על ימין ועל שמאל ללא סיבה, עליה במהירות על פסי האטה ועוד.

מה שעוד בעייתי הוא שרוב חברות הליסינג עושות טיפולים במוסכי ההסדר שלהם ומשתמשות בחלפים זולים בלשון המעטה (נחשפתי לזה אישית).

כך שיכול להיות שקרעו את המנוע עד כדי כך,

האם הקומפרסיה יצאה תקינה?

Seat IBIZA 2015 1.2 TSI DSG

Skoda OCTAVIA 2013 2.0 TDI DSG

Skoda CITIGO 2014 1.0 MPI ASG

פורסם

זה בסדר גמור,אתה יכול להסיר דאגה מליבך.

בצעו ברכב בדירת דיינומטר שבו מודדים דבר הנקרא WHP ולא BHP. מה זאת אומרת...? מהו הכוח שמגיע אל הגלגלים ולא הכוח שמפיק המנוע. תוצאה כזאת היא בסדר גמור. בבדיקת הדיינו אתה אמור להפחית 15 אחוזים מכוחות הסוס של המנוע (BHP) והינה הגעת ל 119 סוסים. אין רכב שיצא מהמפעל עם נניח x כוח סוס ואחרי מספר שנים נשאר עם אותו הנתון.

SUZUKI CROSSOVER TURBO 2017

Alpine

spg-17cs

Hertz Hi Energy 250

HERTZ HCP 4

פורסם

אכן זה משנה אם הכ"ס נמדד בגלגל או במנוע, בגלגלים כמובן שיש הפסד כח דרך התיבת הילוכים.

בנוסף הרבה פעמים בבדיקות האלו לא מגיעים לסל"ד מקסימלי, אם אני זוכר נכון היצרן מדבר על 140 כ"ס ב-6000 סל"ד.

אם בבדיקה לא הגיעו ל-6000 סל"ד אז גם ההספק המתקבל לא יהיה מקסימלי, תבדוק אם רשום בטופס באיזה סל"ד נעשתה הבדיקה.

פורסם
בדרך כלל מתגרזנים על רכבי ליסינג על כל הפרמטרים,

קיקדאונים על ימין ועל שמאל ללא סיבה, עליה במהירות על פסי האטה ועוד.

מה שעוד בעייתי הוא שרוב חברות הליסינג עושות טיפולים במוסכי ההסדר שלהם ומשתמשות בחלפים זולים בלשון המעטה (נחשפתי לזה אישית).

כך שיכול להיות שקרעו את המנוע עד כדי כך,

האם הקומפרסיה יצאה תקינה?

אם אתה לא יודע, אל תענה.

בדיקות דיינו שעושים בבדיקות לפני קניה נעשות בגלגל ולא במנוע. הפסדים של תיבת הילוכים, אי הגעה לסל"ד הספק מקסימלי, אי ניתוק ועוד דברים הם שגורמים לתוצאה ה"נמוכה".

בתכל'ס, התוצאה הזו היא בסדר גמור - איבודי הכוח בין המנוע לגלגלים מגיעים לפעמים ל-30%.

ליד המספר אמור להיות סימון של "טוב/לא טוב". זאת צריכה להיות האינדיקציה שלך.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
אם אתה לא יודע, אל תענה.

בדיקות דיינו שעושים בבדיקות לפני קניה נעשות בגלגל ולא במנוע. הפסדים של תיבת הילוכים, אי הגעה לסל"ד הספק מקסימלי, אי ניתוק ועוד דברים הם שגורמים לתוצאה ה"נמוכה".

בתכל'ס, התוצאה הזו היא בסדר גמור - איבודי הכוח בין המנוע לגלגלים מגיעים לפעמים ל-30%.

ליד המספר אמור להיות סימון של "טוב/לא טוב". זאת צריכה להיות האינדיקציה שלך.

לא אמרתי שהבדיקה יצאה לא תקינה, בסך הכל נתתי את חוות דעתי מניסיוני עם רכבי ליסינג ואם תשים לב שאלתי אם הקומפרסיה תקינה.

לא הצבעתי על כך שהמדידה לא תקינה, אם פות"ש היה אומר מראש שהקומפרסיה יצאה תקינה אז הייתי מכוון לכל מה שנאמר עד כה - שלא הגיעו לסל"ד מקסימלי, יחידת מדידה וכו'.

Seat IBIZA 2015 1.2 TSI DSG

Skoda OCTAVIA 2013 2.0 TDI DSG

Skoda CITIGO 2014 1.0 MPI ASG

פורסם

בקורס של בוש שהיה בשיתוף עם הפורום לפני כמה שנים הדגימו לנו דיימו שיודע לחשב הפסדים בגלגלים ובתמסורת ומוסיף אותם להספק הנמדד, אם המנוע תקין לגמרי מתקבלת תוצאה קרובה להספק המצהר.

איך זה עובד - בסיום ההרצה מפעיל מקבל חיווי לעזוב גז ולהעביר את הגיר לניוטרל, לא לגעת בשום דבר. המכונית ממשיכה "לרוץ" על גלגלות הדיינו ולפי פרק הזמן שעובר עד שהגלגלים נעצרים לחלוטין ואולי לפי עוד נתונית המכשיר "יודע" כמה הספק מתבזבז בדרך מהמנוע על הקרקע.

יכול להיות שיש דיינו כאלה גם במכוני בדיקה, כך שזה לא חד משמעי.

בכל מקרה, מקובל להניח שבמכשיר רגיל שלא מחשב הפסדים - עד 20% פחות מנתוני היצרן זה תקין.

• תוכן חדש...