Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו סניק 2 2008, מנוע 2000 סמ"ק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3574 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ה 1600 אכן חלש מדי לסניק (לא שה 2000 הוא מכונית מרוץ, אבל הוא מספק יכולת סבירה בהחלט).

הגיר למיטב ידיעתי הוא אותו גיר מיושן.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תסלח לי, אבל אתה עושה סלט מתחזוקה שוטפת (מומלץ להחליף סליל הצתה כל 5 שנים, או לחילופין, תחזיק אחד כזה רזרבי ברכב, זה 5 דקות להחליף את הבודד שכשל בזמן מסויים) - זה לא בגדר "תקלות" - סלילי הצתה יש בכל מכונית מודרנית, ובכל מיני סידורים, לעתים יקרים הרבה יותר להחלפה.

כתבתי - ה- 1,600 חלש יחסית, אבל בסופו של דבר עושה את העבודה - אני גר בגליל העליון ועיקר נסיעותינו הן בהרים, וזה "בסדר". גם מנוע ה- 2,000 לא הופך את הסניק לאיזה רכב זריז. לא ציינת את אופי הנסיעות הצפוי - בעיר ובמישור עדיף מנוע קטן, לנסיעות הרריות עדיף מנוע גדול.

הגיר המיושן הזה מצויין אם לא קרעו אותו לפניך (הרבה "קיק דאונים"). אפשר להבין את אופי הנהיגה של המוכר(ים) על ידי בדיקת צריכת הדלק הממוצעת שהם הגיעו אליה - אם המחשב מציין משהו גרוע מ, נגיד 12 ליטר למאה ק"מ ובתלות באופי הנסיעות, לך לאקסמפלר הבא, יש מספיק כאלה.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם
תסלח לי, אבל אתה עושה סלט מתחזוקה שוטפת (מומלץ להחליף סליל הצתה כל 5 שנים, או לחילופין, תחזיק אחד כזה רזרבי ברכב, זה 5 דקות להחליף את הבודד שכשל בזמן מסויים) - זה לא בגדר "תקלות" - סלילי הצתה יש בכל מכונית מודרנית, ובכל מיני סידורים, לעתים יקרים הרבה יותר להחלפה.

כתבתי - ה- 1,600 חלש יחסית, אבל בסופו של דבר עושה את העבודה - אני גר בגליל העליון ועיקר נסיעותינו הן בהרים, וזה "בסדר". גם מנוע ה- 2,000 לא הופך את הסניק לאיזה רכב זריז. לא ציינת את אופי הנסיעות הצפוי - בעיר ובמישור עדיף מנוע קטן, לנסיעות הרריות עדיף מנוע גדול.

הגיר המיושן הזה מצויין אם לא קרעו אותו לפניך (הרבה "קיק דאונים"). אפשר להבין את אופי הנהיגה של המוכר(ים) על ידי בדיקת צריכת הדלק הממוצעת שהם הגיעו אליה - אם המחשב מציין משהו גרוע מ, נגיד 12 ליטר למאה ק"מ ובתלות באופי הנסיעות, לך לאקסמפלר הבא, יש מספיק כאלה.

היי,

תודה על תגובתך!

יש טיפולים ברכב הזה (כמו טיימינג, למשל) שמצריכים פירוק של פנסים, פלסטיקים, ופגוש קידמי. זה מעיק. לאחר שמפרקים פגוש מספר פעמים, במיוחד בארץ, הוא כבר לא מתיישב טוב כמו שהיה במקור.

קראתי גם שהחלפת נורות בפנסים קידמיים זה לא פעולה פשוטה כמו ברוב הרכבים. גישה למסנן שמן מאוד לא נוחה. לא יודע מה ברנו חשבו כאשר יצרו כזה תא מנוע צפוף.

לגבי המנוע 2000 סמ"ק - מסתבר שהוא פותח ב-2003 ומאז לא שודרג. דרגת הזיהום שלו הכי גבוהה (15 מתוך 15) וצריכת דלק לא מצטיינת. כעיקרון, אני נוסע גם בהרים וגם בשפלה. תמיד עודף מומנט זה דבר טוב, כך שהייתי מעדיף את המנוע הגדול למרות המגרעות שלו. את הרכב ראייתי בטרייד אין ולא אצל בן אדם פרטי, כך שאין לי נתונים של אופי הנהיגה.

פורסם

בשביל להחליף נורה ראשית לפי הוראות היצרן, יש לפרק את הפגוש הקדמי. יש מוסכים שעושים את זה בתור שירות, ולא גובים דבר מעבר לנורה, ויש כאלה שמחייבים גם על עבודת הפירוק וההרכבה של הפגוש.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
בשביל להחליף נורה ראשית לפי הוראות היצרן, יש לפרק את הפגוש הקדמי. יש מוסכים שעושים את זה בתור שירות, ולא גובים דבר מעבר לנורה, ויש כאלה שמחייבים גם על עבודת הפירוק וההרכבה של הפגוש.

שלום צבי,

יש דרך יותר פשוטה להחליף נורה ראשית?

תודה !

פורסם

תלוי באזיה צד. כבר עברו למעלה מחמש וחצי שנים מאז שנפרדתי מהסניק האחרונה שלי, ואם אינני טועה מצד שמאל אפשר בעזרת אקרבטיקה שמצריכה גמישות של מתעמלת אולימפית - להחליף נורה גם ללא פירוק הפגוש.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אפשר להחליף שם נורה מתוך תא המנוע בלי לפרק כלום, צריך ידיים של פסנתרן וחוש מישוש של עיוור מדופלם - ובמוסך עושים את זה די מהר במפתיע - כשאני הייתי צריך להחליף לבד, הורדתי פגוש, פרקתי פנסים, והחלפתי כבר את כל הנורות רק כדי להיות בטוח.

התהליך של הורדת הפגוש, אגב, מאוד פשוט וקצר, כך שלא צריך לפחד מזה.

פורסם

לא רוצה להפחיד, אבל:

לאחד מעבודה שלי הייתה סניק 2005'. קנה אתה יד שניה או שלישית - לא זוכר בדיוק. אז לאחר זמן מה התחיל בתדירות יחסית גבוהה לבקר במוסכים לתיקונים קטנים ובינוניים, ואז קרה המקרה הדרמתי - הרכב פשוט כולו נכבה לו באמצע נסיע בין-עירונית. בנס לא נגמר בתאונה, הכביש היה יחסית ריק. הגיעה למוסך על הגרר. הבחור לא הצליח למכור את הרכב בפרטי למרות שמבחוץ הרכב היה מצוין. בסוף עשה לו טרייד-אין באחת החברות הגדולות וקיבל עליו סכום די קטן.

' (1997) past: Honda Civic 1.4 SE

2016 now: Skoda Yeti 1.2 TSI

פורסם

בנוגע לעלות המחירים של החלקים - לרנו יש בארץ קרטל ואין יבואן מקביל של החלקים המקוריים כמו עם יונדאי שופ ו-ג'אן.

אם תרצה עזרה עם חלקים תמיד אשמח לעזור.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

• שבועיים מאוחר יותר ...

• תוכן חדש...