Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3642 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה מאוד צעיר. אני חושב שאתה צריך ללמוד לתואר במדעי המחשב גם אם תסיים את התואר רק לקראת גיל 28-29. להיכנס לעסק של אבא תמיד תספיק. רישיון יועץ השקעות דורש בסך הכל מעבר של מספר בחינות לא קשות וחצי שנה התמחות.

פורסם

אם השקעת את המקסימום במתמטיקה בתיכון, והגעת ל80 ב3 יחידות, מדעי המחשב זה לא בשבילך.

תצטרך להשקיע הרבה כדי להתקבל לתואר, וזה כנראה לא יהיה באוניברסיטה מובילה. ואז גם אם תצליח לסיים, זה כנראה יהיה בממוצע נמוך ויהיה לך קשה מאוד למצוא עבודה.

תחום הqa או התמיכה, דורשים פחות לימודים ופחות מתמטיקה, אבל המשכורת שם נמוכות בהתאם.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אוריו ה"פי 10" זה פיגורטיבי, למרות שעם עסק רץ שהוא יכול להגדיל ההכנסה שלו תהיה פי כמה מאשר אם יהיה מתכנת בינוני.

בניגוד לנאמר לעיל, אני לא חושב שכדאי לבזבז זמן בלימודי תכנות סוג ג אלא ישר לשים את העיניים על המטרה ולהשקיע בלימודים והסמכה כיועץ השקעות, להכנז לעסק, אולי לפתח התמחות בהשקעות בתחום הטכנולוגיה, ולהשאיר את לחיצות הכבלים לסופי השבוע.

פותש אם חשבת שהשקעות זה תחום אפור, בוא תראה מה זה תכנות...

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

פותש אם חשבת שהשקעות זה תחום אפור, בוא תראה מה זה תכנות...

לגמרי :-)

אני אחזור על מה שכתבתי בשרשור אחר - אתה מספיק צעיר כדי לנסות גם וגם (לא ביחד! בזה אחרי זה).

היתרון שלך בתחום ההשקעות זה שיהיה לך ממי ללמוד מהבית,

יתרון אדיר שמתגלה ***להבדיל*** אצל מוסיקאים - כל מוסיקאי עילוי גדל אצל הורים מוסיקאים.

תבדוק אם זה מעניין אותך. לא רעיונית, מעשית, פשוט תתחיל.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לגבי התגובה שלך לתגובה שלי:

השכר שלו הוא סביב ה5-6 אלף ש״ח כנראה עם גידול לאיזור ה7-8. לא משהו לרוץ לספר לחברה ובטח לא ה״הייטק״ שאנשים מדמיינים.

אם הוא ממש ממש יהיה תותח וכו ויחתוך לחברה אחרת כשיסיים - הוא יגדיל את זה כנראה ל5 ספרות - אבל לגמרי לא בטוח.

במיוחד לא מכיוון שהוא במחלקה של תמיכה טכנית ולא QA איפה שאפיק הקידום יותר טוב (לדעתי).

בעוד 10 שנים במסלול כזה תוכל להגיע להיות SysAdmin או בודק. ראש צוות כנראה שפחות ושכר של בין 10 ל15 אלף (אם השוק יתנהג כמו היום) - אבל לא עתיד כזה להיט אם לא תמשיך ללמוד ולהתעסק.

בהתחלה - אם תתקבל לצ׳ק פוינט - זה מה שתקבל - אחרת - לא בטוח שתמצא רק לפי CCNA.

בגיל 30 - אתה עדיין צעיר.

בכ״א - בא נתחיל מזה - שלעבוד ״במחשבים״ זה כמו להגיד אני הולך לטייל ״בחו״ל״

אתה יכול לטוס ליפן ולשהות במלון 5 כוכבים ואתה יכול לקחת שיט לקפריסין.

בין השניים אין קשר (אני מקצין בכוונה).

אני אתן לך את הדעה שלי - אני משוחרר כמעט שנה אחרי 6 שנים בתפקיד טכני ביחידה טכנולוגית בתור Sysadmin, מתוכן 4 שנים בתור איש טכני ושנתיים בתור ראש צוות.

קודם כל,

איש סיסטם מתחיל (מה שנקרא בשוק ג'וניור סיסאדמין) לרוב מרוויח שכר מאוד נמוך(כמו שנאמר - 5-7 אלף שקל ברוטו בחודש), אבל לרוב צריך לבחור במקום שנותן לו סיכוי ללמוד(חברה ביינונית בגודלה - לרוב מעורבב עם תחום הPC ולא רק סיסטם טהור לא קל למצוא מקומות שמוכנים להעסיק ללא ניסיון מעשי! סוג של הביצה והתרנגולת) ולאחר שצובר ניסיון ומוכיח את עצמו לדעתי אחרי 5 שנות ניסיון במשרות כאלו כמובן במידה ואתה מצליח ורואה שזה נכון לך - אתה יכול לדלג למשרות בכירות יותר - בחברות גדולות יותר, כמובן מסכים עם המחיר - אתה חייב לשבת על התחת כל הזמן וללמוד להתעדכן בטכנולוגיה הכי חדשה ולהעז ולנסות מוצרים חדשים ע"מ להתפתח מקצועית.

קח בחשבון שהמקצוע מאוד קשה! העבודה היא מסביב לשעון ברוב המקומות( לא מוגדר ככה מראש אבל השבתות ושדרוגים זה לרוב בלילה..אם יש תקלה בלילה? כמובן הקפצות למשרד\התחברות מרחוק לתוך הלילה ולחצות את שעות ה8 עד 5 שרוב המקצועות נהנים מהן) בתקופות מסויימות אתה ממש ממש נשחק.

מניסיון שלי ושל חברים שלי שהשתחררו עם ניסיון דומה מהצבא - השכר של Sysadmin עם ניסיון של יותר מ5-10 שנים ועם שם טוב בחוץ השכר של 15K ברוטו הוא השכר המינימאלי ולרוב אתה תרוויח יותר כמובן אם אתה מקצועי וטוב.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
ל

יתרון אדיר שמתגלה ***להבדיל*** אצל מוסיקאים - כל מוסיקאי עילוי גדל אצל הורים מוסיקאים.

רוב - מסכים , כל? לא.

אני מכיר כמה (כמו שאתה אומר - עילוי - כלומר מוכר ברמה בינלאומית , תחרויות קונצרטים וכו בצד הקלאסי ואחרים בצד ה״מודרני״) שבאו ללא בית שהיו הארדקור מוסיקאים אבל מן הסתם היתה המון תמיכה ודחיפה מהבית למצוינות הזו ברוב המקרים.

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...