Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3642 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני בן 23, אחרי הטיול הגדול, כבר שנתיים משוחרר ולא יודע מה לעשות עם עצמי.

יושב כרגע בבית, בלי עבודה (לא מחפש כרגע).

כל התחום של המחשבים מאוד עניין אותי בתור ילד אבל אף פעם לא מצאתי את עצמי יושב ולומד שפה או עושה עם התחביב הזה משהו.

בתיכון הוצאתי תעודת בגרות מלאה (ממוצע 80 כולל בונוסים) ובצבא לא עשיתי משהו שקשור למחשבים.

בתור תחביב הייתי בונה לחברים תשתיות אינטרנט בבית (כולל לחיצות כבלים, הגדרות ראוטרים/ סוויצים/ AP וכו).

מאוד אהבתי את זה וחשבתי ללכת לתחום התקשורת.

תואר במדעי המחשב הוא תואר קשה, ולהתקבל אליו יהיה לא פחות קשה עם הנתונים שיש לי (אין פסיכומטרי).

מחיפוש באינטרנט וקריאה לאורך השנים אני יודע שתואר במדעי המחשב הוא בסך הכל כרטיס כניסה לעולם ההייטק וניסיון של שנתיים בחברה כשלהי שווה הרבה יותר מהתואר עצמו (תקנו אותי אם אני טועה).

חבר שהתקבל לעבודה בצ'קפוינט על סמך תעודת CCNA (למד לבד) והנדסאי אלקטרוניקה (יג' יד') מספר שזה אפשרי להכנס ללא תואר.

ההורים לוחצים ללכת ללמוד תואר.

אבא רוצה בכלל שאלך ללמוד ייעוץ השקעות (זה המקצוע שלו ויש לו תיק שיצטרך להעביר אלאה).

ללימודים כאלו אני חושב שאתקבל במכללות כבר השנה אבל אני בכלל לא יודע אם זה מעניין אותי. אף פעם לא עסקתי בזה ואין לי מושג אחרי התואר מה האופציות שלי ומה רמות השכר והראייה לעתיד.

אני מאוד מבולבל, לא יודע לאיזה כיוון ללכת.

אולי כדאי לוותר על התואר וללמוד בעצמי משהו כמו CCNA כדי להתקבל לחברת הייטק ומשם לצבור ניסיון?

החבר אומר שיש סיכוי טוב שיוכל למשוך אותי לעבודה שם אבל אי אפשר לסמוך על זה.

אולי לעשות שנה של מכינה ועבודה קשה ולהתחיל ללמוד מדעי המחשב?

אשמח אם תכוונו אותי קצת ותעשו לי סדר בראש.

אני מפחד להתחיל ללמוד משהו שהוא לא יהיה בהכרח נכון.

תודה :roll:

אביב.

פורסם

קשה לי לכוון אותך, אם אתה לא יודע מה מענין אותך בודאי שאף אחד אחר בפורום לא יוכל.

עם זאת אני רוצה להיות אופטימי מבחינה זו שאתה עדיין צעיר, וגם אם תתחיל עכשיו לימודי פסיכומטרי ושיפור בגרות\מכינה תוכל לסיים לימודי תואר ראשון בגיל סביר מאד. על אחת כמה וכמה לימודי מקצוע לא אקדמיים.

הצד השני הוא שכבר שרפת שנתיים, זה הרבה זמן לבזבז.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

במקומך הייתי חושב איפה אני רוצה לראות את עצמי עוד 10-12 שנים. איך אתה מגדיר עבורך "הצלחה בחיים האישיים"? האם אתה נותן משקל רב למשכורת שאתה תרוויח? מה רמת החיים והבטחון הפיננסי הריאליים שאתה מצפה מעצמך להגיע אליהם? נסה להבין האם המסלול שאתה מתווה לעצמך עכשיו הוא הדרך הכי בטוחה להגיע למקום הזה. אם לא - חשב מסלול מחדש.

תמיד אפשר להגיע ל'הצלחה', מכל מסלול אפשרי ובכל תחום אפשרי. יש את הדרך הסטנדרטית (יש מתאם לרוב עם הקושי שלה) וישנן הדרכים האלטרנטיביות (מזל ו/או קשרים ו/או כישורים בלתי רגילים). נורא כיף לשמוע על כאלו שהצליחו בקלות - אך כשזה מגיע לעתיד ארוך הטווח שלך כדאי לשקול ללכת על הדרך הבטוחה​.

אני חושב שרוב משתמשי הפורום יסכימו שבתחולת העתיד של בוגר מדמ"ח ורוד יותר מזה של CCNA. כן, תמיד יהיו בוגרי CCNA שירוויחו 30 אש"ח ובוגרי מדמ"ח שלעומתם ירוויחו מחצית מזה. מקצועות 'תעודה' בתחום ה-IT מאופיינים במשכורת בינונית יחסית לפיתוח. מה שאתה צריך זה לשים את עצמך בנקודת המוצא הכי גבוהה לחיים הבוגרים, ואין לך כלים אחרים לשפוט איתם כרגע חוץ מהסטטיסטיקות ומהיכרות שלך עם עצמך.

במישור האופרטיבי מה שהייתי מציע לך זה כבר להתחיל ללמוד לפסיכומטרי ולראות איך מתמודדים עם ממוצע הבגרות הזה - מכינה או שיפור בגרויות.

לעניין בחירת המקצוע: ללימודי מדעי המחשב אין ממש קשר לדברים שתיארת שאתה אוהב, אלא יותר למתמטיקה שנוגסת בחלק לא מבוטל של התואר, תיאוריה של מדעי המחשב (למשל, בויקפדיה תמצא: מודלים חישוביים, אלגוריתמים, סיבוכיות) ומעט קורסים ישומיים יותר. כדאי להבין טוב יותר ולחפור למישהו שלמד את זה לפני שמסמנים את זה כמטרה. אם יש לך תשתית קיימת של משרד ייעוץ בהשקעות עם לקוחות קיימים שאתה תוכל להכנס אליה זו אופציה לא רעה.

תזכור שאתה עכשיו בן 23 ואין לך שום התחייבויות בחיים כרגע. שינוי מקצוע או לימודים בעתיד יהיו הרבה יותר קשים אם יש בית שצריך לפרנס, ובאופן כללי הרבה יותר קשה לקחת סיכונים בגיל מתקדם יותר. עכשיו יש לך את כל הזמן שבעולם להשקיע בפיתוח הקריירה שלך ובנקודת הכניסה שלך לחיים הבוגרים. אני אישית לא הייתי מהמר על קיצורי דרך.

אישית אני שמח בכל רגע שאני לא נמצא בצומת הדרכים הקשה הזה. כבר בגיל חטיבת הביניים היה ברור לי מה אני אלמד. אם תצטרך ייעוץ בעניין לימודי מדעים מדויקים אתה מוזמן לפנות אלי.

שיהיה בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי Guy_M5
פורסם

מחיפוש באינטרנט וקריאה לאורך השנים אני יודע שתואר במדעי המחשב הוא בסך הכל כרטיס כניסה לעולם ההייטק וניסיון של שנתיים בחברה כשלהי שווה הרבה יותר מהתואר עצמו (תקנו אותי אם אני טועה).

מתקן ותו חמישי

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אני מנחש שהחבר שעשה CCNA והתקבל לצ׳ק פוינט התקבל למשרת תמיכה טכנית או QA כבודק ידני.

הייתי שואל את החבר גם לגבי ההתחייבות לשנתיים שהוא חתום עליה וטווח השכר שהוא התחייב אליו.

ויכול לספר לך מהכירות (עבדתי שם כשהם התחילו את כל הEntry level - שזה מה שקוראים למסלול הנ״ל) שהם מראיינים בטונות ומקבלים מעט אנשים כשבזמנו לאנשים עם ניסיון מינימאלי / תואר ראשון כלשהו היה יתרון.

זו הזדמנות סה״כ על הכיפק - ואם אתה מצליח לעשות ממנה משהו - אפשר להתפתח אבל יש לזה תקרת זכוכית ברורה מאוד לניסיון הזה (ואנא , לכל כלל יש יוצא מן הכלל - אני מדבר בכללי - ראיתי 4-5 מחזורים כאלו לאורך הזמן שלי בצ׳ק פוונט).

מה שאתה מספר שאתה אוהב זה להיות טכנאי מחשבים / רשתות - זה לא כ״כ קשור באמת לתואר אז קח בחשבון. (שוק מוצף אבל לא רע אם אתה מתברג טוב)

גם הנתונים שלך בעייתיים בקבלה למוסדות נחשבים (80 אחרי בונוסים זה נמוך מאוד, ללא קשר לפסיכומטרי שתוציא)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

יש לי משתמש בCODE ACADEMY פרימיום, אם תרצה לקבל את הסיסמא על מנת ללמוד שפות ב3 שבועות שנשארו לי למנוי, לראות אם זה מתאים לך, תפנה אליי בפרטי.

עם הנתונים שלך יהיה לך קשה להתקבל ללימודים, לכן יש לך גם אופציה ללמוד את הדברים האלו לבד, אבל משם הדרך לעבודה קשה יותר.

באופן אישי, אחי הגדול לא קיבל אפילו תעודת בגרות, כל שכן תואר, והוא עובד בתחום מעל 10 שנים, רק מלמידה עצמית.

פורסם

מה התפקיד של אחיך? בתחום זו הגדרה מ א ו ד רחבה.

מניסיוני רוב מי שעובד בתחום והגיע ללא השכלה פורמאלית זה אנשים שזה מה שהם עשו בזמנם הפנוי מאז שהם היו צעירים מאוד וזה בער להם מספיק כדי ללמוד המון לבד ולא סתם כך להגיע מקורס או ״להתגלגל״ לזה

Then dying is forgetting

פורסם

אם אתה מעוניין להתעסק בתחום הסיסטם או. PC(שזה נשמע תחום העיסוק שאתה מחפש, ולא קוד) תתחיל בלנסות באמת קורס כזה של MCSA או CCNA ותחפש משרות ג'וניור סיסאדמין..תואר במדמח לא בהכרח יעזור לך להיכנס לעולם הזה.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

שים לב לכמה נקודות. קוד והייטק יתבססו על תואר במדמח. מדובר בתואר שוחק גם לשפיצים במתמטיקה, מנסיון גדול של הרבה חברים. אז כמו שאמרו לך כאן, קודם כל תשאל את עצמך עד כמה אתה אוהב מתמטיקה ועד כמה אתה רוצה לתכנת. בשביל זה המסלול יהיה שיפור בגרות/מכינה וכמובן פסיכו.

לפי מה שאתה אמרת תמיכה טכנית/רשתות יכול להיות התחום שלך, עצמאי או שכיר רלוונטי גם כן.

ללכת ללמוד מדמח כדי לעסוק בתחום הזה זה עניין מיותר לגמרי.

תיק השקעות של אבא ייגע ישירות בעולם המימון, וגם זה חשיבה מתמטית , חד משמעית .

אתה מכיר את עצמך ויודע מה אתה אוהב. פשוט לך על זה, נסה דברים מסוימים שמרגישים נכון לפי הערכים שלך ותסתכל איך אפשר לבנות מזה קריירה/הכנסה.

המון הצלחה!

If you can dream of something, you can achieve it

הייתי עם הגברת, אני חושב שאם הייתי מזכיר את המילים ״רכב״/״פורום״/״ניקוי״ הייתי ישן בספה או בטרקלין ;)
פורסם
קשה לי לכוון אותך, אם אתה לא יודע מה מענין אותך בודאי שאף אחד אחר בפורום לא יוכל.

עם זאת אני רוצה להיות אופטימי מבחינה זו שאתה עדיין צעיר, וגם אם תתחיל עכשיו לימודי פסיכומטרי ושיפור בגרות\מכינה תוכל לסיים לימודי תואר ראשון בגיל סביר מאד. על אחת כמה וכמה לימודי מקצוע לא אקדמיים.

הצד השני הוא שכבר שרפת שנתיים, זה הרבה זמן לבזבז.

אני יודע שתחום המחשבים מעניין אותי, אבל בתוך התחום הזה אני לא בטוח לאיזה נישה ללכת.

אני לא מכיר את המקצועות האלו, לא יודע מה רמת השכר/ תנאים שלהם.

במקומך הייתי חושב איפה אני רוצה לראות את עצמי עוד 10-12 שנים. איך אתה מגדיר עבורך "הצלחה בחיים האישיים"? האם אתה נותן משקל רב למשכורת שאתה תרוויח? מה רמת החיים והבטחון הפיננסי הריאליים שאתה מצפה מעצמך להגיע אליהם? נסה להבין האם המסלול שאתה מתווה לעצמך עכשיו הוא הדרך הכי בטוחה להגיע למקום הזה. אם לא - חשב מסלול מחדש.

תמיד אפשר להגיע ל'הצלחה', מכל מסלול אפשרי ובכל תחום אפשרי. יש את הדרך הסטנדרטית (יש מתאם לרוב עם הקושי שלה) וישנן הדרכים האלטרנטיביות (מזל ו/או קשרים ו/או כישורים בלתי רגילים). נורא כיף לשמוע על כאלו שהצליחו בקלות - אך כשזה מגיע לעתיד ארוך הטווח שלך כדאי לשקול ללכת על הדרך הבטוחה​.

אני חושב שרוב משתמשי הפורום יסכימו שבתחולת העתיד של בוגר מדמ"ח ורוד יותר מזה של CCNA. כן, תמיד יהיו בוגרי CCNA שירוויחו 30 אש"ח ובוגרי מדמ"ח שלעומתם ירוויחו מחצית מזה. מקצועות 'תעודה' בתחום ה-IT מאופיינים במשכורת בינונית יחסית לפיתוח. מה שאתה צריך זה לשים את עצמך בנקודת המוצא הכי גבוהה לחיים הבוגרים, ואין לך כלים אחרים לשפוט איתם כרגע חוץ מהסטטיסטיקות ומהיכרות שלך עם עצמך.

במישור האופרטיבי מה שהייתי מציע לך זה כבר להתחיל ללמוד לפסיכומטרי ולראות איך מתמודדים עם ממוצע הבגרות הזה - מכינה או שיפור בגרויות.

לעניין בחירת המקצוע: ללימודי מדעי המחשב אין ממש קשר לדברים שתיארת שאתה אוהב, אלא יותר למתמטיקה שנוגסת בחלק לא מבוטל של התואר, תיאוריה של מדעי המחשב (למשל, בויקפדיה תמצא: מודלים חישוביים, אלגוריתמים, סיבוכיות) ומעט קורסים ישומיים יותר. כדאי להבין טוב יותר ולחפור למישהו שלמד את זה לפני שמסמנים את זה כמטרה. אם יש לך תשתית קיימת של משרד ייעוץ בהשקעות עם לקוחות קיימים שאתה תוכל להכנס אליה זו אופציה לא רעה.

תזכור שאתה עכשיו בן 23 ואין לך שום התחייבויות בחיים כרגע. שינוי מקצוע או לימודים בעתיד יהיו הרבה יותר קשים אם יש בית שצריך לפרנס, ובאופן כללי הרבה יותר קשה לקחת סיכונים בגיל מתקדם יותר. עכשיו יש לך את כל הזמן שבעולם להשקיע בפיתוח הקריירה שלך ובנקודת הכניסה שלך לחיים הבוגרים. אני אישית לא הייתי מהמר על קיצורי דרך.

אישית אני שמח בכל רגע שאני לא נמצא בצומת הדרכים הקשה הזה. כבר בגיל חטיבת הביניים היה ברור לי מה אני אלמד. אם תצטרך ייעוץ בעניין לימודי מדעים מדויקים אתה מוזמן לפנות אלי.

שיהיה בהצלחה.

תודה על התגובה המקיפה.

אני מבין ממה שאתה אומר שאתה ממליץ ללכת על תואר במדעי המחשב, או לפחות לא לפנות לדרך הקצרה שהיא קורס ב CCNA וככה להכנס לעולם ההייטק.

אני מבין את הדברים שלך אבל קצת חושש מהתואר ומרמת הקושי שלו, בתיכון סיימתי מתמטיקה על 3יח' ו 81 סופי.

אני יודע שמתמטיקה זה לא התחום שלי וכולם מספרים שחצי מהתואר זה רק מתמטיקה ברמה גבוהה.

בעוד 10 שנים ארצה לראות את עצמי עובד בחברת הייטק, אולי בתחום התקשורת.

רמת השכר כרגע לא משנה לי (כמובן שארצה כמה שיותר אבל זו לא הסיבה שאכנס לתחום הזה)

אני לא ממש מכיר את המקצועות בתחום וקריאה באינטרנט לא ממש אומרת על סוג העבודה ולכן כל הבלבול.

ההורים מאוד לוחצים ללכת ולעשות תואר. אני כן רוצה להכנס לעולם המחשבים אבל נראה שהתואר היחיד הוא מדמח (תואר שהוא לא הנדסה שנחשב קשה יותר ממדעי המחשב) וזאת נראת הדרך הבטוחה ביותר.

אבל האם זה המקצוע שארצה לעסוק בו בתחום המחשבים? אני לא בטוח.

הבעיה כרגע היא שאני לא מכיר דרכים טובות אחרות להכנס לתחום ההייטק.

מאז שהייתי ילד ידעתי שאני הולך לעשות תואר במדעי המחשב אבל מה בדיוק זה אמר לא ידעתי.

עכשיו אני בן 23 וקצת חושש לגבי העתיד ולא יודע אם זו הדרך הנכונה להכנס לעולם הזה.

מתקן ותו חמישי

אשמח אם תוכל להרחיב בנושא.

אני מנחש שהחבר שעשה CCNA והתקבל לצ׳ק פוינט התקבל למשרת תמיכה טכנית או QA כבודק ידני.

הייתי שואל את החבר גם לגבי ההתחייבות לשנתיים שהוא חתום עליה וטווח השכר שהוא התחייב אליו.

ויכול לספר לך מהכירות (עבדתי שם כשהם התחילו את כל הEntry level - שזה מה שקוראים למסלול הנ״ל) שהם מראיינים בטונות ומקבלים מעט אנשים כשבזמנו לאנשים עם ניסיון מינימאלי / תואר ראשון כלשהו היה יתרון.

זו הזדמנות סה״כ על הכיפק - ואם אתה מצליח לעשות ממנה משהו - אפשר להתפתח אבל יש לזה תקרת זכוכית ברורה מאוד לניסיון הזה (ואנא , לכל כלל יש יוצא מן הכלל - אני מדבר בכללי - ראיתי 4-5 מחזורים כאלו לאורך הזמן שלי בצ׳ק פוונט).

מה שאתה מספר שאתה אוהב זה להיות טכנאי מחשבים / רשתות - זה לא כ״כ קשור באמת לתואר אז קח בחשבון. (שוק מוצף אבל לא רע אם אתה מתברג טוב)

גם הנתונים שלך בעייתיים בקבלה למוסדות נחשבים (80 אחרי בונוסים זה נמוך מאוד, ללא קשר לפסיכומטרי שתוציא)

מניסיוני רוב מי שעובד בתחום והגיע ללא השכלה פורמאלית זה אנשים שזה מה שהם עשו בזמנם הפנוי מאז שהם היו צעירים מאוד וזה בער להם מספיק כדי ללמוד המון לבד ולא סתם כך להגיע מקורס או ״להתגלגל״ לזה

בדיוק כמו שאתה אומר, שנתיים התחייבות במשרת תמיכה טכנית.

לא נכנסתי לפרטי השכר שלו אבל אני מאמין שתוך שנתיים השכר שלו יגדל משמעותית.

אם תוכל לפרט קצת על המסלול והתחום הזה אני מאוד אשמח.

החבר טוען שיוכל למשוך אותי לצוות שלו במידה ואעבור את ההסמכה.

מה זה אומר לגבי העתיד? איפה אוכל לראות את עצמי בעוד 10 שנים ובמה בדיוק התחום הזה נותן לי לעסוק?

מה רמת השכר שאוכל להגיע אליה? ואיפה אשתכר בשנים הראשונות? האם בגלל שלא יהיה לי תואר אהיה פחות "נחשב" או שהניסיון כבר יעשה את שלו? וכשארצה לשנות מקום עבודה בגיל 30 איפה אני אעמוד? האם חוסר בתואר מדעי המחשב יקשה עלי למצוא עבודה?

אני לא בטוח שמדעי המחשב זה התואר שמתאים לי הן מבחינת לימודים והן מבחינת העבודה.

CCNA נראת לי אלטרנטיבה דיי טובה אבל חוסר היכרות עם אנשים שעובדים בתחום והחשיבה על העתיד הם הדברים שגורמים לי לחשוש מהדרך הזו.

אם תוכל לפרט על העבודות שההסמכה של סיסקו תיתן לי (כמובן שאוכל להתקדם להסמכות נוספות- קראתי והבנתי ש CCNA זה רק ההתחלה) זה יעשה לי קצת סדר בראש.

אם אתה מעוניין להתעסק בתחום הסיסטם או. PC(שזה נשמע תחום העיסוק שאתה מחפש, ולא קוד) תתחיל בלנסות באמת קורס כזה של MCSA או CCNA ותחפש משרות ג'וניור סיסאדמין..תואר במדמח לא בהכרח יעזור לך להיכנס לעולם הזה.

Sent from my D6603 using Tapatalk

אם אתה מכיר את התחום אשמח אם תפרט על העבודה והתחום.

מקריאה באינטרנט (גם חיפוש בפורום הזה) מראה שתעודת CCNA לא תהיה משהו מעבר לתמונה יפה בבית אם אין לי הנדסאי או משהו נוסף.

פורסם

אחי מעצב גרפי ומתכנת במשרד הביטחון, מעבר לזה הוא לא מספר לי כלום.

גילוי נאות: עיצב את הסיכה של 8200

פורסם
לך תוסמך כיועץ השקעות, תלמד מאבא ותעשה פי 10 ממה שתעשה כמתכנת.

מדויק.

אתה מקבל עסק "על מוכן" עם סטאז' (שמעטים מוצאים, אם בכלל) ובמקום זה אתה מחפש הסמכות של ג'ון ברייס?

מהיכרותי את התחום, הוא ממש לא אפור כמו שהוא נשמע, ואתה יכול להתפתח למקומות מעולים, במיוחד כעצמאי.

פורסם (נערך)

פי 10? מדויק? וואו, אני מבין שלהיות יועץ זה מטורף לגמרי. איפה חותמים והאם צריך נוטריון?

פות"ש,

אין לי הרבה מה להרחיב, רשמת שנסיון של שנתיים (לצורך העניין: שלוש, שזה הזמן שלוקח לסיים מדמ"ח תלת שנתי סטנדרטי) שווה יותר מתואר, לנסיוני מלבד מקרים חריגים אתה טועה - שכן ללא תואר יש הרבה מקומות שלא יראיינו אותך מלכתחילה. קרי: הרבה דלתות לא ייפתחו עוד לפני שניסית לצעוד דרכן.

אז נכון שאם סיימת ביחידה מודיעינית ויש לך נסיון חזק אתה תוכל להסתדר גם בלי תואר, אבל למקרה שאתה תיארת - אדם שילך לתפקיד זוטר באיזושהי "חברת כניסה" לא יזומן לראיון שאדם שסיים תואר מדמ"ח באונ' מקבל. וזה עוד לפני שמדברים על תקרת זכוכית וכו'.

בקיצור, אני לא רוצה להכנס למספרים בגלל צנעת הפרט, אבל מלבד מקרים כמו שתיארתי לעיל (עילויים עם נסיון חזק מאוד) אין לי חברים שויתרו על תואר ונמצאים באותו אזור השכר שלי.

בלי קשר לכל זה, אם אתה מעיד על עצמך כמישהו שלא מתחבר למתמטיקה וכו', כל הדיון הזה עקר. אין לך מה לחפש במדמ"ח / הנדסה אם אתה לא מעוניין/מסוגל להתמודד עם מתמטיקה ברמה גבוהה מאוד.

אגב, למען הסר ספק, אני כן מסכים עם ניר ונהג מתחיל בנוגע לכך שכנראה כדאי יותר שתכנס למסלול של יועץ (אם יש לך כבר מישהו שמכניס אותך לתחום וכו'), אבל הנתונים שנהג פרסם נשמעים לי טיפ'לה מופרכים.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

שנתיים ניסיון לא שוות תואר - במיוחד אם מדובר כשנתיים בתור בודק / תומך טכני - ואז אין קשר בכלל.

לגבי שתלך לתואר מדעי מחשב - עם 3 יחידות מתמטיקה וממוצע משוכלל 80 - אתה רחוק מזה לפחות שנה (של מכינות / השלמה ל5 יחידות + פסיכומטרי - וכנראה תצטרך לשפר כמה בגרויות).

התואר מתחיל קצת מעל למה ש5 יחידות נגמר ומשם מתחילים לרוץ.

That said - מסיימים עם זה , מבינים מה מהחומר חשוב לזכור ולהשתמש וממשיכים הלאה.

מפתחים לא מתעסקים במתמטיקה פרקטית כמעט.

לגבי התגובה שלך לתגובה שלי:

השכר שלו הוא סביב ה5-6 אלף ש״ח כנראה עם גידול לאיזור ה7-8. לא משהו לרוץ לספר לחברה ובטח לא ה״הייטק״ שאנשים מדמיינים.

אם הוא ממש ממש יהיה תותח וכו ויחתוך לחברה אחרת כשיסיים - הוא יגדיל את זה כנראה ל5 ספרות - אבל לגמרי לא בטוח.

במיוחד לא מכיוון שהוא במחלקה של תמיכה טכנית ולא QA איפה שאפיק הקידום יותר טוב (לדעתי).

בעוד 10 שנים במסלול כזה תוכל להגיע להיות SysAdmin או בודק. ראש צוות כנראה שפחות ושכר של בין 10 ל15 אלף (אם השוק יתנהג כמו היום) - אבל לא עתיד כזה להיט אם לא תמשיך ללמוד ולהתעסק.

בהתחלה - אם תתקבל לצ׳ק פוינט - זה מה שתקבל - אחרת - לא בטוח שתמצא רק לפי CCNA.

בגיל 30 - אתה עדיין צעיר.

בכ״א - בא נתחיל מזה - שלעבוד ״במחשבים״ זה כמו להגיד אני הולך לטייל ״בחו״ל״

אתה יכול לטוס ליפן ולשהות במלון 5 כוכבים ואתה יכול לקחת שיט לקפריסין.

בין השניים אין קשר (אני מקצין בכוונה).

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...