Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3365 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נישאר חלוקים בדועותינו ונחזל"ש לטיפו.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אחד ה"מבחנים" היותר פרטאצ'יים שהיו כאן.

אבל אין פלא, אחרי מרחק מדהים של 72 ק"מ באמת קשה להסיק מסקנות, לא כל שכן למשש מאחורי ההגה ולגלות שיש שם עוד כפתורים (מאוד נוחים לשימוש אגב).

לעניינינו ביליתי עם טיפו בסיסית כמה אלפי ק"מ (שזה כמה אלפים פחות 72 יותר ממה שמחבר ה"מבחן" עשה ולדעתי יותר ממה שכל מי שנהג בה מבין משתתפי השרשור) אז אשמח לענות על שאלות הקהל.

בגדול מדובר ברכב בסיסי שמציע גודל של משפחתית מלאה, כולל מרווח פנים ומטען במחיר של קטגוריה אחת למטה.

זה כמובן בא על חשבון דברים אחרים, במקרה של הטיפו, כח. הרכב חלש.

אין לי מושג מה הביקורת על איכות וקרקושים, לא שמעתי ולא אחד כזה בכל אלפי הקילומטרים שביליתי איתה.

בין השאר נסענו לאילת עם רכב עמוס ושלשה ילדים מאחורה שדווחו (להפתעתי המרובה) שיותר מרווח להם שם ממה שהיה באלפא.

תצרוכת הדלק שלה בתוך העיר באמת נראתה לי גבוהה, לא מדדתי אותה באופן פרטני. תצרוכת הדלק הממוצעת שלי לאורך התקופה היתה 1 ל13 כאשר המסלול היומי הסטנדרטי שלי הוא נסיעת פקקים "בין עירונית" בבוקר ובערב ממודיעין לתל אביב וחזרה + מעט נסיעות עירוניות. בנסיעה לאילת הגענו, לפי המחשב, למעל 1 ל17 כולל שתי עצירות של 15-20 דקות עם מנוע ומזגן מופעלים.

האיכות של הרכב הפתיעה אותי לטובה, מערכת השמע מצוינת, תפעול האביזרים השונים מההגה (כשטורחים כמובן לחפש אותם) היה נח ואינטואיטיבי.

לסיכום, רכב משפחתי בסיסי בגודל מלא, שלא מצטיין בכלום למעט מרווח פנים, במחיר של קטגוריה אחת למטה.

אתה צודק. המבחן לא לטעמך. אולי בצדק.

זה הרכב שקיבלתי .דפוק. ועם חוסרים. ועם צריכת דלק של גיפ סופה בנזין. ומקרקש ומרעיש מהגלגלים. מצטער שלא עקרתי את ההגה כדי לחפש את הכפתורים שהטורקים החביאו. הבאת תמונה של הכפתורים?

בקשר לסאונד של המערכת, יצא לך לשמוע פעם מערכת תואמת מקור ברכבי vag?

פורסם

טעמי לא קשור כאן לכלום, היומרה שלך לכתוב מבחן דרכים שפרוש על פני 72 ק"מ היא מגוכחת. גם אם ננטרל טעמים אישיים והעדפות העובדה ששהיה ברכב על פני זמן וקילומטרים רבים יותר מציגה תמונה שונה בתכלית ממה שהצגת מעמידה את ה"מבחן" שלך באור המתאים.

אני מקווה שב"מבחן" שתפרסם לאיביזה תקדיש לה יותר זמן נסיעה ולמידה לפני שתציג אותו ברבים.

פורסם (נערך)

לגבי מיקום כפתורי השליטה על המולטימדיה - האמת שזה לא הטורקים שהחביאו, לכל מי שיצא לנסוע בשנים האחרונות על שלל דגמי קרייזלר / ג'ייפ ידע בדיוק איפה למצוא את זה - זה מאפיין שמלווה אותם בגלגלי ההגה שלהם כבר שנים.

מסכים שבנסיעה אחת קצרה ניתן לפספס אותם, אבל לאחר שמתרגלים לזה - זה הרבה יותר נוח ונגיש (בזמן נהיגה אצבעות הידים קרובות יותר לחלק האחורי של גלגל ההגה מאשר לחזית).

אה...ולגבי תמונה, בדיקה קצרה אצל החבר GOOGLE תמונות (יותר קל למצוא למותגים של קרייזלר) תראה לך בדיוק על המיקום

עריכה אחרונה על ידי ROEY B

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם
לגבי מיקום כפתורי השליטה על המולטימדיה - האמת שזה לא הטורקים שהחביאו, לכל מי שיצא לנסוע בשנים האחרונות על שלל דגמי קרייזלר / ג'ייפ ידע בדיוק איפה למצוא את זה - זה מאפיין שמלווה אותם בגלגלי ההגה שלהם כבר שנים.

מסכים שבנסיעה אחת קצרה ניתן לפספס אותם, אבל לאחר שמתרגלים לזה - זה הרבה יותר נוח ונגיש (בזמן נהיגה אצבעות הידים קרובות יותר לחלק האחורי של גלגל ההגה מאשר לחזית).

אה...ולגבי תמונה, בדיקה קצרה אצל החבר GOOGLE תמונות (יותר קל למצוא למותגים של קרייזלר) תראה לך בדיוק על המיקום

chrysler, jeep,dodge, hemi,GOOGLE...

!FIAT TIPO

איפה הכפתורים? תמונה? קישור? עצם?

ובעצם מה זה משנה? זה הופך את הרכב לטוב יותר?...

פורסם

!FIAT TIPO

2011JeepInteriorNew1.jpghqdefault.jpgimages.jpg

מצורף מספר תמונות - שים לב שיש לחצנים ב 2 הצדדים של הזרועות.

אגב 1, אם זה לא כזה חשוב, אז למה ציינת את זה בבחינה שלך?

אגב 2, נראה לי קצת מוזר לרכוש רכב חדש בשנת 2016 ללא מאפיין בסיסי שכזה, לא נראה לי שיש הרבה כלי רכב ללא המאפיין הזה

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

!FIAT TIPO

WhatsApp-Image-20160725 (1).jpeg WhatsApp-Image-20160725.jpeg

בתמונות ניתן לראות שהרכב בעל גיר ידני, משמע רמת הגימור הכי בסיסית, כדי שלא תטען שמדובר בתוספת של רמת אבזור גבוהה יותר.

זה לא הופך את הרכב לטוב יותר, זה רק שופך אור על איכות המבחן שביצעת ועל איכות הבוחן.

שא ברכה.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

!OK

תודה רבה. פספסתי את כפתור. שכנעתם אותי.=>{לא לקנות את הרכב, אלה זה שקיים עוד כפתור שלא מצאתי}.

ה"מבחן" דרכים זה מנקודת מבט אישית שלי,של נהג, שנהג בדי הרבה רכבים, אבל לא של עיתונאי רכב.

זה עדיין לא הופך את הרכב הזה למוצלח כל כך, למחירו. אלה להיפך. כבר רשמתי מקודם, רכב הרבה יותר טוב בכל קנה מידה, אגב בכמעט אותו מחיר, למרות 0 ק"ם ליסינג. קיה פורטה.

היום הם עולות אותו מחיר. האחד ליסינג 0 ק"ם, ואילו השני פרטי. אני מהמר,שלאחר שנה, שנתיים, שלוש, לא משנה, הקאיה תימכר מהר יותר, ובמחיר גבוה יותר.

כמעט שכחתי. החלק הכואב. חשבונית הדלק עבור 72 הק"ם.:20160725_223625.jpg

הרכב תודלק באותה תחנה, לפני שנמסר לי, עד הקפיצה הראשונה במשאבה.

כך הוא תודלק בדיוק בהחזרה.

פורסם

שוב מסבירים לך - תדלוק על פני 72 ק"מ לא שווה הרבה. מסבירים לך גם ש-72 ק"מ הם לא מדגם מייצג לכלום. מסבירים לך שככל הנראה המבחן של לוקה בחסר אם לא הצלחת למצוא פיצ'רים די בסיסיים ברכב.

אף אחד לא משכנע אותך לקנות את הרכב. לא רק זה - אם תקנה את הפורטה לא תטעה הרבה, כי היא רכב מצוין. מה שמסבירים לך זה שככל הנראה אתה המבחן שלך מוטעה ומטעה, והשיפוט שלך לוקה בחסר (ביחס לטיפו, לא לפורטה). אתה בשלך - זכותך אמנם, אבל מתחיל להיראות די מגוחך, במיוחד על רקע הטון הדי מתלהם בכל הודעה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• 9 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

לאור השיטסטורמס הרבים שמשום-מה מלווים את הטיפו, החלטתי לנהוג בה (סדאן 1.6 אוט' בגרסא המאובזרת), ומן הסתם לכתוב כמה רשמים.

הדבר הראשון ששמים אליו לב הוא שהיא מרווחת. מאד. גם מלפנים וגם מאחור. מרגישה, למשל, מרווחת משמעותית מהג'ולייטה שלי, ותכלס גם מהג'וליה, למשל, אם נמצדים לאחיות ולבנות דודה. לא אוקטביה, אבל לא ממש רחוקה. מושב הנהג לא הדהים אותי בנוחות שלו, ואני עדין. לנוחות נגיע יותר מאוחר.

איכות החומרים בפנים עלתה על הציפיות שלי. לא שהיא הפכה לרולס רויס, אבל יחסית לרכב באדג'ט היא סבירה לחלוטין, כולל אפילו ציפוי רך במפתיע לחלק העליון של הדאש. פקדי השליטה מן הסתם מוכרים מהקבוצה, כולל היוקונקט שמאד מוכר ונוח לי. בסך הכל אין פאקים בולטים בהנדסת האנוש, חוץ מערימת הכפתורים שעל ההגה, עליה הייתי מוותר בשמחה לטובת משהו יותר ידידותי. שדה הראיה בסדר גמור וכך גם המראות.

בנהיגה עצמה מתגלים שני החסרונות העיקריים - המנוע החלש (כאשר הגיר, שהוא דווקא טוב, מנסה לעזור לו) וכיול המתלים על הצד הקשה. המנוע - אין מה לעשות. נכון שאולי פונקנו על ידי מנועי הטורבו שהפכו לנפוצים, ונכון שישראל ישראלי בגדול יכול להסתפק גם ב-1.6 הזה, אבל זה לא הופך אותו ליותר חזק. כדי לזוז צריך הרבה סל"ד, ואז זה רועש ועדיין לא מהיר מי יודע מה. מה שכן, כאמור, הגיר מנסה כמה שהוא יכול ומוריד הילוכים בקצב, כאשר לגנותו רק בור בין שני לשלישי.

לגבי נוחות הנסיעה, היא לא רוצחת, אבל בפירוש לא רכה. לרפרנס, מאזדה 3 +15-20%. לדעתי על חישוקי 16" ולא 17" המצב יהיה טוב בהרבה. כאן אנחנו גם מגיעים לכסא, שאם היה נוח יותר, היה סופג חלק ניכר מהקופצנות. להגנת הטיפו ייאמר שנסעתי וחיפשתי בורות בכוונה.

בצד החיוב - התנהגות ואחיזת כביש. כנראה לא מעט בזכות הצמיגים המוגזמים - 225/45R17 האחיזה גבוהה, אבל גם בלעדיהם נראה שההתנהגות לא רעה ויש תמורה לקשיחות היחסית של המתלים. קשה לטעות ולחשוב שהיא ספורטיבית או משהו קרוב לכך, אבל ההתנהגות שלה עולה, למשל, על זו של הטויוטה קורולה וודאי על הריו, ה-301 והסי-אליזה, כאשר על האטראז' חבל להרחיב את הדיבור.

מה שורת הסיכום? רכב סביר לחלוטין, בו אתה משלם על היתרונות (גודל, מרווח, איבזור לא רע) במנוע וקופצנות, שלפחות אותה היה היבואן עושה טוב אם היה פותר בהשארת חישוקי ה-17" כאופציה. לדעתי המחיר הראוי לה, בגרסא הזאת, הוא 100K על הכביש, אבל אאל"ט זאת לא דעתו של היבואן. חבל.

התייחסות קצרה לטענות הרעש ואיכויות ההרכבה שהועלו. לא נתקלתי לא ברעש מיוחד, אדרבא - נסעתי יחד עם חבר שגם הוא רגיל למכוניות בסגמנטים גבוהים יותר, ושנינו הסכמנו שהיא דווקא מבודדת לא רע (חוץ מכמובן רעש המנוע בסביבות ה-5K סל"ד, אבל אין קסמים בסביבת המחיר הזאת). לגבי איכות ההרכבה, אני יכול רק להניח שזה באמת, כמו שאמרו כאן, נבע מהתקנות מקומיות כי במשך כל הנסיעה, כולל כאמור בורות למכביר, הדבר היחיד שקרקש היה כסא התינוק מאחור (המדובר ברכב צמוד שנוסע יום-יום, ועליו כ-4000 ק"מ).

בסופו של דבר, הכל עניין של ציפיות. כמו שכתבתי בשרשור אחר, גיבלי במחיר אטראז' לא תקבל כאן, משפחתית מרווחת ומאובזרת תוך ויתור מודע על מנוע - בהחלט כן.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...