Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3648 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשנים האחרונות נוספות עוד ועוד מערכות עזר כאלה ואחרות שאמורות להקל על הנהג. הדור הנוכחי כבר מציע גם כביכול שיפור בבטיחות. השאלה שאני מעלה כאן לדיון היא האם זה באמת עוזר או שמרמה מסוימת זה יתחיל להזיק.

ניקח כמה דוגמאות:

חיישני רוורס, מצד אחד הם מקלים מאוד על הנהג ומצד שני הם גורמים די מהר לאיבוד יכולת הערכת הגודל של הרכב.

זה מה שקרה לי לפחות.

מערכות נווט, בעיקר וייז. כאן כבר פורסם מחקר מעמיק על נהגי מוניות שכלל הדמית MRI והוכיח שאצל נהגי מוניות שנווטו לבד חלה התפתחות באיזורים במוח שאחראים לזכרון בעוד מחקר אחר שהראה שאצל נהגים שמשתמשים בGPS כדי לנווט חלה הדרדרות באותם איזורים כפי שכתוב באתרים המצורפים.

http://www.scientificamerican.com/article/london-taxi-memory/

http://www.citylab.com/commute/2014/07/uberx-drivers-might-never-get-any-better-at-navigation/375013/

אז כשמדובר על מערכות נווט או חניה ברוורס ניחא.

אבל מה קורה כשיש מערכות שמתערבות בכישורי נהיגה הקשורים לבטיחות?

נכון לזמן הנוכחי מתחילות להכנס שתי מערכות כאלה, בלימה אוטומטית ומערכות דמויות מוביל איי.

כאן יש שתי קבוצות מאוד ברורות של נהגים בכל מה שנוגע לשימוש במערכות כאלה.

נהגים בעלי נסיון ונהגים ש"נולדו" לתוך מערכות קיימות כאלה.

מה יקרה לנהג שבמקום לחפש הולכי רגל יחכה שיופיע לו איש אדום מהבהב על הצג?

מה יקרה לנהג שבמקום להסתכל במראה ירים את הראש רק כשהמערכת תצפצף?

מה יקרה לנהג שבמקום להעריך מרחק לרכב שלפניו יסתכל בצג הירוק שאומר לו מה המרחק מהרכב שלפניו?

מה יקרה לנהג שלא יבלום לבד בעיר ויחכה שהרכב יבלום במקומו?

לדעתי המערכות האלה מסוכנות. הן מסוכנות כי הן לא מספיק טובות כדי לקחת אחריות מהנהג מחד אבל מספיק "מרדימות" כדי שהנהג, במיוחד הנהג שלא נהג בלעדיהן, יסתמך עליהן.

פורסם (נערך)

שאלה מעניינת, ושהתחבטנו בה כאן לא מעט.

אני חושב שאין זה מן ההכרח שהמערכות ינוונו את הנהג. הן בהחלט יכולות לשמש כלי עזר, וכל עוד הן משמשות ככאלו ורק ככאלו - הן מבורכות בעיני.

יש דברים שהמערכות עושות שמיומנות נהג ומודעות כשלעצמן לא מספקות. חיישני רוורס הם דוגמה טובה לכלי עזר שעם הזמן לדעתי כולנו למדנו לקבל מאחר ובסוף את האזור שחיישני הרוורס מכסים לנו כנהגים אין שום דרך לראות: הוא שטח מת לחלוטין, אז זה הגיוני שיהיה לנו כלי עזר כדי לדעת האם יש שם מכשול.

אני חושב אותו דבר לגבי שמירת רווח: גם נהגים מצוינים לא טובים בלאמוד את הרווח בין שתי מכוניות בתנועה (מגבלה אנושית) והתוצאה היא - שמירת רווח חסרה, שגורמת להמון התנגשויות חזית-אחור.

זה לא בהכרח שהם נצמדים לרכב לפניהם: הרווח, בעיקר במהירות בינעירונית, עשוי להיראות גדול למדי ונוח לחלוטין, ועדיין להיות קטן מדי.

אפשר לספור שניות כדי לבדוק את עצמנו אבל אנחנו לא עושים את זה כל הזמן, ואם הרכב השני קצת מאט עם בלימת מנוע כל המדידה תיהרס לנו. לכן, גם במקרה הזה - כלי עזר אלקטרוני יתקבל בברכה.

אני פחות מסתכל על מערכות לבלימה אוטונומית, להתרעה על התנגשות חזית או סטיה מהנתיב, כי אלו באמת מטלות 100% לנהג, אבל עדיין תמיד יהיו נהגים שלא תוכל להכשיר כמו שצריך, וראוי שיהיה להם משהו שישמור עליהם.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

לגבי ניווט אתה אומנם צודק לפחות חלקית.

למשל ניווט של נהג מונית למשל בדרך כלל יהיה בסביבה מוכרת למשל בעיר מסויימת , אבל זה מקרה יחיד , מה עם כל שאר המקרים כאשר אתה בחול או נוסע למקומות שאתה לא מכיר ? עדיין תעדיף לנווט לבד? כנראה שלא.

לגבי מערכות בלימה אוטונומית וכו , אני חושב שזה מבורך כי זה עובד לרוב הרבה יותר טוב ממה שנהג ממוצע בארץ.

בארץ קיימת בעיה מאוד חמורה לדעתי , והיא נובעת מכך שמלמדים אותך לעבור טסט , לא מלמדים אותך לנהוג.

לדעתי פה מתחילה הבעיה , אז במקרה הזה אני באופן אישי ארגיש הרבה יותר בטוח בכביש אם אני ידע שמחשב אחרי על הבלימה ברכב מאחורי מאשר הנהג שלו , כך גם לגי סטיית נתיב ובעיקר שמישהוא מחנה ליד הרכב שלי.

לסיכום אני חושב שנהגים בארץ בממוצע גרועים ברובם , כמובן שיש פה עוד סיבות כמו שעננות טלפונים וכו...

אבל התוצעה הסופית היא זהה אני מעדיף מחשב על רוב הנהגים בארץ.

2017 Type R

פורסם

עם כל הכבוד, נהגים שלא יודעים לשמור נתיב, להעריך מרחק או לבלום בזמן מקומם לא בכביש.

ושוב, יש הבדל מהותי בין נהג שיודע לאמוד מרחק, לחפש הולכי רגל, לשמור על נתיב ולבלום בזמן ומקבל מערכת כזו כדי לסייע לו לבין נהג שלא יודע ומסתמך על המערכות האלה.

אם לחזור שוב לדוגמאת מערכות הנווט, נהג מבוגר שנווט בעצמו שנים נעזר בוייז. נהג צעיר שנולד לתוך וייז לא יודע להרים את הראש ולחפש שלט כי הוא בחיים לא נדרש לזה.

מה מבטיח לנו שזה לא יהיה המצב אצל נהג חדש ומוביל איי? מה יגרום לנהג חדש לחפש הולכי רגל בשדה הראיה שלו כאשר יש את מערכת המוביל איי שעושה את זה עבורו ומתריעה?

העולם נמצא מן הסתם באיזור הדמדומים של בין נהיגה על ידי נהגים למכוניות אוטונומיות לחלוטין אבל בתווך הזה שהנהג עדיין אחראי לרכב אבל מאבד כישורים בסיסיים בגלל הסתמכות על מערכות שהן לחללוטין לא fale safe זו בעיה שאנשים עלולים ומן הסתם ישלמו עליה בחייהם.

פורסם (נערך)

ספציפית לדוגמה של הערכת מרחקים זה לא נכון. בני אדם פשוט לא טובים בהערכת מרחקים בזמן תנועה במהירות.

גם נהגים מצוינים, ירגישו נוח ובטוח לחלוטין ברווחים שהם הרבה יותר מדי קטנים בין רכבים. אם לא הייתי בודק את עצמי (סופר שניות) בכל נסיעה - גם אני הייתי כזה.

זו דוגמה מסוימת שבה העזרה האלקטרונית מתקבלת בברכה אצל כל נהג. סטיה מנתיב או התרעה על מכשול מלפנים זה עניין אחר וכאן דעתי קרובה יותר לדעתך.

בארץ קיימת בעיה מאוד חמורה לדעתי , והיא נובעת מכך שמלמדים אותך לעבור טסט , לא מלמדים אותך לנהוג.

מה פירוש? הרי המבחן המעשי ("טסט") נערך בכביש ולכן דורש...נהיגה. אתה אולי יכול לומר שלא הכינו אותם למגוון רחב מספיק של סיטואציות, סביבות ותנאי נהיגה.

פורסם
לגבי ניווט אתה אומנם צודק לפחות חלקית.

למשל ניווט של נהג מונית למשל בדרך כלל יהיה בסביבה מוכרת למשל בעיר מסויימת , אבל זה מקרה יחיד , מה עם כל שאר המקרים כאשר אתה בחול או נוסע למקומות שאתה לא מכיר ? עדיין תעדיף לנווט לבד? כנראה שלא.

לגבי מערכות בלימה אוטונומית וכו , אני חושב שזה מבורך כי זה עובד לרוב הרבה יותר טוב ממה שנהג ממוצע בארץ.

לדעתי פה מתחילה הבעיה , אז במקרה הזה אני באופן אישי ארגיש הרבה יותר בטוח בכביש אם אני ידע שמחשב אחרי על הבלימה ברכב מאחורי מאשר הנהג שלו , כך גם לגי סטיית נתיב ובעיקר שמישהוא מחנה ליד הרכב שלי.

לסיכום אני חושב שנהגים בארץ בממוצע גרועים ברובם , כמובן שיש פה עוד סיבות כמו שעננות טלפונים וכו...

אבל התוצעה הסופית היא זהה אני מעדיף מחשב על רוב הנהגים בארץ.

כנראה שלא הסברתי את עצמי נכון, אין לי שום בעיה עם מערכות נווט או חיישני רוורס. שימוש מופרז בהם יוביל במקרה הגרוע לאלצהיימר בגיל צעיר יותר בגלל התנוונות המוח.

הבעיה שלי היא בדיוק מה שתיארת כיתרון ביתרת הפוסט, הבעיה היא שנהגים שאינם יודעים לתפעל את הרכב לבד באופן מספק יתחילו להסתמך על מערכות כאלה שיצילו להם את החיים.

פורסם

מה פירוש? הרי המבחן המעשי ("טסט") נערך בכביש ולכן דורש...נהיגה. אתה אולי יכול לומר שלא הכינו אותם למגוון רחב מספיק של סיטואציות, סביבות ותנאי נהיגה.

אני לא רוצה להיכנס ממש למה לא בסדר עם מה שמלמדים פה בשיעורי הנהיגה.

אבל נגיד פשוט ככה : לא מלמדים על שמירת מרחק נכונה בתוך ומחוץ לעיר , לא מלמדים על רדיוס סיבוב נכון , שמירה על מרכז נתיב וכיצד לעשות זאת וכו...

כל זה מביא למצב שאני מלווה את בן דוד שלי שהוציא רשיון לפני חודש ואין לו מושג איך באמת נוהגים.

0 ראיית כביש , 0 הכנה לחלק הכביש הבא\פניה\רמזור\כיכר\רכב שלפניף שמראה איתות וכו...

כך שלמעשה הבחור עבר טסט ראשון בהצלחה אבל בפועל הוא יודע איך לתפעל את הרכב לא לנהוג.

אז נכון שחלק מהדברים הללו זה דברים שחלקם תלויים בנסיון , אבל בדיוק בשביל זה יש מס דיי גבו של שיעורים כדי לעבור על הכל.

ולא כדי ללמוד להסתכל במראות כל 5 שניות כמו רובוט או לעשות חניה במקביל באופן מושלם בטסט.

אמיגר , בזה אני מסכים איתך , באופן עקרוני המערכות הללו מבורכות מאוד בתור "תוספת" ולא תחליף.

במצב שלנו בארץ אני מעדיף תחליף מאשר עזר עד שלא יתחילו ללמד פה לנהוג והציבור לא יקח את הכביש קצת יותר ברצינות.

כואב מאוד לראות בחורות מתאפרות בפקקים , אנשים קוראים עיתון וכו...

2017 Type R

פורסם (נערך)

אתה צודק שיש דברים שלא מלמדים או שלא מלמדים נכון, אבל זה גם תלוי במורה.

אמרת הכנף שלא מלמדים נהיגה (במשמע, בכלל לא) היא שגויה.

פורסם

ואני עומד מאחורי מה שאמרתי.

רוב מורי הנהיגה היום מלמדים את התלמידים שלהם לעבור טסט ולא לנהוג.

לעבור טסט ולדעת לנהוג הם דברים שונים.

ואני לא חושב שיש צורך לדון בזה זו היא לא מטרת השרשור.

2017 Type R

פורסם

כשזה יהיה ככה אז הכל יהיה בסדר.

הבעיה היא בשנים של בין לבין, שהנהג כביכול מקבל סיוע אבל עדיין אחראי לרכב מצד אחד אבל מאבד יכולות בעקבות הסתמכות על העזרים החדשים שממש לא נותנים כיסוי מלא.

פורסם

נראה לי שבזמן ההמתנה להתקנת הנערכת הנהגים יילקחו בעל כורחם להצטלם לתעודת זהות ביומטרית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הבעיה באמת מתחילה ברגע שמסתמכים על עזרים באופן בלעדי. אפילו GPS. לא חסרים מקרים על אנשים שנפלו מצוק/טבעו באגם/נכנסו בגדר הפרדה כי הוויז אמר לפנות שמאלה.

או 'יאללה ניקח את הסיבוב ב200 קמ"ש, יש ESP'.

אנשים בוטחים במערכות כאלה ואחרות יותר ממה שהם אמורים. טעות קטנה המערכת תוכל לתקן, אבל בסופו של דבר ההגה עדיין נמצא בידיים של הנהג.

• תוכן חדש...