Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7842 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם מחירי הרכב החדש ירדו, אנשים שהיו קונים רכב משומש בנניח 50 אש"ח, יקנו רכב חדש במחיר הזה. אותו רכב משומש שהם לא קנו, ירד במחירו עקב היעדר ביקוש, וישפיע גם על הרכבים הזולים ממנו, ונגיע למצב בו הרכבים שעולים 10 אש"ח יעלו 5, ואז יהיו לך הרבה יותר אנשים שיקנו מכונית.

חוץ מזה, הרבה משפחות לא קונות רכב שני בגלל שהן לא רוצות להסתבך עם גרוטאה זולה ומתפרקת, הן פשוט מסתדרות בפחות נוחות עם רכב אחד. כשמיסי הקניה ירדו, אותה משפחה דווקא כן תקנה עוד רכב.

קודם כל, שכחת שמחיר האחזקה לא יפחת. זה מה שמונע מאנשים לקנות רכב, ולא ההוצאה הראשונית - לרוב. הדלק לא יוזל, האגרות בוודאי שלא. כמו כן, ירידת הערך על מכוניות תגדל משמעותית, מה שירסן את קצב ההחלפה של מכוניות (וכמובן, בחישוב הכולל, ירידת הערך הזו תוסיף המון לעלות האחזקה).

אני גם לא מבין איך הגעת למסקנה שהוזלה של 5K במחירו של רכב משומש בן 10-15 שנים תגרום לאנשים לרוץ ולקנות אותו.

משפחות לא קונות רכב שני מהמון סיבות. לרוב, זה לא בגלל שאי אפשר לקנות משהו סביר ב20K.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

משפחות לא קונות רכב שני מהמון סיבות. לרוב, זה לא בגלל שאי אפשר לקנות משהו סביר ב20K.

אם כך אתה טוען שהסיבה שרוב האנשים לא קונים מכוניות פרימיום היא בגלל עלות האחזקה הגבוהה?

אתה יוצא מנקודת הנחה שאנשים יושבים ועושים את החישובים בצורה מסודרת, מעריכים את עלויות האחזקה, והכל בצורה הגיונית. זה לא נכון, ופרופ' כהנמן הישראלי קיבל על זה פרס נובל.

אנשים רואים בדר"כ את ההוצאה שמתחת לאף שלהם, היינו מחיר המכונית החדשה. מעטים מחשבים קדימה את עלויות האחזקה. ולכן, אם תוריד את מחיר המכוניות, תעלינה עוד מכוניות לכבישים. אני לא אומר שהמספר יוכפל, אבל מספיקה עליה של כמה עשרות אחוזים כדי לעשות לנו פה גיהנום.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

לא אמרתי דבר לגבי מכוניות פרימיום. אמרתי לגבי מכוניות בכלל. ברור שאנשים יקנו מכוניות יקרות יותר אם המיסים ירדו, אין בזה כל ספק, בוודאי לא שבישראלים מדובר.

חוצמזה, מדובר על הורדה לא מאוד גדולה במחיר הרכב - מ120K ל90K, לא מ120K ל50K (עלות הרכב ללא מיסים). זה לא מספיק בשביל לגרום לבעיות בשוק, אבל זה כן מספיק בשביל לאפשר לאנשים לנהוג במכוניות חדשות ובטוחות יותר.

אתה צודק עקרונית, אך עלויות האחזקה של מכונית אינן עניין זניח. מי שקונה, ולא מתחשב בהן, מהר מאוד ימכור את רכבו.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

תרגיעו רבותי !

מחירי המכוניות בארץ (ללא מיסים) הם מן הנמוכים בעולם.

גם אם ירדו המיסים ב-50% והיבואנים יעבירו את מלוא ההנחה לצרכן מדובר על 20-25K לכל היותר לרכב 1.6 אוטומטי ממוצע.

היבואנים לא יעבירו את מלוא ההנחה לצרכן, וכל ההבדל יהיה 15K....

מצטער שאני משבית שמחות...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
תרגיעו רבותי !

מצטער שאני משבית שמחות...

כאן נכנס לתמונה ייבוא מקביל.

חוצמזה, שמחירי המכוניות בוודאי נמוכים כשמדובר במאזדה 3, אבל לא כשמדובר בדברים מעניינים באמת (כלמיני ספורט, יוקרה וכו').

אמנם ההקלות במיסוי יעזרו בעיקר לאלו שהפרוטה מצוייה בכיסם, אבל לי אין בעיה עם זה (מתוך תקווה להשתייך אליהם יום אחד :-) )

פורסם

אני לא מבין את אלה שמתנגדים

בכל זאת יהיה יתרון כאשר הרכב שלכם יהיה יותר זול וזהו

וייבוא מקביל יהיה לדעתי גם טוב לא רק מבחינת מחיר שתהיה יותר תחרות אלא גם במבחר

נניח ייבואן מסויים יביא דגם של חרה אחרת שלא נמכר בארץ זה יהיה כמו ייחודיות, וכמו שעשו הורדה על מוצרי חשמל יכול לראות שנתחיל לראות סוכנויות אם רכבים שלא בטוח שיהיו לסוכנות אחרת וגם זה יהיה תחרותי

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
תרגיעו רבותי !

מחירי המכוניות בארץ (ללא מיסים) הם מן הנמוכים בעולם.

גם אם ירדו המיסים ב-50% והיבואנים יעבירו את מלוא ההנחה לצרכן מדובר על 20-25K לכל היותר לרכב 1.6 אוטומטי ממוצע.

העניין קצת יותר מורכב. יבואני הרכב הישראלים מקבלים מחירים נמוכים מאוד ביחס לשאר העולם, בין השאר בגלל המיסוי הכבד. אם המיסוי יקטן, היצרנים יעלו קצת מחירים, כך שלא הכל יישאר אצל היבואנים, אם כי אתה צודק בזה שלא הכל יגיע לידי הצרכנים.

לפני כשנתיים בוטל קנס ה-7 אחוז מס על מכוניות סקודה, לאחר שצ'כיה הצטרפה לאיחוד האירופי (התוספת הזאת מוטלת על מכוניות שמגיעות מחוץ לאיחוד, כולל יפן וקוריאה, לא כולל ארה"ב): היצרן "לקח" 5 אחוז מהסכום בהעלאת מחירים, ליבואן נשארו רק 2%.

אבל מה שחשוב יותר הוא שמדובר בידיעה חסרת שחר, על תוכנית מגירה ריאלית בדיוק כמו תעלת הימים. מאוד קל לייצר כותרת מגרה בעיתון, הרבה יותר קשה לממש אותה. האמת הפשוטה היא שלמדינה אין תחליף לשישה מיליארד שקל שמכניסים לה מיסי הרכב. הורדה משמעותית שלהם תיצור חור גדול בתקציב, ואז ממה הוא ימלא? אף אחד לא יעלה כאן מסים כדי לממן הוזלה של מכוניות, מה שייחשב במתנה לעשירים מבחינה ציבורית. מס על דלק? המחיר גם ככה די דומה לאירופה היקרה.

בקיצור, השרשור הזה הזוי בדיוק כמו השירשור על ייבוא פרארי לארץ

פורסם

קיצר באמת יכול להיות תכנית מגירה

מה שאני בטוח לעומת זאת שיעשו זה הגדלת המס על רכבי שטח וטנדרים כמו שמתכננים

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אתם כולם טובים בדיבורים אבל אף אחד לא קם ועושה משהוא....העם סובל וסובל בשקט והמדינה חולבת...

עדיף למי שמדבר לישתוק ולעשות משהוא.....לא מרוצים מהמצב אז הפגנות בלאגנים תיראו איזה הפגנה הייתה בבירות נגד מחירי הדלק....

פורסם

אולי יורידו את המס האסטרונומי הזה לריכבי אספנות? בין כה וכה לא נוסעים אתם כמעט!!!

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

• תוכן חדש...