Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת דלק מוגזמת I20 2013

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3644 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

נראה לי הרכב שלי זולל דלק בצורה מוגזמת. יש לי מנוע 1.4 אוטומט. המחשב דרך מראה לי צריכה של 11.7 עד 12.4 12.5 ליטר למאה קילומטר :shock:

יש אותו רכב בדיוק לחברה והוא מראה אצלה 8 ליטר ל100 קילומטר.

עשיתי טיפול לרכב לפני פחות מחודש, בנוסף לכל מה שמוחלף בטיפול רגיל הוחלפו מצתים למקוריים וניקו לי מערכת הזרקה. הרכב כרגע על 52500 ק"מ.

מה יכולה להיות הסיבה לצריכה הגדולה? אני נוסעת בצורה רגועה עד כמה שניתן ומזגן על 1.

פורסם

אני גם נוסעת הרוב בתוך העיר, אבל משתדלת לנסוע רגוע עד כמה שניתן. למה ההבדלים האלה? מה ההבדל מבחינת הנהיגה? זה ממש משמעותי

פורסם (נערך)

מכיוון שברכבים כאלו, עליית הסל"ד נדרשת מאוד.

ייתכן ובתוך העיר, מנוע ה 1.4 לא מרגיש כזה חזק ואת בלי להרגיש, לוחצת על הדוושה עדין אומנם, אבל מעלה את המחוג ל 3-4 אלף סיבובים לדקה ורק אז ההילוך עובר.

שכן, ב 2,000 סל"ד קשה להרגיש כוח או תזוזה.

נסי את זה, לטפי את הדוושה, את תראי כי הרכב לא זז בעצם, במיוחד כשהוא אוטומט, לכן, צריך ללחוץ קצת על הדוושה בכדי לקבל תאוצה סבירה בעיר.

הנתונים מחוץ לעיר יאירו את עינייך.

כיצד לבדוק? את צריכה לבצע נסיעה של שעה מחוץ לעיר, לחלק דרומי כלשהו, ללא רמזורים על 100 קבוע, לתדלק מלא לפניי היציאה ולתדלק בחזור באותו התוואי דרך ולראות, כמה הרכב צורך בפועל.

אם הצריכה מחוץ לעיר תקינה וסבירה, זאת אומרת שההתנהלות בעיר יכולה להשתפר עוד.

*** כמו כן, יכולות להיות המון סיבות לצריכת דלק מוגזמת במידה וגם בבין עירוני זיהית שיש בעיה כגון: החלפת פילטר אוויר (ופילטר מזגן), טיפולי שמן ופילטר שמן, פלאגים, לחץ אוויר תקין בצמיגים וכו', יכולות להיות המון סיבות מכאניות גם כן.

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
פורסם

למה לא לבדוק כמה נסעת על מיכל מלא מול כמה מילאת אותו, החילוק יהיה הצריכה ואז תוכלי לדעת אם מחשב הדרך מדייק או מזייף

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

פורסם

בדיוק, כפי שרשמתי מקודם, הבדיקה הראשונה צריכה להיות מחוץ לעיר, נסיעה לעיר דרומית ללא פקקים בשעה סבירה ב 100 קבוע ללא האצות מיותרות או עקיפות (אין מה לעקוף שם באמת מלבד משאיות) ולמלא את המיכל לפניי היציאה ובדרך חזרה, או לחלופין, בהגעתך ליעד (יש תחנות דלק בכניסה לב"ש למשל).

או לקחת את כביש 6 ולהיות על 100 קבוע בנתיב הימני ביותר.

לאחר שתביני כי הצריכה תהיה תקינה למשל מחוץ לעיר, ניתן להבין כי הרכב מתפקד כראוי (לאחר שאת יודעת שהרכב מטופל כראוי, פילטר אוויר שמן וכו' ופלאגים הכי חשוב), תוכלי לדעת כי סגנון הנהיגה שלך בעיר, צריך להשתפר.

פורסם (נערך)

טיפול בוצע לרכב לפני שבועיים. הוחלפו הדברים הרגילים מסנן שמן, מסנן אוויר, שמן מנוע, מסנן מזגן, פלאגים, וניקו את מערכת ההזרקה. מילאתי מיכל מלא ואיפסתי את המחשב (צריכה, ק"מ שעבר הרכב מתדלוק אחרון). התכנון לבדוק כמה קילומטר הרכב יעבור עד שכמעט יגמר הדלק במיכל ואז לחשב - כמות הק"מ שעברתי חלקי כמות הליטרים שתדלקתי. זה ייתן לי אומדן קרוב למדויק?

עריכה אחרונה על ידי tainka2405
פורסם

כן,גם לא חייב לנסוע עד הליטר הבודד,מספיק גם לנסוע הרבה הרבע מיכל.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כן.

המטרה היא קודם כל, לעשות תוואי דרך זהה בכל פעם ולכן, מכיוון שזה לא בדיוק אפשרי, ההמלצה לנסוע נסיעה דרומית במידה וצריך ללא פקקים או כביש מהיר בנסיעה קבועה של 90-100 (נגיד מאשדוד לבאר שבע סתם דוגמא) ביום רגיל לא פקוק, תדלוק לפניי ואחריי, ייתן מדידה יאכותית נכונה כמה דלק נצרך פר קילומטר.

במידה והתוצאות של הבין עירוני יהיה תקינות = התוצאות בעיר צריכות להיות תקינות גם כן. משמע? שינוי סגנון הנהיגה.

הרגל שלי על הגז עם 240 כ"ס ו 35 קג"מ בתיבה כפולת מצמדים תהיה שונה מהרגל של ברכב שלך, את מסכימה? (מאמץ שונה של המאמץ לתזוזת הרכב ולכן מסוגל לנהוג בנוחות ורוגע) ולכן, קשה להיות אומדן או להסביר על הרגלי נהיגה עד שלא מישרים קו שהכל תקין עם הצריכת דלק.

זה שהוא עבר טיפול לפניי שבועים זאת אינדיקציה טובה, לתקלה מסויימת או שהכל תקין גם כן.

פורסם

תמיד כשאני קורא פסטים כאלו אני נזכר בחבר שלי. לשנינו יש סקודה אוקטביה 1.2 dsg. הרכב שלי צורך בממוצע 1/13 בנסיעה משולבת (קריות וחיפה). חבר שלי אמר לי שהוא לא מבין למה, אבל צריכת הדלק שלו לא יורדת מ 1/9 והרכב דפוק וזללן דלק. יום אחד הוא הקפיץ אותי הביתה מהעבודה, ואז הבנתי למה הוא "זללן". הבן אדם נוהג כמו נהג מרוצים על מצב ספורט, עוקף מימין ומשמאל. ומחוג הסל"ד לא יורד מ 3000.

SUZUKI CROSSOVER TURBO 2017

Alpine

spg-17cs

Hertz Hi Energy 250

HERTZ HCP 4

פורסם

מקווה בשביל החבר שיום אחד ילמד בדרך הקשה לרסן את הנהיגה שלו. ברור.. כולנו אוהבים לנהוג חזק פה ושם בסופי השבוע, אבל אם זה קורה ביום יום, צר לי, עבורו.

פורסם

ניסיון שלי בנושא:

היה לי צריכת דלק של 11-15 ליטר ל100 קילומטר, קיצוני מאוד,

במורשה עשו לי בדיקה ולא מצאו כלום, עשו איפוס למחשב של הרכב והכל הסתדר,

מיד מהיציאה מהמוסך ועד עכשיו הצריכה עומדת על 5-7 ליטר ל100 קילומטר.

Seat Ibiza FR

פורסם

צריכה בפועל שזה אומר תדלקת ויצא לך 5-7 או שזה מה שאומר מחשב הרכב?

פורסם

אז איפסתי את המחשב דרך ואמרתי ננסה לנסוע ממש ממש רגוע על הגז. יצאתי מחוץ לעיר, נסעתי על 100, 110, 120 והצלחתי להגיע ל7.6 ליטר ל100 ק"מ, לאחר מכן הגעתי לעיר ונסעתי כחצי שעה, ממש ממש רגוע על 60 קמ"ש, כמעט בלי ללחוץ על הגז והצלחתי להגיע ל8.1 8.2 ליטר ל100 ק"מ. ככה זה נשמר למשך כל זמן הנסיעה.

אם ללחוץ על הגז יותר חזק אז הצריכה מתחילה לעלות משמעותית ומגיעה ל12.5

בקיצור, צריך לנסוע ממש רגוע.

• תוכן חדש...