Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3656 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החלטתי שאני רוצה להיות מהנדס רכב (לא מכונות) ולאחר קריאה וסריקה ברשת עלו לי כמה שאלות שאשמח אם למישהו כאן יש תשובה :lol:

הידע המקדים הנדרש הוא obvious. האם ניתן ללמוד פיזיקה, כימיה והשלמת מתמטיקה במסגרת "מכינה" בלימודים בחו"ל?

האם ידוע לכם על מדינה/אוניברסיטה מומלצת ללימודים אלו?

מעבר לכך, מה עליי לעשות בשביל להתחיל לסובב את הגלגלים ולהזיז עניינים לקידום המטרה?

תודה רבה לכם חברים :-)

פורסם

לימודי הנדסת רכב, היכן שקיימים, יהיו ברוב המקומות כמגמה בתוך הנדסת מכונות, ולעתים רחוקות יותר כמחלקה נפרדת. ההגדרה לא צריכה להטריד אותך, ובלבד שתהיה תוכנית לימודים ברורה המכוונת להנדסת רכב.

מן הסתם כדאי ללמוד במדינה בה יש תעשיית רכב מפותחת. את ארה"ב הייתי מחריג בגלל שיטת הלימוד השונה לתואר ראשון.

בתור התחלה עליך לחרוש את האינטרנט. תמצא שם את כל המידע. חפש "undergraduate automotive engineering".

חזיר דיזל

פורסם

הנדסת רכב זו הנדסת מכונות. יכולים להיות ניואנסים קטנים, אבל זו אותה הנדסה.

הפיזיקה, המתמטיקה והעקרונות המנחים לא השתנו בשביל הרכב.

בכל הנדסה שהיא תקבל כלים שיעזרו לך להתקדם וללמוד כל מה שעולה על רוח, בתחום לימודיך כמובן.

אז במקום לשאול אותך על מטוס, אופניים או רכבת, תופיע בשאלה מכונית. אז מה?

לראייה, קיימות בארץ 3 קבוצות משלושת האוניברסיטאות, המפתחות ובונות רכב פורמולה חד-מושבי.

הבסיס לידע הוא מה שלימדו אותנו, משם יושבים, קוראים וחוקרים על כל מה שצריך לדעת.

פורסם

לא מדוייק, כשהייתי בגרמניה לפני כעשור התארחתי אצל משפחה שם (במסגרת משלחת). אחד הבנים שם למד הנדסת רכב. הוא אמר לי שהתואר שם לוקח 6 שנים ושהרוב משלימים את התואר ב 7 שנים. אני יודע שהוא עשה התמחות בפורשה (השתתף בפיתוח מנוע הקייאן (4.5L)).

אז נכון שהבסיס זה הנדסת מכונות, אבל תלוי איפה לומדים ואיפה מתמקדים ומרחיבים את הידע

Seat Leon FR Mk3 1.8TSI DSG 2015

Skoda Fabia Mk1 1.4 16v 2005 - sold

פורסם

אני מכיר בחור ישראלי שהחל לימודי הנדסת רכב בשטוטגרט. בסופו של דבר חזר ארצה והשלים לימודים במסלול אחר.

זו - הנדסה אוירונוטית היא אכן נגזרת של הנדסת מכונות, אבל התחום מספיק ייחודי כדי להצדיק מחלקות ופקולטות ייעודיות. כך גם לגבי הנדסת אניות. לא יודע לגבי הנדסת רכב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

וואו, תודה רבה על המידע!

אז ממה שאני מבין, לימודי הנדסת מכונות בארץ מקבילים ללימודי הנדסת רכב, למעט ספסיפיקציות קטנות?

במידה וכן, יש לכם המלצות לאיפה כדאי ללמוד הנדסת מכונות? האופציה היחידה שאני מכיר היא סמי שמעון

זיו, שאלה -

בהנחה שלמדתי בארץ הנדסת מכונות, את תואר המאסטר (תואר שני אם אני מבין נכון) אני אוכל ללמוד בחו"ל על סמך הידע שרכשתי בארץ? או שיש אפילו בארץ מאסטר (או תואר שני?) בהנדסת רכב?

פורסם

קודם כל - אם תלמד הנדסת מכונות יתכן מאד שתגלה מסלולים נוספים שיעניינו אותך.

שנית - תארים בהנדסה מהאוניברסיטאות הישראליות מכובדים בכל מקום בעולם, לכל היותר בכפוף לביורוקרטיה. לגבי מכללות איני יודע, אבל עליך לשאוף ללמוד בטכניון\את"א\אב"ג (איני יודע אם המסלול קיים באוניברסיטאות אחרות).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...