Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התנעה קשה בדיזל.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7832 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סקסו דיזל מתניעה קשה כשהמנוע קר.

בדקתי כמה דברים שחשבתי שיכולים לגרום לזה ויצא שהם בסדר (פלאגים-חימום או איך שקוראים להם, פילטר סולר).

כדיי שהאוטו יתניע צריך למשוך את הסטרטר הרבה זמן (יותר מחצי דקה...) עד שהוא מצליח להתניע וזה למרות שבהתחלה מחכים כמה שניות עם חצי סוויץ' כדיי שהסימן של הסליבים בלוח השעונים יסגר.

למרות זאת, כשהאוטו חם אחרי נסיעה של כמה דקות הוא מתניע במכה אחת בלי כל בעיה.

עצות?

Back to the original - NC again.

פורסם
איך אתה יודע שהפלאגים של החימום המוקדם תקינים ?

לפי תיאורך זהו המקור לבעייה.

פירקתי אותם, ופתחתי את המכסה של המצבר.

הצמדתי מברג לפלוס במצבר, את הפלאג למינוס וחיברתי ביניהם. תוך כמה שניות הקצה של הפלאג הפך לאדום-כתום ויצא טיפה עשן.

פורסם
טוב.

עכשיו - מה מבטיח לך שאכן מגיע אליהם מתח כפי שתוכנן (ע"י סיבוב המפתח)?

בזה אני לא בדיוק בטוח שאני עשיתי נכון (מהמר שלא...)

יש מן שרשרת כזאת שמתחברת לפלאגים חימום שהם אלו שמעבירים את הזרם החשמלי לפי מה שהבנתי.

פתחתי חצי סוויץ' (אין לזה מילה בעברית!?) ובדקתי אם הזרם עובר בהם או לא. הזרם עבר כמו שצריך.

פורסם
פירקתי אותם, ופתחתי את המכסה של המצבר.

הצמדתי מברג לפלוס במצבר, את הפלאג למינוס וחיברתי ביניהם. תוך כמה שניות הקצה של הפלאג הפך לאדום-כתום ויצא טיפה עשן.

המלצה: בדוק ריליי (ממסר) מצתי להט.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ערב טוב

תחילה יש לבצע בדיקה אם מצתי הלהט תקינים ועובדים בעת סיבוב מתג ההצתה

יש להוציא את המצתים לחבר את התקע להחזיק את המצת בעזרת פלייר לגעת עם ההברגה בלבד בגוף המנוע לבקש ממי לסובב מתג ההצתה המצת אמור להאדים לבדוק כך את כולם

במידה והמצתים תקינים יתכן שיש חדירהאיתית של אויר למערכת דלק

בכבוד שמעון

פורסם

שלום. מנסיוני הרב בדיזל (מעל מיליון ק"מ ) אנסה לעזור לך.

אוקי, בד"כ פלאג אחד או שתים לא עובד, ואז בבוקר יש בעיה רצינית. בדוק שוב את עניין הפלאגי חימום.

ישנה קופסאת ממסר, שמעבירה לפלאגים את פקודה לחימום, בדוק גם אותה.

אם שתי הדברים האלה פסולים, פנה לדברים הבאים:

חמם שלוש פעמים, ע"י פתיחת הסויץ, המתן מספר שניות , סגור וכן הלאה. שוב פעם ושוב פעם.

בפעם השלישית תניע.

יש שיפור?

אפשרות נוספת היא, שטפו טפו, המשאבת סולר נוזלת ואז אבוי - בבוקר קשה מאוד להתניע. והמשאבה תזדקק לשיפוץ..

איך בודקים את זה? במשאבות LUCAS תכניס את היד שלך מתחת למשאבה (אל תפחד - תכניס אותה עד הסוף. רק תזהר לא להפצע מהברגים וכו) האם יש נזילה?

אינני מכיר את הרכב הספציפי עליו אתה מדבר, לכן - תצטרך למצוא את משאבת התיחול, שמזרימה סולר למערכת. יתכן והיא פגומה. , נסה לפמפם בחוזקה עד אשר המשאבת תיחלול תיהיה קשה מללחוץ עליה בשנית. נסה להניע.

בכל אופן - אני ממליץ לך בחום רב, לנזק אוויר מהמערכת ע"מ להיות בטוח , ואם היה אוויר במערכת זה גם ישפר לך את הביצועים. והנסיעה החלקה לרכב.

ובהזדמנות זו, אזכיר לך - שבדיזל אין צורך לגעת בדוושת האצה בזמן התנעת הרכב. או לאחריה.

במשאבות BOSCH (אם אני זוכר נכון מביזו) הנזילה תיהיה גלויה לעין, ומחלקה העליון של המשאבה \ חלקה האחורי.

דבר נוסף שעלה במוחי - בדוק את הפילטר, ואל תחליף כל 30 לפי המלצות יצרן, תחליף כל 15. אני סמוך ובטוח שהפילטר יצא חלוד.לאחר קריאה שנית של מה שרשמתה!!!

!!! בדוק משאבת סולר!!! אותם סימנים בסיטרואן קסארה ,היו בעבר, אחרי 3 חודשים של טרטורים במוסך התברר שהמשאבה יונקת אוויר בבוקר! אחרי צהרים ההתנעה קלה, הבעיה היתה רק בבוקר!

פורסם

היי טיבי

הייתה לנו בעיה כזו בידיוק במאגנום.

במוסך המורשה החליפו את המצתים הללו וזה לא שינה כלום (ד"א רצו 1400 ש"ח ל4 מצתים = עבודה)

מכיוון שזה לא עזר ביקשנו שיחזירו את הקודמים(לא לפני שהם הספיקו להגיד שיש חדירת אוויר ממשאבת דלק(ושזה יעלה ע-ו-ד 3800 ש"ח).

בקיצור החזרנו את הקודמים ונתנו לחבר של אבא שלי לבדוק, הוא גם טען שצריך להחליף אותם,

הסברנו לו שאין הגיון לעשות את זה אחרי שניסו כבר במורשה.

הוא התעקש שלדעתו זו הבעיה וציין שיכול להיות שגם החלפה של שמן המנוע(שהיה אכן ישן) יכולה לעזור.

הוא הציע אותם ב150 לאחד במקום 250 ואמר שהם מקוריים.

שורה תחתונה- לקחנו את האוטו. ומאז (חודש +) הוא מניע כמו נמר גם בקור שלג של י-ם. טפו טפו טפו...

ד"א זה שהם מתלהטים למראה עין זה לא בטוח מספיק כי הם צריכים להגיע לטמפ' מסוימת (אל תשכח שדיזל לא כ"כ דליק.

עוד משהו, אל תדחה את זה כי זה מזיק לסטרטר וזה גם מ-א-ו-ד מעצבן לעשות את זה כל בוקר (קרה שגם הנסיונות גמרו לי את המצבר ואז בכלל הייתה חגיגה.

בקיצור תקנה רק מקוריים או מאיכות טובה וכנאה שזו הבעיה, תשתדל לעשות את זה אולי אצל מישהו שיהיה מוכן לקבל אותם בחזרה אם זה לא עובד.

בהצלחה.

:-D

פורסם

ליאור, אל תאשים את המוסך באבחנה של משאבת הדלק.

זה קורה המון פעמים, וקרה לי אישית בשתי הרכבים

הסולר אוכל לאט לאט את הגומיות של המשאבה , והיא מתחילה לינוק אוויר - משום מה בעיקר בבוקר.

בכל אופן , בתקווה ל TB שלא תצטרך, אני ממליץ לך על "דיזל דרומית" בקרית מלאכי באזור התעשיה. מורשה LUCAS. אם המשאבה לך בוש, פנה ללדיקו.

ושוב , בדוק את הפלאגי חימום - רק מקורים, חדשים, ובאריזתם המקורית.

פורסם

תודה לכם:smile:.

לבדוק את המשאבה נשמע לי קצת מסובך אבל אני ינסה להסתדר איכשהו...

אני יעדכן בהמשך.

:mm_yeah:

• תוכן חדש...