Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3708 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאמא שלי יש יונדאי I30 מודל 2013 עם 11 אלף קילומטר על השעון - הרכב נוסע נסיעות שכונתיות קצרות(לסופר,לקניון או להסיע את הנכדים).

אפשר לבדוק אם קיימים רישיונות רכב קודמים לראות האם הקילומטרז עולה באופן עיקבי ובנוסף לראות טיפולים במוסך(במידה והרכב לא עבר טיפול כל שנה זה סיבה מספיק טובה להתרחק - גם אם רכב נסע מעט מאוד הוא צריך לעבור טיפול שנתי) ולראות אם מצויין הקילומטרז ולראות.

וכמובן בבדיקה במוסך לראות האם הבלאי ביחס לקילומטרז סביר.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

אפשר לבדוק בטיפולים קודמים את צד האוץ, אם יש היסטוריית טיפולים מסודרת. הפאביה שלי עברה בינתיים 3,216 ק״מ בשנה על הכביש (מ-22 במאי 2015) אז תרגיש בנוח.

פורסם
לאמא שלי יש יונדאי I30 מודל 2013 עם 11 אלף קילומטר על השעון - הרכב נוסע נסיעות שכונתיות קצרות(לסופר,לקניון או להסיע את הנכדים).

אפשר לבדוק אם קיימים רישיונות רכב קודמים לראות האם הקילומטרז עולה באופן עיקבי ובנוסף לראות טיפולים במוסך(במידה והרכב לא עבר טיפול כל שנה זה סיבה מספיק טובה להתרחק - גם אם רכב נסע מעט מאוד הוא צריך לעבור טיפול שנתי) ולראות אם מצויין הקילומטרז ולראות.

וכמובן בבדיקה במוסך לראות האם הבלאי ביחס לקילומטרז סביר.

תודה על התשובות!

צעיר בנושא (עד היום עם רכב חברה) ולכן מתנצל על השאלה אבל כשאתה כותב לראות טיפולים במוסך - טכנית מה זה אומר?

לדו' ראיתי היום רכב והבחור טען שהייתה תאונה קלה בפגוש והחליפו לו פגוש במוסך מורשה אבל אין לו קבלה

(על כל שאר הטיפולים היו לו קבלות אבל רק חלק מהטיפולים הופיעו בספר רכב) ללכת איתו למוסך שלו \ לבקש ממנו שישלחו לו קבלה?

פורסם

כמובן לקחת את הרכב לבדיקה במכון בדיקה לפי בחירתך ע"מ לבדוק את החומרה של התאונה(שלא נגרם נזק גדול יותר).

וכן,

ללכת למוסך שלו(אם זה מורשה מה טוב) ולהוציא תיעוד על כל הטיפולים שהרכב עבר.

אם אתה רואה שהרכב לא עבר טיפול תקופתי כמו שעון כל שנה - פשוט לא לקחת ולא לשמוע על התירוצים של "אבל הרכב בקושי נסע אז וויתרתי על הטיפול".

פורסם

רכב שלי, 2012, 31.5k. עבודה שלי ושל אישה נמצא בעיר מגורים שלנו + נסיעות להורים, מחוץ לעיר, פעם בשבוע. ללא נסיעות בין-עירוניות הללו, הייתי כנראה גם באיזור 25k.

Chevrolet cruze turbo 1.4L 140hp LTZ

פורסם

כיוון שהרכב היה צריך להיות מטופל עד 2015 במורשה יבואן,אם זה רכב עם 3 שנות אחריות,אפשר לראות בקבלות את רישום הקמ,או לנסוע למורשה יבואן ולהוציא היסטורית טיפולים.

בבדיקה כבר תגע אם זה רק פגוש או יש דברים מעבר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם אתה רואה שהרכב לא עבר טיפול תקופתי כמו שעון כל שנה - פשוט לא לקחת ולא לשמוע על התירוצים של "אבל הרכב בקושי נסע אז וויתרתי על הטיפול".

עשו טיפולים לפי הקילמוטראז ולא כל שנה

אם האלטרנטיבה היא רכב כזה מדצמבר 2012 עם 65,000 קילומטר שמאחר שעבר את ה-15 בשנה טופל לפי הקילמוטראז

מה עדיף?

פורסם

לא יודע מה המצב המכני של הרכב עם היותר קילומטרז(נדרשת בדיקה במכון ובדיקה במוסך ע"מ לקבל תמונה אמיתית על המצב שלו) רכב שלא טופל כל שנה גם אם עשה מעט קילומטז כמו שאמר הבחור תשאיר אותו למישהו אחר.

Sent from my D6603 using Tapatalk

פורסם

אני רכשתי לפני כחודש רכב שנת 2010 עם 17000 קילומטרים.

גם אני חששתי מהקילומטרז הנמוך אך המוכר הציג לי קבלות ממוסך מורשה שהראו שהרכב טופל כל שנה לפי הוראות היצרן.

כמו כן, הסתכלתי ברשיונות הקודמים וראיתי מה היה הקילומטרז בשנים הקודמים וראיתי שאכן זה הגיוני.

רכשתי את הרכב ואני מבסוט.

פורסם

הכי חשוב בק"מ נמוך זה לוודא שהרכב עבר טיפולים תקופתיים לפי זמן ולא לפי ק"מ.

הרבה אנשים לא מודעים לכך ועושים טיפולים רק אחרי X ק"מ ולא אחרי X ק"מ או Y זמן.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

תודה אנשים טובים!

לא הספקתי לעדכן אבל לאחר שאשתו אמרה בבוקר לפי קילומטרים הוא התקשר ואמר טיפולים שנתיים הלכתי לראות והכל נראה טוב אעלה בהמשך את הבדיקה...

תודה!

פורסם

אחד הטיפים שקיבלתי בעבר שיכולים לעזור במקרים בהם יש חשד לזיוף מד הק"מ הוא לבדוק את מצב הפנים של הרכב. ברכבים שנסעו הרבה המושבים לעיתים מרגישים שקועים. ובאופן כללי הפנים של הרכב נראה משומש מאוד.

מעבר לזה, אני מכיר לא מעט אנשים שנוסעים מעט בדומה לרכב שציינת ואף מטפלים ברכב באופן מתאים.

אך עדיין חשוב לבדוק הכל. היום יש רמאים כמו ג'וקים באוגוסט (שזה עצוב).

פורסם
אחד הטיפים שקיבלתי בעבר שיכולים לעזור במקרים בהם יש חשד לזיוף מד הק"מ הוא לבדוק את מצב הפנים של הרכב. ברכבים שנסעו הרבה המושבים לעיתים מרגישים שקועים. ובאופן כללי הפנים של הרכב נראה משומש מאוד.

מה הקשר? הוא מציין שהרכב משנת 2012, זה רכב שמידה ושמרו עליו בצורה סבירה, המושבים צריכים להראות אחלה, היכן הקשר לבמידה וזויפו הק"מ או לא?

אתה טוען לבדוק את פנים הרכב.. אז ניגש לרכב ישן שלא הכי טופח ומושביו נראים זוועה, זה אומר שהק"מ בו זויף? אני חושב שאתה מתבלבל בין מה שאמרו לך לבין מה שאמורים לבדוק.

• תוכן חדש...