Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3683 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם ומתנצל על החפירה. לאחרונה אני מרגיש שדרוש שינוי בחיי המקצועיים.

אני מהנדס מערכות מידע עם תואר ראשון ושני, ועובד בתחום ה BI - Business Intelligence, כלומר איסוף נתונים עסקיים, ועריכה שלהם לטובת ניתוחים עסקיים שונים. בעבר פיתחתי אתרי ווב (לשימוש בתוך הארגון) גם את צד הקליינט וגם את הסרבר (ב C#) אבל ללא רקע מסודר, אלא מלימוד עצמי.

אני עובד באותו מקום עבודה כבר 5 שנים.

מבחינה מקצועית מיציתי את עצמי ומבחינת אפשרויות קידום - אין כאלו וכנראה שגם לא יהיו בשנים הקרובות.

האופציה היחידה לשדרוג היא כנראה בשכר, וגם כאן לא בטוח אם בכלל ועד כמה. מה גם שזה לא יפתור את הבעיות שאני מיד אפרט.

אני משתעמם בעבודה, וחמור יותר,אני חש שאני נשחק מבחינה מקצועית וזאת מכיוון שאני עובד עם אותם כלים בצוות מאוד קטן (אפשר לאמר שאני רוב הצוות) ולכן לא נחשף לכלים חדשים ולשיטות עבודה שונות.

תשאלו ובצדק, למה לא להחליף מקום עבודה?

אתם צודקים, ואני אכן מנסה לעשות זאת כבר זמן די ארוך (למעלה משנה). אבל יש קץ', באיזור חיפה כמעט ואין משרות בתחום שלי. אני שולח קורות חיים לכל המשרות שנראות לי רלוונטיות באיזור, וכמעט לא מקבל תגובה.

הגעתי לשלב של ראיונות בשני מקומות בשנה האחרונה, אבל זה לא הבשיל להצעה. הסיבות לא ידועות לי.

כרגע אני לא מתעניין במשרות שהם דרומה מקו נתניה וזה כנראה פוסל הרבה אפשרויות עבורי, אבל אני בדיעה מוצקה שהעבודה צריכה לשרת את החיים ולא להיפך. לא מעוניין לבזבז 3 שעות בדרכים כל יום ויש גם ילדים קטנים בבית מה שמקשה על עבודה במיקום מרוחק. אין לי בעיה לסוע למרכז יום-יומיים בשבוע, אבל לא מעבר לזה.

דרך אגב, אני משוכנע שבמרכז אני אוכל להרוויח לפחות עוד 20% ועדיין, זה לא בשבילי.

אני חושב על 2 אפשרויות כרגע:

1. ניסיון לשווק את עצמי בכל מיני אתרים בתור פרילאנסר. נתקלתי בכמה כאלו, אבל אין לי מושג איך זה עובד והאם זה בכלל עובד ולאיזו הכנסה אפשר להגיע.

2. הסבה לתחום שנגעתי בו בעבר, כלומר פיתוח WEB, אולי פיתוח תוכנה. לא יודע כל כך איך לעשות את זה והאם כדאי. יש לי יכולת לרדת ברמת השכר לתקופה של שנה נניח לצורך לימוד.

נ.ב

חשבתי אפילו להחליף תחום לגמרי. אני אוהב את התחומים הריאליים - חשמל, מכונות, מתמטיקה וכו'. יש בי אהבה לתחומים האלו, וגם יכולתי להתקבל ללמוד כל אחד מהם. אני פשוט לא יודע מאיפה בכלל להתחיל פה.

אשמח מאוד לשמוע מה דעתכם.

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם (נערך)

נשמע לי שאתה מעט מבולגן במחשבות מכיוון שעוברת עליך תקופה לא משהו בעבודה, וזה מובן לחלוטין.

אתה אומר שיש לך ילדים קטנים, לכן הייתי ממליץ להשאיר את האפשרות של החלפת תחום לאופציה אחרונה, מכיוון שהיא הכי דרסטית ומהווה סיכון לירידה\חוסר בשכר לתקופה הכי ממושכת.

האם אתה עובד בארגון גדול ? כיצד אתם מבצעים איסוף וניתוח נתונים היום ? האם יש דרישה לכלי BI שאתה יכול לפתח בעצמך ? בהרבה ממשרות BI יש דרישה לפיתוח כלי עבודה. נכון, זה לא יהיה פיתוח "Hardcore" כמו בצוות פיתוח נטו, אבל בהחלט יכול להיות אופציה שתאתגר ותעניין אותך.

בנוסף, אם אתה בארגון גדול, האם חשבת על ניוד פנימי למחלקות טכניות יותר ?

במידה וכל מה שכתבתי לא רלוונטי, לא הייתי זורק נסיון של 5 שנים והולך ללמוד תחום אחר. תחום ה BI ומערכות מידע הוא בהחלט ריאלי. מדוע שלא תנסה לחפש משרה אחרת ? לא מזמן ראיתי משרת Industry Analyst ב LinkedIn שאחת הדרישות היתה במפורש פיתוח כלים (המשרה כבר נסגרה, אבל בטוח יש עוד כאלה).

במידה ותחליט ב 100% שאתה מעוניין לעזוב את המקום הנוכחי, גם חיפוש העבודה יראה אחרת, זה אפילו משהו בתת מודע, כשאתה בא לחפש עבודה ב 100% זה לא כמו לגשש פה ושם ראיון - ואתה גם מקרין רושם טוב יותר (לך תדע, אולי בגלל שלא באמת חיפשת לא קיבלת הצעות - ושני ראיונות בשנה זה לא באמת לחפש).

האפשרות של החלפת מקצוע שם... אבל שוב, לא הכל וורוד בהחלפת מקצוע, גם עם תלמד עכשיו ותסיים מכונות, אף אחד לא מבטיח לך עבודה שכל כולה מעניינת.

מקווה שעזרתי במקצת.

עריכה אחרונה על ידי Alon_A

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

אני לא מכירה כ"כ את התחום שבו אתה עוסק, אבל אחותי עוסקת בתפקידים משיקים מזה מס' שנים. לתחושתי, התחום הזה די רותח באיזור המרכז, אבל כמו הרבה דברים בהיי-טק, האפשרויות מתדלדלות משמעותית כשמצפינים או מדרימים, אז הבעיה שלך לא יוצאת דופן.

אם כבר מחשבה על הסבה/השתלמות לפיתוח תוכנה או תחום אחר בהיי-טק, הייתי מבררת אפשרויות בתחום ה big-data, שקשור חזק לBI ולתחושתי זוכה לביקוש ער למגוון רחב של תפקידים. אבל לא כתבת עד כמה "הדליק" אותך לכתוב תוכנה. זה כיף כשזה מרענן את השגרה, וכשזה כלי פנימי בלי יותר מדי דרישות, אבל כשזו המשרה כולה- לא לכולם זה מתאים. אם לכתוב קוד במשך כמה שעות ביום מעולם לא עניין אותך, אין סיבה להתחיל עכשיו. יש מספיק תחומי עיסוק שיש בהם נגיעה בקוד מבלי שזה יהיה התפקיד העיקרי, והרקע שלך מאוד רלוונטי לזה.

בלי קשר, אני חושבת שאתה צריך לברר לעצמך קודם כל מה מעניין אותך, עם דגש על תחום תעסוקתי שיכול להשתלב או להיתרם ע"י הנסיון והידע הקיימים שלך, ובאותה מידה לפתוח לך אפיקי תעסוקה חדשים. לדעתי אין תועלת בהכשרה בתחום אחר לפני שביררת מה היצע המשרות באיזור מגוריך, מה הדרישות למשרות הללו, מה אופי העבודה, התנאים ואפשרויות ההתפתחות.

למעשה, בשלב הזה בחיים ובקריירה יותר נכון, בעיניי, לכוון קודם לסוג העבודה הרצוי, ואז לבדוק מה אתה צריך לעשות או להשלים כדי להגיע לשם.

לדעתי הרקע והנסיון שלך יכולים להיות רלוונטיים למגוון תפקידים רוחביים (עם מעט למידה עצמית, השתלמויות או קשרים שיפתחו דלתות), והגיוון והשינוי שאתה מחפש יכולים להימצא בהשקעה קטנה יחסית של זמן ו(אולי) כסף, יותר מאשר בהסבה ארוכה לתחום חדש לחלוטין והתחלה מאפס.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

תודה לשניכם על התשובות המפורטות.

אלון, לצערי אפשרות לניוד בתוך החברה לא קיימת. כמו כן, אין שום דרישה לפיתוח כלים חדשים. רוב זמן העבודה מושקע בתחזוקה שוטפת ובנוסף והחברה דוגלת בתחזוקת שבר, ורוח המפקד היא לא להשקיע זמן על משהו שמישהו לא התלונן עליו.

אני כבר החלטתי לעזוב את החברה, המכשול היחיד הוא למצוא עבודה אחרת. בכל יום אני נכנס לג'ובמאסטר ומהאתר דרושים אני מקבל דיוור יומי, ולפחות פעם בשבוע בודק את המשרות בלינקד אין. בנוסף, אני משתדל להגדיל את רשת החברים בלינקדאין ככל האפשר. אני שולח קורות חיים לכל מה שנראה לי מתאים, זה בערך 1-2 משרות ביום. העניין הוא, שזה לא מניב ראיונות עבודה.

מיקה, קשה לי להגיד האם לכתוב קוד באופן יומיומי יתאים לי. פרוייקט של שנה שעשיתי לפני 6 שנים בעבודה הקודמת וכלל פיתוח ווב וסרבר, זכור לי לטובה כאחת התקופות הכי מעניינות שהיו לי בעבודה כלשהיא. מצד שני, זה היה פרוייקט שלי מהתחלה עד הסוף, משלב הרעיון, והארכיטקטורה והלוק & פיל של הקליינט וכו'. אני התמודדתי עם כל מיני בעיות שצצו אד הוק, ואני חרשתי את הרשת כדי ללמוד HTML ו javascript וכל השאר. ברור לי שזה לא מתנהל ככה כשזה נעשה בצורה מאורגנת יותר, בצוות עם חלוקת משימות לכל מפתח, וכנראה שם זה הרבה יותר שגרתי.

big data הוא תחום שמעניין אותי מאוד ואני גם מאמין שיש בו עתיד. זאת בעצם דוגמה מצויינת, כי הייתי שמח להיכנס לתחום, רק לא ברור לי איך.

אני חושב שכל מקצוע שקרוב למה שאני עושה היום, או אפילו בדיוק מה שאני עושה היום רק בחברה אחרת עם בעיות עסקיות אחרות יתאים לי.

אני רואה בתיאורים של הרבה משרות שמחפשים מפתח .net עם ידע ב databases, אצלי המצב הפוך, אני חזק מאוד בעולם של ה DB ויש לי ידע בפיתוח. לכן אני חושב שאני צריך לנוע לכיוון של פיתוח קוד.

פורסם

אני אברר בימים הקרובים מול אחותי מה השנקל שלה בנושא, מנסיונה בסטארטאפ שעבד בדיוק בתחום הזה. למיטב זכרוני וידיעתי, ביג דאטה הולך דוקא לכיוון של בסיסי נתונים לא רלציוניים (mongo db נדמה לי הנפוץ מביניהם), ותכנות בשפות סקריפט כשפייתון היא הבאז וורד הבולט מביניהן (והיא גם מאוד פשוטה ללימוד עצמי/ברשת/בקורסרה).

אשתף כאן כשיהיו לי יותר פרטים ואולי הארות נוספות.

לגבי משרות שמבקשות מפתח דוט-נט, האם הן דורשות גם נסיון, או שמספיק הידע? כי הרקע שלך מספיק חזק, וניכר שיכולת הלמידה העצמית שלך מצויינת, בשביל להשלים ידע בתכנות לבד ולנסות לגשת למשרות כאלה על סמך הידע שלך בפיתוח פלוס הנסיון החזק בבסיסי נתונים.

אם דורשים גם נסיון של כמה שנים, זה יהיה בעוכריך... כי למצא משרת פיתוח ראשונה זה לא פשוט.

מה שכן, נראה לי שעדיף שתנסה למצות את החיפושים באיזור המומחיות שלך, כי נראה שנמאס לך ממקום העבודה ולא מהמקצוע. לעשות הסבות ולהתחיל מאפס זה יותר קשה מלהחליף מקום עבודה בתפקיד דומה.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

bi וביג דאטה רותח, מה זה חם... תתחיל ללמוד על בסיסי נתונים לא רלציוניים ועל פריימוורקים וכלים לניתוח מידע מובסס ביג דאטה. לא מכיר את השוק בצפון אבל אלה תחומים חמים ככלל. תראה אם מדבר אליך, דורש יציאה מהקופסה שלותיקים קשה לפעמים לעשות.

לא הייתי עושה הסבה לווב כי יש מפתחי ווב מתחילים כמו זבל, סליחה על הביטוי.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

לפי דבריך נראה לי שאתה בשל למשרה הבאה שלך בתחום או בתחום משיק, עם דגש על פיתוח כחלק אינטגרלי מהתפקיד.

חפש בפול גז ואני מאמין שיהיה בסדר.

בהצלחה.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

תודה לכולם.

מיקה - התחלתי (למען האמת כבר לפני חודש) לנצל את הזמן הפנוי המועט שיש לי כדי ללמוד MongoDB, והאמת שזה נראה לי די טריוויאלי, אבל כמובן שאין תחליף ל hands on. כנראה שאני צריך לרשימה שלי גם Python, כי זה אכן מוזכר הרבה בהקשר של big data ו NoSql. בנוסף הוספתי לרשימת המשרות האופציונאליות כאלו שדורשות ניסיון של עד שנתיים בפיתוח קוד. אין כאלו כרגע באיזור הצפון.

נהג מתחיל - מקבל את עצתך, ונראה לי שאתה גם צודק לגבי פיתוח ווב.

אלון - הרגל על הגז עד הסוף אז אני מנצל גם את השרשור הזה, אני מבין שכולכם איכשהוא בתחומי התוכנה לסוגיהם (גם אם לא באיזור שלי) ואם תשמעו על משרות אפשריות, כמובן שאשמח לדעת.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

חזרתי לעדכן, חדשות טובות, בעוד חודש וחצי אתחיל לעבוד במקום חדש.

מדובר בחברה על גבול הסטרטאפ בתחום הרפואה. התפקיד החדש קרוב לתחום שלי היום ונשמע מאוד מעניין, עבודה עם כלים חדשים וטכנולוגיות חדשות. גם התהליך היה מאוד מהיר, משהו כמו שבוע עד לחתימה.

אני מרגיש שאני מתאים מאוד לתפקיד וגם התפקיד לי, כי הוא בדיוק מה שחיפשתי.

הבונוס הוא שזה גם מרחק יריקה מהבית.

תודה רבה לכם על התמיכה, אעדכן בנושא אחרי שאצבור קצת ותק.

פורסם

איזה יופי, בהצלחה!

כמו שכתבו לפניי, התחום הזה רותח.

תן גז ולמד כל מה שאתה יכול עם הכלים החדשים, זאת הזדמנות נהדרת לקפוץ קדימה.

וכן, תלמד פייתון בלי קשר, שפה שימושית ומהנה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בהצלחה!

בדיוק קראתי את השרשור מההתחלה ורציתי להציע עזרה אבל אז קלטתי שזה שרשור ישן שהוקפץ.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

• תוכן חדש...