Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב קטן לסטודנט עד 45K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3704 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אני חדש בפורום ואשמח לעזרתכם, בעוד כחודש וחצי אני מתחיל ללמוד ואהיה חייב לקנות רכב,

התקציב שלי עומד כרגע על 45,000 והוא די סופי, הדברים החשובים לי ביותר ברכב שאקנה:

1. אמינות, שלא אצטרך לבקר במוסך כל חודש.

2. רכב אוטומטי, אני גר באיזור די פקוק בירושלים ולכן רכב ידני הוא מחוץ לתמונה לצערי.

3. ביצועי דלק טובים.

4. רכב מיני, מעדיף להימנע מרכבים גדולים ומסורבלים.

5. רכב לטווח ארוך, לפחות 5 שנים מהיום כך שגם אי ירידת ערך באה בחשבון.

מחיפוש זריז באינטרנט בכלל ובפורום בפרט הגעתי ל3 רכבים עיקריים שאני מתלבט לגבם(אם כי אשמח לקבל המלצות על רכבים אחרים)

1. סיאט איביזה.

2. טויוטה יאריס.

3. טויוטה אאוריס.

וכמו כן אשמח מאוד לשמוע את דעתכם מאיפה עדיף לקנות, סוכנות גדולה או מאנשים פרטיים.

תודה רבה לכל העוזרים, אעריך כל תגובה! חג שמח!

פורסם

אני הייתי בודק סוזוקי ספלאש שמציעה חיסכון לצד זיריזות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

במקומך ולאור הדרישות הייתי מחפש סוזוקי סוויפט או מאזדה 2.

ליאריס גיר רובוטי לא נעים לנסיעה בעיר פקוקה והררית.

איביזה אוטומטית לא שיא האמינות .

אוריס זה רכב משפחתי - מיותר מבחינתך, וגם הוא בתקציב שלך כנראה יהיה רובוטי.

בכלל דיברת על רכב מיני - שום דבר מזה לא מיני, גם לא סוזוקי סוויפט.

רכבי מיני אלה קיה פיקנטו, יונדאי i10 , סוזוקי אלטו, סקודה סיטיגו, פיג'ו 107, סיטרואן c1, סיאט מיי, מיצובישי ספייס סטאר, ניסאן מיקרה.

מכל הרשימה הזאת אפשר לשקול קיה פיקאנטו 1.2, יונדאי i10 עם מנוע 1.2 או ניסאן מיקרה עם מנוע גדול יותר.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
אני הייתי בודק סוזוקי ספלאש שמציעה חיסכון לצד זיריזות.

כרגע מעדיף לשקול אופציות אחרות מאשר הסוזוקי, אבל תודה!

גיר אוטומטי- האם אתה מסתדר עם גיר רובוטי חד מצמדי?

מקריאה באינטרנט ובפורום לא קראתי על חסרונות משמעותיים של תיבת ההילוכים הזו (אלא אם כן תחדש לי), בעיקרון לא אמורה להיות בעיה :)

במקומך ולאור הדרישות הייתי מחפש סוזוקי סוויפט או מאזדה 2.

ליאריס גיר רובוטי לא נעים לנסיעה בעיר פקוקה והררית.

איביזה אוטומטית לא שיא האמינות .

אוריס זה רכב משפחתי - מיותר מבחינתך, וגם הוא בתקציב שלך כנראה יהיה רובוטי.

בכלל דיברת על רכב מיני - שום דבר מזה לא מיני, גם לא סוזוקי סוויפט.

רכבי מיני אלה קיה פיקנטו, יונדאי i10 , סוזוקי אלטו, סקודה סיטיגו, פיג'ו 107, סיטרואן c1, סיאט מיי, מיצובישי ספייס סטאר, ניסאן מיקרה.

מכל הרשימה הזאת אפשר לשקול קיה פיקאנטו 1.2, יונדאי i10 עם מנוע 1.2 או ניסאן מיקרה עם מנוע גדול יותר.

יכול להיות שהמושג רכב מיני אצלי נובע מבורות :/

הכוונה הייתה לרכב קטן כמובן, אני לא בקי ברכבי המיני/סופר מיני ולכן אשמח לעזרתכם בנושא,

כרגע מאזדה 2 לא על הפרק, הייתה אותה לאבא שלי והיא די מטחנת דלק, ולגבי הסוזוקי הייתי מעדיף להימנע נכון לעכשיו,

אפשר לדעת למה האיביזה האוטומטית לא אמינה?

ומה לגבי היאריס והאוריס? ממה שהבנתי הן אמינות למדי עם צריכת דלק מעולה

תודה רבה

פורסם

אוריס לא היברידית צורכת לא פחות דלק בעיר מאשר מאזדה 2. זה רכב משפחתי , למעשה בתיאור גס זאת קורולה 5 דלתות עם מנוע 1600 סמ"ק.

יאריס כן חסכונית, אבל אני מציע לך לנסות לנהוג בעיר שלך על אחת כזאת ולהרגיש, האם אתה מסתדר/ מתחבר לאופן פעולה של הגיר הרובוטי החד מצמדי בטויוטה.

יש לך בתקציב גם הונדה ג'אז היברידית או יונדאי i20.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
אוריס לא היברידית צורכת לא פחות דלק בעיר מאשר מאזדה 2. זה רכב משפחתי , למעשה בתיאור גס זאת קורולה 5 דלתות עם מנוע 1600 סמ"ק.

יאריס כן חסכונית, אבל אני מציע לך לנסות לנהוג בעיר שלך על אחת כזאת ולהרגיש, האם אתה מסתדר/ מתחבר לאופן פעולה של הגיר הרובוטי החד מצמדי בטויוטה.

יש לך בתקציב גם הונדה ג'אז היברידית או יונדאי i20.

אז האאוריס ירדה מהפרק לבינתיים, יאריס באמת אופציה שאני צריך לבדוק,

ואפשר לקבל את חוות דעתך על האיביזה בתקציב שלי? שנת ייצור, דגמים וכד'? היא כרגע די פייבוריטית מבחינתי, אבל אהיה חייב לקנות אוטומטית לצערי.

תודה רבה על העזרה חבר!

פורסם

דווקא מהאיביזה הייתי נמנע בתקציב הנ״ל, יהיה לה תיבת DSG רובוטית כפולת מצמדים שלא נחשבה לאמינה ככ.

לשאלתך על התיבה הרובוטית החד מצמדית- רוב המכוניות האוטומטיות בסגמנט המיני (בסופר מיני לא) מגיעות עם תיבות הילוכים חד מצמדית- בנויות כמו תיבת הילוכים ידנית, אבל האוטו מעביר הילוכים בעצמו (המחשב שולט על הקלאץ׳ במקומך) והנסיעה לא הכי נוחה (כמו גיר ידני)- העברות ההילוכים מוגשות ומטלטלות את הרכב, יש דרדור קטן בהתחלה בעלייה וכל הסימפטומים של תיבה ידנית. יש שמסתדרים עם תיבה כזו, יש שממש שונאים אותה, תעשה סיבוב ותראה לאיפה אתה משתייך. לטובה אלו תצויינה כתיבות אמינות יחסית, ועם צריכת דלק טובה מהמקבילות האוטומטיות- פלנטריות שלהם.

פורסם

איביזה ( בטח הפייבוריטית שלך בגלל המראה החיצוני ) בתקציב שלך בערך בשנים 2010 ואולי 2011, כאשר הגיר שלהם רובוטי כפול מצמדים DSG כבר מחוץ לאחריות המורחבת ( הורחבה ל 5 שנים בגלל ריבוי התקלות ). תריץ חיפוש לגבי הגיר הזה ותחליט.

פורסם

לדעתי לעיר פחות מתאימה התיבה בגלל אופן הפעולה שלה.

לכן הייתי בודק את הפיקנטו לא החיסכונית בקטגוריה אבל יחסית מאובזרת ועם אחריות מורחבת.

מיצובישי ספייס סטאר מאוד חיסכונית,איבזור טוב.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
איביזה ( בטח הפייבוריטית שלך בגלל המראה החיצוני ) בתקציב שלך בערך בשנים 2010 ואולי 2011, כאשר הגיר שלהם רובוטי כפול מצמדים DSG כבר מחוץ לאחריות המורחבת ( הורחבה ל 5 שנים בגלל ריבוי התקלות ). תריץ חיפוש לגבי הגיר הזה ותחליט.

לצורך העניין, כמה לדעתך אצטרך להוסיף כדי לקנות איביזה "ראויה"? מבחינת דגם, שנתון, תיבת הילוכים

לדעתי לעיר פחות מתאימה התיבה בגלל אופן הפעולה שלה.

לכן הייתי בודק את הפיקנטו לא החיסכונית בקטגוריה אבל יחסית מאובזרת ועם אחריות מורחבת.

מיצובישי ספייס סטאר מאוד חיסכונית,איבזור טוב.

אחלה תודה, ולדעתך מיצובישי ספייס סטאר (שנתון, דגם) אצליח לקנות בתקציב הנ"ל?

פורסם

דייהטסו סיריון: חסכוני, אמין, אחזקה זולה אבל מנוע די חלש

אופל קורסה: צריכלת דלק סביב 1:12, מרווח, נוח, נהגתי עליו 15 יום מהשכרה לא הרגשתי מחסור בכוח

פורסם

לפי מה שראיתי ביד 2 מודל 2013.

פורסם

איביזיה עד עכשיו נמכרת עם אותו הגיר ( מעודכן יותר ). אם אתה אומר רוצה איביזה, ולא משנה מה - עד רבה. אבל לכמה שפחות ביקורים במוסך קיבלת שלל אופציות, אולי עם פחות סקסאפיל, אבל אמינות, חסכוניות ומתאימות לדרישות.

אגב, סיריון בא עם אותו המנוע כמו יאריס, רק הגיר אוטומטי רגיל.

• תוכן חדש...