Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ליסינג מעבודה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3702 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני עומד לקבל רכב מעבודה וצריך עזרה בבחירה. מהרשימה צמצמתי בקלות לכמה רכבים בודדים, אבל הבחירה הסופית יותר קשה... ההתלבטות היא בין:

1) סקודה אוקטביה 1.2 Ambition

2) אופל אסטרה ברלינה Enjoy 1.4

3) הונדה סיוויק 5 דלתות Comfort 1.8 (ההאצ'בק)

* כולם דגמי 2016

צרכים:

- הרכב מיועד למשפחה עם ילד אחד (בן 5)

- הנסיעות הן יותר בין-עירוניות, כולל כביש 6 לכל אורכו בערך פעם בשבוע. כמובן גם סידורים וכאלה בעיר.

אני מחפש:

- הנאה מהנהיגה, רכב חזק עד כמה שניתן (אני מבין שזה לא רכב ספורט, אבל אני כן רוצה לא לחשוב פעמיים לפני שאני יוצא לעקיפה, להיכנס בכיף לסיבובים חדים, לא להתעצבן על תיבת ההילוכים... כאלה).

אני לא "נהג שודים" אבל נוסע במהירויות קצת גבוהות מהממוצע... בואו נגיד שהדרישה הבסיסית היא שהרכב ירגיש בנוח ולא יתאמץ יותר מדי באזור ה-140 קמ"ש לפחות.

- נוחות נסיעה. אני עושה לא מעט נסיעות ארוכות ולא בא לי על כאבי גב...

- בידוד רעשים (כביש ורוח)

-מערכות פנימיות (מערכת שמע, מיזוג, מחשב דרך וכו') - איכות ונוחות תפעול

- החיסכון בדלק, עלות טיפולים ודברים כאלה קצת פחות חשובים (על חשבון הליסינג)

אני אשמח להמלצות ועצות מניסיון וידע אישי עם הדגמים הספציפיים האלה (כי יש הבדלים קלים מול שנים קודמות).

כמובן אם יש שיקולים נוספים שלא העליתי פה או מאפיינים כלשהם שאני לא מודע אליהם, אני אשמח לשמוע.

דבר אחרון - יש גם אפשרות לקחת את פולקסוואגן ג'טה Trendline TSI 1.2, מאזדה 3 Active 1500, טויוטה קורולה 1600 Sun (כולן 2016 גם). בעיקרון כבר פסלתי את שלושתן אבל אם מישהו יכול להביא לי טיעונים בעד אחת מהן אני מוכן לשמוע :)

תודה מראש לכולם!

פורסם

אוקטביה- מרווחת מאוד, חזקה יחסית (110 סוסים, משקל קל יחסית ותיבה מעולה [אמינות לא משנה לך]). לי הרכב נוח בבין עירוני, מרגיש בטוח ויציב על הכביש, אחיזזה גבוהה יחסית (כמובן שזה תלוי- צמיגים). לי גם הרכב היה יחסית נוח (גם המושב וגם המתלים), אבל מבחני הדרכים חלקו עליי. בצע נסיעת מבחן ותדע אתה. בידוד- לא רע בכלל. מערכות פנימיות- טובות מאוד, הנדסת אנוש טובה מאוד וגם איכת הרכבה טובה יחסית. שים לב לגבי המסך הקטן- 5 אינץ שהרגיש לי קטן.

אסטרה ברלינה- המחליפה ההאצ'בקית הוצגה בחו"ל ונמכרת שם. לא יותר מידי מהנה לנהיגה, המנוע חזק וטוב אבל מסורס ע"י תיבת הילוכים עצלה, לכן יוצא שהביצועים די קרובים לאוקטביה (קראתי איפשהו שבמבחני 80-120 האופל עקפה את הג'טה המקבילה עם המנוע הישן רק בסביבות 110), הרכב לי לא היה נורא נוח (המושב הרגיש לי קשה, המתלים דווקא בסדר גמור). בידוד הרעשים לא להיט. מערכות פנימיות- הנדסת אנוש די מחורבנת- מלא כפתורים בקונסולה המרכזית. לאחר הנסיעה ברכב הרגשתי שהרכב לא "אפוי" מספיק- יש בסיס טוב, אבל הביצוע לא משהו- המנוע לכאורה חזק, אבל התיבה מסרסת אותו, הרכב יחסית כבד, קודר מבפנם, אני אישית לא הייתי לוקח אותו.

הונדה סיוויק- די צפופה מאוחר (בסיס גלגלים של 259.5 ס"מ מהקצרים בקטגוריה: לשם השוואה, לפיג'ו 208, סופר מיני, יש רק 5 ס"מ פחות, ולאוקטביה ולקורולה בסיביבות 268-270). תא מטען גדול. המנוע לא רע, אבל גם לא מטוס- מרגיש כמו 1.6 רגיל פלוס קצת כ"ס ומומנט- אבל לא ליגה אחרת (כנראה בגלל משקל לא מאוד נמוך ותיבת הילוכים טובה מאוד- אבל רק עם 5 הילוכים לעומת 6-7 אצל המתחרות). הרכב לא רע בכלל לנהיגה- אוחז לא רע ומרגיש יציב- אבל המתלים הרכים לא מתים על סגנון הנהיגה הזה. תא נוסעים מעולה לטעמי- איכות הרכבה מעולה, הנדסת אנוש טובה, מערכת לא רעה בכלל ושימושיות טובה.

ג'טה- האוקטביה עדיפה. עזוב אותה במנוחה.

מאזדה 3- מנוע לא רע בכלל, אבל חלש יחסית, וצריך לטפס במרומי הסל"ד כדי למצות את מה שיש לאוטו להציע. אבל הוא מאובזר סופר בנדיבות, עם תא נוסעים בעל שמצוץ יוקרתיות, התנהגות הכביש מהנה ומערכת לבלימה עירונית. נוחות נסיעה טובה לדעתי- שילוב נחמד בין נוחות לספורטיביות.

קורולה- מרווחת יחסית, אבל לדעתי תא הנוסעים לא להיט (תחושה שיושבים מול "כותל"), לא הכי מאובזרת, ולמרות שהמנוע חזק יחסית המנוע הרגיש לי לא מבודד וכל האוטו הרגיש רועש ופחות בודד מהמתחרות.

לדעתי האוקטביה לוקחת פה. תבדוק בסרטונים הללו שחבר פורום עושה- https://www.youtube.com/channel/UCSX4c40Q5-5xbDjjS5s3erw/videos?view=0&shelf_id=0&sort=dd

פורסם

אני מאוד אהבתי את האוקטביה. נחטפת אצלנו כמו לחמניות בצאת כיפור.

אגב, אתה בטוח שמציעים לכם את האסטרה ברלינה (סטיישן) ולא את האסטרה האצ'בק?

Hyundai Kona 2023 1.6T

I did not lose my mind, it was mine to give away

פורסם

ברלינה זה סדן.

גם אני הייתי בוחר באוקטביה בתור רכב ליסינג.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
אני מאוד אהבתי את האוקטביה. נחטפת אצלנו כמו לחמניות בצאת כיפור.

אגב, אתה בטוח שמציעים לכם את האסטרה ברלינה (סטיישן) ולא את האסטרה האצ'בק?

כמו שאמר vladcar זה לא סטיישן אלא הסדן. דווקא דגם ההאצ'בק נראה לי על פניו הרבה יותר מוצלח, אבל לצערי הוא לא מוצע בליסינג.

פורסם

bencl100 תודה רבה, תגובה מעולה!!

בתגובה אחת סיכמת את הנושא הרבה יותר טוב מרוב מבחני הדרכים שראיתי :)

נתקלתי כבר בסרטונים של vaha, לא רעים גם.

לגבי נסיעת המבחן.. (אף פעם לא עשיתי אחת כזאת), האם אין בעיה להזמין נסיעת מבחן לכל רכב גם אם אני לא קונה אלא מקבל מליסינג? או שאני אמור להגיד בסוכנות שאני מתעניין בקניה? גובים על זה תשלום כלשהו?

• ספונסר פורום
פורסם

האוקטביה לדעתי תהיה הבחירה הטובה ביותר, למנוע ה1.2 tsi יש מומנט זמין כבר מסל"ד נמוך, תא מטען הכי גדול בקטגוריה, איכות פנים טובה, וצריכת דלק מצויינת.

פורסם
האוקטביה לדעתי תהיה הבחירה הטובה ביותר, למנוע ה1.2 tsi יש מומנט זמין כבר מסל"ד נמוך, תא מטען הכי גדול בקטגוריה, איכות פנים טובה, וצריכת דלק מצויינת.

קיבלתי לפני חודש בדיוק רכב כזה , הוא עונה על כל מה שביקשת ואף מעבר לכך אבל חוץ מבעיה אחת . בידוד הרעש נוראי . מעל 110 כבר שומעים את הרוח בצורה מוגזמת . חיפוש קליל בגוגל יראה לך שזוהי תופעה נרחבת . הקצין רכב שלי בודק מה ניתן לעשות

פורסם

תודה רבה לכל המגיבים!

אני רואה שיש תמימות דעים לגבי האוקטביה... האמת שגם הנטיה שלי הייתה לכיוון הזה (רק מאוד חבל לי שזה לא ה-1.4)

הקצין רכב שלי בודק מה ניתן לעשות

מה כבר אפשר לעשות עם זה? קשה לי להאמין שהם יקחו את הרכב ויוסיפו בידוד רעשים כלשהו...

זאת עלולה להיות בעיה רצינית מבחינתי כי אני לרוב מעל 110 בכביש ורעשי נסיעה מאוד מעצבנים אותי.

אני אקח את הרכב לנסיעת מבחן באמת, לבדוק גם את האספקט הזה וכמה הבעיה באמת גדולה.

פורסם

חולק על כך. האוקטביה הנוכחית שברשותי, יש לה מעלות רבות, אבל רעשי הרוח מורגשים בה. גם לעומת האוקטביה הקודמת שהיתה לי (2012) וגם לעומת חלק מהמכוניות האחרות (XV, Auris Hybrid, Insigina, Captiva לדוגמא)

פורסם
חולק על כך. האוקטביה הנוכחית שברשותי, יש לה מעלות רבות, אבל רעשי הרוח מורגשים בה. גם לעומת האוקטביה הקודמת שהיתה לי (2012) וגם לעומת חלק מהמכוניות האחרות (XV, Auris Hybrid, Insigina, Captiva לדוגמא)

בידוד הרעשים באוקטביה טוב מאוד, זה רכב שבנוי לנסוע בכבישים בינעירוניים (לרבות אוטובאנים..).

על איזה דגם אתם מדברים, 2016?

אמנם זה אותו הדגם החל מ-2013 אבל למיטב הבנתי היה איזה עדכון קטנטן ב-2016, אולי פתרו את הבעיה?

ראיתי בפורומים בחו"ל שהבעיה קיימת עוד משנת 2008 לפחות

פורסם

אצלי בדגם מ-2014, זה אותו דגם שקיים היום. לא ידוע לי ששיפרו את זה.

זה לא מפריע לי ברמה שהייתי מוותר על האוטו, אבל אולי אחרים כן.

הזמזומים מהדשבורד בגלל ההתקנות המקומיות מפריעים לי הרבה יותר, ואין הרבה מה לעשות עם זה.

• תוכן חדש...