Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לטס גטס?

dduck
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3735 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני ממליץ על פונטו רמת גימור ELX מנוע 1250 סמ"ק עם 80 כ"ס. כבר כמה שנים יש כזו במשפחה עם יותר מ200,000KM. בלי תקלות, רק טיפולים בזמן והאוטו הזה יסע בלי הפסקה. יש לו גם תגבור חשמלי להגה שזה טוב לחניות מרובות תמרונים(תל אביב).

וכמובן צריכת דלק מעולה.

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
זה אכן קשה - יש לי רשימה בכתב יד על דף איי4 מלא, ומתוך כל המכוניות שמצאתי - התקשרתי לשלוש. אחת זבל, אחת נמכרה, ואחד עף על עצמו ורוצה 6,500 שקל מעל מחיר המחירון.

אבל אני אשה סבלנית.

את מוזמנת להתייעץ איתי בפרטי, החזקתי גטס 1600 GLS במשך 4 שנים ואני מכיר אותה כמו את כף היד שלי.

כמו כן יש לי הרגשה שגטס ב6.5 אלף מעל המחירון זה הבחור שקנה ממני את הרכב, ואם זה אכן כך- רוצי ותקני ממנו.

הרכב שלי נמכר ב6400 ש"ח מעל המחירון תוך יומיים מרגע פרסום המודעה, ולקח לי יומיים למכור כי לא היה לי זמן להפגש עם קונים עוד באותו יום.

היו עשרות שיחות כל יום, ואני לא מגזים.

פורסם
פיג׳ו 107 נשמעת מעניין אבל מה עם עלות הטיפולים שהבנתי שבגטס זולה ממש (יחסית)? מה גם המשמעות של הגיר הרובוטי בנסיעה רציפה? זה פשוט גיר שמעביר הילוכים לבד. לא נשמע לי קטסטרוף.

סיריון בא בתור אופציה אבל המחיר שלהם פשוט יקר מדי יחסית לגטס, לפחות לפי מה שבדקתי.

לא מכירה בכלל את הפונטו ספייס.

לא נראה לי שעלות הטיפולים למנוע 1000 של טויוטה אמורה להיות יקרה. מצאתי רשימת עלויות, למשל:

כל 15,000 ק"מ או שנה במחיר 747 שקלים + מע"מ (לפי ש"ע 230 שקלים X 1.5 + מע"מ) הכולל את החלפים המקוריים הר"מ:

שמן מנוע

מסנן שמן

אטם בורג אגן שמן

מסנן מזגןכל 60,000 ק"מ במחיר 1135 שקלים + מע"מ (לפי ש"ע 230 שקלים X 1.8 + מע"מ) הכולל את החלפים המקוריים הר"מ:

שמן מנוע

מסנן שמן

אטם בורג אגן שמן

מסנן מזגן

מסנן אויר

מצתים

לגבי פונטו - פשוט ישן נורא. רכב טוב ואמין, הייתה לאחותי אחת כזו - אבל עבר הזמן שלה ובטח שאין סיבה לקנות אחת כזו ב-20 אלף שקל. כנ"ל סיריון.

איזה 107 רובוטית אפשר לקנות ב 20 אלף?

מודל 2010 בוודאות, הן נמכרות במחיר כזה כבר ביד 2, או ממש קרוב אליו.

מודל 2011 אולי אפשרי, תלוי בכמה לחוץ הבנאדם. לפעמים אנשים מתפשרים כי פשוט אין טלפונים.

פורסם

טיפול ראשון ושני לפיגו 107 במורשה יבואן עלו 500 שקל.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אני ממליץ על פונטו רמת גימור ELX מנוע 1250 סמ"ק עם 80 כ"ס. כבר כמה שנים יש כזו במשפחה עם יותר מ200,000KM. בלי תקלות, רק טיפולים בזמן והאוטו הזה יסע בלי הפסקה. יש לו גם תגבור חשמלי להגה שזה טוב לחניות מרובות תמרונים(תל אביב).

וכמובן צריכת דלק מעולה.

תודה רבה. אבדוק את הנושא.

פורסם
מודל 2010 בוודאות, הן נמכרות במחיר כזה כבר ביד 2, או ממש קרוב אליו.

מודל 2011 אולי אפשרי, תלוי בכמה לחוץ הבנאדם. לפעמים אנשים מתפשרים כי פשוט אין טלפונים.

אני תוהה אם בדקת ביד2 לפני שרשמת את זה או שפשוט הנחת שזה המצב

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=33&SubModelID=1291&FromYear=&UntilYear=&Auto=&fromPrice=&untilPrice=25000&Info=&PriceOnly=1

יש בדיוק 0 רכבים עד 20,000, שניים ב23 ושניים ב25

אולי היא תצליח להתמקח, אולי לא, אבל רשמה תקציב מקסימלי של 20,000 - אני אישית הייתי נמנע מלהציע רכב ב20%-25% מעל.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
את מוזמנת להתייעץ איתי בפרטי, החזקתי גטס 1600 GLS במשך 4 שנים ואני מכיר אותה כמו את כף היד שלי.

כמו כן יש לי הרגשה שגטס ב6.5 אלף מעל המחירון זה הבחור שקנה ממני את הרכב, ואם זה אכן כך- רוצי ותקני ממנו.

הרכב שלי נמכר ב6400 ש"ח מעל המחירון תוך יומיים מרגע פרסום המודעה, ולקח לי יומיים למכור כי לא היה לי זמן להפגש עם קונים עוד באותו יום.

היו עשרות שיחות כל יום, ואני לא מגזים.

הי פיש - תודה רבה. אשמח אם נוכל לדסקס על הנושא באופן פומבי, כדי שמכובדי הפורום יוכלו להינות מנסיונך גם כן.

ראיתי 3 גטס 1600, כשאחד מהם החליט שהוא לא מוכר. שני האחרים בקילומטרז גבוה הרבה יותר מדי. האמת שה-1600 קצת חוצה את התקציב שלי (פתאום התחלתי להסתכל על פנדה, שנראית זולה בהרבה גם ברכישה, גם בדלק אך אין לי מושג בנוגע לתחזוקה השוטפת).

כרגע אני מכוונת ל-GLS 1400 2007 ומעלה. נראה שאוכל למצא אחת בתקציב שלי עם קצת סבלנות.

אבל אשמח לדעת האם אתה חושב שה-1400 "שווה" כמו ה-1600 שהיתה לך, ואם לא - מדוע? מדובר באמת על נסיעות של 10-15 קילומטר לכל היותר בכל פעם, וגם זה בין 2-4 פעמים בשבוע.

תודה שוב!

הילה.

פורסם
טיפול ראשון ושני לפיגו 107 במורשה יבואן עלו 500 שקל.

מבלי להעליב את הצרפתים, פ'גו 107 לא בא בחשבון עקב עיצוב חלל הפנים שלו. אני צריכה מקום לילדים מאחורה. ואגב, אני שונאת את הגריל שלו מקדימה. עיצוב וסטייל זה דבר חשוב לבחורות, לא שמעתם? :)

פורסם

הפנדה חיסכונית יותר,עם אחזקה לא יקרה.

מיקום הידית הילוכים מאוד נוח,יש מצב CITY שהופך את ההגה לקל מאוד ולכן נוח בעיר,צריך גם לבדוק שהמצב הזה עובד.

הייתה לי כזאת במשך 3 שנים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
הפנדה חיסכונית יותר,עם אחזקה לא יקרה.

מיקום הידית הילוכים מאוד נוח,יש מצב CITY שהופך את ההגה לקל מאוד ולכן נוח בעיר,צריך גם לבדוק שהמצב הזה עובד.

הייתה לי כזאת במשך 3 שנים.

ידית הילוכים? אין מצב שאמא שלי משתמשת בא אחרי שהיא הוציאה מפארקינג :)

פורסם

היי הילה, הכוונה בהצעה להתייעצות בפרטי הייתה לגבי הGLS שנמכרת מעל המחירון ובירור האם היא הייתה שלי.

אם כן אוכל לתת לך מידע על הרכב הספציפי הנ"ל (ק"מ מאוד נמוך מאומת, סיבת מכירה של המוכר, אנחנו עדיין בקשר חברי, הסטוריה של הרכב וכדומה)

ההבדל בין ה1600 ל1400 משמעותי בכח מצד אחד וכן צריכת הדלק של ה1600 טובה יותר מצד שני.

לא נתקלתי בGLS ברמת "כל האבזור" בדגם ה1400, אבל אולי אכן קיימות בארץ.

ה1600 GLS בגרסת האבזור המלא מגיע עם המון אבזור שהגטס הרגילות לא מגיעות כגון סאן רוף, קונסולה בצבע שונה, צמיגים גדולים ורחבים יותר וגלגלי מגנזיום, ציפוי עור להגה, תא למשקפיים ועוד.

כמו כן היא מאוד מבוקשת, ואין הרבה בשוק מה שמקפיץ מאוד את נושא המכירה המהירה והדרישה לתשלום מעל המחירון הרשמי.

הרכב היה אמין בטירוף.

עבר פעם בשנה טיפול וטסט וזהו זה.

לא עשה בעיות, עלות הטיפולים נמוכה עד מצחיקה (טיפול 10K עלה 250 שקל)

בגרסת ה1600 יש לשים לב למסרק ההגה שונה אשר נוטה להתקלקל, צמיגים במידה לא סטנדרטית (185/55/R15) אשר יקרים יותר וכן שהסאן רוף עובד חלק וללא נזילות.

בגטס בכלליות יש לבדוק שריפודי הדלתות לא נופלים(הדבק נחלש עם השנים) ושכל האינטיריור שלם.

הרמקולים המקוריים נוטים להתייבש מהר ומחרחרים.

מבחינת גיר יש לבדוק שאין נקישות או דפיקות וכן שעשו טיימינג בזמן.

בדקי גם את צינורות מערכת הקירור- הייתה סידרה שהגיעה לארץ עם צינורות מיצרן שונה אשר נטו להיסדק ולהתייבש.

בהצלחה

פורסם
היי הילה, הכוונה בהצעה להתייעצות בפרטי הייתה לגבי הGLS שנמכרת מעל המחירון ובירור האם היא הייתה שלי.

אם כן אוכל לתת לך מידע על הרכב הספציפי הנ"ל (ק"מ מאוד נמוך מאומת, סיבת מכירה של המוכר, אנחנו עדיין בקשר חברי, הסטוריה של הרכב וכדומה)

ההבדל בין ה1600 ל1400 משמעותי בכח מצד אחד וכן צריכת הדלק של ה1600 טובה יותר מצד שני.

לא נתקלתי בGLS ברמת "כל האבזור" בדגם ה1400, אבל אולי אכן קיימות בארץ.

ה1600 GLS בגרסת האבזור המלא מגיע עם המון אבזור שהגטס הרגילות לא מגיעות כגון סאן רוף, קונסולה בצבע שונה, צמיגים גדולים ורחבים יותר וגלגלי מגנזיום, ציפוי עור להגה, תא למשקפיים ועוד.

כמו כן היא מאוד מבוקשת, ואין הרבה בשוק מה שמקפיץ מאוד את נושא המכירה המהירה והדרישה לתשלום מעל המחירון הרשמי.

הרכב היה אמין בטירוף.

עבר פעם בשנה טיפול וטסט וזהו זה.

לא עשה בעיות, עלות הטיפולים נמוכה עד מצחיקה (טיפול 10K עלה 250 שקל)

בגרסת ה1600 יש לשים לב למסרק ההגה שונה אשר נוטה להתקלקל, צמיגים במידה לא סטנדרטית (185/55/R15) אשר יקרים יותר וכן שהסאן רוף עובד חלק וללא נזילות.

בגטס בכלליות יש לבדוק שריפודי הדלתות לא נופלים(הדבק נחלש עם השנים) ושכל האינטיריור שלם.

בדקי גם את צינורות מערכת הקירור- הייתה סידרה שהגיעה לארץ עם צינורות מיצרן שונה אשר נטו להיסדק ולהתייבש.

בהצלחה

תודה רבה. אני כל כך קלולס, שאני בטוחה שאקח את הרכב לבדיקה. אבל אכין צ'קליסט של בדיקות ידניות שאדע.

פורסם

בהצלחה

מתי צריך לעשות טיימינג ומהי העלות?

פורסם

טיימינג עושים כל 75000 ק,מ או שלוש שנים אם אינני טועה העלות כ-1200 ש"ח במוסך מורשה יבואן, ואפשר למצוא מקומות זולים יותר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ZVIT אם אני לא טועה זה 90 אלף ק"מ או 4 שנים (אולי אפילו 5 שנים).

75 אלף ק"מ בטוח לא, כי הגטס שלי עברה טיפול 75 אלף ק"מ ולא עברה טיימינג.

לגביי הגה עור וידית הילוכים מצופה בעור - זה קיים בכל גטס מ2008, בגלל תוספת FUN. (הדיפונים בצבעים כחול ואדום).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...