Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לטס גטס?

dduck
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הגטס 2007 שלנו עם 170K ק"מ (80K מתוך זה אצלנו, השכרה בעבר). 10.5 ק"מ לליטר, 0 תקלות בכל 4 השנים שעברו.

בהחלט "רכב אמא". רוב הנסועה הייתה אצלי...שלנו GLS נראה לי. עזוב הבדלים, חפש אחת במצב טוב ולא GLF.

לא אמליץ על הגטס כ"רכב". כן אמליץ כקוביה שאסור שתתקלקל ושהטיפולים בה יהיו זולים.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קצת סדר לגבי רמות גימור:

GLF - רמת גימור סופר בסיסית, נפוצה ברכבי ההשכרה והליסינג לשעבר. 2 חלונות חשמל, כרית אוויר אחת ו... זהו בערך? (המראות ידניות והחלונות מאחור ידניים)

GLI - שתי כריות אוויר, ABS, מראות חשמליות, 4 חלונות חשמל.

GLX - ארבע כריות אוויר, ABS, ESP, מראות חשמליות, 4 חלונות חשמליות, שליטה מההגה.

GLS - כמו GLS, אבל עם מחשב דרך ובחלק מהמקרים עם ג'אנטים ו/או חלון בגג ו/או ספויילר.

לי הייתה GLX יוצאת השכרה. רכב בסדר גמור, לא מהנה לנהיגה, לא מרגש, אבל אמין, תחזוקה זולה יחסית ולא עשה בעיות.

איך מבדילים בין רמות הגימור בלי ללכת לראות את הרכב? כל רכב לפני 2008 קל לזהות: ידיות שחורות = GLF. החל מ2008 זה קשה כי גם GLF הגיעה עם ידיות בצבע הרכב ומראות בצבע הרכב. לבדוק ברישיון.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
אפשר הסבר קצר לבלונדיניות על ההבדל בין תתי הדגמים? GLI GLS GLX GLF?

יש "בלונדיניות" שצובעות.:lol:

בGLF, לא רק שאין ABS , יש רק כרית אוויר אחת. בנוסף, אני מתאר לעצמי שרובן שחוטות מהליסינג.

אם היה לך תקציב גדול יותר אז יונדאי I20 זה אחד הרכבים הטובים(בסיסי, כן?) למבוגרים לטעמי, אבל גם היא כרגיל שתיינית...

עריכה:

סחטיין על התגובה הארוכה של דור שהקדים אותי.

פורסם
הגטס 2007 שלנו עם 170K ק"מ (80K מתוך זה אצלנו, השכרה בעבר). 10.5 ק"מ לליטר, 0 תקלות בכל 4 השנים שעברו.

בהחלט "רכב אמא". רוב הנסועה הייתה אצלי...שלנו GLS נראה לי. עזוב הבדלים, חפש אחת במצב טוב ולא GLF.

לא אמליץ על הגטס כ"רכב". כן אמליץ כקוביה שאסור שתתקלקל ושהטיפולים בה יהיו זולים.

הגדרה מעולה. אחפש. תודה על העזרה!

כבר יש לי רשימה מלאה, עכשיו זה רק עניין של משא ומתן ו"מציאה אמיתית".

תודה לכולם!!

פורסם
קצת סדר לגבי רמות גימור:

GLF - רמת גימור סופר בסיסית, נפוצה ברכבי ההשכרה והליסינג לשעבר. 2 חלונות חשמל, כרית אוויר אחת ו... זהו בערך? (המראות ידניות והחלונות מאחור ידניים)

GLI - שתי כריות אוויר, ABS, מראות חשמליות, 4 חלונות חשמל.

GLX - ארבע כריות אוויר, ABS, ESP, מראות חשמליות, 4 חלונות חשמליות, שליטה מההגה.

GLS - כמו GLS, אבל עם מחשב דרך ובחלק מהמקרים עם ג'אנטים ו/או חלון בגג ו/או ספויילר.

לי הייתה GLX יוצאת השכרה. רכב בסדר גמור, לא מהנה לנהיגה, לא מרגש, אבל אמין, תחזוקה זולה יחסית ולא עשה בעיות.

איך מבדילים בין רמות הגימור בלי ללכת לראות את הרכב? כל רכב לפני 2008 קל לזהות: ידיות שחורות = GLF. החל מ2008 זה קשה כי גם GLF הגיעה עם ידיות בצבע הרכב ומראות בצבע הרכב. לבדוק ברישיון.

ואו המון תודה על הפירוט!

בקיצור בגלל שיש לאמא שלי כבר נכדים, נראה לי שארבע כריות אויר (GLX או GLS) הן הדגם הנבחר. עכשיו רק למצא את המציאה היומית.

זה הפורום הטוב בעולם, אם לא ביקום כולו. אתם נהדרים.

פורסם
יש "בלונדיניות" שצובעות.:lol:

בGLF, לא רק שאין ABS , יש רק כרית אוויר אחת. בנוסף, אני מתאר לעצמי שרובן שחוטות מהליסינג.

אם היה לך תקציב גדול יותר אז יונדאי I20 זה אחד הרכבים הטובים(בסיסי, כן?) למבוגרים לטעמי, אבל גם היא כרגיל שתיינית...

עריכה:

סחטיין על התגובה הארוכה של דור שהקדים אותי.

אני לא צובעת, ואין לי תקציב ל-i20 שבחנתי מקרוב לפני כן. הבונוס לא התאים את כישוריי כבלונדינית השנה. אולי בשנה הבאה.

פורסם

התקשרתי עכשיו לבחור נחמד מיד2 - שמוכר GLS 2008 ב-16,000. 110 אלף קילומטר, יד שנייה. בעלות קודמת פרטית.

אבל - "עשה טיפולים ברכב בשלושה חודשים האחרונים בכ-10,000 ש"ח".

לשאלתי מה הוחלף, אמר שהלך לו המנוע והוחלף למנוע חדש ובשלב זה גם הוחלפה רצועת הטיימינג ולבסוף לפני כחודש הלכו התפוחים ולכן גם חרטו בלמים חדשים וכו.

ואני חשבתי שסינית זה קשה?

בכל אופן, על פניו נשמע טוב - מחיר סביר, הכל הוחלף ומה עוד יש? אמר שהמנוע כולו עלה 5,000 שקל כולל עבודה וכל התוספות וכו מסביב עלו עוד 2,500 ש"ח.

האם נשמעת לכם מציאה? או פח שכדאי להתרחק ממנו?

חייבת לומר שהבחור נשמע אמין ושהאופציה לקבל רכב במחיר כזה עם קילומטרז כזה כשהכל הוחלף בו קורצת לי אך מפחידה אותי גם יחד.

עצות?

נ.ב - הוא אמר שזה לא נדיר שמנוע הולך פייפן ליונדאי גטס בקילומטרזים גבוהים.

פורסם (נערך)

מציע להתרחק,חשוד שאחרי כזאת השקעה כספית יחליט למכור.

כמו כן המנוע של הגטס מוצלח מאוד ומה שהוא אמר לך לגבי מנועים שהולכים זה שטויות,רק תירוץ להחלפה שלו.

עריכה אחרונה על ידי yulianx

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
מציע להתרחק,חשוד שאחרי כזאת השקעה כספית יחליט למכור.

כמו כן המנוע של הגטס מוצלח מאוד ומה שהוא אמר לך לגבי מנועים שהולכים זה שטויות,רק תירוץ להחלפה שלו.

לטענתו מוכר בעקבות קבלת רכב מהעבודה לאשתו. אני גם חששתי מהנושא - ויש כאן משהו קצת מסריח. אבל אין ספק שתנאי המכר מסנוורים.

פורסם

עדיף לחפש רכב אחר זה תירוץ מקרים מוזר מידי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אמנם קשה למצוא גטס GLS/GLX, אבל עדיף לחפש בסבלנות אחת נורמלית. זה די חשוד שהחליף מנוע וכו', בעיקר בק"מ כזה. הגטס נחשבת אמינה למדי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

בלי קשר שמנוע לא הולך סתם, מנוע הולך בעקבות חוסר מודעות מוחלטת ברכב או חוסר טיפולים(ככה או ככה זה לא אדם שתרצה לקנות ממנו רכב)

דבר שני, אני בעברי קניתי רכב עם מנוע שהוחלף, ועשו שם 100 קומבינות בהחלפה. סבלתי מזה עד הסוף המר של הרכב.

אגב, בנוסף לפירוט שהביאו לך, יש גם כמה גטסים נדירות שהם עם מנוע 1.6 אבל בכול זאת glf, ככה שתהיה מודע לעניין.

פורסם
התקשרתי עכשיו לבחור נחמד מיד2 - שמוכר GLS 2008 ב-16,000. 110 אלף קילומטר, יד שנייה. בעלות קודמת פרטית.

אבל - "עשה טיפולים ברכב בשלושה חודשים האחרונים בכ-10,000 ש"ח".

לשאלתי מה הוחלף, אמר שהלך לו המנוע והוחלף למנוע חדש ובשלב זה גם הוחלפה רצועת הטיימינג ולבסוף לפני כחודש הלכו התפוחים ולכן גם חרטו בלמים חדשים וכו.

ואני חשבתי שסינית זה קשה?

בכל אופן, על פניו נשמע טוב - מחיר סביר, הכל הוחלף ומה עוד יש? אמר שהמנוע כולו עלה 5,000 שקל כולל עבודה וכל התוספות וכו מסביב עלו עוד 2,500 ש"ח.

האם נשמעת לכם מציאה? או פח שכדאי להתרחק ממנו?

חייבת לומר שהבחור נשמע אמין ושהאופציה לקבל רכב במחיר כזה עם קילומטרז כזה כשהכל הוחלף בו קורצת לי אך מפחידה אותי גם יחד.

עצות?

נ.ב - הוא אמר שזה לא נדיר שמנוע הולך פייפן ליונדאי גטס בקילומטרזים גבוהים.

אל תקנה.

חפש אוטו שכמה שפחות התעסקו איתו.

לא החלפת מנוע, לא החלפת גיר, לא שיפוץ גיר. במיוחד לא ממש לפני המכירה.

חפש אוטו שכל החלקים העיקריים שלו מקוריים, אוטו שעבר רק טיפולים שותפים והחלפת חלקי בלאי כמו תושבות מנוע, בולמי זעזועים וזהו.

כמה שיותר מכלולים מקריים שלא נגעו בהם - יותר טוב. כשמחליפים משהו, ב 99% מהמקרים במכוניות כמו גטס, מחליפים לחלק משומש או משופץ או תחליפי זול באיכות נמוכה ולכן כל חלק שהוחלף מהווה חיסרון ולא יתרון.

נוסף על כך, אל תאמין לרמות גימור שרשומה במודעה. לא בגלל שאנשים מטעים בכוונה אלא בגלל שלרוב בעלי הגטסים אין מושג איזה דגם ואיזה רמת גימור יש להם.

פורסם

כמה שיותר מכלולים מקריים שלא נגעו בהם - יותר טוב. כשמחליפים משהו, ב 99% מהמקרים במכוניות כמו גטס, מחליפים לחלק משומש או משופץ או תחליפי זול באיכות נמוכה ולכן כל חלק שהוחלף מהווה חיסרון ולא יתרון.

כמו סכין בגבי! אמת לאמיתה.

בכל מקרה, רכב שמוגדר אמין מאוד עם 110 אלף ק"מ שהוחלף בו חצי אוטו, זה לא חשוד, זה פשע.

ככה זה שלא בודקים מים, שמן, חוסכים בטיפולים ומה לא.

פורסם

המון, המון תודה לכל העוזרים. באמת עזרתם לי (אגב אני בחורה, לא בחור, אבל זה תמיד טוב לדעת שרק בחורים פונים לבחורות כאל בחורים. בחורות לעולם לא היו פונות לבחור כאל בחורה)

חפרתי ביוש.

• תוכן חדש...