Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3768 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

ברשותי סוזוקי אלטו, כשקניתי את הרכב היה מותקן עליו סט מגנזיום עם צמיגים זולים. החלטתי שלא מתאים לי המגנזיום

יותר וחיפשתי להתקין בחזרה סט גלגלי ברזל רגילים. מידות הצמיגים לפי רישיון הרכב באלטו הם 155/65R14.

אתמול קיבלתי מחבר רביעייה של ג'אנט ברזל פלוס צמיגים חדשים שירדו מסיאט מי. גם הם מידה 14.

הרכבנו אותם על הרכב, ולאחר ההתקנה שמנו לב שמידת הצמיגים שונה- 165/70R14.

כיום נסעתי לעבודה והרגשתי רעידות זעירות בזמן הנסיעה כששאלתי מכרים מהעבודה מה הסיבה אמרו שהגלגלים

יכולים להתנק לי בזמן הנסיעה כי אין לי ספייסרים בין ההברגות של הגלגל למתקן עליו הוא יושב.

אני מאוד חושש, אבל אני לא יודע מה לעשות בנידון, הצמיגים לא מאושרים ברישיון ואני אחליף אותם בהקדם אבל כרגע

יותר חשוב לי הנושא הבטיחותי מכיוון שהג'אנט ברזל כנראה יושב עם חופש.

מה עלי לעשות?

פורד פוקוס 2004 | מיצובישי לנסר ספורט 2009 | סוזוקי אלטו 2010

פורסם

מידות הצמיג פחות רלוונטיות פה.

מה שמשנה הוא מה החור המרכזי בג'אנט עצמו ומה החור המרכזי אצלך ברכב.

אם הג'אנטים הותקנו בלי מתאמים (לא ספייסרים, ספייסרים זה משהו אחר) זה עלול לגרום לרעידות.

פורסם

מבדיקה באינטרנט, הקדח המרכזי (נאבה) אצלך באלטו הוא 54.1 מ"מ

והקדח המרכזי בג'אנט של ה-Mii הוא 57.1 מ"מ, משמע 3 מ"מ הפרש.

לדעתי כלל לא קיים מתאם של 3 מ"מ אבל חוץ מרעידות אין פה סכנה ממשית.

פורסם
מידות הצמיג פחות רלוונטיות פה.

מה שמשנה הוא מה החור המרכזי בג'אנט עצמו ומה החור המרכזי אצלך ברכב.

אם הג'אנטים הותקנו בלי מתאמים (לא ספייסרים, ספייסרים זה משהו אחר) זה עלול לגרום לרעידות.

תודה רבה על התשובה המהירה והתיקון לגבי המתאם לעומת הספייסר.

אם אגש לפנצ'ריה, הם יוכלו לבדוק לי את הנושא הזה? אמור להיות מתאם שמתאים לג'אנט כזה? כרגע אם אמשיך לנסוע במצב הזה

יכול להיות שאני מסכן את עצמי ואת שאר הנוסעים לידי במידה ואעבור על בור בכביש שאולי יגרום לשבר של ההברגות? (4 ברגים)

אני פשוט מאוד חושש עכשיו אחרי שאמרו לי שיכול להיות שאני אשאר בלי גלגל בעת נסיעה.

תודה!

הצמיג לא יכול להתנתק בזמן נסיעה המקסימום שהיה זה הרעידות ומשיכות

יש באמת בנוסף לרעידות, משיכות ימינה. אני אשאל אותך את אותה השאלה ששאלתי את Kreios.

תודה רבה לעונים!

**עריכה:

תודה על התשובה הנוספת לגבי המידות בין שני הרכבים Kreios. אני באמת לא מבין אילו מידות קיימות ואילו לא. ואשמח אם שוב תוכל להפנות אותי למקום בו אוכל לברר את זה יותר לעומק?

המון המון תודה והערכה על התשובה שסיפקת לי לגבי המידות!

פורסם

תודה! אני מתגורר בבאר שבע, זמין גם בקריית גת.

מצטט שוב את השאלה שלי:

כרגע אם אמשיך לנסוע במצב הזה יכול להיות שאני מסכן את עצמי ואת שאר הנוסעים לידי במידה ואעבור על בור בכביש שאולי יגרום לשבר של ההברגות? (4 ברגים)

אני פשוט מאוד חושש עכשיו אחרי שאמרו לי שיכול להיות שאני אשאר בלי גלגל בעת נסיעה.

וברשותך אשמח לשמוע ממך בנוגע למידות הצמיגים שגם הם לא מתאימים מבחינת רישיון הרכב. בדקתי באינטרנט וראיתי שאין אופציה להחליף מידות צמיג לרכב הזה, רק משחק עם מידות הג'אנט (13 ו-14)

אני מבין שטסט כנראה לא אעבור (בעוד חצי שנה). אך האם נכון לרגע זה, זה מהווה סכנה? (האמת שאני מרגיש שהאחיזה השתפרה וכמובן נתן לי גובה לעומת הקודמים).

פורסם

המידה היחידה המאושרת לאלטו היא 155/65R14, כאן תוכל לראות את הוראת הרישום של הרכב במשרד התחבורה.

כרגע ההבדל בקוטר הכללי של הגלגל כולו הוא כמעט 1.5 ס"מ לעומת הקוטר המאושר לרכב, די משמעותי.

בעקבות זה, כך בחשבון שעם המידה הנוכחית המהירות בפועל שלך גבוהה בכמה קמ"שים מהמהירות שמראה הספידומטר.

טסט בוודאות לא תעבור אך העניין לא מהווה סכנה בטיחותית.

יחד עם זאת, כמובן שלא מומלץ לנסוע עם ג'אנט ומידת צמיגים שלא מאושרים לרכב שלך.

פורסם

שוב תודה Kreios. אתה בהחלט עוזר לי המון!!

מצאתי מתאם באיביי בעובי 3 מ"מ. האם הוא מתאים? לחץ כאן

המוכר מציין שהמידות הן:

Outside diameter: 150mm

Inside diameter: 77mm

Thickness: 3mm

פורסם

דני ידידי, הלינק שמצאת הוא ספייסר ולא מתאם. זה משהו אחר לגמרי.

כך או כך, הג'אנט ומידות הצמיגים לא מאושרים על הרכב לכן מה הטעם לנסות לחפש?

פורסם

סליחה, אך כנראה קיבלתי את הרושם המוטעה שהג'אנט כן ניתן לשימוש. (בהתבסס על החלפת צמיגים בלבד למתאימים ברישיון).

אצטרך לפעול להחליף את הכל?

פורסם

באתי לעזרת חבר! :wink:

כפי שאלדד כתב, החישוקים שהתקנת אינם מתאימים במיוחד.

הם רחבים יותר, בעלי אופסט נמוך יותר שגורם להם לבלוט מעט יותר החוצה, בעלי חור מרכזי גדול יותר וכמובן שמידת הצמיגים אינה מתאימה מה שמוביל לקוטר גדול יותר.

אתה יכול לראות את ההבדלים כאן. את סוג המתאמים שאתה צריך לכאורה אתה יכול לראות כאן.

מספר נקודות -

- ברכבים אסייאתים המירכוז נעשה לעיתים ע"י הברגים עצמם. לא יודע איך ברכבך. בכל אופן, טבעת מתאמת לא תזיק (אבל גם לא יודע להגיד איך זה מסתדר עם חישוק ברזל רגיל).

- מאחר ואתה ביצעת את ההחלפה לבד, אולי לא לא חיזקתם את הברגים כראוי (יכול להיות גם שהראש של הבורג/אום לא מתאים לצורת החור בחישוק).

- יכול להיות שהגלגלים עצמם לא מאוזנים.

בקיצור, לגשת לבעל מקצוע ולבדוק את כל הדברים הללו ולהחליף למידה הצמיגים הנכונה, אם אתה מעונין להישאר אם החישוקים האלו.

פורסם

תודה לשניכם על עזרתכם! אני מאוד מעריך את זה.

כמו שתום אמר, אכן אי אפשר לדאוג למתאם בחישוק ברזל רגיל (הרגע סיימתי שיחה עם איש מקצוע בקריית גת).

הוא באמת ניסה לעזור לי והוא ממשיך לחפש לי חישוק ברזל מקורי של סוזוקי אלטו.

אלדד, זאת אכן הבעיה פה, אין לי אותם. לצערי! כשקניתי את הרכב מהבעלים הקודמים, קיבלתי אותו ביחד עם סט מגנזיום שהוא הרכיב

על הרכב. מטעמי יופי הייתי מאוד נחוש להחליף אותם. באותו זמן שחיפשתי החלפה קיבלתי את החישוקי ברזל המקוריים של חבר שלי

שפירק אותם מסיאט מיי שנת 2016 שעלתה לכביש לפני שבוע. (הצמיגים גם חדשים ומאוזנים מחברה והעסקה הזאת לא יורדת מ2000 ש"ח). הייתי עוד יותר שמח כי קיבלתי את ההטבה בחינם.

ומה שעשינו זה לפרק את המגזניום שכבר היו מורכבים על הרכב, שאגב גם הם לא חוקיים וביצענו את ההחלפה.

עכשיו יש ברשותי את שני הסטים, המגזניום שמחכה למכירה. ומה שעכשיו מותקן לי על הרכב- חישוקי ברזל רגילים.

מת לדעת איפה ניתן להשיג בחזרה את החישוקי ברזל המקוריים של האלטו.

האיש מקצוע שדיברתי איתו המליץ לי שוב לקנות מגנזיום והפעם שיתאימו לרכב, סירבתי כי זאת הוצאה של 1400 שח לא כולל צמיגים

ושוב לציין את זה שאני לא רואה את היופי שבזה לרכב כזה.

פורסם

השאלה היא אם הבעיה אכן נעוצה בחוסר מירכוז של החישוקים על הנאבות.

ואם זה באמת בעייתי להרכיב טבעות תיאום על חישוק ברזל (ואם הן בכלל יהוו את הפתרון).

מה לא היה חוקי בחישוקי "מגנזיום" הקודמים?

שם מידת הצמיגים היתה תקינה, לא?

תמיד אפשר לנסות לחפש בפירוקיות חישוקי ברזל.

בחברה אגב לדעתי המחיר לחישוק ברזל מקורי יהיה סביב ה-350 ש"ח לאחד.

• תוכן חדש...