Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3648 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

וגם מעלה טענה מעניינת (באמת) אך קשה להוכחה.

כמו כל דבר בתעשית הצמיגים, היצרנים שומרים על סודיות רבה לגבי התכנון של תבניות החירוץ, וקשה לאפיין את הקשר בין תבנית כזו או אחרת לבין תכונות הצמיג הנדון.

אפשר לעשות את זה רק בקווים מאוד כלליים: למשל שצמיגים שכל חריציהם הם לאורך (כמו צמיגים מניעים במשאיות) נועדו להפחית התנגדות לגלגול.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

היא לא קשה בהגדרה להוכחה.

מד דציבל, רכב וסטים של כל צמיג למבחן, ואתה מוכיח את זה בנקל.

נכון שברכבים שונים ומידות שונות התוצאות יכולות להיות שונות, אבל מאמין שזה יתן כיוון יחסית אמין.

אגב, תווית ה-EU כבר עושה לנו חצי עבודה ומכסה את תחום הרעש החיצוני (בתנאים מסויימים).

אם נסתכל באתר mytyres שמציג את הדברים בצורה נוחה, נראה שבראש הרשימה (לרעה) עומד צמיג אסימטרי רגיל (קומהו KU39 עם 76dB) ולא צמיג חד כיווני. נכון שמייד אחריו יש כמה צמיגים כיווניים, אבל גם לא חסרים כאלו רגילים.

בהמשך לכך, דווקא הטויו T1R נמצא במקום ממוצע עם 70/71dB ובצמוד אפילו לטויו R888R שהתכנון שלו אמור להיות רחוק מלהתחשב ברמות רעש (אבל כנראה שהתרכובת הרכה עושה את שלה).

פורסם

לא קשה להוכחה אמפירית.

רוב הידע על התנהגות צמיגים מחוץ לתעשית הצמיגים עצמה הוא אמפירי או אמפירי למחצה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

הצמיגים הקדמיים הוחלפו לצמיגי דנלופ אך מאחורה עדיין יש לי זוג T1R.

הרעש הוא בלתי נסבל. עדיין קשה לי להאמין שצמיג יכול לעשות רעש כזה אך שני מוסכים שהייתי בהם אומרים שאין בעיה במסבים.

ישנה דרך לבדוק האם הרעש מהצמיגים? אולי לנפח אותם ללחץ גבוה או נמוך יותר ולראות אם יש הבדל ברעש?

Renault clio RT 1994

• תוכן חדש...