Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3753 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עברנו לבית בו ביטלו את הקיר שהפריד בין המטבח לבין מרפסת שירות/כביסה על מנת להגדיל את המטבח. אין בבית איפה לתלות כביסה.

עכשיו יש שתי פתרונות לבעיה:

1. אפשר לשבור חלק מהשיש במטבח (כ 50 ס"מ) ולוותר על שורת מגירות אחת כדי לעשות גישה לחלון ואז לבנות קונסטרוקציה לתליית כביסה.

הבעיה שזה יפגע בעיצוב של המטבח, יקצר משטח עבודה על השיש ואצטרך לוותר על שורת מירות אחת. אני גם מעריך שהשינוי הזה יעלה 3000+- ש"ח.

2. להשתמש במייבש כביסה. יש לנו מייבש חדש כזה:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=831927

מבחינת נוחות וחסכון בזמן אין מה לדבר, המייבש לוקח בגדול. הבעיה היא צריכת חשמל גבוה לעומת תליית כביסה שלא צורכת חשמל.

ניסיתי לחשב את עלות הפעלת מייבש ורציתי שתגידו אם עשיתי חישוב נכון.

המייבש הוא 2700W. אני מבין שמייבש (לעומת מקרר או מזגן למשל) תמיד עובד בעוצמה מלאה לכן החישוב אמור להיות מדוייק.

אנחנו זוג עם שני ילדים ויוצא שמפעילים את המייבש כמעט כל יום למחזור ייבוש אחד. ייבוש הכביסה לוקח כ 1.5 שעות.

מחיר קוט"ש כולל מע"מ הוא 54.94 אגורות.

2.7 קוט"ש כפול 54.94 אגורות כפול 1.5 שעות כפול 30 ימים ולפי החישוב שעשיתי עלות מייבש לחודש תעלה לי כ 66 שקלים.

נראה לא כזה נורא יחסית לנוחות שהמייבש מציע ולהוצאות שצריך לעשות במטבח כדי לבנות תלייה.

האם החישוב נכון?

פורסם

המייבש שלי ("ספקטרה") מייבש בעוצמה מירבית (2700 וואט) אבל 60 דקות לפני הסיום עובר לחצי עוצמה וב-20 דקות האחרונות חימום מופסק. 90 דקות מספיקות ליבש מכונת כביסה 7 ק"ג 1000 סל"ד.

:turn-l:
פורסם

במצבך אין לי ספק שהייתי בוחר במיבש. בשום אופן לא מוותר על שטח עבודה ונפח אכסון במטבח, למרות עלויות השימוש במייבש.

אישית, ניום שהכנסתי הביתה מיבש כביסה (לפני כ-20 שנה), אני משתמש בו לכל הכביסה חוץ משמיכות, ציפות כבדות וכביסה דומה אשר נתלות במרפסת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

העלות כנראה תהיה נמוכה יותר כי המייבש לא מפעיל את החימום בצורה רציפה אלא לסירוגין. בנוסף תנסה לעשות סחיטה חזקה טובה יותר במכונת הכביסה וזה יכול לשפר משמעותית את זמן הייבוש.

פורסם

למשתמשים רבות במייבש, האם המייבש לא פוגע בבגדים עקב החיכוך שלהם בתוך הטוב והחימום היחסית גבוה (לעומת חום השמש)?

פורסם

מצד אחד חימום במיבש, מצד שני קרינת השמש גורמת דהייה.

הרושם שלי הוא שבשימוש נכון - כלומר המנעות מיבוש כבסים רגישים - המיבש לא מקלקל בגדים. יש לי בגדי ספורט שעוברים כביסה ויבוש 1-2 פעמים בשבוע ושמישים לאחר 5-8 שנים, וגם בגדי היום יום שלי מחזיקים די הרבה שנים (כמובן, בתלות באיכותם ההתחלתית). לא המיבש הוא המקצר את חיי הבגדים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
למשתמשים רבות במייבש, האם המייבש לא פוגע בבגדים עקב החיכוך שלהם בתוך הטוב והחימום היחסית גבוה (לעומת חום השמש)?

פוגע ועוד איך, אחרי מספר די קטן של מחזורי ייבוש הבד נעשה דק יותר, כל הסיבים יוצאים ממנו, ובסוף לא נשאר הרבה מסיבי הבד הוא מגיע לרמה כל כך דקה שהוא חצי שקוף, נקרע בקלות ומתפורר.

בגדים יקרים יותר אנחנו לא מכניסים למייבש

פורסם

מנסיון ארוך שנים, זה הכל תלוי באופן הכיבוס (סחיטה במהירות גבוהה או נמוכה, חום וכו'), ובאופן הייבוש.

יש ללמוד את תורת הכיבוס מה שנקרא, ולדעת כל בגד מה מתאים לו.

אני באופן אישי לובש בגדים יקרים יחסית ומתייחס לכל בגד בנפרד בדרישות של אופן הכיבוס/ייבוש המומלץ.

פורסם
פוגע ועוד איך, אחרי מספר די קטן של מחזורי ייבוש הבד נעשה דק יותר, כל הסיבים יוצאים ממנו, ובסוף לא נשאר הרבה מסיבי הבד הוא מגיע לרמה כל כך דקה שהוא חצי שקוף, נקרע בקלות ומתפורר.

בגדים יקרים יותר אנחנו לא מכניסים למייבש

ואז אני יבא ויגיד ש13 שנים לא תליתי אפילו גרב ולא נהרס לי פריט לבוש אחד ואני שם במייבש הכל כולל הכל, צמר, שמיכות, נעליים, מעילים וכו'.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אסור לחמם מצר - לא בכביסה ולא בייבוש.

אני מכבס ב-40 מעלות (לעתים רחוקות 50), כך שאין לי בעיה בכביסה. ייבוש צמר בתליה.

• תוכן חדש...