Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6462 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע אילו ייתרונות יש ל V6 מול I6, קראנק וקמשפט יותר קצרים => משקל יותר קל של חלקים נעים.

כמו כן, הוא יותר קצר, מה שמקטין את אורך מכסה המנוע/מגדיל את תא הנושאים.

אז מה הייתרונות של I6 על V6? (אחרת לא היו מייצרים אותם)

תודה.

*הכוונה ב I6 היא Inline... מנוע טורי רגיל...

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם
אחד היתרונות המרכזיים הוא ראש מנוע אחד. על כל המשתמע מכך.

או במילים אחרות זה זול ויותר פשוט לעשות את זה טורי.

למשל המנוע של הוולוו 164 שלי הוא זהה לחלוטין למנוע של 144 רק שהוסיפו לו שני צילינדרים.

כך קיבלו וולוו שני מנועים במחיר אחד... ולא היו צריכים להחזיק חלפים יחודיים במלאי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

זהה - חוץ מהבלוק, הקראנק, הראש, וגל הזיזים.

גם כשבונים מנוע V, אפשר לבסס אותו על מנוע קיים. זה גם נעשה בעבר, בהרבה חברות.

הרי מה שנשאר זהה זה הטלטלים, הבוכנות והשסתומים. כל השאר חייב להשתנות.

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם

You can find, for example, inline 6 cylinder engines, flat 6 cylinder engines and V-6 engines. If you built all three of these six cylinder engines to the exact same specifications -- same displacement, same valves, same intake and exhaust systems, etc. -- they would likely perform nearly identically. Displacement is displacement.

However, there would be a number of differences between the engines in use. Here are several of them to give you a taste:

• An inline engine is long and narrow. In small cars in particular, a long, narrow engine mounted transversely can allow a very short hood. In an air-cooled engine, the inline configuration is sometimes harder to cool.
  • A flat engine is wide and flat. This gives it a low center of gravity.
  • A V engine is a compromise between the two. It tends to be more cubical in shape.
  • The inline shape needs only half as many camshafts as a V configuration (if using overhead cams), which can lighten things slightly.
  • There can be differences in the amount of metal required in the block, meaning that one type might be lighter than the other.
  • There can also be cost differences during manufacture.

album_pic.php?pic_id=971
פורסם

שלום

מנוע 6 צילינדר יותר זול ליצור , פעולתו יותר חלקה ומתאים למכונית עם הנעה בגלגלים האחורים כאשר אורך תא המנוע גדול.

לא ידוע לי על מנוע כזה המוצב רוחבית ברכב הנעה קדמית. אני מניח שהסיבה היא רוחב תא מנוע גדול מדי.

יהודה

פורסם

ניתן להוכיח באופן פיזיקלי שמנוע 6 בוכנות בטור נהנה מאיזון דינמי טבעי טוב יותר ממנועי V, ולמעשה יותר טוב מכל מנוע מקובל אחר (4 בטור, V6, V8, V4 בוקסרים למיניהם וכו'). זה מסביר למה יש בד"כ תחושה שהמנועים האלו עובדים "חלק" ויפה.

את המשוואה הספציפית שמוכיחה את זה אני צריך למצוא בקלסר של קורס תיכנון מנועי שריפה פנימית מלימודי ההנדסה - אבל התיק כבר בן 20 שנה וקבור עמוק בבוידם, אז תאמינו לי שזה נכון...

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם
ניתן להוכיח באופן פיזיקלי שמנוע 6 בוכנות בטור נהנה מאיזון דינמי טבעי טוב יותר ממנועי V, ולמעשה יותר טוב מכל מנוע מקובל אחר (4 בטור, V6, V8, V4 בוקסרים למיניהם וכו'). זה מסביר למה יש בד"כ תחושה שהמנועים האלו עובדים "חלק" ויפה.

את המשוואה הספציפית שמוכיחה את זה אני צריך למצוא בקלסר של קורס תיכנון מנועי שריפה פנימית מלימודי ההנדסה - אבל התיק כבר בן 20 שנה וקבור עמוק בבוידם, אז תאמינו לי שזה נכון...

אם אתה טוען שניתן להוכיח זאת -תוכיח.אולי אתה יודע משהו שאף אחד אחר לא יודע.

תבדוק את התיק מלפני 20 שנה....

אני למדתי את הדברים האלו לפני 8/9 שנים,זה עדיין טרי בראש.....

מעבר לזה מנועי V הרבה יותר קלים וקומפקטיים ממנועים בנפח ומספר בוכנות דומה.

נתי

פורסם
אם אתה טוען שניתן להוכיח זאת -תוכיח.אולי אתה יודע משהו שאף אחד אחר לא יודע.

תבדוק את התיק מלפני 20 שנה....

אני למדתי את הדברים האלו לפני 8/9 שנים,זה עדיין טרי בראש.....

מעבר לזה מנועי V הרבה יותר קלים וקומפקטיים ממנועים בנפח ומספר בוכנות דומה.

נתי

אני לא יודע משהו שאף אחד אחר לא יודע, אבל אני אמסור לדוקטור ברק שלימד אותי את הקורס שכנראה הפיזיקה השתנתה. אין ספק שמבחינה ביולוגית הזכרון יותר טרי אחרי 9 שנים (לעומת ה-20 המעורפלות שלי) אז מכיון שהחשיבות של הויכוח היא היא בעיקר אקדמית ולא מעשית, אני לא אטרח לחפש את התיק...

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם
שלום

מנוע 6 צילינדר יותר זול ליצור , פעולתו יותר חלקה ומתאים למכונית עם הנעה בגלגלים האחורים כאשר אורך תא המנוע גדול.

לא ידוע לי על מנוע כזה המוצב רוחבית ברכב הנעה קדמית. אני מניח שהסיבה היא רוחב תא מנוע גדול מדי.

יהודה

לנטיס, קסדוס. לא חסרים רחבים עם V6 רוחבי.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

אפשר לדעת באיזה מוסד נלמד הקורס?

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

• תוכן חדש...