Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3814 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שומע רעש מאוד מוזר ודיי מדויק (כלומר אני דיי בטוח שזה מהגלגל האחורי הימני מהנהג),

מן רעש של מתכת חורקת ואפילו אפשר להגיד רעש של נוזלים מתפכפכים, מוזר...

חשבתי שזה משהו שאפשר לראות ויזואלית אבל לא הצלחתי לשים לב לשום דבר, הבלמים עובדים טוב ( לא מרגיש הבדל מאז שהחל הרעש), 'בעטתי' קצת בגלגל ולא ראיתי איזה חופש תנועה מיוחד.. מה זה יכול להיות? תודה מראש.

אציין כי הרעש לא בזמן בלימה, הוא יותר קשור לנסיעה עצמה, אם הכביש רעוע יהיה יותר רעש (אני חושב, לא בטוח).

פורסם

אני אחלק את התשובה לשתיים:

ראשית רעש של פיכפוך מים הוא בד"כ מרדיאטור חימום תא נוסעים, הרדיאטור משתמש במי קירור המנוע כדי לחמם את תא הנוסעים לפי הבקרה בכפתור החימום. רעש כזה יכול להצביע על בעיה ברדיאטור.

שנית רעש של מתכת חורקת יכול לנבוע מלכלוך בתוף הבלימה. בחלק גדול מהרכבים יש מערכת בלימה מבוססת תוף ולא דיסק בציר האחורי ואם אבן קטנה או התפוררות של סנדלי הבלימה נתקעו בתוף יכול להיות רעש כזה.

בקיצור אין משהו קריטי אבל כדאי לך לבדוק מים במנוע ולגשת למוסך לחוות דעת מקצועית- על חוות דעת כזאת לא אמורים לגבות ממך שקל- זה שווה.

פורסם

תודה שמוליק, לצערי אני כבר 'מומחה' בבעיה של הרדיאטור, והיא גם קיימת אצלי.

לגבי הגלגל, זה אכן בלם תוף, מקריאה ברשת הבנתי שזה יכול להיות מסב או משהו כזה, מה גם שבחודש האחרון היה לי רעש שריקה דיי חזק במהירויות גבוהות (מ70 קמש ומעלה), אבל הרגשתי את רעש השריקה מהגלגלים הקדמיים.

בכל מקרה אבדוק זאת במוסך, הבעיה היא שאני כבר לא סומך על המכונאי הקרוב אליי, והמוסכים המורשים יקרים לי מדי ואין טעם להשקיע סכומים כאלו (פונטו 2004).

הבדיקה של המים במנוע קשורה לבעיית הרדיאטור? ד"א ביצעתי ניקוז (עם חבר פורום) כמו שצריך לרדיאטור והבעיה חזרה, אני אכן חושש שיש נזילה איפשהו..

פורסם

נשמע שאכן הבעיה היא מממיסב הגלגל. לגבי רעש פיכפוך המיים ייתכן שרדיאטור החימום מעט סתום מה שמייצר כיסי אויר בתוכו ותנודתיות מורגשת של נוזל הקירור. שטיפה שלו בלחץ יכולה לפתור את הבעיה.

פורסם (נערך)

גם לי יש את הבעיה הזו לצערי.. נזילה במפלס הנוזל קירור זה בוודאות נזילה?

עריכה אחרונה על ידי MZN
פורסם
אני שומע רעש מאוד מוזר ודיי מדויק (כלומר אני דיי בטוח שזה מהגלגל האחורי הימני מהנהג),

מן רעש של מתכת חורקת ואפילו אפשר להגיד רעש של נוזלים מתפכפכים, מוזר...

חשבתי שזה משהו שאפשר לראות ויזואלית אבל לא הצלחתי לשים לב לשום דבר, הבלמים עובדים טוב ( לא מרגיש הבדל מאז שהחל הרעש), 'בעטתי' קצת בגלגל ולא ראיתי איזה חופש תנועה מיוחד.. מה זה יכול להיות? תודה מראש.

אציין כי הרעש לא בזמן בלימה, הוא יותר קשור לנסיעה עצמה, אם הכביש רעוע יהיה יותר רעש (אני חושב, לא בטוח).

מבלי לשמוע את הרעש ומאיזה כוון בדיוק הוא מגיע (אתה אומר שאתה מדוייק אבל אתה בכלל לא....) קשה יהיה לתת לך הכוונה, החשוד המיידי הוא מיסב גלגל אז כנס למוסך בהקדם לאיתור גורם הרעש.

פורסם

הרעש מהרדיאטור בא בעקבות נזילה מאזור סעפת היניקה, יש שם איזה אטם שמחובר לחיישן טמפ וגם הוא הלך (אם הבנתי נכון).

מה שלא הבנתי -

החיישן הזה קשור לטמפ מנוע שמופיע לי בדאשבורד? כי הוא דווקא תמיד הצביע לי עם חום מנוע תקין.

יש סיכוי שזה קשור לחיישן של טמפ' חיצונית? כי בערך מאז שהחלה לי הבעיה של הנזילה, גם חיישן הטמפ' התחיל לזייף והראה לי טמפ' של בערך 90 מעלות (חיצונית).

פורסם

אשמח להסבר לגבי החיישן, אני קצת לא סומך על המוסכניק ותוהה אם זה קשור לאיזה החלפת תרמוסטט שהוא בעצמו ביצע ואחריה התחילו הרעשים בדאשבורד.

פורסם

אתה מדבר על פלאנג המיים שמתחבר מאחורי סעפת היניקה ואליו מחוברת יוניט חום מנוע. הפלאנג הזה אכן נוטה לנזול ואם הוא נזל אז ככל הניראה שנוצרו כיזי אויר שבגללם שמעת את רעש פיכפוך המיים בדשבורד. רק לאחר שיחליף את הפלאנג וינקז אויר כמו שצריך תהיה לך אינדיקציה מדוייקת יותר לגבי הרעש בדש. אם הרעש יימשך גם לאחר כל הוצאת האויר לא יהיה מנוס מלבצע ניקוי בלחץ לרדיאטור החימום הפנימי שייתכן וסתום מעט.

פורסם

תודה מאור, שמתי לב שהוא מילא לי כמעט עד הפקק ולא עד MAX, זה הבדל דיי גדול בפונטו אם אתה זוכר, כדאי לי לגעת בזה או להשאיר את זה ככה? יש נזק בזה שממלאים מעל הMAX?

פורסם

יש לך טיפ איך להוציא משם את הנוזל העודף? לא יודע אם אצליח למצוא מזרק שמגיע עד לקו הMAX. זה דיי רחוק

• תוכן חדש...