Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3816 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי טויוטה יאריס 2013 עם 35,000 ק"מ עדיין בתקופת אחריות. לפני מס' ימים החלו רעשים מהמנוע כאשר המנוע קר. בבדיקה במוסך אבחנו "נקישה במנוע" ולאחר בדיקה טענו שצריך להחליף צילינדרים ורינגים.

אחרי מס' ימים במוסך עדכנו שצריך להחליף את כל הבלוק מנוע.

מס' שאלות:

1. האם החלפת בלוק מנוע משמעותה מנוע חדש לגמרי?

2. האם אני צריך לדרוש החלפת מנוע חדש קומפלט ולא רק החלפת הבלוק?

3. האם להחלפת הבלוק יש משמעיות מבחינת תקלות עתידיות וערכו של הרכב?

4. האם החלפת בלוק מנוע דורשת החלפת מס' מנוע ברישיון הרכב?

תודה מראש על העזרה!

אודי

פורסם
שלום,

ברשותי טויוטה יאריס 2013 עם 35,000 ק"מ עדיין בתקופת אחריות. לפני מס' ימים החלו רעשים מהמנוע כאשר המנוע קר. בבדיקה במוסך אבחנו "נקישה במנוע" ולאחר בדיקה טענו שצריך להחליף צילינדרים ורינגים.

אחרי מס' ימים במוסך עדכנו שצריך להחליף את כל הבלוק מנוע.

מס' שאלות:

1. האם החלפת בלוק מנוע משמעותה מנוע חדש לגמרי?הבלוק יהיה חדש השאר לא

2. האם אני צריך לדרוש החלפת מנוע חדש קומפלט ולא רק החלפת הבלוק?אתה יכול לנסות לא בטוח שיאשרו

3. האם להחלפת הבלוק יש משמעיות מבחינת תקלות עתידיות וערכו של הרכב?

4. האם החלפת בלוק מנוע דורשת החלפת מס' מנוע ברישיון הרכב?כן

תודה מראש על העזרה!

אודי

........

פורסם

נסה לעשות כל מה שאתה יכול כדי שיחליפו לך מנוע שלם ולא יתחילו בפירוקים שכאלה.

החלפת בלוק מנוע דורשת פירוק כל חלק במנוע- ראש, בוכנות, טלטלים, גל ארכובה, מיסבים ומחזירי שמן.

מן הסתם העבודה שתבוצע תהיה באיכות נמוכה הרבה יותר מאשר מנוע סגור מהיצרן.

בהצלחה

פורסם

האם מדובר בקוד מנוע 1NR-FE? אם כן, דרוש בלוק מנוע שלם. היתה בעיה בחלק מהמנועים האלה מהמפעל:

http://www.iq-forums.com/forums/engine-transmission-discussion/2204-attn-owners-piston-slap-noise.html

דרוש החלפת מנוע קומפלט ולא החלפה של רינגים או כל רכיב פנימי אחר. זהו מנוע שמורכב ברכבים של 2015 והוא במלאי שוטף כך שאין שום סיבה להתחיל לפרק אותו אלא לדרוש מהיצרן מנוע חדש. את מספר המנוע החדש המוסך אחראי לרשום במשרד התחבורה.

פורסם

אני רואה שיש כאן בלבול.

בלוק מנוע חדש לא אומר מנוע שלם חדש.

זה אומר שמביאים בלוק מנוע חדש עם סט רינגים ובוכנות חדש, ואת כל השאר מעבירים מהמנוע הישן.

לכן הדגשתי- דרוש החלפת מנוע שלם חדש.

פורסם
נסה לעשות כל מה שאתה יכול כדי שיחליפו לך מנוע שלם ולא יתחילו בפירוקים שכאלה.

החלפת בלוק מנוע דורשת פירוק כל חלק במנוע- ראש, בוכנות, טלטלים, גל ארכובה, מיסבים ומחזירי שמן.

מן הסתם העבודה שתבוצע תהיה באיכות נמוכה הרבה יותר מאשר מנוע סגור מהיצרן.

בהצלחה

מדברים על החלפת חצי מנוע וזה אומר שרק את הראש מנוע מעבירים מהמנוע הישן לחדש וזה לא באמת עבודה מורכבת יותר מידי.

פורסם

אם הבלוק מגיע מורכב עם גל ארכובה ובוכנות אז זו חצי נחמה, למרות שעדיין אני אישית לא הייתי מרגיש נוח עם זה.

בכל אופן כנראה שרצונו של פות"ש לא ישנה יותר מדי ומה שיאושר זה מה שיוחלף.

פורסם

אני לא יודע מי דיבר- ואני בטוח שפות"ש לא יודע לענות על זה בוודאות.

מניסיון דומה אך שונה של חבר עם קורולה דור קודם- התפתחה אצלו במנוע בוצה שלא הצליחו לנקות, אז הזמינו לו בלוק מנוע בלבד והעבירו את כל החלקים (למעט גומיות אטמים ורינגים) מהמנוע הישן, על חשבון היצרן.

כך שאם יש ספק אין ספק- זה דבר שצריך לברר.

פורסם

תודה לכל המגיבים!!!

עד כמה שהבנתי מהמוסך מדובר על בלוק קומפלט עם גל ארכובה ובוכנות.

ברור שבסוף אקבל מה שיאושר על ידי היבואן אבל לפחות עכשיו אני יודע לנסות ולהילחם להחלפת מנוע חדש קומפלט.

בנוגע לעניין ירידת הערך מישהו יודע אם החלפת מנוע גוררת ירידת ערך במחירון?

תודה!

פורסם

לדעתי לא יגרור ירידת ערך, אבל כבר עכשיו אתה יכול להיות יותר רגוע, המצב הזה הרבה פחות נורא.

פורסם

אין ירידת ערך רשמית או שינוי במחירון, אבל יש ירידת ירך פסיכולוגית, כלומר אנשים מסויימים נמנעים לרכוש רכב יחסית חדש שעבר תיקון גדול במנוע. לא משנה אם זה בצדק או לא, יש אנשים כאלה ולא מעט. פשוט מעדיפים בשביל השקט הנפשי לקנות אוטו אחר שלא עבר תיקונים.

כלומר כשתציע את הרכב למכירה יכול להיות שיהיו קונים שלא ירצו לרוש את הרכב בגלל הסיבה הזו או יבקשו הפחתה במחיר.

אם תחזיק את הרכב עוד מספר שנים והמנוע יעבוד תקין - משקל של התיקון הנ"ל במכירה ילך ויפחת. אם תחזיק את הרכב עוד הרבה שנים - זה כבר יהפוך לזניח לגמרי.

• תוכן חדש...