Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3810 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

כיאה לפורום שחברים בו אנשים מכל התחומים שיודעים בערך הכל, אשמח לקבל את כל היידע שיש לכם בתחום של רישום פטנט, ובדגש על תוכנה / אלגוריתם.

מדובר באדם שיש לו רעיון לאלגוריתם חדשני, והוא בתהליכי מימוש [שכר מס' מהנדסי תוכנה שכותבים לו את האלגוריתם, וכבר יש גירסא ראשונית לא רעה].

הנ"ל רוצה להגן על הרעיון שלו במידת האפשר ע"י רישום פטנט.

איך זה עובד?

רושמים בארה"ב או בישראל?

מוכר בכל העולם?

עוד דין מומלץ?

עלויות?

טיפים?

בקיצור, כל מה שאוכל ללמוד מכאן לפני שפונים לעו"ד [רק כדי להכיר יותר טוב את העולם הזה].

תודה מראש!

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

שים לב שהעצה שלי היא בסך הכל מהידע האישי ואני לא עוסק בתחום:

אלגוריתם הוא לא תוכנה, אלא Process, וזה דבר לגיטימי לרישום פטנטים. אפשר לרשום בארה"ב ולבקש הגנה עולמית (PCT).

הדרך הנכונה היא לרשום Provisional, שהיא בעצם בקשה להכרה בתאריך ההמצאה; זה לא פטנט, אבל זה מעגן את ההמצאה כשלך בתאריך ההגשה ולמשך של עד שנה אח"כ, ומאפשר לך להתארגן על פטנט בתוך השנה הזו. זה גם מאוד זול ביחס לפטנט - אלפי דולרים בודדים אם עובדים עם מקצוען ומאות של דולרים אם עובדים לבד. העלות של רישום פטנט מלא יכולה להגיע לעשרות אלפי דולרים (10-20 אלף דולר בשקט).

שים לב שעם קבלת הפטנט (מה שיכול לקחת שנתיים-שלוש), האלגוריתם נחשף לעיני כל, כך שלא תמיד כדאי ללכת במסלול הזה. פטנט לא נותן לך אוטומטית דבר מלבד הזכות להגן עליו בבית משפט (ועם זאת היכולת לטעות שההמצאה שלך Patented מרתיעה מתחרים ועוזרת להראות ייחודיות בעיני לקוחות, ללא ספק). אם זה פטנט שמשמש נניח לאלגו-טריידינג, זה רעיון רע מאוד: אתה חושף את המערכת שלך בפני כל וצריך לנתח מערכות מתחרות בשביל להבין אם הן הפרו את הפטנט שלך.

לא רק זה, אלא שמתחרה שיקח את הפטנט הנ"ל וישפר אותו בצורה שמראה חדשנות, יזכה בהגנת פטנט בעצמו (מותר ואף רצוי לשלב פטנטים ולשפר פטנטים ולהפוך את ההמצאה החדשה לשלך).

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

מתבסס על הזיכרון -> הרצאה ששמעתי בתחום הפטנטים. מאמין שאינני טועה, אך אם כן – מתנצל מראש.

ההגנה של רישום פטנט תקפה אך ורק במדינה בה נרשם הפטנט.

למשל רשמת פטנט בארה"ב בלבד ? באירופה או מקסיקו, ניתן להשתמש חופשי בהמצאה שלך וזאת לא הפרת זכויות/ הפרת פטנט.

מאחר ועלות רישום פטנט היא מאוד גבוהה, בד"כ מבצעים רישום פטנט רק במדינות המהוות שוק יעד עיקרי.

הגנה אחרת היא זכויות יוצרים.

עם כל הכבוד למאגר הידע בפורום (ויש כבוד !!!) -> זה תחום שמצריך המון ידע ומקצועיות, לכן אני מציע וממליץ בחום לפנות למשרד עו"ד המתמחה בתחום פטנטים שיבחנו את הנושא לעומק, יתנו לך הערכת עלויות, הסבר וכו'.

מצרף קישורים, מעט להרחבת ידע בתחום :

http://bit.ly/1VwTdJG

http://bit.ly/1mw00Hk - אי אפשר בלי ויקי :-)

http://bit.ly/1OAiEEq

פורסם

תודה על התגובות.

לזה בדיוק התכוונתי כשביקשתי עזרה.

אני הבנתי שבארה''ב אין הכרה האלגוריתם בלבד, אלא רק למוצר מוגמר (דהיינו תוכנה שלמה).

אשמח להרחבה בנקודה זו.

במקרה שלנו חוץ מהאגוריתם עצמו (שהוא באמת ייחודי ושונה מה אלגוריתמים הקיימים בשוק בתחום זה), נבנו כמה תוכנות המשתמשות בו בעיקר בתחום הרפואה (us לבבי).

אם רושמים פטנט על תוכנה כזו למשל, האם ההגנה מכסה גם את האלגוריתם החישובים או רק את הרעיון של התוכנה?

שוב, ברור לי שהפורום הוא לא אורים ותומים. רק להחכים לפני שניגשים לבעלי מקצוע.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אתה לא יכול לרשום פטנט על התוכנה (כלומר, על המימוש). תוכנה מכוסה תחת Copyright ולא ניתנת להעתקה חוקית, אבל כמובן שמישהו שמממש את אותו מנגנון עם תוכנה אחרת לא מפר דבר.

מה שאתה מחפש הוא פטנט על Method, להלן ציטוט מוויקי:

In United States patent law, a method, also called "process", is one of the four principal categories of things that may be patented through "utility patents". The other three are a machine, an article of manufacture (also termed a manufacture), and a composition of matter.[1]

קרא עוד כאן.

נשמע לי שבמקרה הזה בהחלט יש כאן מקום לפטנט, אבל אתה צריך מכאן להתייעץ עם בעל מקצוע, או להכנס בעצמך (או חברך) לספרות ולנסות לרשום Provisional לבד (ברור שלאחר מכן צריך כבר לעבור לבעל מקצוע). נשמע שחברך כבר משקיע כסף, לכן אני מאוד מאוד ממליץ ללכת לעורך דין פטנטים ולפחות להגיע לProvisional.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

תכנס אלי בפרטי ואתן לך טלפון של עורך פטנטים מעולה - בעל מעל 130 פטנטים אישיים - שייתן לך ייעוץ ראשוני חינם ויוכל להנחות אותך בנושא.

פורסם

שאלה פשוטה,

אם ברשותי כמה פטנטים, כמו חלק לדברים שקיימים בשוק כבר ויכולים לשפר. לא כדאי לנסות להגיע לבנאדם שהמציא/בנה את המוצר ולמכור לו את הרעיון?

פורסם

לא ברור ממה שכתבת ;

האם יש לך פטנטים רשומים על שמך או שיש לך רעיונות לפטנטים. זה הבדל מהותי. כי אם זה רק רעיונות אז אתה חייב להגן עליהם לפני שאתה מנסה למכור אותם כי הם חשופים להעתקה ללא שום תשלום או מחוייבות.

אם זה פטנט רשום אז יש הרבה דרכים למכור אותם .

פורסם

לצערי אני רק בשלב רעיונות.

חשבתי לנסות להגיע למפתח המוצר ולסגור איתו חוזה או הסכם כספי.

פורסם

אוסיף את השני סנט שלי.

עורך דין \ יועץ פטנטים תמיד יכוון אותך להוציא פטנט ויעיד על החשיבות.

לעומת זאת משקיע \ איש VC מהתחום הרלוונטי יוכל להעיד על כדאיות.

הכי חשוב מה המטרה הסופית ? פטנט עולה כסף כל שנה , אתה רוצה למכור בעלות \ לעשות רישוי ?

New - Acura NSX 573BHP of Hybrid Awesomeness

Old - Cadillac CTS-V V8 6.2 562 BHP

Older Subaru legacy 3.6R AWD limited

Oldest - Volvo S60 AWD 240 BHP haldex 4X4

פורסם
לצערי אני רק בשלב רעיונות.

חשבתי לנסות להגיע למפתח המוצר ולסגור איתו חוזה או הסכם כספי.

לחשוף את הרעיון ,גם אם לדעתך הוא מעוגן בחוזה , זה צעשה לא חכם בלשון המעטה. שום חוזה לא יגן עליך לא אם צד ג' יבצע את הרעיון או אפילו אותו מי שאתה עושה מולו את החוזה.

אם לדעתך לרעיון יש ערך יש הרבה דרכים מקדימות לפטנט שאתה יכול לעשות על מנת להגן ברמה סבירה על הרעיון.

• תוכן חדש...