Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3852 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
מסכים עם הבחור שהחליף את השמן. לפני כמה שנים (אל תשאלו איך זכרתי) היה כאן חבר פורום שעשה טיפול לפיאט שלו במוסך מורשה יבואן אשר מזג לרכב שמן של פז ומאז צריכת הדלק שלו עלתה ונשמעו רעשים חריגים בהתנעות קרות. לאחר שהוא החליף לשמן מבית LM צריכת הדלק חזרה לנורמל והרעשים נעלמו לחלוטין. נכון חברות השמנים הישראליות מספקות שמנים ליותר מכונות ממה שנדמה לחלק מהאנשים אבל עדיין אי אפשר להשוות את זה לחברות השמנים העולמיות. ואם בנאדם מרגיש לא בנוח עם פירמה מסוימת אז זכותו לשנות ו\או לדרוש להבא לפי ראות עיניו.

והנה הפוסט המדובר: רעש של טרקטור בהתנעה למס' שניות בגרנדה פונטו

קישור לאשכול מעניין אשר מזכיר לי את האנשים אשר שומעים רעשים שאף אחד לא שומע. :-(

אתה באמת סומך שהבחור שם לב לאחר נסיעה או שתיים שצריכת הדלק עלתה ב-10 אחוז ? מספיק שאתה ביום שני עם רגל קצת כבדה על הגז או נוסע עם מזגן או שתי נסיעות נוספות בעיר בכדי לשנות את צריכת הדלק ב-10 אחוזים.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

שמע אני מסכים איתך, ככה לא בודקים יעילות של שמן, מדובר על תחושות סובייקטיביות ותו לא. מבדק אמיתי של השמן צריך לכלול שליחת דוגמה למעבדת שמנים ולקבל תוצאות מדויקות על פעילותו במנוע. מכיוון שרובנו הגדול לא עושה זאת, נשאר לנו רק להסתמך על התקנים המוצהרים אשר בד"כ קובעים רף אחיד להתאמת ואיכות השמן למנוע. יצרניות השמנים הישראליות כן מספקות מוצרים בתקנים הנדרשים ובזה אמור להיות "האישור" להתאמת המוצר לאותו מנוע. לי אין בעיה עם התוצרת המקומית ואם השמן כבר ימזג למנוע אני לא ארוץ להחליף אותו אבל מראש אני כבר אעדיף שמן מחברות בינלאומיות ויכול להיות שההבדל מסתכם רק בשיווק אבל שוב זה עניין של העדפה אישית ולא משהו מבוסס כמו הרבה החלטות בחיים אצל כולנו.

פורסם

לא רואה סיבה שחברה עולמית תיצר שמן ולו בקצת יותר איכותי מדרישת התקן, אלא אם כן השמן של קסטרול עומד בתקן מחמיר יותר.

פורסם
לא רואה סיבה שחברה עולמית תיצר שמן ולו בקצת יותר איכותי מדרישת התקן, אלא אם כן השמן של קסטרול עומד בתקן מחמיר יותר.

תקן לאו דווקא מעיד על איכות, אלא על תאימות שלו לרכבים.

תיכנס לאתרים של חברות, ותשווה נתונים, ותראה שכן עושים את זה, הם רק ירוויחו מזה.

לא רואה סיבה לא לעשות את זה.

רועי

פורסם
באיביזה שלי (1.2tsi 2015) שפכתי את השמן ששמו לי במוסך (פז 5w40 בתקן 502.00) - (טיפול חינם) ושמתי במקום - castrol edge 5w40 בתקן זהה. החלפתי רק בורג ללא החלפת פילטר. להבא תבוא למוסך עם השמן שלך (כך גם אני אעשה) כל עוד הוא עומד בתקן זה חוקי ותופס לאחריות.

מקווה רק שהשפיכה הזו נעשתה לפחות במוסך והשמן הועבר למיחזור. איזה ביזבוז.

לאחר שהוא החליף לשמן מבית LM צריכת הדלק חזרה לנורמל והרעשים נעלמו לחלוטין.

והנה הפוסט המדובר: רעש של טרקטור בהתנעה למס' שניות בגרנדה פונטו

רק שלאחר שנה הוא עדכן שהרעשים חזרו לאחר כמה חודשים.

פורסם
תקן לאו דווקא מעיד על איכות, אלא על תאימות שלו לרכבים.

תיכנס לאתרים של חברות, ותשווה נתונים, ותראה שכן עושים את זה, הם רק ירוויחו מזה.

לא רואה סיבה לא לעשות את זה.

אם כך, מה מגדיר אותו תקן? אילו פרמטרים הוא מגדיר?

פורסם
אם כך, מה מגדיר אותו תקן? אילו פרמטרים הוא מגדיר?

כל תקן הוא בעצם קו מינימלי של תכונות הנדרשות על פי יצרן הרכב. ישנם שמנים שנמצאים רחוק מאוד מהקו הזה, ישנם כאלו שעברו אותו בקצת וישנם אפילו כמה שנמצאים עליו, המכנה המשותף זה שהם נושאים בתקן אך אי אפשר להסיק מזה שהם זהים. השיטה הטובה ביותר כדי לבדוק איזה שמן מספק לך את הביצועים הטובים ביותר לאופי המנוע, סוג הנסיעות ותדירות החלפת השמן ניתן רק על ידי שליחת דגימות שמן מהמנוע אל מעבדת שמנים המספקת שירות כזה. בעל הרכב הממוצע רק צריך לדאוג להשתמש בשמן בצמיגות המוגדרת ובתקן הנדרש ואין לו מה "לשבור את הראש" בעוד בדיקות ונתונים בשביל זה יש תקן.

פורסם
אבל מה מגדיר התקן, מישהו יכול לפרט ?

לכל תקן יש דרישה שונה והתאמה אחרת. בד"כ הפירוט של הדרישות האלו מועבר לחברות השמנים והוא אינו משהו שמתפרסם בפירוט לציבור הרחב. אבל בהחלט ניתן למצוא קצת חומר מפושט על סוגי התקנים ומה הם מכסים באתרים כמו: http://www.oilspecifications.org וכן קצת חיפוש בגוגל עם שם התקן ישפוך לך מעט אור על סוגו והדרישות שלו.

פורסם
220 שקל זה מחירים של מוסך.

קסטרול עולה בארץ 130 שקל ל 5 ליטר, וגם זה רק בגלל שזה "קסטרול".

פז הוא היבואן של קסטרול בארץ, ויש סיכוי טוב מאד שפז ממלאים את המיכלים שלהם גם בקסטרול, בדיוק כמו "מותג הבית" ברשתות השיווק הגדולות.

השמן של פז נחשב לשמן טוב ואיכותי, וניתן לסמוך על עמידה בתקן שרשום על המיכלים שלהם.

יש לא מעט שמנים טובים מאד, אירופאים בארץ שעלותם דומה לשמן של פז והם עומדים בכל התקנים הדרושים (גאלף, יורול, ועוד).

ולכל הפראיירים שמאמינים שאם הם משלמים פי 3 או 4 אז הם בהכרח מקבלים משהו "יותר טוב", שיהיה להם לבריאות, ולבריאות לגזלנים שמוכרים להם במחירים מופקעים.

הישראלים התרגלו לשלם על כל דבר פי 3 ממה שהוא באמת "שווה". על דירות, על גז, על קפה, על קוטג', על טיפול במוסך, ומסתבר שגם על שמן למנוע.

לפנ שבועיים השלמתי טיפול "גדול" לאחד מהרכבים שלי. במוסך יבואן ההצעה הכי זולה היתה 1450 שקל "אחרי הנחה".

רכשתי חלפים מקוריים באתר אינטרנט באנגליה. ושמן בחנות זולה כאן בארץ. הבאתי למוסך "הבית" שלי. עלות החלפים, המשלוח, והטיפול הסתכמו ב 530 שקל.

מה אני אגיד לך, הוצאת לי את המילים מהפה...

לא ראיתי עדיין רכב בנזין שהגיע לחצי מיליון ק"ם, ללא שיפוץ מנוע, רק בגלל שהשתמש ב-"LIQUI-MOLY" או דומיו.

• תוכן חדש...