Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3853 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החלפתי פילטר שמן (מקורי) וגם החליפו שמן מנוע

עכשיו אני רוצה להחליף לשמן אחר, מאותה צמיגות אבל של חברה אחרת.

האם אחרי נסיעה של 500 ק"מ בלבד מאז ההחלפה של הפילטר והשמן

צריך להחליף שוב פילטר שמן אם אני רוצה רק להחליף את השמן הנוכחי בחדש אחר?

פורסם

אין צורך אמיתי בהחלפה,

אולי כדאי לפתוח ולרוקן אותו מהשמן הישן,

אם כי גם זה כנראה בטל בשישים..

יום טוב גם לך

פורסם

אם סיבת ההחלפה היא בכך שיש כרגע שמן של פירמה "לא נחשבת" כמו חברה ישראלית כלשהי או משהו אחר שלא נחשב מותג ברמה אבל סביר ועומד בתקן היצרן - ממליץ לא לרוקן אלא לנסוע עם השמן הזה עד הטיפול הבא ואז להחליף לשמן של מותג שאתה מעדיף + פילטר.

פורסם

הכל תלוי בכמות השמן בפילטר. לערבב סוגי שמנים שונים הרבה יותר גרוע מלהשתמש בשמן מאיכות קצת פחות טובה.

אם העלות של הפילטר קטנה, אל תחשוב בכלל, תחליף.

פורסם

באיביזה שלי (1.2tsi 2015) שפכתי את השמן ששמו לי במוסך (פז 5w40 בתקן 502.00) - (טיפול חינם) ושמתי במקום - castrol edge 5w40 בתקן זהה. החלפתי רק בורג ללא החלפת פילטר. להבא תבוא למוסך עם השמן שלך (כך גם אני אעשה) כל עוד הוא עומד בתקן זה חוקי ותופס לאחריות.

Seat IBIZA 2015 1.2 TSI DSG

Skoda OCTAVIA 2013 2.0 TDI DSG

Skoda CITIGO 2014 1.0 MPI ASG

פורסם

ומה ההחלפה הנ"ל תרמה לך מעבר לבזבוז כספי?

לפי דעתי יכלת לנסוע איתו עד טיפול הבא בשקט.

לעניין החלפת פילטר לפי דעתי לא צריך להחליפו.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

+1, אלא אם ה 502 אינו מתאים לרכבך.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
באיביזה שלי (1.2tsi 2015) שפכתי את השמן ששמו לי במוסך (פז 5w40 בתקן 502.00) - (טיפול חינם) ושמתי במקום - castrol edge 5w40 בתקן זהה. החלפתי רק בורג ללא החלפת פילטר. להבא תבוא למוסך עם השמן שלך (כך גם אני אעשה) כל עוד הוא עומד בתקן זה חוקי ותופס לאחריות.

מנוע tsi זה לא בדיוק המנוע הכי אמין בשוק לכן במידה ושמת את השמן השלך צ'מפיון ינסו להתנער ממך.

אני במקומך הייתי דורש שיזמינו לי קסטרול ומשלם את המחיר היקר שלו למוסך.

פורסם

השמן שהם מוזגים לך זה דרעק של פז שגלון עולה 80 ש"ח, קסטרול לעומת זאת איכותי בכמה רמות ממנו ומחירו כולל משלוח הוא 220 ש"ח ל5ליטר.

החלפתי כי הטיפול היה בחינם, אם הטיפול היה בתשלום הייתי בא מראש עם השמן שלי.

מה לעשות אני פרפקציוניסט ורוצה רק הכי טוב

Seat IBIZA 2015 1.2 TSI DSG

Skoda OCTAVIA 2013 2.0 TDI DSG

Skoda CITIGO 2014 1.0 MPI ASG

פורסם

220 שקל זה מחירים של מוסך.

קסטרול עולה בארץ 130 שקל ל 5 ליטר, וגם זה רק בגלל שזה "קסטרול".

פז הוא היבואן של קסטרול בארץ, ויש סיכוי טוב מאד שפז ממלאים את המיכלים שלהם גם בקסטרול, בדיוק כמו "מותג הבית" ברשתות השיווק הגדולות.

השמן של פז נחשב לשמן טוב ואיכותי, וניתן לסמוך על עמידה בתקן שרשום על המיכלים שלהם.

יש לא מעט שמנים טובים מאד, אירופאים בארץ שעלותם דומה לשמן של פז והם עומדים בכל התקנים הדרושים (גאלף, יורול, ועוד).

ולכל הפראיירים שמאמינים שאם הם משלמים פי 3 או 4 אז הם בהכרח מקבלים משהו "יותר טוב", שיהיה להם לבריאות, ולבריאות לגזלנים שמוכרים להם במחירים מופקעים.

הישראלים התרגלו לשלם על כל דבר פי 3 ממה שהוא באמת "שווה". על דירות, על גז, על קפה, על קוטג', על טיפול במוסך, ומסתבר שגם על שמן למנוע.

לפנ שבועיים השלמתי טיפול "גדול" לאחד מהרכבים שלי. במוסך יבואן ההצעה הכי זולה היתה 1450 שקל "אחרי הנחה".

רכשתי חלפים מקוריים באתר אינטרנט באנגליה. ושמן בחנות זולה כאן בארץ. הבאתי למוסך "הבית" שלי. עלות החלפים, המשלוח, והטיפול הסתכמו ב 530 שקל.

If you wanna turn, turn, don't brake

פורסם

מסכים עם הבחור שהחליף את השמן. לפני כמה שנים (אל תשאלו איך זכרתי) היה כאן חבר פורום שעשה טיפול לפיאט שלו במוסך מורשה יבואן אשר מזג לרכב שמן של פז ומאז צריכת הדלק שלו עלתה ונשמעו רעשים חריגים בהתנעות קרות. לאחר שהוא החליף לשמן מבית LM צריכת הדלק חזרה לנורמל והרעשים נעלמו לחלוטין. נכון חברות השמנים הישראליות מספקות שמנים ליותר מכונות ממה שנדמה לחלק מהאנשים אבל עדיין אי אפשר להשוות את זה לחברות השמנים העולמיות. ואם בנאדם מרגיש לא בנוח עם פירמה מסוימת אז זכותו לשנות ו\או לדרוש להבא לפי ראות עיניו.

והנה הפוסט המדובר: רעש של טרקטור בהתנעה למס' שניות בגרנדה פונטו

פורסם
220 שקל זה מחירים של מוסך.

קסטרול עולה בארץ 130 שקל ל 5 ליטר, וגם זה רק בגלל שזה "קסטרול".

פז הוא היבואן של קסטרול בארץ, ויש סיכוי טוב מאד שפז ממלאים את המיכלים שלהם גם בקסטרול, בדיוק כמו "מותג הבית" ברשתות השיווק הגדולות.

השמן של פז נחשב לשמן טוב ואיכותי, וניתן לסמוך על עמידה בתקן שרשום על המיכלים שלהם.

יש לא מעט שמנים טובים מאד, אירופאים בארץ שעלותם דומה לשמן של פז והם עומדים בכל התקנים הדרושים (גאלף, יורול, ועוד).

ולכל הפראיירים שמאמינים שאם הם משלמים פי 3 או 4 אז הם בהכרח מקבלים משהו "יותר טוב", שיהיה להם לבריאות, ולבריאות לגזלנים שמוכרים להם במחירים מופקעים.

הישראלים התרגלו לשלם על כל דבר פי 3 ממה שהוא באמת "שווה". על דירות, על גז, על קפה, על קוטג', על טיפול במוסך, ומסתבר שגם על שמן למנוע.

לפנ שבועיים השלמתי טיפול "גדול" לאחד מהרכבים שלי. במוסך יבואן ההצעה הכי זולה היתה 1450 שקל "אחרי הנחה".

רכשתי חלפים מקוריים באתר אינטרנט באנגליה. ושמן בחנות זולה כאן בארץ. הבאתי למוסך "הבית" שלי. עלות החלפים, המשלוח, והטיפול הסתכמו ב 530 שקל.

+1

הבעיה העיקרית פה לפי דעתי זה שאתה ואני ואנשים כמונו מהווים חצי אחוז מהאוכלוסיה, לאנשים אין ידע ואין זמן ויש הרגשה אחרת כשיוצאים מהמורשה ומגהצים כרטיס, לכן המחירים נשארים כמו שהם.

שמים תרכב בבוקר, הולכים לעבודה, מגיעים אחה"צ, מגהצים, מחייכים והכל טוב.הכי נוח שבעולם.

עולם כמנהגו נוהג.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

• תוכן חדש...