Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3859 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, ברשותי 206 שנת 2007 מנוע NFU, שעבר בבעלותי כבר פעמיים טיפול עם שמן 10W40 וולוולין דורבלנד.

לא הייתה שום הזעת שמן בשום מקום.

לפני שבוע וחצי ביצעתי שוב טיפול והחלטתי לפנק את האוטו בשמן וולוולין סינפאוור 5W40.

בזמן הקצר הזה הבחנתי בהזעה מהמכסה שסתומים.

האם לחזור ל10W40 או להיכנס להרפתקה של חידוש אטמים וכל מה שמסביב?

פורסם

בנזילות מטפלים.

יצא לי לא מעט לפטל במנועי NFU האהובים, עם שמן 5-40, לא היו בעיות של נזילות שמן.

המנוע כן ''סובל ממחלה'' מהזעה מאטם מכסה שסתומים, ומהחיבור של גלי הזיזים לראש.

לדעתי צירוף מיקרים, תטפל בזה.

רועי

פורסם

הבעיה שלי זה לא להחליף שתי אטמים (הלוואי וזה רק מה שהיה לעשות)

מה שיותר מטריד אותי זה ההזעה בחיבור של שני חלקי האלומיניום, ויותר מזה אם השמן משפיע עד כדי כך אז מה עם הזעות פוטנצליות כמו מחזירי שמן, אגן תחתון וכו...

האם באמת כל זה שווה רק בשביל להישאר עם 5W40??

פורסם

מה שכולם ניסו להגיד לך זה שהמעבר לצמיגות שונה לא הוא שגרם להזעה, אלא צירוף מקרים. לדוגמא גם ברכבי יש מנוע זהה ואני משתמש ב-5w40 והכול יבש. אם יש נזילה מבין חלקי האלומיניום, פרק גם אותם וסגור מחדש עם חומר אטימה מתאים.

פורסם

BOTZEK1, זה לא כזה פשוט בסגנון ''פירוק - הרכבה'', ארחיב על זה בהמשך.

גבי, על מנת להיות בטוח מאיפה הנזילה, תרכוש באחת מחנויות חלקי חילוף ספריי קרבורטורים, תשפריץ ותנגב.

ותעקוב מאיפה נוזל שמן.

במידה וזה מאטם מכסה שסתומים, אסף צירף לך מדריך מעולה, תפעל לפיו, או שתפנה לאחד מהמוסכים המומלצים של הפורום.

במידה וזה מהחיבורי אלומיניום, זה כבר סיפור אחר.

בעצם החחיבורי אלומיניום האלו, זה בעצם בין הראש, לבין האלומיניום שתופס בלחץ את הקאמשפטים לראש.

על מנת לטפל בזה צריך:

לפרק מכסי שסתומים

לפרק גלגל ימין.

לפרק רצועת אביזרים.

לפרק טיימינג.

לחבר את הכיסוי הפנימי של הטיימינג.

ופירוק של החיבורים לראש, ועל הדרך הקאמשפטים יצאו.

כמובן לא ציינתי כל חלק וחלק שצריך לפרק, רק בכלליות.

גם זה לא מסובך מדי, אבל כן דורש ידע וכלים, לכן אם אתה לא בטוח גש למוסך לטיפול בבעיה.

אבל תוסיף לזה עלות של סט טיימינג חדש, אני ממליץ על של INA או DAYCO.

ואם לא ידוע לך מתי החליפו משאבת מים לאחרונה, אז תחליף אותה גם, עם נוזל קירור.

עלות סט של INA עם משאבה ונוזל קירור, היא נעה בין 800-850 ש''ח.

חומר אטימה מומלץ, הוא ויקטור היינז, עלותו 40-50 ש''ח.

בהצלחה!

תעדכן.

רועי

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

קודם כל תודה לעונים.

לגביי אטמים, ביררתי ועולה זוג 250 ש"ח, קצת מוגזם לדעתי בשביל זוג אטמים.

כמובן אם יש הזעה בין שתי חלקי האלומיניום, אין סיכוי שאני יכנס להרפתקה הזאת ומעדיף לעבור חזרה לשמן 10W40

השאלה כרגע היא האם מריחה בצורה נכונה של סיליקון VICTORREINZ במקום האטמים יעשה את העבודה ויחזיק לאורך זמן?

תודה מראש

עריכה אחרונה על ידי gabi911
פורסם

השאלה כרגע היא האם מריחה בצורה נכונה של סיליקון VICTORREINZ במקום האטמים יעשה את העבודה ויחזיק לאורך זמן?

תודה מראש

לא יחזיק מעמד לאורך זמן.

איזה כייף לי :)

• ספונסר פורום
פורסם

גם מעבר ל-10W40 או 10W200 לא יעזור, אם יש נזילה, השמן ידלוף.

שים לב שבחלק מהמכסים לא ניתן לפרק את הגומיות מהמכסה כמו במדריך של רועי, ואז צריך לרכוש מכסים חדשים שמגיעים יחד עם האטם.

אורן

• תוכן חדש...