Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3869 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני בן 26 ומגיל צעיר אני מתעניין מאוד ברכבים. החברות בפורום הזה היא נדבך אחד בהתעניינות שלי בתחום ואני מבלה זמן רב מאוד ועל בסיס יומי במעקב אחרי תחום הרכב באמצעים שונים. זאת הזדמנות טובה לומר שהפורום הזה תורם לי רבות גם בידע וגם בהנאה.

לאחרונה אני חושב להפוך את ההתעניינות שלי בתחום הרכב למעט יותר מקצועית. אין לי שאיפה סופית ברורה - לאן אני מעוניין להגיע ולאיזה כיוון ספיציפי בתחום הרכב, אבל אני קודם כל רוצה להתחיל בקטן ומקסימום לטעות ו/או להתכוונן.

לשמחתי, ההשכלה התיכונית שלי והפסיכומטרי שעשיתי מאפשרים לי לבחור בתחומי לימודים רבים.

למדתי כשנה הנדסת מכונות באוניברסיטת תל אביב - אך לא התחברתי לאופן הלימוד המנותק ולאינטנסיביות שלא מאפשרת התעמקות אמיתית והרחבת אופקים באופן שאני מעוניין בו.

מבחינת עבודה עם רכבים - אין לי ניסיון אמיתי בעבודה על רכבי כביש או שטח.

שירתתי בצבא כמפקד טנק, אז אני מרשה לעצמי לומר שאופי העבודה על כלי רכב לא יהיה זר לי לחלוטין - התעסקתי המון גם בתחזוקת הטנקים, לימודים טכניים, חילוצים מעניינים ועוד.

רציתי לפנות (בעיקר, אבל לא רק) לחברי הפורום המגיעים מהתחום המקצועי יותר של ענף הרכב:

לדעתכם, כדי לקבל חשיפה מקצועית בסיסית אבל מקיפה יחסית - איזה קורס כדאי להתחיל ללמוד והיכן?

הייתי מעוניין בקורס רכב שבאמצעותו אפשר להסיק על כיוון יותר ספיציפי בהמשך. אני לא מעוניין בתוכנית לימודים שלמה אלא להתקדם לאט - להתחיל קודם מקורס אחד.

אולי אני לא מסתכל נכון על הנושא ועל האפשרויות שלי בו, האירו את עיני.

אשמח למספר הצעות ובכלל לדיון בנושא.

תודה רבה.

פורסם

העיסוק בתחום הרכב בארץ הוא מאוד מצומצם.

מבחינה טכנית יש את המחלקות הטכניות שקיימות אצל כל יבואן, תפקידתן להכשיר את בעלי המקצוע במוסכי הרשת ולתמוך במוסכים באבחון תקלות מסובכות. זה פחות או יותר המקסימום שניתן לעשות פה בארץ.

אלא אם כן תחום המשאיות מעניין אותך ושם כבר יש חברות שמייצרות מרכבים שחלקם אף מתממשקים עם המשאית ואז יש קצת יותר עניין.

השאלה היא האם אתה רוצה עבודה משרדית או עבודה שטח במוסך?

מבחינת לימודים אקדמאים יש לך תואר ראשון באפקה מסלול הנדסת מכונות עם התמחות במערכות רכב ותואר שני בטכניון במערכות רכב. מתחת לזה יש לך לימודי תעודה הנדסאי רכב ומתחת לזה יש לך קורסים מקצועיים בתחום הרכב (פחחות, מכונאות וכו').

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

תודה על תגובתך!

אני שואף להתחיל מעבודת שטח ומשם להתפתח.

לראייתי, תחום הרכב הופך היום להיות יותר טכנולוגי מאי פעם ומכוניות הן בעלות מורכבות מאוד גבוהה.

יש את שלב הפיתוח במפעלי היצרנים - שם עומלים טובי המהנדסים בעולם על הפיתוחים החדשים בענף הרכב ועל שיפור התכונות הקיימות.

מתחתם, כך להבנתי, נמצאים ה"מתחזקים". אותם אנשים שצריכים להחזיר לפעילות את אותן מערכות מתוחכמות לאחר שכשלו. אנו רואים אותם כ"מוסכניקים", אך לפי דעתי היום נדרשים ליותר הבנה של אותן מערכות מאי פעם. ובקיצור: פעם - מכניקה, היום - מכניקה ואלקטרוניקה רבה. המורכבות עלתה ואיתה הדרישה לכוח אדם בעל ידע טכנולוגי מעמיק יותר מפעם. שם אני רוצה להיות כי אני חושב שאוכל להתבלט שם.

למשל: עבודה במוסכי הרכב של פולקסווגן, אאודי, ב.מ.וו, מרצדס וכו' (שלא לדבר על רכבי האקזוטיקה שהתחילו לייבא לארץ בשנים האחרונות) יכולה להיות מאוד טכנולוגית ולדרוש ידע רב.

היכן רוכשים את הידע הזה? איזה הכשרות עוברים מטעם היצרנים? האם הן קורות בחו"ל?

אשמח לשמוע אם יש חברי פורום שמועסקים במקומות הנ"ל.

פורסם

לדעתי לימודי הנדסאי רכב הכי מכוונים למה שמעניין אותך. לא יודע לומר לגבי ביקוש או עבודה בפועל. לדעתי העבודה תהיה ניהול מוסך, יועץ שירות במוסך. כמובן אפשר להוסיף קורס לשמאות רכב או קציני בטיחות בתעבורה. זה נראה לי בגדול.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

מבחינת לימודים אקדמאים יש לך תואר ראשון באפקה מסלול הנדסת מכונות עם התמחות במערכות רכב ותואר שני בטכניון במערכות רכב.

אלעד, בהנחה והבחור עבר את המסלול של מכונות עם התמחות במערכות רכב, לאן אפשר להגיע עם זה? אני שואל ברצינות ומתוך התעניינות. כנ"ל לגבי מי שסיים תואר שני במערכות רכב.

מוסיף עוד לשאלה, הייתם ממליצים לבחור ללכת לכיוון קצין בטיחות / רכב? הייתי שמח לשמוע ממי שמכיר את התפקידים האלו.

You may kiss the bride.

בא לשאול על חשבון בנק, יצא נשוי. קארספורום.

פורסם (נערך)

כפי שרשמתי יש את המחלקות הטכניות אצל היבואנים אבל לשם אתה יכול להתקבל גם ללא התואר הזה.

יש לך מגוון בוני מרכב למשאיות ואוטובוסים. יש לא מעט מפעלים שמייצרים חלקים לתחום הרכב (צריך מישהו בעיקר לענייני תקינה שזה משהו שנוגעים בו בתואר אבל ל מתעמקים), יש גם לא מעט מיזמים (סטארטאפים) בתחום הרכב, למרות שהכיוון שאין התחום הולך הוא יותר אלקטרוניקה/תכנות ופחות התעסקות ב"ברזלים".

זה מבלי להיכנס לחברות הביטחוניות שכולן מפתחות מערכות שיכולות להתממשק עם רכבים/משאיות ולכן דרוש ידע בתחום.

עריכה אחרונה על ידי redroze

פורסם (נערך)

תודה רבה לכולם על התגובות!

שוחחתי עם "המכללה הטכנולוגית לרכב בע"מ", זוהי מכללה מטען איגוד המוסכים בישראל.

קיים קורס בשם "קורס יסודות הרכב המודרני". זהו קורס מעשי המתקיים בסדנת הרכב של המכללה. הוא אורך כ8 חודשים ומונה 200 שעות לימוד.

לטענת הנציגה שעמה דיברתי, הקורס נותן סקירה בסיסית אבל מקיפה של מבנה הרכב הן באופן עיוני והן באופן מעשי.

תעודת הסיום אינה מזכה אותי בהכשרה רשמית כלשהי אך נראה לי כי היא יכולה להיות רקע טוב להתחיל בתחום. מה שנקרא "לימודי תעודה".

אשמח להתייחסותכם.

בכל מקרה, אמשיך לחקור בנושא.

תודה רבה!

עריכה אחרונה על ידי מ.א.צ
פורסם

אם כבר, לדעתי חבל לבזבז את הזמן.

אם אתה רוצה תעודה בסיום - תתעניין במכללת "עתיד" על מסלול הנדסאי רכב. לפחות תצא עם תעודת הנדסאי ביד שלבטח תעזור לך יותר מקורס כלשהו.

You may kiss the bride.

בא לשאול על חשבון בנק, יצא נשוי. קארספורום.

פורסם

מצטרף למה שמיכאל כתב. חבל לך על הזמן. אם אתה לומד תשקיע ותעשה הנדסאי.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

רק שהוא שכח לציין שגם בהנדסאי, בדומה למהנדס אתה לומד גם דברים שלא קשורים רק לתחום הרכב (פיזיקה, מתמטיקה וכו'). אז שלא הלימודים כמובן לא יהיו ברמה של האוניברסיטה אבל אני מקווה שלא תקבל "דה ז'ה וו" מלימודי ההנדסה.

פורסם (נערך)

פותש שלום רב,

אחלה שאתה נמשך לתחום הרכב.

גם אני כמוך לא מזמן הייתי בגילך (40 כיום), הזמן טס ואתה צריך לפעול די בזריזות לפני שתעבור הרכבת.

בגיל 25 (שנת 2000) נרשמתי למכללת עתיד ללימודי הנדסאי אחרי כן/לא כן/לא לעבוד במקצוע אחר שיכניס בטוח יותר כסף כשכיר. פסיכומטרי ובגרויות טובים יש + הורים אקדמאים שאיך לומר - ילד גרז'ניק זה ממש היה משאת נפשם NOT.

לימודי הנדסאי היו דאז הדבר הגבוה ביותר שאפשר ללמוד בישראל וליישם ישר בתוך עבודה. רציתי לעבוד לא לשבת במשרד YAWN.

תבין שכשתפתח השנה תמצא עצמך מוקף באנשים נחמדים מאוד שעשו מאמץ גדול להתקבל ללימודים אלו. השלימו בגרויות עשו מכינות וכו'. למעשה רוב הסיכויים שרבים לא נמצאים שם מבחירה. ואז נכנס לביטוי האופי שלך. אתה באמת רוצה את זה? תשאר ותסיים את התואר.

המורה למטמתיקה חפר לי לחתוך משם וללכת לטכניון כמו שהוא אמר -לשם אתה שייך. שמתי עליו פס. מי שמסיים בטכניון לא עובד במוסך. אני רציתי מוסך - לפתור תקלות שאף אחד לא מצליח, לאבחן נכון תקלות שאיש לא מצליח. האוטו הזה שכבר שבועות הולך ממקום למקום ואף אחד לא פותר את הבעיה? אני רציתי לפתור אותה!

סיימתי התואר, והייתה לי אפשרות בחירה באיזה מוסך להשתלב. השתלבתי במוסך גדול של פיז'ו סיטרואן בחיפה.

היה שם כל הציוד, ספריה, ואנשי דיאגנוזה אחרים שידריכו אותי.

מה לומר לך - אחרי שלושה חודשים קלטתי שאם אני אשאר שם, אוטוטו תהיה לי משפחה ואז לא בטוח שהמשכורת תספיק. לגבי העבודה - תפקידך בכוח להרוויח בישביל המוסך. לא לחקור בעיות מסובכות לעומק. יש תקלות מוכרות ואתה פותר על אוטומט. הכל בזמנים, ואין הרבה סבלנות להתעניינות המיוחדת שלך.

זו הייתה החוויה הפרטית שלי, יש אחרים שאולי הייתה להם חוויה אחרת, ואולי זה דווקא מה שאתה רוצה לעשות לא יודע.

מה שכן בסוף התהליך הזה באחת השבתות נזכרתי מה אני בעצם אוהב בתחום הרכב, והוא כלל לא היה קשור למכוניות מודרניות, אז עשיתי כמה צעדים לתיקון המצב והשאר היסטוריה. אני עדיין בתחום הרכב אך עובד רק על קלאסיות, ורק של יצרנים מסוימים שאני בוחר בקפידה במוסך משלי שנמצא בבריטניה, וזה לא קרה ביום אחד.

אז היה לי מזל של סוף מעשה במחשבה תחילה.

מציע לך לחשוב טוב מה מושך אותך בתחום. אם אתה צריך בישביל זה הנדסאי לך תעשה. אולי אתה רוצה לפתוח מחשבי ניהול מנוע כל היום ולבדוק מפות הצתה ודלק שלהם? לענין זה אתה צריך כנראה יותר אלקטרוניקה מאשר הנדסאי רכב.

לך לכמה סדנאות שעוסקות רק בדיאגנוזה כמו זו של איל נ. (לא יודע איפה הוא עובד) ותראה מקרוב על מה עובדים ואיך זה נראה.

לך לסדנאות השיפורים תראה מה הם עושים.

תבחר לך תחום בעולם הרכב שהוא המעניין אותך ושתדע שכשאתה נוגע בו אתה מבסוט, כי אם לא תעשה כן אתה עשוי למצוא עצמך לא מסופק מהעבודה בעתיד עם שני ילדים ומשכנתא ואז הדברים הרבה פחות פשוטים לשינוי.

ד''א אגב המטמתיקה פיזיקה הידראוליקה ושאר המקצועות העיוניים בתואר ההנדסאי, לא יצריכו ממך כוחות על, והם מאוד עוזרים לי ביומיום שלי כעת.

עריכה אחרונה על ידי 57mmStroke
  • תוכן חדש...