Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3890 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רוב הפרמיה נועדה לכיסוי נזקים ולא למקרה של אבדן מוחלט. מעבר לפרמיות דיפרציאליות כל רכב ע"פ נתוניו היתה דווקא מייקרת את הפרמיה לכלל המבוטחים בשל העלות הגבוהה של המימוש של אופציה כזאת.

בכל פוליסה סטנדרטית של ביטוח מקיף כתוב שתגמולי הביטוח ישולמו לפי ערך הרכב במחירון לוי יצחק ע"פ נתוניו.

תשלום ערך מלא של הרכב ללא התחשבות בהפחתות הינה בדיוק מקרה של "עשיית עושר ולא במשפט"

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
מעבר לפרמיות דיפרציאליות כל רכב ע"פ נתוניו היתה דווקא מייקרת את הפרמיה לכלל המבוטחים בשל העלות הגבוהה של המימוש של אופציה כזאת.

לי זה נשמע כמו תירוץ שאולי היה נכון לפני 20 שנה, אבל היום שכל חברות הביטוח מקושרות זו לזו ויש מאגרי מידע על היסטוריית הרכב זה קלוש. הרי בכל מקרה הנציג מזין את פרטי הרכב ומקבל חישוב פרמייה ע"י התוכנה איתה הוא עובד (ואתרים כמו Wobi גם עושים את זה on-line בלי נציג בכלל). מה הבעיה שהתוכנה תבדוק במאגר המידע את היסטוריית הרכב? הנציג יכול לאשר מול בעל הרכב את הפרטים הידועים לו ובעל הרכב יוכל להמציא אסמכות במידה והנתונים אינם נכונים.

תשלום ערך מלא של הרכב ללא התחשבות בהפחתות הינה בדיוק מקרה של "עשיית עושר ולא במשפט"

באותה מידה גביית פרמיה מלאה ושיפוי חלקי הינה בדיוק מקרה של "עשיית עושר ולא במשפט". הרי אם אתה מבטח S-Class בת שנה עם רישום חברה שישבה לה בבריכה באשקלון בסופה האחרונה, נאכלה ע"י טרקטור החילוץ והוגדרה אובדן להלכה, הוחזרה לכביש ועם ירידת ערך ביטוחית היסטרית, אתה עדיין תשלם פרמיה על שווי רכב של 800,000 ש"ח. אבל כמה תקבל כשיגנבו לך אותה יום אחרי שעשית ביטוח?

פורסם (נערך)

קראת את הלינק שצירפתי?

ב1998 עו"ד רחל רטוביץ,

סגן בכיר לממונה על שוק ההון, הביטוח והחיסכון, חשבה הפוך ממך.

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
קראת את הלינק שצירפתי?

ב1998 עו"ד רחל רטוביץ,

סגן בכיר לממונה על שוק ההון, הביטוח והחיסכון, חשבה הפוך ממך.

מאז שנכתבה חוות הדעת הזאת לפני 17 שנה, השוק השתנה, והפוליסות השתנו, וזה כבר מזמן לא רלוונטי.

לי זה נשמע כמו תירוץ שאולי היה נכון לפני 20 שנה, אבל היום שכל חברות הביטוח מקושרות זו לזו ויש מאגרי מידע על היסטוריית הרכב זה קלוש. הרי בכל מקרה הנציג מזין את פרטי הרכב ומקבל חישוב פרמייה ע"י התוכנה איתה הוא עובד (ואתרים כמו Wobi גם עושים את זה on-line בלי נציג בכלל). מה הבעיה שהתוכנה תבדוק במאגר המידע את היסטוריית הרכב? הנציג יכול לאשר מול בעל הרכב את הפרטים הידועים לו ובעל הרכב יוכל להמציא אסמכות במידה והנתונים אינם נכונים.

באותה מידה גביית פרמיה מלאה ושיפוי חלקי הינה בדיוק מקרה של "עשיית עושר ולא במשפט". הרי אם אתה מבטח S-Class בת שנה עם רישום חברה שישבה לה בבריכה באשקלון בסופה האחרונה, נאכלה ע"י טרקטור החילוץ והוגדרה אובדן להלכה, הוחזרה לכביש ועם ירידת ערך ביטוחית היסטרית, אתה עדיין תשלם פרמיה על שווי רכב של 800,000 ש"ח. אבל כמה תקבל כשיגנבו לך אותה יום אחרי שעשית ביטוח?

בדיוק בגלל זה לחברות הביטוח יש היום מערכת מחשוב מרכזית בה מדווחות כל מקרי הביטוח שמשולמות ע"י החברות על מנת למנוע הונאות מהסוג הזה.

לגבי מערכות המחשוב של חברות הביטוח, היום הם יודעים הכל ובפוליסה אמור להיות כתוב שהרכב הוא ליסינג לשעבר, וגם שואלים את זה את בעל הרכב בעת יצירת הפוליסה.

אם זה כתוב בפוליסה, הרי שזה חלק חוזה הביטוח ונלקח בחשבון בחישוב הפרמיה. אם בעל הרכב לא דיווח שמדובר ברכב ליסינג לשעבר, אז הוא לא נתן נתונים נכונים בעת יצירת הפוליסה, ואז חברת הביטוח (באופן תיאורתי) יכולה להתנער מאחריותה בכלל.

אם פות"ש לא אשם בתאונה שקרתה, הדרך לתבוע את ההפרש מהנהג הפוגע פתוחה, אך חובת ההוכחה (אולי ע"י תצהיר של הקונה שהבטיח 23K) עליו.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

בדיוק בגלל זה לחברות הביטוח יש היום מערכת מחשוב מרכזית בה מדווחות כל מקרי הביטוח שמשולמות ע"י החברות על מנת למנוע הונאות מהסוג הזה.

לגבי מערכות המחשוב של חברות הביטוח, היום הם יודעים הכל ובפוליסה אמור להיות כתוב שהרכב הוא ליסינג לשעבר, וגם שואלים את זה את בעל הרכב בעת יצירת הפוליסה.

אם זה כתוב בפוליסה, הרי שזה חלק חוזה הביטוח ונלקח בחשבון בחישוב הפרמיה. אם בעל הרכב לא דיווח שמדובר ברכב ליסינג לשעבר, אז הוא לא נתן נתונים נכונים בעת יצירת הפוליסה, ואז חברת הביטוח (באופן תיאורתי) יכולה להתנער מאחריותה בכלל.

אני קיבלתי הצעות מחיר בלי שהסוכנים ידעו שהרכב מהשכרה.

כשאמרתי שהרכב מהשכרה, כל הסוכנים אמרו לי, שזה לא משנה בכלל את עלות הביטוח.

למעשה אני משלם אותו מחיר, שהייתי משלם על רכב זהה, מבעלות פרטית, שהשווי שלו 20K ש"ח יותר.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
כשאמרתי שהרכב מהשכרה, כל הסוכנים אמרו לי, שזה לא משנה בכלל את עלות הביטוח.

בדיוק כך. אותו דבר עם המונדאו יוצאת הליסינג שלי, ועם ה-i10 הקודמת שנקנתה בליסינג מימוני. כל חברות הביטוח לא התייחסו לעבר הרכב לצורך קביעת הפרמייה.

פורסם

הביטוח צריך לכסות בגדול 3 סוגי נזקים, ובגינם נגבית הפרמיה:

הראשון - נזק לצד ג', לא מעניין מוצאו ועברו של הרכב שלך.

השני - נזק חלקי לרכב שלך , עלות התיקון אינה מושפעת ממוצאו ועברו של הרכב שלך. בטח לא תרצו שבמקרה כזה לא ישלמו לכם עבור מלוא התיקון.

השלישי - אובדן מוחלט או להלכה. כאן בא לידי ביטוי עברו של הרכב הן להגדלת הערך , והן להפחתת הערך.

בחלק הזה יש "עושק", אבל כאמור הוא הולך לשני הכיוונים, נכון שגבוה יותר בכיוון ההפחתות, אבל הוא כאמור מרכיב אחד מהרכב הפרמיה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

בכל מקרה חובה על המבוטח לדווח, שכן אחרת חברת הביטוח יכולה לטעון מבוטח מסר מידע שאינו שלם.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

• תוכן חדש...