Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3759 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אחרי קרוב לחצי שנה עם השדרוג, הגיע הזמן להעלות ביקורת.

במה מדובר?

TMC זו חברת שיפורי רכב מבריטניה, ואחד המוצרים שלהם הוא מעין דונגל בשם AUTOFLASH. הדונגל הזה מתחבר דרך שקע הOBD של הרכב, וצורב תוכנת ניהול גיר חדשה.

הרכיב הזה סיקרן אותי מאוד, זה לא סוד שנק' התורפה העיקרית של הרכב שלי (פיאט בראבו '11) הוא הגיר - רובוטי חד-מצמדי שאופן הפעולה שלו מזכיר יותר גיר ידני מאשר אוטומטי (מהסיבה הפשוטה שהוא אכן גיר רגיל ולא גיר אוטומטי-פלנטרי).

הרכיב אמור לספק העברות חלקות יותר, מהירות יותר, ולתת שיפור מסויים בביצועים. מידע נוסף ניתן למצוא באתר של TMC.

השיקולים טרם הרכישה

חשבתי רבות האם לרכוש את המוצר הזה, המוצר אמנם לא זול (350 ליש"ט, לפני שמדברים על משלוח/מיסוי) אבל המחיר פחות הרתיע אותי כי אני יכול להרשות לעצמי. הרתע שלי נבע מהשאלה האם אני מעוניין להתקין איזשהו שיפור לא מקורי ברכב. בתור אדם שמשתייך לתחום ההנדסה, הרעיון של משחק במחשב ניהול גיר/מנוע אצל סדנא בארץ מרתיע אותי, במיוחד כשמדובר ברכב איזוטרי כמו הבראבו. עם כל הכבוד למקצוענים שיש לנו בארץ, לתת למישהו לשחק בניהול מנוע של רכב לא נפוץ העלה לי חששות.

מצד שני, TMC אינה סדנת שיפורים קטנה בארץ, אלא סדנא די גדולה בחו"ל - וככזו, ברור לי שהחשיפה שלהם למגוון רכבים (בראבו ביניהם) היא גדולה בכמה וכמה סדרי גודל, ומכאן שההנחה שהמוצר שלהם נבדק על רטוב, הן אצלם פנימית והן אצל לקוחות רבים, אינה מופרכת.

בסופו של דבר ולאחר הרבה חפירות ברשת, בהן הצידוד באוטופלאש היה ממש מקיר אל קיר, ולא מעט אנשים התייחסו אל המוצר הזה כאל "מוצר חובה" מעבר לשיפור, החלטתי ללכת על זה.

ההתקנה

האוטופלאש הותקן יחד עם חברים שברשותם רכב זהה, ההתקנה עצמה היתה קלה מאוד - PLUG & PLAY במלוא מובן המילה.

ביצענו נסיעה לפני ההתקנה, ואחרי ההתקנה, ההבדל הורגש מיד - העברות קצת חלקות וקצת מהירות יותר, אבל פייר? לא הבדל של שמיים וארץ.

היצרן טען שיש לתת זמן למערכת לבצע מעין לימוד עצמי, וזה בדיוק מה שעשיתי.

התפקוד כיום

כמה חודשים עם המערכת, ואני יכול לומר את השורה החשובה ביותר - זה לא גימיק.

מבחינת נסיעה מנהלתית: הגיר מתנהג הרבה יותר טוב, החבטות שהיו במעבר מהילוך שני לראשון נעלמו כמעט לחלוטין (לעיתים נדירות זה קורה), המעבר מראשון לשני הרבה פחות מורגש, והמעברים בהילוכים גבוהים פשוט עובדים טוב - ארחיב ואומר שבהילוכים גבוהים, אני כמעט ולא מרגיש הבדל לעומת מע' אוטומטית רגילה (וההעברה הרבה יותר מוצלחת מהעברה של רכב ידני).

היות ואני לא סומך על הרגש שלי, גם כי אני מוטה דעה (הוצאתי כסף על הרכישה, ולכן ניתן לטעון שפסיכולוגית אני אבצע 'הצדקת רכישה' ואדמיין שיפור), וגם כי אני חי עם הרכב יום יום ולכן כבר פחות זוכר איך מרגיש הרכב לפני השיפור - אציין כאן כמה ביקורות על המוצר מפי אנשים פחות מוטים:

- כמה ימים לאחר ההתקנה, אשתי נסעה על הרכב, ושאלה אותי מה עשיתי לרכב. היא טענה שהוא פתאום מתנהג הרבה יותר טוב ושנעלמה ההתנהגות שהציקה לה במקור (ניכר שהיא דיברה על השהיית ההעברות של הגיר הרובוטי שהיתה במקור).

- החברים שיש להם נסיון רב עם הרכב, אמרו שההבדל בנסיעה מורגש בעת ההתקנה.

- שבוע שעבר הגיעו אלי זוג בעלי פיאט רובוטיות (אחד עם בראבו, שני עם אבראת'), נתתי לשניהם לנהוג, מהדקה הראשונה שניהם טענו שההבדל ענק ומאוד מורגש, התלהבו (כמוני) במיוחד מההעברות החלקות בהילוכים הראשונים, מי שמחזיק ברשותו רכב עם הגיר הזה יבין על מה אני מדבר.

מבחינת נסיעה חזקה: דווקא כאן, אני לא יכול לומר שהשיפור מצדיק את עצמו. לטעמי, הגיר של פיאט תפקד בסדר גמור כבר כשהוא היה 'סטוק' כאשר לחצתי את הרכב לסל"ד גבוה. ייתכן שזה בגלל שאני לא נהג שעושה זאת באופן תדיר ולכן אין לי אמת מידה מספיק טובה, ייתכן שהסטנדרטים שלי מקילים, וואלה לא יודע. אם מוציאים את היתרון בנסיעה מנהלתית מהמשוואה, אני לא סבור שהשיפור הזה מצדיק את הסכום. במילים אחרות - מי שרוצה אוטופלאש בשביל לשפר ביצועים, אני סבור כי יוטב לו להשקיע את הכסף במשהו אחר (תוכנה, צנרת, צמיגים וכו').

שורה תחתונה:

מחד - במחיר של בערך 2000 שקלים, האוטופלאש הוא ממש לא שדרוג זול. בנוסף יש לקחת בחשבון שמדובר בהתקנה לא מקורית, ובכך שמבחינת 'ביצועים לשקל' אין כאן יחס חיובי במיוחד.

ומאידך - לאחר התקנת האוטופלאש הגיר מתנהג ממש טוב. הרכב נוח לנסיעה, לא מתטלטל, לא חובט, ובתכלס כל הדיבורים האלו על 'אי אפשר לחיות עם גיר רובוטי חד מצמדי' (שלטעמי האישי - מוגזמים למדי) די מתנדפים, כי הגיר מתנהג מצויין. אם אני מדבר על הגיר הספציפי של פיאט - נותרים ביד עם גיר שלעומת המתחרים שלו הוא חסכוני בדלק (לעומת אוטומטי-פלנטרי), ללא בעיות אמינות מיוחדות, וכעת גם נוח לתפעול ולשימוש יומיומי. בפועל - מנטרלים את החסרון המרכזי של הגיר הזה.

האם מדובר ב"רכיב חובה"? תלוי.

אם אתה מבלה את רוב זמנך בכבישים בינעירוניים, או אם הגיר מתנהג מבחינתך "טיפ טופ", או אם אתה רוצה ביצועים ביצועים ביצועים - לא. פרמיית הרכיב יקרה מדי ביחס לתמורה שתקבל.

לכל השאר, כן, בהחלט. לבעלי הבראבו למיניהם שרכשו את הרכב בסד"ג של 20K מתחת למחיר של אחיותיו לסגמנט, עבור הוצאה שולית ביחס לכסף שחסכתם אתם יכולים לנטרל את עקב אכילס המרכזית של הרכב.

דירוג סופי? 5/6

(*)אם יש כאן בפורום מישהו ששונא את הגיר הרובוטי של פיאט (או גיר רובוטי חד-מצמדי בכלליות), גר באזור הצפון, ומעוניין לתרום לשרשור ולידע הכללי - הייתי שמח לשמוע את דעתך אחרי סיבוב על הרכב.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

שאלה שדי מתבקשת. אם הרכיב הזה "מפליש" את התוכנה, האם לא ניתן לנתק אותו אחרי ההתקנה ולמכור כיד"ש, ובכך לצמצם הוצאות? או שהמחשב קורא את התוכנה של התיבה ישירות מהדונגל? ואז בעצם זה חסרון לא קטן כי אם אתה רוצה לעשות דיאגנוסטיקה כלשהי תוך כדי נסיעה, אתה חייב לנתק אותו.

ובכלל, זה חרא של אוטו. אני לא מבין למה בכלל להשקיע בו :shock::lol:

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

כמובן שלא, תחשוב איזה מן מודל עסקי מחורבן זה עבורם... :)

הרכיב מבצע צימוד למספר השלדה של הרכב, ולכן לא ניתן להעברה בלי שמישהו 'יפרוץ' אותו.

בתור מי שמתעסק עם דברים כאלו for a living, אני יוצא מנק' הנחה שהמידע מוצפן, ושפריצה שכזו היא אולי אפשרית אבל בטח לא פשוטה.

בל אופן, לאחר הצריבה, אתה מנתק את הדונגל משקע הדיאגנוסטיקה. שום דבר פיזי לא נשאר ברכב.

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

בקיצור, זה הצעצוע החד-פעמי היקר ביותר בהיסטוריה :)

האמת היא שמאוד מעניין אותי לעשות סיבוב עם התוכנה הזו. כי להצליח לגרום לגיר רובוטי לעבוד 'כמעט כמו פלנטרי' זה חתיכת Feat הנדסי מכובד מאוד. מכל הגירים הרובוטיים שנהגתי עליהם, אף אחד לא הצליח אפילו להתקרב לרמת ה"חלקות" של תיבה פלנטרית. לצערי הרב, כי בשאר התחומים יש רק יתרונות.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

גם אצלי יש אוטופלאש והוא פועל נפלא... אומנם ככה הרכב נקנה(הבעלים הקודם שם את זה) ככה שלא בדיוק יצא לי לנסוע על רובוטי בלי תוכנה אבל כל בעל בראבו שנהג ברכבי ישר הרגיש.

בקשר להסרה, יש אפשרות להסיר את התוכנה פשוט מחברים וזה מתקין את התוכנה המקורית, צריך להתסכל בהוראות בדיוק איך עושים אבל זה לא מסובך.

פורסם (נערך)
בקיצור, זה הצעצוע החד-פעמי היקר ביותר בהיסטוריה :)

האמת היא שמאוד מעניין אותי לעשות סיבוב עם התוכנה הזו. כי להצליח לגרום לגיר רובוטי לעבוד 'כמעט כמו פלנטרי' זה חתיכת Feat הנדסי מכובד מאוד. מכל הגירים הרובוטיים שנהגתי עליהם, אף אחד לא הצליח אפילו להתקרב לרמת ה"חלקות" של תיבה פלנטרית. לצערי הרב, כי בשאר התחומים יש רק יתרונות.

ואותי מעניין מאוד לעשות סיבוב על הרכב של אשתי עם 170 סוסים, אז אתה מוזמן לעשות איתי סיכול... ;)

שים לב שהוא לא עובד כמעט כמו פלנטרי, אלא עובד הרבה יותר טוב. עם כל הכבוד, גם אחרי התוכנה הוא ממש לא משתווה לפלנטרי או לכפול מצמדים. השאלה היא אחרת - עד כמה השינוי בין הגירים האלו מורגש, בעיקר עבור הנהג המזדמן (הרי הרבה פוסלים גיר רובוטי על הסף על פי נסיון עבר רעוע, נניח עם קורולה סוררת וכו'). אני סבור שעבור אותו נהג המזדמן, הגיר הזה לאחר השיפור ירגיש יופי, וייתכן מאוד שאם לא תאמר לו שום דבר הוא בכלל לא יהיה מודע לכך שמדובר במשהו לא-אוטומטי (שאלתי כבר מס' אורחים ברכב שלא מחוברים לתחום הנהיגה לחוות דעת, לכולם לא היה מושג שהרכב לא אוטומטי רגיל - אבל הם היו נוסעים ולא נהגים).

בכל אופן עזוב שטויות, אנחנו לא כזה רחוקים אחד מהשני, בוא נפגש ותחווה דעה על הרכב - מאוד ייתכן שהביקורת החיובית שלי ושל שאר האנשים עליהם דיברתי היא כזו, כי הם רגילים לגיר רובוטי ולכן פחות רגישים ל'פאקים' שלו. בגלל זה מסקרן לשמוע ביקורת מ"גורם חיצוני".

עריכה אחרונה על ידי oryo

פורסם

שרשור מעניין מאד... שאלת השאלות היא האם אכן מורגש שיפור של ממש גם למי שלא רוצה להרגיש אותו (וזה מאד נכון שאנחנו לפעמים משוחדים ביחס לרכישות שלנו-גם אני...)

שאלת המשנה-האם יש שדרוג גם לפיאט 500 ?

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם
שרשור מעניין מאד... שאלת השאלות היא האם אכן מורגש שיפור של ממש גם למי שלא רוצה להרגיש אותו

שאלת המשנה-האם יש שדרוג גם לפיאט 500 ?

זו ה-שאלה מבחינתי, והרי התייחסתי אליה בביקורת עצמה... o_O

היות ואני לא סומך על הרגש שלי, גם כי אני מוטה דעה (הוצאתי כסף על הרכישה, ולכן ניתן לטעון שפסיכולוגית אני אבצע 'הצדקת רכישה' ואדמיין שיפור), וגם כי אני חי עם הרכב יום יום ולכן כבר פחות זוכר איך מרגיש הרכב לפני השיפור - אציין כאן כמה ביקורות על המוצר מפי אנשים פחות מוטים:

- כמה ימים לאחר ההתקנה, אשתי נסעה על הרכב......

וכן, יש כזה שיפור ל500, לצורך העניין הביקורות על המוצר ששכנעו אותי לנסות אותו הגיעו מפי בעלי 500 / 500 אבראת'. תריץ על זה חיפוש בגוגל אתה תמצא אותן בעצמך.

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

בעניין המיסוי.. האם אפשר להזמין את הרכיב ולקוות לטוב או שחייב להשיג אישורים לפני?

ובכל אופן לכמה אחוז מס לצפות לרכיב כזה?

פורסם

אני ביצעתי רכישה דומה (מוצר שונה), עבור הרכב שלי.

אם אתה רוצה להקטין את הסיכוי של תשלום מס שקר כלשהו אתה צריך לבקש שישלחו לך את החבילה בדואר רגיל ולא בעזרת חברת שליחויות כגון dhl, ups.

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם

נשמע מעניין לחלוטין,

אם הייתי מתכנן להחזיק את ה 500 אצלי יותר משנה הייתי מזמין אבל לדעתי אוותר על ההוצאה.

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...