Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אז... מישהו כאן קרא שוגון ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3892 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
...אבל אציין בקצרה שזה הטיול הכי מוצלח שהיה לי.

...זה היה bat shit crazy.

רץ לקרוא. גם בשבילי זה היה הטיול הטוב ביותר שהיה לי ולאשתי (ואנחנו מטיילים המון).

לגבי bat shit crazy, זה משפט שמתאר לדעתי את ההוויה היפני. משהו שם פשוט שונה. יפן היא החוויה הכי קרובה שיש לנסיעה לכוכב אחר שמיושב ע"י גזע חייזרי מתקדם מאוד אך פרוורטי לעילא.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

תודה. אתה גדול.

שוגון הוא ספר מעולה.

מלך עכברוש הוא ספר טוב. נדמה לי שהמחבר היה שבוי בידי היפנים ומנסיונו בשבי הוא ככתב את הספר הזה.

יהודה

פורסם

זוכר את הסדרה. הייתי מרותק.

יש אנשים שאפילו לקנות רכב צרפתי מגובה ב5 שנות אחריות מפחדים לקנות, ואילו אתה מעז לרכוש רכב Low Cost צרפתי רומני משומש עם K200+ ק"מ . מה שאני רוצה לדעת זה איך לעזעזל אתה קם בבוקר עם ביצים כאלה גדולות ?!

פורסם

שוגון מעולה. את הכרך הראשון קראתי די מהר, את השני התחלתי בערב על הגג של הדירה שלי ביפו וסיימתי בבוקר...

ממליץ בחום גם על שיבומי.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

מלך העכברוש (וכל סאגת המזרח הרחוק) התווסף לתור, כנ"ל שיבומי.

בנוגע לסדרה - אני מאוד מאוד ממליץ לקרוא את הספר ולא להסתפק במדיה ויזואלית, ואסביר: מעבר לעלילה המצויינת, הספר מדבר הרבה על המנטליות היפנית וזה מרתק ללמוד על ההבדלים בינה לבין המנטליות המערבית המוכרת לנו. אני לא חושב שאפשר 'לתפוס' את זה דרך סדרה טלויזיונית.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

קניתי, אך טרם הספיקותי לעיין בו.

וברצינות, קיבלתי אותו במתנה ממישהו לפני שנים (בשני כרכים, לא זוכר ממי) אבל לא קראתי אותו, לא ממש יודע למה. מוזר, בהתחשב בעובדה שמלך עכברוש הוא אחד הספרים האהובים עלי. אני לא קורא שום דבר כרגע, הלכתי להתחיל לקרוא אותו.

"ai motoare capul doare"

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

בעקבות השרשור ועם תודות לחבר הפורום igal_zeltser התחלתי לקרוא את שוגון. כרגע לקראת הסוף.

גילוי נאות מקדים - אני חובב פנטזיה ומדע בדיוני, כך שפחות התחברתי לז'אנר ההיסטורי של הספר. בכל זאת, הינה רשמיי מהספר.

הכתיבה של הספר מצויינת, אבל לדעתי יש כמה נקודות שגורעות מהספר:

• בתחילת הספר הכתיבה מבולבלת ולא קוהרנטית יתר על המידה, מה שהקשה על הקריאה, דבר בעייתי במיוחד בתחילת ספר (מה שעלול לגרום לאנשים לזנוח אותו). כנראה שכוונת המחבר הייתה לשקף את מצבו של הגיבור, אבל לטעמי זה קיצוני יותר מידי.
  • בסיפור יש שימוש ב-5 שפות (יפנית, פורטוגזית, לטינית, הולנדית וקצת אנגלית), כאשר ביפנית ופורטוגזית יש דמויות עם רמות שונות של שליטה בשפה (והתפתחות לאורך זמן בשליטה בשפה). כמובן שהכל כתוב באנגלית (מלבד מילים מועטות מאוד בלטינית ופורטוגזית ומילים בודדות עד משפטים קצרים ביפנית (בכתיבה פונטית באנגלית)). המעבר בין שפה לשפה לפעמים לא ברור מספיק, ובאופן כללי מבלבל מעט וגורע מהקריאה. לטובה אציין שהתיבול ביפנית לא קשה מידי ואכן מוסיף לטעם האקזוטי של היפנים.
  • ישנו שימוש די כבד בפלאשבקים, גם לעבר הרחוק וגם לעבר הקרוב (פגישה של דמות עם דמות אחרת שעה לפני, לדוגמה, שלא תוארה בספר לפני כן). הביעה שהם לא מובדלים בצורה ברורה מהסיפור הרגיל, מה ששוב מבלבל וגורע. לעיתים הפלאשבק מתואר בנימה אחרת מהטקסט שסביבו, מה שגורם לבלבול רגשי אצל הקורא (לדוגמה סצינה מותחת עם פלאשבק רגוע ורומנטי באמצע) ופוגע בבניית קו רגשי אחיד ומתמשך.
  • מחשבות של אנשים לרוב מתוארות בצורה דומה לפלאשבקים וסובלות מאותן הבעיות (חוסר בידול שגורם לבלבול, הבדלי אווירה, וכו').
  • בספר מתמקדים כל פעם בדמות אחרת (כמובן שלרוב הגיבור הוא המוקד או לפחות מעורב), שזה מבורך. הבעיה שהמעבר לפעמים חד וללא הבדלה מספקת, מה ששוב גורם לבלבול. לפעמים ההתמקדות בדמות מסויימת יכולה להיות של חצי עמוד, לפעמים עשרות עמודים. שלושת הדברים האלה יחדיו (פלאשבקים, תיאורי מחשבות ומעבר דמויות) יוצרים בלבול לא קטן ומעמיסים יתר על המידה על הקורא, ללא יתרון ברור לספר. היה קשה לעשות פרקים עם שם הדמות (כמו במשחקי הכס)? הערה קטנה - ייתכן שזה קשור לפורמט של הספר הדיגיטלי שאני קורא, ולא קיים בפורמטים אחרים או בספר המודפס.
  • לפעמים מידע מועבר בצורה עדינה מידי, או בכלל לא, ולפעמים בצורה מאוד ישירה. זה רלוונטי בעיקר לאינטריגות בהמשך הספר. זה יוצר תחושת חוסר אונים בחלקים שהקורא לא מבין מה קורה בין הדמויות כשאין מידע והרגשת recap שנעשה לצורך הקורא כשיש יותר מידי מידע. לטעמי גישה מאוזנת ואחידה הייתה מהנה יותר לקורא (דוגמת משחקי הכס).
  • הגיבור מרגיש לי קצת יותר מידי "גיבורי". אני לא אפרט מחשש לספויילרים, אבל אני מוצא את עצמי לפעמים לא מאמין שדמות ברמה של גיבור הספר יהיה בעל השכלה/ידע מסויימים, או שתחבולות שלו יצליחו ככה, או שהוא ילמד כל כך מהר משהו וכו'.

לחיוב:

• התיאור של הבדלי המנטליות בין המערביים ליפניים מרתקים ומדהימים כל פעם מחדש. בלי ספויילרים, אבל יש מפגש בשליש האחרון של הספר שתואר בצורה מדהימה והעביר תחושה חזקה לקורא, שלדעתי מהווה את הדוגמה החזקה ביותר של הכתיבה המצויינת. דווקא הפעולות הברוטליות של היפנים פחות עניינו אותי, אלא דווקא הדברים הקטנים יותר שהיו מרתקים במיוחד.
  • האינטריגות בספר מרתקות ומפתיעות, ולרוב ניתן לעקוב אחריהן ללא מאמץ מיוחד (זאת אומרת שכן חשוב לזכור מה קראת לפני 50 עמודים, אבל לא צריך לנסות ולהבין שמילה מסויימת לפני 400 עמודים נכתבה עם שגיאת כתיב בשביל להיות רמז מטרים).
  • האווירה במהלך הספר מתפתחת ומשתנה לא מעט, לעיתים בצורה די קיצונית. הדבר מרגיש מאוד טבעי ומתאים לעלילה ולדמויות, ולטעמי משפר משמעותית את הספר (לעומת ספרים שבהם הכל אקשן או הכל רוגע, לדוגמה).
  • הכתיבה עצמה מצויינת - אותה אמת מידה אמורפית שבלתי אפשרי לכמת ולהסביר. בסופו של דבר, על אף הנקודות שהעלתי כחסרונות בספר, הקריאה מהנה מאוד ואני ממליץ בחום לחובבי הז'אנר, וסתם ממליץ לאנשים מחוץ לז'אנר.

• תוכן חדש...