Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3931 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש סידרה בערוץ נטשיונאל ג'יאוגרפיק, שאני די בטוח שהרבה מכירים אותה פה, "Highway Through Hell".

סידרה מדליקה על אדם עם חברה של משאיות גרירה, אשר מגיעים לחלץ רכבים\משאיות שנתקעו מכל סיבה שהיא, תאונה, לא עולים את העלייה וכו'...

יש דבר שאני לא מצליח להבין.

יש כביש מהיר, עלייה, ויש עליו קרח.

מגיע סמיטריילר אשר באמצע הוא מתחיל להחליק ולא מצליח לבצע את העלייה, עקב הקרח על הכביש.

מגיע הגרר, מחבר את המשאית לגרר ועולה את העלייה בקלות.

אני לא מדבר כרגע אם אמיתי או מזוייף, זה לא העניין.

אני לא מבין כיצד הגרר, שאין עליו שרשראות, מצליח לגרר את המשאית על הקרח?.

המשאית מחליקה, הגרר גם אמור להחליק, לא?.

מה ההבדל בין הגרר למשאית?, למה הגרר כן והמשאית לא?.

אשמח לשמוע וללמוד.

פרנקופיל מושבע!

פורסם

לא ראיתי, אז יכול רק לנחש.

אולי משתמש בצמיגים עם חיכוך גבוה (מיועדים לתנאי שלג) ?

אולי לפני כן פיזר מלח על הכביש (המיס את הקרח) ?

במידה וזאת גרירה בהרמה - אז המשקל (מסה) של הגרר גדל, דבר שמגדיל חיכוך עם הכביש.

פורסם

צמיגי שלג, בקרת משיכה יעילה, הילוך כוח והנעה לכל הגלגלים. זה צריך להספיק.

אבל ממשאית אתה מתלהב? עזוב אותך, סוזוקי ג'ימני זה הדבר האמיתי!

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אלו משאיות ייעודיות ויקרות מאוד - עד כמיליון דולר למשאית מזוודת לתנאים המופיעים בתוכנית.

ראשית, המשאית אינה גוררת אלא מניפה (אפילו כמה אינצ'ים) ורק לעיתים גוררת. כלומר, המנוף (עד 75 טון) מבצע את הפעולה.

שנית, אין צורך בשרשראות או בשיטות שמוכרות לנו מרכבי שטח, שכן המשאית עוגנת עצמה לכביש באמצעות תומכים הידראוליים שמשולבים בקוצים לקרח (כמו מסמרים בנעל כדורגל).

בנוסף, המשאית הינה בעלת חלוקת משקל שונה.

בקיצור - מפלצת.

פורסם

סדרה מרתקת. גם אני לא תמיד מבין איך הם מצליחים בעיקר כשהמשאיות שלהם נקנות במגרשי גרוטאות כי הם עסק כלכלי שחוסך בעלויות. אבל כנראה שילוב של צמיגים, שרשראות ומנועים נכונים עושים את העבודה. לפעמים, מה שחסר למשאית שמפרפרת זה עוד קצת כוח וזה מה שהגורר מספק לה אותה.

מכונית קונים במזומן או שלא קונים בכלל

פורסם

ראשית, המשאית אינה גוררת אלא מניפה (אפילו כמה אינצ'ים) ורק לעיתים גוררת. כלומר, המנוף (עד 75 טון) מבצע את הפעולה.

שנית, אין צורך בשרשראות או בשיטות שמוכרות לנו מרכבי שטח, שכן המשאית עוגנת עצמה לכביש באמצעות תומכים הידראוליים שמשולבים בקוצים לקרח (כמו מסמרים בנעל כדורגל).

המשאית שעוגנת את עצמה לקרקע, זה מדובר על מנוף.

אני מדבר על משאית גוררת.

כתבו פה הנעה לגלגלים, אבל לעיתים למשאיות יש הנעות 4X4 בכל 8 הגלגלים האחוריים.

אם היה מדובר על פרייבט, אז הייתי "מבין" בגלל המשקל.

אבל הם מגיעים למשאית, קושרים בכבל פלדה את המשאית לגרר ומושכים אותם בעלייה, עד הסוף.

למישהו יש עוד רעיון או הסבר לתת?

פרנקופיל מושבע!

פורסם

לדעתי השילוב של ההנעה האחורית לשני הסרנים+צמיגים מיוחדים+שרשראות לצמיגים+המשקל הגדול על הסרנים האחורים (הזרוע) מה שיוצר אחיזה טובה+מנוע עצמתי מאוד יוצר את המפלצת המושלמת.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

טובים השניים מן האחד.

לפעמים, כל מה שחסר למשאית זה רק מעט אחיזה, או שהן מאבדות אותה..

מתחברת משאית נוספת, ונותנת את החסר.

אגב,

אפשר גם להניף את המשאית הנגררת כדי לקבל עוד קצת אחיזה לגורר, כך:

heavytow1.jpg

נ.ב.

http://natgeotv.com/uk/ice-road-rescue/galleries/rescue-teams-of-norway

גם אחלה תוכנית

• תוכן חדש...