Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3918 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים, למי מכם שלא זוכר, קניתי פיג׳ו 206 לפני כמה חודשים והתאהבתי ברכב. קניתי אותו מבחורה ששמרה עליו והשקיעה בו אלפים במוסך גבע והרכב באמת הגיע במצב מכני מצויין. העניין הוא שאני כרגע בארצות הברית והשהות פה עוררה אצלי חשק לשדרג את האוטו. מעבר לצמיגים וקלאץ׳ שצריך להחליף, רציתי להוסיף מעט צליל למערכת הפליטה ובעיקר לשדרג את ההתנהגות עם סט קפיצים ובולמים. חוץ מאלה יש גם קרע במושב הנהג שרציתי לסדר וקרקושים מעצבנים.

ההתלבטות שלי היא כזאת, בגלל שלעשות את כל הדברים האלה יעלה הון (שאני לא יודע אם כדאי להשקיע ברכב ישן) חשבתי אולי למכור אותה ולנסות למצוא דגם זהה שכבר נעשו בו רוב השינויים. יש שתי בעיות עם זה:

1. המכירה והקנייה ידרשו המון התעסקות וזמן.

2. אני מאוד מפחד ליפול על רכב שיאכיל אותי מרורים ויסדר לי מנוי למוסכים. ממה שראיתי ביד 2 המצב של רוב הרכבים לא מזהיר ויש חשש גדול שאפול לבור.

עצות?

מישהו יכול לתת לי סדר גודל של מחירים?

התקציב שלי הוא עד כ6k שקלים (בכל זאת בחור צעיר שחוץ מחודשיים בעגלות לא עבד הרבה).

208GTi, 206XS, BRZ- SOLD

Mx5 Nc Prht- SOLD

פורסם

אני מציע שתעשה יישור קו ותהנה מהרכב כפי שהוא.

אף שקל שתשקיע ברכב בשיפורים לא יחזור במכירה.

מעבר לכך, ברכב מזדקן צריך לעשות ריענון מקיף מאוד כדי להביא את הרכב למצב שתוכל באמת להנות מהשיפורים -

לדוגמא, אם תרצה לשפר התנהגות, צריך להחליף את כל הגומיות במתלים, בולמים וכו'. לא תוכל להסתפק בהחלפת אלמנט בודד בלבד.

כמובן, ניתן להפוך את הרכב למכונת נהיגה ייחודית אבל מדובר בעשרות אלפי שח. לא פחות.

שמור את ה 6000 שח לרכב הבא.

106GTI - Deus ex machina

פורסם

אז מה אתה ממליץ לשפר? החלפת גומיות בקפיצים והבולמים תוביל להקשחת המרכב? מה לגבי חלקים יד שנייה (קפיצים, בולמים, מושב נהג)?

מישהו יודע לתת הערכה כמה יעלו לי?

208GTi, 206XS, BRZ- SOLD

Mx5 Nc Prht- SOLD

פורסם

יש כמה שינויים שרציתי לבצע ברכב וחשבתי שאולי אוכל לקנות את החלקים עכשיו (נמצא כרגע בקליפורניה) ולהתקין בארץ כדי לחסוך עלויות.

עוד אופציה שחשבתי עלייה היא קניית חלקים יד שנייה בארץ.

האפשרויות בקנייה פה היא או להזמין מהאינטרנט או שאוכל לבדוק עם מכר שיש לו סדנת רכב אם הוא יכול להשיג את החלקים בשבילי (סיכוי נמוך כי לא משווקים פה פיג׳ו באיזור).

הרכב הוא פיג׳ו 206xs 110 כ״ס והחלקים הדרושים הם סט קפיצים ובולמים ספורטיביים, קיט קלאץ׳ וחושב גם על פילטר אוויר שונה (המלצות אחרות לשיפור צליל המנוע יתקבלו בברכה).

בהנחה שאתם ממליצים לקנות פה, למה לשים לב? איך אוכל לוודא שהחלק שאני מזמין יתאים לרכב שלי? על איזה חלקים אתם ממליצים?

חג שמח ותודה לעוזרים!

208GTi, 206XS, BRZ- SOLD

Mx5 Nc Prht- SOLD

פורסם

תלוי בתקציב ובמטרה.

אם יש 6000 ש"ח - חבל על הכסף. לא תרגיש שיפור משמעותי.

אם יש 40000 ש"ח - תוכל לבנות מכונת נהיגה חביבה. שווה את הזמן והכסף? לשיקולך.

106GTI - Deus ex machina

פורסם

אני לא מסכים איתך אחי, זה לא: ״ אם יש לך 300k$ כדי להפוך את זה לרכב של נאסקר תשקיע ואם לא תשאיר ככה״.

אני רוצה לשפר את הדברים המוגדרים והתקציב שלי נמוך. בסך הכל שאלתי כמה יעלה לתקן קרע במושב ולהחליף סט קפיצים ובולמים, לא נראה לי שזה יגיע ל40 אלף שקל.

208GTi, 206XS, BRZ- SOLD

Mx5 Nc Prht- SOLD

פורסם

בלי מספר שלדה יהיה קשה להתאים חלקים לרכב. במקומך לא הייתי לוקח סיכון שהחלקים לא יתאימו.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אם כך זאת לא בעיה, אוכל לבקש מאחד מבני המשפט להעביר לי אותו (כתוב ברישיון הרכב?).

ברגע שיש לי את מספר השלדה איך אני משתמש בו כדי להתאים את החלקים?

ועל איזה דגמים של של בולמים וקפיצים אתם ממליצים? אייבך ובילשטיין די יקרים באיביי, יש כאלה שמספקים יחס גבוה יותר בין תמורה למחיר?

208GTi, 206XS, BRZ- SOLD

Mx5 Nc Prht- SOLD

פורסם

לדעתי החבילה שהרכב הנ"ל נותן מצויינת כמו שהיא והתמורה להשקעה שלך תהיה זניחה ולא מורגשת.

אם אתה מעוניין להשתדרג, השיפור המשמעותי ביותר יהיה להשקיע את הכסף הנ"ל ברכב אחר.

Peugeot 3008 1.6 Premium 2021
Mazda 2 Pure White 2015

Peugeot 206 XS 2006

• תוכן חדש...