Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3962 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
באוטו שלי (סיטרואן טורבו דיזל) מוחלף פילטר אוויר כל 60.000 ק"מ, פילטרים מקוריים בלבד. זו הוראת היצרן.

המלצת היצרן היא שונה היום לרכבים מהסוג שלך בארץ. החל מחודש מרץ שנת 2012 היצרן מגדיר את התנאים בארץ כקשים והקטין את מרווח החלפת החלקים. אצלי 1.6 טורבו דיזל ושם מומלץ החלפת שמן כל 15,000, פילטר אויר וסולר כל 40,000, פילטר מזגן בכל טיפול.

השינוי הוגדר לרכבים שעלו לכביש החל מחודש 03/2012 למיטב ידיעתי.

בברכה,

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
באוטו שלי (סיטרואן טורבו דיזל) מוחלף פילטר אוויר כל 60.000 ק"מ, פילטרים מקוריים בלבד. זו הוראת היצרן.

הכל עובד בסדר, האוטו עם 310.000 ק"מ, אצלי מהקילומטר הראשון. מסתובב עם האוטו בכל הארץ אבל יחסית לא הרבה בדרום וכמעט אף פעם לא בדרכי עפר, אתרי בניה וכו'

כמעט בכל המכוניות שאני מטפל התדירות זה כל שישים. ולא אין בעיות מיוחדות עם זה. ויש בעיות רק לרכבים שנוסעים הרבה בשבילי עפר. בכל מקרה כל טיפול בודקים את הפליטר ואם הוא נמצא סתום לפני המועד בוודאי שמחליפים אבל מניסיון זה דיי נדיר.

הפתעתם אותי. הייתי בטוח שהאבק בארץ מחייב החלפות תדירות יותר.

פורסם

יש עוד משהו חשוב שמשפיע מאוד על תדירות החלפת מסנן האוויר של המנוע, וזה אופי הנהיגה!

אם נוהגים ברכב ברגוע (זאת אומרת נהיגה חסכונית, תמיד הסל"ד הנמוך ביותר המתאים לתנאי הדרך) - לא רק שהפילטר ייסתם מאוחר יותר - ההסתמות שלו תשפיע הרבה פחות על צריכת הדלק והביצועים.

נהיגה נמרצת כשגרה גם תזרז את סתימת הפילטר, וגם, כאשר הוא יהיה "סתום" - למנוע יהיה הרבה יותר קשה לנשום.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

ובאמת, עדיף לא לקנות רכב עם עבר ליסינג (עד כמה שאני מבין, בחברות ההשכרה היותר גדולות, ברכבי ההשכרה מטפלים יותר טוב מאשר ברכבי הליסינג).

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

לא ידעתי שפילטר אויר יכול להחזיק 40 אלף ק"מ או 60 אלף ק"מ לא עלינו.....

רכב בליסינג זה אומר מרגע ההנעה דוושה עד הסוף עד הכיבוי, זה אומר בימים החמים האלה מזגן יכול להשאיר את הרכב כל היום דלוק ולשבת פנאן עם המזגן דלוק, אתם פשוט לא מבינים איזה בלאי אבל את מי זה מעניין בעצם. יאללה לגהץ רכב חדש עם ניילונים כולה היה בליסנג שטויות...זה נהג יחיד זה טוב.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

הימים האחרונים מראים לדעתי כי במדינה שלנו שוררים לעיתים תכופות תנאי קיצון ושחייבים להגדיר את הטיפולים ברכב בהתאם. יצרן/יבואן שמציג מצג שווה ומצהיר על מרווח טיפולים גדול חוטא.

דעתי בנושא,

אלעד

פורסם

השאלה היא האם דעה זו מבוססת על משהו?

אני אומר על פי ניסיון עם שלוש מכוניות שעברו יחד מעל 900.000 ק"מ עם החלפות פילטרים לפי הוראות היצרן (45.000 או 60.000 ק"מ) שזה לא נכון, כל עוד אתה לא נוסע באופן קבוע כל השנה באיזורים מאובקים.

פורסם

אז מאיזו סיבה היצרן (סיטרואן במקרה שלי ) החליט כי יש לצמצם מרווחי טיפול ובדגם שלך לא שינו? אל תשכח שאתה לבדך לא מדגם מייצג. כמות הברלינגו 1.6hdi מהדור הקודם שהוחלפו בהם מנועים הרבה לפני 300 אלף ק"מ היא גבוהה בארץ.

אלעד

פורסם
הימים האחרונים מראים לדעתי כי במדינה שלנו שוררים לעיתים תכופות תנאי קיצון

יש לך את זה ביותר דרמטי? :roll:

בישראל יש מזג אוויר נהדר לכלי רכב, לא חם כאן כמו בסהרה או לב המזרח התיכון ולא גשום ומושלג כאן כמו בצפון ארה"ב או אירופה. סופות אבק מגיעות לכאן בעיקר בסוף החורף-אביב, האירוע הנוכחי הוא נדיר בעוצמתו ובתדירותו.

אפשר לשתות כוס מים ולהירגע. מי שעדיין היסטרי יכול לנקות את פילטר האוויר או להחליפו.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

יונתן, תראה מה נכתב בשרשור השני שרץ בטכני.

להערכתי אופן ניקוי הפילטר תלוי בסוג המדיה ממנה הוא מורכב. להערכתי פילטרים שעשויים מכותנה או סיבים כאלה ואחרים פחות רגישים לניקוי באמצעות לחץ אוויר ועובדה שיצרני רכב שונים מאשרים ומנחים לנקות בצורה זו את פילטר האוויר.

פילטרים שעשויים מסנן עדין כנראה שיהיו רגישים יותר ללחץ האוויר שעלול לגרום להם נזק, אותם ניתן לנער על ידי מכות על המדרכה כאשר הצד המלוכלך הוא זה שצריך להכות במדרכה.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תודה. נרגעתי מאוד. גם הכוס מים עזרה. מאוד!

וברצינות, לא התכוונתי שלאחר כל סופת חול כזאת לרוץ ולהחליף פילטרים. הרעיון הוא שלדעתי פה במדינה צריך לצמצם מרווחי טיפול.

זה לא רק תנאי מזג האוויר. זה גם הפקקים שנתקלים בהם לא מעט. למי שנוסע הרבה בעיר גם יש בלאי גבוה וכו׳.

לא מדבר על טיפולים לפני המלצת היצרן. אצלי היצרן החליט לצמצם מטיפול כל 20,000 לטיפול כל 15,000.

ףתוה

• תוכן חדש...