Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Fiat & Abarth 124

Cuore Sportivo
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3537 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

דיון על מחירים מעניין אולי רק את מי שרוצה לקנות. דיון על הרכב עצמו מעניין את כולם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 1.1 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אוי ואבוי, אני שוב מסכים עם בגירה.

לגבי זה שחברה רשאית לקבוע איזה מחיר שבא לה - את ההצדקה לזה קשה לי לקבל בשוק כה מוגבל, מונופוליסטי, ומושחת לפרקים, כמו ישראל.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

ראשית, היבואן לא "רשע" כהגדרתך וגם הוא לא היה ממש אשם - לגרמנים היה חלק לא מבוטל בבלאגן.

שנית, אני עומד על כך שכל חברה רשאית לתמחר את המוצר שלה כרצונה (במידה והוא לא בפיקוח כמובן) גם בשוק קטן כמו ישראל ואיני מבין מדוע אתה חושב אחרת. המוצר מתומחר במחיר X והוא יקר לך? אל תקנה - התחל בהליכים של ייבוא אישי. גם ייבוא אישי יקר לך? רכוש רכב מהמתחרים.

נעול על הרכב הספציפי ויש לך את הממון? הקם סוכנות לייבוא מקביל.

אני לא בא להצדיק פה איש, אבל לכל חברה יש עובדים להם צריכים לשלם משכורת בסוף החודש, יש שכ"ד לשלם בסוף החודש, יש חשבונות חשמל לשלם בסוף החודש וגם צריך להרוויח - יכול להיות שההוצאות שלהם גבוהות ולכן המחירים גבוהים בהתאם.

שאלה לי אליך - יזם מעוניין לפתוח סופר ולו שתי אופציות:

אופציה א' היא לשכור מבנה בתוך קניון גדול ומרכזי תמורת מחיר גבוה מאוד.

אופציה ב' היא לשכור מבנה בתוך אזור תעשיה מוזנח וצדדי עם מחיר נמוך להפליא.

באיזה סופר מחירי המזון יהיו גבוהים יותר, א' או ב'?

מכיוון שאנו לא יודעים מה מצב הנכסים של סמל"ת או יבואן אחר וכמה הם משלמים שכירות חודשית (או את דו"ח רווח והפסד שלהם) כדאי שלא נגיע למסקנות.

פורסם

סטיו - אני חושב שאתה לא מספיק מכיר את העומק הכלכלי אם זו דעתך, ואתה כמובן רשאי לה. דעותיך מתאימות לכלכלה שונה. אמריקאית למשל.

לגבי צ'מפיון - התואר רשע היה בהומור (במקרה זה), פשוט אתה לא מפסיק לספר איזה גיבור דון קישוטי היית, ולאיזה הישג הגעת... כל פעם.

פורסם

בגירה, אתה באמת חושב שזה דיון פורה, כשחברי פורום מנסים להוכיח לאחרים שהם פראיירים ו\או מטומטמים ו\או לא יודעים להתנהל כלכלית נכון?

בר72, למרות שאני מסכים איתך ברמה העקרונית בנושא המחירים ואני לא רוצה להשמע כמגונן על מדיניות תמחור כזו או אחרת, איך אתה קובע בכזו אסרטיביות שהיבואן דופק אותך, אם אתה לא יודע באיזה מחיר הוא קונה את הרכב?

השאלה הזו נשאלת פתוחה שרשור אחר שרשור.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
דיון על מחירים מעניין בעקיפין. מחיר סביר = הרבה יחידית על הכביש = שוק יד 2 מבטיח = אולי ארכוש אחת כמשושמשת.

בשביל זה לא צריך דיון, היבואן קובע מחיר וזהו. אפשר להתווכח בלי סוף אם הוא מוצדק או לא, אבל זה דיון על יבואנים וחזיריותם ולא על מכוניות.

אפשר לפתוח תת פורום "מחירונים וחזירונים" ושם כל כרישי הכלכלה יחפרו את עצמם לדעת.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
בגירה, אתה באמת חושב שזה דיון פורה, כשחברי פורום מנסים להוכיח לאחרים שהם פראיירים ו\או מטומטמים ו\או לא יודעים להתנהל כלכלית נכון?

בר72, למרות שאני מסכים איתך ברמה העקרונית בנושא המחירים ואני לא רוצה להשמע כמגונן על מדיניות תמחור כזו או אחרת, איך אתה קובע בכזו אסרטיביות שהיבואן דופק אותך, אם אתה לא יודע באיזה מחיר הוא קונה את הרכב?

השאלה הזו נשאלת פתוחה שרשור אחר שרשור.

סיפר לי פעם בכיר מאוד המשרד האוצר, שבעצם זה הפוך. קובע היבואן את המחיר, והיצרן מתאים לו. אז גם אם זה נכון וגם אם לא, בהנחה שהיצרן רוצה למכור מכוניות, קשה לי להניח שיש הבדל עצום בין המחיר ליבואן בגרמניה או בישראל. אם כבר, אני מניח שהמחיר ליבואן הישראלי נמוך יותר בשל המיסים, אף שיש עלויות הובלה ושוני בכמויות. אשמח לשמוע נתוני אמת אבל נראה לי שמי שיחשוף אותם יישן עם הדגים :-)

פורסם

השאלה הזו שלך חוזרת על עצמה יבגני, התשובה כבר הופיעה מס' פעמים בעבר :

הנתון הזה עליו אתה מדבר הוא נעלם, granted

מצד שני יש המון נתונים שאינם נעלמים, מחיר בחו"ל, מחיר בחו"ל של רכבים באותו סגמנט, מחיר של הדגם בעבר, מחיר של רכבים אחרים של היבואן ביחס למחיר שלהם בחו"ל, וכו' וכו'

כשמשקללים הכל, בעוד שנתון המרכזי עליו אתה מדבר הוא נעלם ויישאר בגדר נעלם, אתה מקבל תמונה חלקית רחבה מדי ויכול לנתח אותה.

הקטע הזה של "אין לכם את הנתון המרכזי ולכן stfu" קצת תמוה בעיני, לך אין את כל הנתונים בכל מיני נושאים אחרים עליהם אתה אוהב לדבר וזה עדיין לא מונע ממך להביע דעה על התמונה הכללית.

אז כן, אם מזדה 3 וטויוטה קורולה עולות x בחו"ל, ובארץ עולות Y ו1.05y, אני אקנה את זה להבדלי ייבוא וכו'. אם לעומת זאת בארץ יעלו Y ו1.5y אני אקנה זאת לניסיון תמחור מופרז של היבואן גם בלי לדעת כמה הוא משלם על הרכב. זה נשמע בסיסי טירוף ואני מופתע מכמה שאתה מתנגד לניתוח בסגנון.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

מפתיע אותי שהוא עדיין מייחס את זה לעצמו, והרי הטענה היא נגד היבואן. אולי ניסיון שכנוע עצמי שהמחיר מוצדק?

פורסם

בר, אם "הוא" זה אני, אז זה לא יפה לדבר בגוף שלישי על מישהו שהוא חלק מהשיחה :p

מה זה "מייחס לעצמו"? כתבתי לך גם בשרשור המקביל: אין לי בעיה עם ביקורת על היבואן. אין לי בעיה עם הטעון המוצדק שלך, שאתה בוחר לא לקנות כי אתה לא רוצה לשתף פעולה עם מה שנתפס בעינך כסחיטה ועושק (אם כי אין לי מושג למה בכלל לקנות אז רכב חדש בישראל).

יש לי בעיה עם הניסיון, גם אם חצי מתבדח וגם אם לא, להוציא מאות אנשים כמטומטמים, כי לשיטתך הם קונים רכב כי "בית מלון" או כי "גם חברות סטארטאפ נכשלות". גם אם זה קשה לך, תן קרדיט לאחרים שהם לא בהכרח מפגרים, גם אם הם לא אתה :) .

אור, זה לא stfu. אני לא סותם פיות לאף אחד. אבל אבי(ה), למשל, כתב כאן על דמיון המחירים של ברז למה שהיא עולה בחול (יחסית), והשוני בדגמים אחרים שסמלת מוכרת, ולכן מותר (עדיין) לתהות האם מדובר בחמדנות של היבואן, או במחירים גבוהיים במיוחד שהם מקבלים מהיצרן. בר72 הציג הסבר אחד לזה, ואני לא פוסל אותו. בהחלט יכול להיות שהוא נכון.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

כאמור, אני לא חושב שהרוכשים פראיירים או כל כינוי אחר. אני חושב שהיבואן רואה אותם ככאלה. ואולי גם אותי. :-)

פורסם (נערך)

הדעה שלי היא אותו דבר מההתחלה - אם לקוח יודע את כל המשתנים - כל החלטה שיקבל היא לגיטימית.

אחד המשתנים הוא ההפרש הגדול בינה לבין מתחרותיה לעומת חול

עריכה אחרונה על ידי discoTD5
נערך על ידי ההנהלה
פורסם

אם שמתם לב, ואם לא, נמחקו הרבה תגובות (סליחה מכל מי שהשקיע בממים) מיותרות שמגיבות לגופו של אדם ולא לגופו של עניין.

בבקשה, גם אם הדעות של גולש X מרגיזות אתכם נורא, מותר לו להחזיק בדעתו, בלי שתעברו להתקפה אישית.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

בתערוכת ניו יורק שתיפתח מחר, תוצג 124 אבארת לשוק הצפון אמריקאי.

http://blog.caranddriver.com/u-s-spec-2017-fiat-124-spider-elaborazione-abarth-is-a-miata-club-with-an-italian-accent/#more-286499

יקראו לה אלבורציונה(שת"פ) אבארת ולמרבה המבוכה, מנועה יספק את אותם נתונים כמו ב-124 ספיידר של פיאט, עם 160 כ"ס.

המחיר טרם פורסם - ומן הסתם ייחשף מחר, בהצגה הרשמית.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3537 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...