Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3986 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4691945,00.html

עוד מכשול לנהגים בבוקר: שנתיים אחרי שסומן, החלה המשטרה לאכוף את נתיב האוטובוסים בין מחלף חולות לצומת חולון והחריפה דרמטית את הפקקים כך שהכביש צומצם בפועל משלושה נתיבים לשניים. כמות האוטובוסים שעוברת בנתיב בשעות האכיפה: כ-180 בלבד. ומדוע רוכבי דו-גלגלי אינם יכולים לנסוע בו?

אני מנסה להבין,

קודם לכן, חלק מהנהגים החליטו להיות עבריינים, ולנסוע בנת"צ. אני מניח שרובנו מצקצקים בכל פעם שאנחנו רואים רכב שמבצע את העבירה הזאת, ומייחלים לניידת בהמשך הדרך שתדאג לאכוף את החוק.

כעת, כאשר מתבצעת אכיפה נכונה ומבורכת, מתלוננים שכמות הנתיבים צומצמה? הרי מראש לא היו שם 3 נתיבים בשעות המועדות לפורענות.

איפה המכשול כאן? קודם לכן עברתם על החוק, יצרתם נתיב חדש ועקפתם אנשים אחרים בתור, עכשיו אתם מתלוננים כשאוכפים את העבירה?

מקומם את הנהגים שנתיב התחבורה הציבורית פנוי? הרי זו המטרה שלו.

מפתיע את הנהגים שמתבצעת אכיפה? זו בדיוק המטרה, לתפוס את העבריינים על חם.

זה באמת מדהים בעיניי.

נ.ב.

ברור לי לחלוטין שמדובר כאן בדעתם של הכתבים, אבל הקונספט הוא מה שמפתיע אותי.

עריכה אחרונה על ידי Caveman

!AWDSOME

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא ברורה לי הבכיינות של ynet בנושא.

טוב שאוכפים את ההגבלה ויפה שעה אחת קודם. עכשיו רק צריך לשכנע את משרד התחבורה להעביר יותר אוטובוסים מהציר הזה ולהוריד קווים מיותרים מכביש 4 נטול הנת"צ כדי להקל על העומס בכביש 4 ולקצר את זמני הנסיעה. זה יקח עוד שנה-שנתיים, אבל גם זה בטח יקרה בשלב כלשהוא.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

כתבים הם עם בכיין בהגדרה. בעולם מושלם אין עיתונות.

השינוי בעומס עדיין לא נמדד ובטח שלא לאורך פרק זמן מספק, ובדרך כלל כשכן בודקים מגלים שאכיפה כזו דווקא מסייעת לתנועה לזרום.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני לא מבין למה טמקא נוקטת פה עמדה (עקומה) בעד העבריינים ונגד המשטרה.

אין ספק שחלק גדול מהפקקים נגרם עקב האכיפה (רואים בסרטון, לצורך האכיפה עוצרים את התנועה בכל הכביש כדי להוביל את העבריינים לשוליים) אבל זה יפתר עם האכיפה האלקטרונית (או הפסקת הנסיעה בנת"צ, מה שיבוא קודם).

:turn-l:
פורסם

לא מבינה למה לא נותנים לדו"ג להשתמש בנת"צ :(

הבעיה באכיפה שהייתה בבוקר היא ש*עצרו* את התנועה לגמריי כדי לתת דוחות לנהגים.

בשביל מה יש מצלמות לאכיפה?

פורסם (נערך)
זה יפתר עם האכיפה האלקטרונית (או הפסקת הנסיעה בנת"צ, מה שיבוא קודם).

היית מוסיף גם (או כשהגיהנום יקפא) והסבירות שמה שבסוגריים יתרחש לא הייתה משתנה :)

טוריזארד, מצלמה בלבד זו בעיה. יעדכנו את מיקומה בווייז, ואז כל העוקפים ישתלבו לתנועה, יגדילו את הפקק קילומטרים לאחור, ואז יחזרו לנסיעה בנת"צ. זה צריך לבוא בשילוב עם אכיפה כדי להיות יעיל. אופציה חלופית היא כמות גדולה של מצלמות וזה עולה הרבה כסף.

רק שיגיעו לכביש החוף.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)
לא מבינה למה לא נותנים לדו"ג להשתמש בנת"צ :(

הבעיה באכיפה שהייתה בבוקר היא ש*עצרו* את התנועה לגמריי כדי לתת דוחות לנהגים.

בשביל מה יש מצלמות לאכיפה?

לא התייחסתי לעניין שעצירת הרכבים גורמת לעיכובים. זה נכון, אבל נדרש בהיעדר אכיפה אלקטרונית.

לא התייחסתי גם לעניין של התרת הנסיעה לדו"ג בנתיב הזה, או בנת"צ בכלל, שזה נושא לדיון אחר.

לא התייחסתי גם להאם קיום הנתיב בכלל הוא נכון או לא.

התייחסתי רק לדעה של: "היי, הנתיב תכלס לא היה זמין לכלל כבר הרבה מאוד זמן, אבל בגלל שחלק מהנהגים מצפצפים על החוק, זה הפריע קצת או בכלל לא. עכשיו, כשאוכפים את ההגבלה פתאום, העבריינים לא יכולים להיות עבריינים, ובגלל זה יש פקק גדול יותר"

עריכה אחרונה על ידי Caveman

!AWDSOME

פורסם
לא התייחסתי לעניין שעצירת הרכבים גורמת לעיכובים. זה נכון, אבל נדרש בהיעדר אכיפה אלקטרונית.

איזה עיכובים? רואים בבירור שגם אחרי ה"עיכוב" של השוטר יש פקק. זה לא שזה שהוא עוצר את התנועה יוצר פקק או הפרעה, גם ככה כולם עמדו לפני השוטר וימשיכו לעמוד 50 מטר אחרי השוטר.

פורסם

אם עשו נתיב תחבורה ציבורית, למה לא המשיכו אותו לאורך כל נתיבי איילון?

שהרי הקווי אוטובוס שעוברים שם לא נעצרים במחלף חולון.

פורסם

בכביש החוף הפקקים היום נוצרים באופן מובהק בגלל האכיפה (התנועה זורמת אחרי השוטר) אבל אני מוכן לסבול פקק של כמה דקות אם זה מה שדרוש.

רק שיגיעו כבר המצלמות גם לכביש החוף!

:turn-l:
פורסם
איזה עיכובים? רואים בבירור שגם אחרי ה"עיכוב" של השוטר יש פקק. זה לא שזה שהוא עוצר את התנועה יוצר פקק או הפרעה, גם ככה כולם עמדו לפני השוטר וימשיכו לעמוד 50 מטר אחרי השוטר.

כל ה20 שניות פה, 20 שניות שם שבהן התנועה נעצרת כדי לאפשר לרכב לעבור לשול הימני מצטברים ומוסיפים לעומס.

אבל מה נעשה, זו הדרך לעצור את הרכב, זה עיכוב שצריך לקרות על מנת שתבוצע האכיפה בצורה בטוחה לנהגים ולשוטרים.

!AWDSOME

פורסם

יפה ומשמח שהתחילו לאכוף את ייעוד הנת"צ.

אני באופן אישי מתעב נהגים שחושבים שהזמן שלהם חשוב יותר משלי,

ומרשים לעצמם לנסוע באין מפריע בנת"צ בזמן שאחרים ואני עומדים כאזרחים שומרי חוק בפקקים.

מי שבאמת מוטרד מעניין הפקקים שיעבור לתח"צ או שיצא מוקדם יותר מהבית לעבודה.

ורק כדי להבהיר שאני לא סתם כותב אמרות שווא, אני בעצמי נוסע לעבודה בערך פעם בשבוע ברכבת,

ובשאר הפעמים יוצא מהבית שעה קודם רק כדי לא להקלע לפקקים.

פורסם
אם עשו נתיב תחבורה ציבורית, למה לא המשיכו אותו לאורך כל נתיבי איילון?

שהרי הקווי אוטובוס שעוברים שם לא נעצרים במחלף חולון.

האמת שדווקא כן.

האוטובוסים יורדים בצומת חולון ונכנסים לתחנה מרכזית ת"א או שממשיכים על ציר המסגר לתוך ת"א.

אוטובוסים שנוסעים מדרום לצפון ומדלגים על ת"א עוקפים בדרך כלל את נתיבי איילון דרך כביש 6, אלא אם זה אוטובוס מאסף ואז הוא נוסע בדרך כלל מכביש גהה (כביש 4).

נראה לי שחוץ מאיזה קו אוטובוס אחד של דן (240 ומשהו) אין קווים שנוסעים על איילון בקטע הזה וממשיכים לקטע המרכזי של הכביש.

חוץ מזה, אל תשכח שהקטע ממחלף חולון וצפונה נבנה הרבה קודם לכן.

פורסם

אני יוצא כל יום מראשל"צ לתל אביב, בעבר הגודש בתנועה היה מתחיל מוולפסון, עד אז התנועה יחסית זרמה, היום היא עומדת כבר מקוממיות.

מה יקרה שייגמר החופש הגדול, כולם יחזרו מחופשות, ישר לגנים ולבתי הספר, בנוסף לעבודות הרכבת הקלה שיצברו תאוצה? הולך להיות פה פיצוץ שלא ייאמן מבחינת מכוניות.

איש מערות יקר, האכיפה במצלמה תבטל את האפשרות של רכבים עם 4 נוסעים ומעלה לנסוע בנת"צ, וזה כבר כשלעצמו יוסף לפקקים, עכשיו תשאל בטח, כמה כבר אנשים נוסעים עם רכב מלא? ואני אשאל, כמה כבר אוטובוסים עוברים בנת"צ בשעות המדוברות, ושוב נגיע למבוי סתום תרתי משמע.

נוסיף לעובדה שהרכבת הקלה לא תוריד רכבים מהכביש, אלא רק מוגבלי הרישיון (ילדים זקנים חיילים וכו') פשוט יעברו להשתמש בה וזהו. אין פה שום פיתרון, בידיוק כמו בחיפה, בידיוק כמו בירושלים, כולם מפסידים בינתיים ואין מרוויח (עסקים באיזור, נהגים, תושבים כולם סובלים)

• תוכן חדש...