Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3984 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז מה בעצם אתה אומר? שיש לאפשר לכולם להשתמש בנתיב שהוגדר כנתיב תחבורה ציבורית בלבד בשעות מסוימות, בניגוד לחוק?

!AWDSOME

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

משרד התחבורה החל לנקוט במדיניות של שכנוע הציבור לשימוש בתחבורה ציבורית זוועתית ככל שתהיה. ככל שיותר אנשים יעברו לתחבורה ציבורית היא תהפוך להיות יעילה יותר כי יתגברו אותה. מי שבנתיב הזה נוספה לו עוד חצי שעה של פקק יתחיל לעשות חושבים וייתכן שיעבור לתחבורה ציבורית.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
אין אוטבוסים שנוסעים בנתיבי איילון במקטע שמצומת חולון ועד הרצליה?

לא ממש.

יש את כל הקווים שמגיעים מכיוון ירושלים וכביש 1 ונוסעים למסוף 2000 (רכבת מרכז) שנוסעים בקטע הזה עד היציאה של ארלוזרוב, אבל הם עולים על נתיבי איילון בחיבור שלו עם כביש 1 ולא בחלק הדרומי שאתה מדבר עליו.

חוץ מזה אין קו אוטובוס ישיר שעושה את הקטע הרלוונטי של נתיבי איילון ויורד במחלפים הצפוניים יותר. לצורך העניין, אין אף קו אוטובוס שיורד במחלף ההלכה או קק"ל. כמו שכתבתי, יש איזה קו אוטובוס אחד של דן שנוסע מבת ים לתל אביב דרך נתיבי איילון ויורד בעזריאלי. וגם הוא עובד בתדירות נמוכה יחסית.

שאר הקווים אמורים לנסוע צפונה דרך הנת"צ של רחוב המסגר, דרך בגין ודרך נמיר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם (נערך)

האנשים האלה שמתלוננים על האכיפה של הנת"צ, הם הם אלו שיגרמו וגורמים לכך שאי אפשר לזוז באזור המרכז.

אגלה לכם סוד, התחלתי לנסוע בתחבורה ציבורית כל בוקר, אני עובר בקטע של דוב הוז - וולפסון, וזאת למרות שאני מחזיק אופנוע, כן כן. האכיפה בנת"צ חוסכת לי ים זמן. מי שלא נוסע באוטובוס שלא יבלבל את המוח. כל הכבוד למשטרה!

הגיע הזמן שאנשים יפסיקו לומר "בחיים לא תהיה תחבורה ציבורית טובה במדינה". יודעים למה לא תהיה? כי אותם אנשים "עוצרים לשנייה" במפרצי אוטובוסים, אותם אנשים נוסעים בנתצ"ים. העולם הולך לכיוון תחבורה ציבורית, זה צודק, זה זול, זה הוגן, זה סביבתי. מודל הרכב הפרטי יהרוג אותנו.

עריכה אחרונה על ידי Yoni93
פורסם

בעיני, יש 2 עבירות מאוד מאוד חריפות בתנועה.

אחד זה חנייה במקום של נכה, והשני זה נסיעה בנתצ, ואת שניהם אני לא מעז להפר.

בנוגע לנתיב הנתצ המדובר, זה טוב וחשוב, אבל זה ממש ממש מיותר.

הייתי נוסע שם כל יום ואני נשבע, שבמשך שנה היה אפשר לספור על כף יד אחת, את כמות האוטובוסים שרריתי שנוסעים שם, בשעה היעודה.

פרנקופיל מושבע!

פורסם (נערך)

התנועה אכן נעצרת לחלוטין במחלף דב הוז, מה שנותן לנהגים אחרים (שמגיעים מהמחלף הזה) לנהוג נורמלי עד גשר צומת חולון לפחות. מה שכן שמתי לב, וכתבתי את זה מזמן, שהנת"צ הזה באיילון צפון הוא בולשיט אחד גדול (אפשרי לספור את כמות האוטובוסים שעוברים שם בבוקר על 2 כפות ידיים, ממה שיצא לי לראות בכל אופן).

עריכה אחרונה על ידי שומאכר

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

בנוסף, השוטרים עוצרים כמה מכוניות יחד, ולעיתים מעכבים למעלה משעה (!) את אלו שעצרו, שילמדו ויפנימו.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

טוב, עכשיו קראתי את חלק מהתגובות כאן בשרשור, וראיתי שכבר חלק מחברי הפורום הנכבדים עלו על החארטה הזו של הנת"צ הספציפי של איילון צפון, שנועד רק על מנת לגבות עוד כספים מהציבור.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם (נערך)

הטעות היא שעוד שנפתחו נתיבי איילון, קווי הדרום המשיכו לנסוע דרך צומת אזור לתל אביב (קווי אשקלון, אשדוד , קריית גת, קריית מלאכי).

אז מצאו שיטה אחרת, פתחו כמה קווים במיוחד במקביל לקווים הנוכחיים שנוסעים בשעות מסויימות דרך הנתיב איילון.

לא ממש עוזר, כיוון שחוץ משלושה קווים (אשקלון, אשדוד וקריית מלאכי) כל שאר קווי הדרום הישירים מגיעים לתל אביב דרך כביש 6 והנתיב המהיר (770 מדימונה, 660 ממצפה רמון, 370/380 מבאר שבע, 375 מקריית גת ו-378 מאופקים).

עריכה אחרונה על ידי itsik170
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
יפה ומשמח שהתחילו לאכוף את ייעוד הנת"צ.

אני באופן אישי מתעב נהגים שחושבים שהזמן שלהם חשוב יותר משלי,

ומרשים לעצמם לנסוע באין מפריע בנת"צ בזמן שאחרים ואני עומדים כאזרחים שומרי חוק בפקקים.

מי שבאמת מוטרד מעניין הפקקים שיעבור לתח"צ או שיצא מוקדם יותר מהבית לעבודה.

ורק כדי להבהיר שאני לא סתם כותב אמרות שווא, אני בעצמי נוסע לעבודה בערך פעם בשבוע ברכבת,

ובשאר הפעמים יוצא מהבית שעה קודם רק כדי לא להקלע לפקקים.

אף אחד לא מונע ממך לנסוע בנת״צ כמותם. בניגוד לעקיפה לפני פניה, אתה לא מפסיד פה כלום. הם אלו שבוחרים להיות דבילים ולהסתכן בקנס.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

גם שאוכפים תמיד יש על מה להתלונן, וכן בזמן האחרון אני באמת התחלתי להקדים לבסיס ולישון עוד כמה דקות בזכות האכיפה שהחלו בנת"צ.

פורסם

הגיע הזמן שאנשים יפסיקו לומר "בחיים לא תהיה תחבורה ציבורית טובה במדינה". יודעים למה לא תהיה? כי אותם אנשים "עוצרים לשנייה" במפרצי אוטובוסים, אותם אנשים נוסעים בנתצ"ים. העולם הולך לכיוון תחבורה ציבורית, זה צודק, זה זול, זה הוגן, זה סביבתי. מודל הרכב הפרטי יהרוג אותנו.

עוד קומוניסט בשקל...

״מודל הרכב הפרטי״ הוא זה שמאפשר פרוייקטים כאלו, על אף שהמדינה דואגת להתעמר בנהגים כל שני וחמישי. התחבורה הציבורית בארץ מתבססת על גופים כושלים ו/או מונופוליסטים, כלי רכב ישנים וחוסר יעילות שזועק לשמיים.

תחבורנ ציבורית זה (אולי) נחמד ונוח באיזשהו מודל אוטופי של קשת-בענן ודובים פרוותיים שדואגים לחלק דבש לכולם, אבל במציאות זה לא תופס. אנשים רוצים את העצמאות שלהם, את האפשרות לתכנן נסיעות בלי להיות תלויים בקפריזות של נהגים וגם סתם, כי ככה בא להם.

אין שום דבר צודק בתחבורה ציבורית - מדוע שאני אסבסד קווים למעלה טיז-א-נאבי עילית, כשהתושבים שם אינם משלמים מיסים?

איך זה הוגן כשמישהו נכנס ולו יש מושב ולי אין? איך זה הוגן כשמישהו יושב ליד חלון ונהנה מהבריזה ואני טובע בזיעה של עצמי במעבר?

איך זה סביבתי כאשר רבים מהאוטובוסים הם מכונות עשן ופיח על גלגלים, ועוברים ״עידכון״ בהתאם להתקדמות הטכנולוגיה פעם ביובל (למה באוקראינה יש אוטובוסים מונעי גז וכאן אין)?

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם (נערך)

בתור מי שלמזלו נוסע מחלף אחד בלבד (וולפסון לצומת חולון), אני מאחל לכל נהג שנדחף בכוח לנתיב ו/או נוסע בנת"צ, שהמשטרה תזמבר לו את הצורה. הנת"צ קיים שנים, פשוט אנשים שמים XXX על החוק. אגב, אני טענתי בעבר ואטען גם עכשיו שיש צווארי בקבוק של תכנון לקוי, מה שכמובן לא מכשיר נהיגה כוחנית או בניגוד לחוקים.

Keyser - אתה צודק שהאוטובוסים כאן ברמת השירות שלהם, גרועה והכל פה רקוב. אבל זה לא חייב להיות ככה. בגדול, הרכבת הקלה במטרופולין דן יכולה להיות נהדרת אם יהיה פיקוח טוב ואגרסיבי נגד ישראלים חראות שיש בשפע, ושיפור מערך האוטובוסים לחדישים יותר, עם רמת תחזוקה יותר טובה. אבל אנחנו בישראל, מדינה של קומבינות, סמוך עליי ורמה של מדינת עולם שלישי. זה משהו שצריך לחלחל מלמעלה, קודם כל פיקוח, אגרסיביות (כמו בסינגפור) מול הערס הבבון המצוי, וקביעת סטנדרטים גבוהים.

עריכה אחרונה על ידי Dark Muse

• תוכן חדש...