Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3896 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסיפור הוא כזה, אשתי היתה ברכב ויצאה מחניה בנסיעה לאחור, גם השכן היה ברכב שלו ויצא בנסיעה לאחור.

ברגע שאשתי שמה לב לעניין, היא בלמה וחיכתה. השכן לא שם לב, המשיך ליסוע ופגע ברכב.

את הנזק אפשר לראות בשרשור הזה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?576283-%D7%9E%D7%91%D7%A7%D7%A9-%D7%94%D7%9E%D7%9C%D7%A6%D7%94-%D7%9C%D7%A4%D7%97%D7%97-%D7%98%D7%95%D7%91

הייתי היום במספר פחחיות, התיקון עומד על 2200 ש"ח כולל הכל.

דיברתי עם השכן והסברתי לו את המצב, הוא חזר אלי וטוען שהוא רוצה להפעיל את הביטוח שלו.

אני דיברתי עם הביטוח שלי, הם הסבירו לי שככל הנראה הביטוח של השכן יתבע תביעה נגדית ויטען לרשלנות הדדית מכיון שלא ניתן לאמת או להפריך את מקרה התאונה, היות שרק אשתי ואותו שכן היו באותו הזמן בחניה.

אני מניח שהשכן יאלץ לשלם השתתפות עצמית והפוליסה שלו תתיקר בשנה הבאה. במידה והם יתבעו את הביטוח שלי, מה שכנראה ודאי, גם אני אאלץ לשלם השתתפות עצמית והפוליסה תתיקר בשנה הבאה.

אני לא יודע כרגע מה הסכומים המדוייקים, אבל מעריך שבצד שלי מדובר ב 1500 ש"ח.

מה אתם הייתם עושים?

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מדברי פות"ש לא ברור אם השכן חושב שהוא אשם.

אם הוא יודיע לחברת הביטוח שלו שהוא האשם בתאונה , הביטוח שלו ישלם הן את נזקיו הן את נזקיך בהשתתפות עצמית אחת!!

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

תומך בדעתו של ישה .

השאלה הראשונה- האם ישנה הודאה לאשם מה שכן הפוגע? לפי מה שהבנתי אשתך לא הייתה בתנועה בזמן התאונה.

אבל אם זה מקרה גבולי ושניהם נסעו לאחור אז ברור שהאשם הוא משותף ואז במקרה שכזה יהיה עדיף תיקון עצמי ללא הפעלת הביטוח

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

מיד אחרי התאונה השכן הודה שהוא לא ראה, וגם הוסיף שנתקן והוא ישלם. אחרי שחזרתי אליו היום עם העלות המשוערת הוא אומר שזה גדול עליו והוא רוצה להפעיל ביטוח.

לצערי אין מצלמות באיזור ואי אפשר לקבוע בבירור מה היה.

אני אבקש ממנו להודות באשמה מול חברת הביטוח שלו. השאלה האם חברת הביטוח שלו לא תנסה לנהל תביעה מול שלי כדי להוריד מהם חלק מעלות התיקון.

פורסם

אם השכן אדם נורמטיבי , ולפי מה שכתבת הוא כן, הוא יאשר לחברת הביטוח שלו שהאשמה היא שלו , וחברת הביטוח שלו תשלם לכם.

"

מיד אחרי התאונה השכן

הודה שהוא לא ראה

, וגם הוסיף שנתקן והוא ישלם. אחרי שחזרתי אליו היום עם העלות המשוערת הוא אומר שזה גדול עליו ו

הוא רוצה להפעיל ביטוח."

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

יש לך הקלטות של השיחות איתו או הודאה שלו במעשה בכתב?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אין הודאה בכתב ואין הקלטות, אני גם לא רוצה ללכת לכיוון הזה. אני לא בטוח במאה אחוז האם מול חברת הביטוח שלו הוא יודה באשמה או ינסה לגלגל חלק מזה אלי. אני אדבר איתו היום בערב.

במידה ונניח ויוחלט שהאשמה שלו היא רק 80% האם הוא משלם השתתפות עצמית מופחתת? האם הפרמייה שלו תתיקר פחות בביטוח הבא?

פורסם

אסביר זאת כך

דמיין שבמקום ברכבך נכנס השכן בעמוד ונגרם לו נזק, (לרכב לא לעמוד ) אותו הוא תובע מהביטוח שלו , הוא ישלם השתתפות עצמית וגם תתייקר לו הפרמיה.

עכשיו גם לעמוד נגרם נזק , וגם אותו צריך לתקן.

השכן ישלם אותה השתתפות עצמית ותתייקר הפרמיה באותם סכומים.

גם אם ימצא אשם תורם של העמוד השכן ישלם את אותם הסכומים

לכן אם הוא בן אדם ואכן הוא נכנס ברכב של אשתך כשהיא בעמידה מוחלטת , שכך יודיע לביטוח שלו, כאמור יעלה לו אותו הדבר.

כמובן אם הוא יודיע לביטוח שלו שהוא עמד ווהרכב של אשתך נכנס בו = אופרה אחרת

בשיחה עימו הערב נסה להקליט אותו

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם (נערך)

עדכון

אתמול בערב דיברנו, האו ביקש ממני לתבוע את הביטוח שלו, הוא טען שהשתתפות העצמית שלו תהיה נמוכה.

הספקתי לדבר עם הביטוח שלי היום וגם הוא עם שלו.

הוא התקשר אלי ואמר שהסביר לביטוח שהוא פגע ברכב שלי כשהיה בעצירה מוחלטת, אבל לטענת הביטוח מכיון שקודם לכן אשתי היתה בנסיעה לאחר, הם (הביטוח - ביטוח ישיר, ללא סוכן) יטענו לרשלנות הדדית ויסכימו לשלם רק חצי.

הוא הציע לי לנסות להוריד את מחיר התיקון ללא עירוב של הביטוח ואז להתחלק חצי חצי. הוא חושב שאפשר לתקן ב 1600 ש"ח ללא מע"מ (ההצעה הנוכחית עומדת על 1800 לפני מע"מ).

אני מבחינתי הצעתי להשתתף ברבע מהתיקון והסברתי לו שגם התרוצצות שלי, הדלק, והימים שאני אהיה בלי רכב עולים לי.

השאלות שלי הם כאלו:

1. מה דעתכם על ההצעה? מבחינתי זה אומר להתמקח עם המוסך, לבזבז עוד זמן, לא בטוח בכלל שאפשר להוריד עוד את המוסך ואני גם לא נוטה לעבוד בלי קבלה במקרה הנ"ל.

2. במידה והוא יפעיל את הביטוח והם ישלמו חצי, לפי מה הם יתמחרו את הנזק?

3. במידה והוא יפעיל את הביטוח, האם חובה עלי לתקן את הנזק במוסך שלהם, או שאני יכול לקבל את הכסף ולתקן במוסך כראות עיני?

4. סוכנת הביטוח שלי טוענת עכשיו, שבמידה והביטוח שלו יטען שגם אשתי אשמה בתאונה, הם יסרבו לשלם בכלל. זה נכון?

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh

פורסם

תן לו להפעיל את הביטוח ודרוש את מלוא התמורה של התיקון

אתה לא חייב אפילו לתקן את הנזק, ובכל זאת ולקבל את דמי התיקון. או הערכת שמאי או אפילו הצעת מחיר של המוסך אם הנזק לא גדול

את הסוכנת שלך תחליף בהזדמנות הראשונה

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם (נערך)

ישה, אני לא בטוח שאתה צודק.

פגעתי פעם עם הרכב שלי ברכב של חבר (שטויות של ילדים :mm_wink:). הפגיעה היתה די משמעותית כך שלא היה ספק שצריך להפעיל ביטוח. כמובן שהצהרתי שאני אשם.

לאחר כמה ימים מתקשר אלי אותו חבר ואומר לי שהוא קיבל תביעה מחברת הביטוח שלי שטוענת שהוא אשם. כלומר, חברת הביטוח שלי ניסתה את שיטת מצליח. נאלצתי להתקשר שוב לחברת הביטוח ולדרוש שיעבירו את כל האשמה אלי.

עכשיו שים באותו מצב את השכן של פות"ש. האם אתה בטוח שהוא לא ינצל את ההזדמנות שחברת הביטוח שלו כנראה תעניק לו ולא "ירשה" לה לנסות להעביר חלק/כל מהעלויות לפות"ש?

פות"ש, במקומך הייתי בודק מה המקסימום שהשכן מוכן לתת לך בלי להפעיל את הביטוח ולוקח את זה.

עריכה אחרונה על ידי A_lex
פורסם

הוא הציע לי לנסות להוריד את מחיר התיקון ללא עירוב של הביטוח ואז להתחלק חצי חצי. הוא חושב שאפשר לתקן ב 1600 ש"ח ללא מע"מ (ההצעה הנוכחית עומדת על 1800 לפני מע"מ).

אני מבחינתי הצעתי להשתתף ברבע מהתיקון והסברתי לו שגם התרוצצות שלי, הדלק, והימים שאני אהיה בלי רכב עולים לי.

הוא בעצם שולח אותי להתמקח עם המוסך ולשכנע אותם לעבוד בשחור, כל ההתרוצצות הזאת עולה לי - זמן, עצבים וכו'. בנוסף אני גם אתקע בלי רכב לפחות יומיים בזמן התיקון אם זה לא יעבור דרך החברת ביטוח. הוא אגב פנסיונר וללא ילדים קטנים.

אין לי ספק שחברת הביטוח מיד תנסה לגלגל חצי מהעלות אלי. ועדיין, יש כמה קוים בחיים שאני עדיין לא רוצה לחצות. יש לי את היכולת ללכת ולתקן את הכל בעצמי, אני אמשיך להתנהל כרגיל והשמיים לא יפלו.

רוצה להיות הוגן? קודם כל תבין שלחלק את העלות חצי חצי זה לא הוגן, זה לא מביא בחשבון את כל ההתעסקות שלי, מה גם שלבקשתו נסעתי במיוחד למוסך שהוא מכיר ובעל המוסך אישר לו ש 1800 לפני מע"מ זה מחיר מצוין.

דבר שני, הוא רוצה ללחוץ אותי עכשיו לקיר. הוא אומר ממילא חברת הביטוח תתן לך רק חצי, אז בוא אני אתן לך את החצי כי יותר לא תקבל. לא אוהב שלוחצים אותי לקיר.

דבר שלישי, אחרי התאונה הוא אמר לאשתי לכי תתקני ואני אשלם. אחרי שהתבררה לו העלות והוא דיבר עם הביטוח שלו, הוא אומר בוא נתחלק חצי חצי. נתת מילה? תגיד את האמת - זה כבד עלי. בוא נתחלק.

אני הצעתי לו לשלם 1600 ש"ח, עוד 530 ש"ח ואת כל ההתעסקות אני לוקח עלי. הוא עדיין שלח אותי לתבוע את הביטוח.

החלטתי שגם אם בסופו של דבר הביטוח ישלם רק חצי, זה יהיה שיעור טוב בשבילי על איך עובד העסק. גם זה משהו.

פורסם

נסביר שנית לאט

ברגע שהשכן מודיע שהוא אשם הוא משלם השתתפות עצמית ומתייקרת לו הפרמיה.

גם אם הוא מודיע שהוא חצי אשם הוא משלם את אותה השתתפות עצמית ואת אותה התייקרות הפרמיה

מי שמרוויחה היא חברת הביטוח שלו, שמנסה לשלם רק את חצי הנזק.

לכן אם השכן מספיק הגון, הוא יעמוד על כך שחברת הביטוח שלו תשלם את מלוא הנזק

ולגבי פות"ש לא ירצו לשלם את כל הנזק תבע אותם.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...