Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3990 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בארץ, ב2010 - 2011 המחיר של המיטו היה באזור ה180 אלף. פונטו (בלי קיט) הייתה בערך 160.

לא ממש עקבתי אחרי השינויים בשנתיים האחרונות, אבל זכור לי שהמחיר של התלתן ירד.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
איך הפונטו עדיפה על המיטו? נהגתי של שתיהן והן מרגישות 1:1 אותו רכב בדיוק. המיטו יותר איכותית מבפנים והיא הייתה יותר זולה.

אני יכול להעיד על עצמי שאפילו לא שקלתי לקנות את הפונטו כי היא פשוט חסרת יחוד. העדפתי את ה 500 עם כל המגרעות שלה בשביל "החוויה".

אני נאלץ שלא להסכים איתך - בעליל. אחרי לא מעט זמן מאחורי ההגה של מיטו 155 ומיטו QV.

ראשית, המיטו לא מרגישה איכותית יותר מהפונטו. להפך, בפונטו עוד יש חומרים רכים ונעימים בחלק מהדשבורד, מה שבמיטו בכלל לא קיים - הדשבורד מתבסס על חומרים נוקשחים, קשיחים. צרף לכך את העובדה שהם מרגישים זולים יותר מאשר בפונטו (וגם לה יש כאלה).

דבר שני, המושבים בפונטו אבארת' טובים באלפי מונים מאלו שיש במיטו (לא משנה הוורסיה) וגם מאלו שיש ב-500 אבארת'. אם הייתי יכול להשיג זוג מושבים קידמיים חדשים של פונטו במחיר סביר - הייתי מעיף את המקוריים שלי לעזאזל... המושב של ה-500 פחות מוצלח, תומך ונוח מזה שמצוי בפונטו. בכללי, הפונטו שומרת על נוחות נסיעה מעט נעימה מזו של המיטו. עם הקיט 'אסהאסה' זה פחות רלוונטי.

בכל הנוגע לניהוג, הפונטו מרגישה מחודדת יותר מהמיטו QV. לא פער עצום, אבל מורגש וקיים. פונטו עם קיט 'אסהאסה' זה כבר עולם שונה לחלוטין מהמיטו - חד יותר, תזזיתי יותר, הרבה פחות זוויות גלגול, היגוי עדיף, סאונד מלבב הרבה יותר וכמובן מעט חזקה ובשרנית יותר.

הפונטו נתנה יופי של חבילה - זולה, נאה, יחודית ואטרקטיבית יותר מזו של המיטו.

כן אסכים איתך לגבי כך שהחוויה ב-500 "טהורה" יותר. הפונטו הרבה פחות הארדקוריסטית לצידה של ה-500.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

לא מסכים איתך לגבי איכות החומרים בכלל. בשתיהן יש המון פלסטיק זול, במיטו המצב עדיף, חוץ מזה שהעיצוב הרבה פחות סתמי.

המושבים אכן מעולים בפונטו, אבל גם במיטו הם לא רעים בכלל. ב 500 מרוב שהחגורה מציקה למי אכפת מנוחות המושב :x

לא יודע לגבי פונטו עם קיט, אני נהגתי על הרגילה ובאותו תקופה עוד הייתה לנו המיטו תלתן, הרגשתי שאני נוהג באותו רכב.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

ההבדל לא זניח כלל ועיקר. הפונטו אבארט מתנהגת באופן הרבה יותר מגובש מהמיטו, הכיול של המתלה האחורי שונה לחלוטין ובמקום הקופצנות המעצבנת של המיטו אשכרה מקבלים מתלה שעושה את מה שהוא אמור לעשות. ענייני יופי ועיצוב הפ סובייקטיביים, ההתנהגות לא - בהיבט הזה הפונטו עדיפה בהפרש ניכר.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

אם הפונטו הייתה טעות מבחינתם, שמחתי לטעות ככה במשך 4 שנים וקצת, ואשמח לטעות עם תוצרים נוספים שלהם בעתיד.

עריכה אחרונה על ידי Caveman

!AWDSOME

פורסם

מידת הנוקשות של 99% מהפלסטיקים ברכב מעניינת את מי שעוסק בליטופם. אותי מעניין ההגה, ידית ההילוכים וזהו בערך. השאר, כל עוד יושבים במקום ולא מתפרקים, יכולים מצידי להיות מכוסים בעלי סרפד. היתרונות האבסולוטיים של הפונטו הם לטעמי, בכל זאת, המראה (עניין של טעם אבל אני מכיר יותר אנשים שמעדיפים את המראה של הפונטו על המיטו מאשר להפך, בפער ניכר) והקיט. לדעתי מדובר ברכב מוצלח ונכון, בוודאי הרבה יותר "אבארט" מאשר 500X שלא משנה כמה יהנדסו אותה תשאר כבדה מדי בשביל להיות הארד קור כמו העקרביות הקטנות יותר. אכן, סביר שהטעות האסטרטגית שמדובר עליה נובעת מזה שהיא "איימה" על אלפא, רק חבל שפיאט לא השכילו להבין שאין בכך יותר איום מאשר גולף R מאיימת על S3 - בסה"כ כשנותנים ללקוח יותר אופציות, מושכים יותר לקוחות. ובאותו אופן אין לי ספק שאם הקונצרן היה מנוהל על ידי גרמנים היינו רואים גם בראבו אבארט (שילדה עם פוטנציאל גבוה משמעותית משל הפונטו) לצד הג'ולייטה ושתיהן היו מצליחות.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

אני אמנם משוחד חלקית, אבל לא ממש הבנתי מה הטעות בפונטו אבראת'. בכלליות הוא אמר "הלכנו רחוק מדי עם הפונטו אבראת'" - מה זה אומר בכלל?

מבין זוג האבראת'ים, הייתי אמנם שמח מאוד לצעצוע מדליק כמו ה500, אבל בפועל הייתי רוכש את הפונטו בגלל שאני משתמש ברכב לעוד דברים חוץ ממשחקים בכביש. הפונטו משלבת את הפרקטיות עם הפאן בצורה מאוד מעניינת.

בכלל - מצחיק שהוא מדבר על הפונטו בתור ללכת רחוק מדי באותה נשימה עם הכרזה על 500X אבראת', הרי ה500X אבראת' נשמעת הרבה יותר רחוקה מהמותג מאשר הפונטו...

אני שמח על ההתרחבות הזו, ואם ה500X תהיה לא רק יפה אלא גם אופה יש סיכוי שאולי היא תגיע ממש עד מפתן דלתי - אבל אני ממש לא מבין את הPR המוזר הזה. רכב שלא הצליח במכירות הוא לא בהכרח "כשלון אסטרטגי", יש שיווק ומיצוב שנשמעים הרבה יותר "כשלוניים" ממנו ;)

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

התראת "פוסט לא אובייקטיבי".

בתור בעלים של אבארת' פונטו סופרספורט אני שפוט (הגהה=פשוט. טעות פרוידאנית?) לא מבין איך אפשר להשוות אותה למיטו. המיטו מכוערת ולא סקסית בעליל, אין לה גרם אחד של קלאסה והיא מרגישה זולה וצעצועית (בעיני).

הפונטו מרגישה מגובשת ממנה, מוצקה ממנה, נאה ממנה פי אלף ומתאימה לי ככפפה ליד (אפילו המושבים מתאימים לדבים כמוני).

מבחינת התנהגות וביצועים, לא יודע להשוות.

לגבי ההערה של איש FCA, אני חושב שהוא מתכוון לזה שבעבר אבארת' היה שם דבר לגרסאות קיצוניות יותר מאשר לחמם גרסאות משפחתיות כמו הפונטו. אני מבין לגמרי את הטענה אבל מרוצה מאד מהתוצאה.

מה שכן, האבארת' 124 ספיידר תהיה באמת קרובה יותר לחזון האבארת' המקורי, וכאמור אני מחכה לה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

טעות - אולי כי סוף סוף יצא להם רכב מוצלח?!

אגב, אני לא מבין למה אתם כועסים עליהם שהם מודים בזה שיצא להם מכוניות חרא. אני חושב שההיסטוריה הראתה לנו שיצרן שיודע להכיר בטעויות שלו (מיטו וגולייטה בדוגמא כאן) וללמוד מהם - הוא יצרן שיכול להשתפר, לעומת יצרן שמתחפר יותר ויותר בעמדות שלו ונעלם.

אם כבר אנחנו בקונצרן הזה - אחרי תקופה די גרועה לפיאט (בראבו, בראבה, מריאה) הם הציגו את ה500 שפשוט הרימה את היצרן והם גם השכילו לשחק על הקלף הזה (יש מי שיגיד יותר מדי).

עם כל האמוציות או חוויה חיובית שלילית של משתמש כזה או אחר, כנראה שמי שבנה את הרכב ומכר אותו ורואה את המאקרו ולא המיקרו, יודע על מה הוא מדבר.

פורסם

אני המום שמרבית חובבי פיאט כאן מסכימים איתי...איתי!

כנראה שגם שעון עומד צודק פעמיים ביום (תירגעו, השעון זה אני) :lol:

שונא שבעלי תפקידים (בד"כ פוליטיקאים) מעוותים את המציאות עפ"י רצונותיהם. מסורת אבארט בפיאט היא הפיכת מכוניות עממיות ופשוטות (124/127/500/850) לגירסאות אבארט חמימות, אז איפה הבעיה עם הפונטו האחרונה, ממש לא ברור. אם כבר, בדיוק ההפך הוא הנכון, פונטו זו אחלה אבארט, 500X אבארט זו פאדיחה בערך כמו X5M או 911 עם ארבע דלתות, רק שהפאדיחות האלה מוכרות מעולה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

גם 500X אבארט תמכור מעולה, ואם הפונטו הייתה מתומחרת טוב יותר, גם היא הייתה מוכרת טוב. הפדיחה היחידה אתה הייתה שהיא הייתה עדיפה על המיטו.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...