Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3975 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נועל את אותם צמיגים מזה שנתיים. נשאר המון "בשר" ואין סימנים של התייבשות.

קניתי את הצמיגים הכי טובים שהיה ניתן להשיג למידה שלי. לדעתי זה אחד הדברים הכי חשובים ברכב וכסף לא משחק פה תפקיד.

רציתי לשאול, האם ישנה הדרדרות בביצועים של הצמיג עם הזמן?

ככה שאולי בעצם קניתי צמיגים טובים לפני שנתיים אבל כרגע אני נוסע על צמיגים שמשתווים לסיניים ? (דבר שלא הייתי עושה גם תמורת תשלום)

או שמא מכיוון שהצמיג כל פעם נשחק אז שכבת הצמיג החדשה היתה קבורה מתחת לגומי ולכן היא כל פעם "טריה" ?

אשמח להבהרות, ואם אכן יש הדרדרות כמו שאני חושב, אשמח לקנה מידה שאדע בכמה אחוזים (בערך, אני יודע שזו רק השערה גסה) מדובר על כל שנה נגיד

פורסם (נערך)

בפירוש גיל הצמיגים (עם ובלי כל קשר לנסועה ו/או שחיקה) משחק תפקיד בירידת ביצועי הצמיג.

גומי החשוף לשינוי טמפרטורה במהלך היממה והשנה מתרחב ומתכווץ ובתוך כך מאבד משהו מגמישותו ונעשה נוקשה וסדוק. תורמים לכך גם אור השמש והשפעות חמצן ואוזון.

גומי קשה הוא בעל מקדם חיכוך נמוך יותר, ובנוסף השכבות בתוך הצמיג (שלא מתפשטות באותו קצב תחת חום) נפרדות לאטן כך שמקדם הפניה יורד ובגיל מתקדם (5-6) הצמיג גם נמצא בסכנת התפוצצות.

כבר בסביבות גיל שנתיים מורגשת בדרך כלל ירידה מסוימת בביצועי הצמיג. בסביבות גיל כולל של ארבע שנים כבר לרוב הצמיג מאבד חלק ניכר מסגולותיו - סדר גודל של שליש - ומומלץ להחליפו מבחינה זו.

צמיג טוב בגיל מתקדם (שנתיים וחצי-שלוש) עדיין עשוי לאפשר ביצועים יותר טובים מזה של צמיג חדש יחסית אך מתוצרת ירודה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

זה תלוי במצב הצמיג - ברוב המקרים אפשר למשוך עד סביבות גיל ארבע אז לאו דווקא הייתי ממהר כל כך.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...