Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3989 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום,

אני חדש כאן, ואני לא מבין יותר מדי במוטוריקה ורכב אך לא מזמן רכשתי סופרלנסר שנת 96 (אמנם אוטומט, אבל אחלה רכב עד כה) על מנת ללמוד קצת.

הרכב שנת 96 עם 106,000 ק"מ. המשאבת מים, טיימינג, רדיאטור, מצבר ותושבת מנוע חדשים. סה"כ הרכב מרגיש טוב.

אני רוצה לשפר את האחיזה שלו בכביש, יש לו צמיגים צרים ולהבנתי זה מה שגורם לו לפזול קצת במהירויות גבוהות.

בנוסף לכך, אני אשמח לשפר קצת את התגובה שלו. הרכב סטיישן ולכן קצת כבד ותחילת הנסיעה היא איטית מעט (בהשוואה לפיג'ו 206 שהייתה לי).

ד"א יש לי הרגשה שההילוכים נכנסים קצת באיחור לפעמים. אם אני לוחץ (ואני לא לוחץ הרבה) אז ההילוך מאחר בוודאות ואפשר להרגיש שהרכב ממש טיפה קופץ.

סה"כ אני רוצה רכב לשימוש יום יומי אבל שירגיש קצת יותר חי :)

מה אפשר לעשות ובמה זה כרוך ??

פורסם
קורס נהיגה מתקדמת.

היי איתמר,

במקביל לקורס נהיגה מתקדמת, האם צמיג רחב יותר יעשה את ההבדל מבחינת האחיזה של הרכב בכביש ? (ההיגיון רומז לי שכן).

בנוגע לזריזות של הרכב, האם יש אפשרות לגרום לו להיות זריז יותר בעיר מבלי להשקיע בו הון ?

פורסם

צמיג רחב - ייתן אחיזה יותר טובה.

לגבי זריזות - טוב, זה לא בדיוק הרכב לביצועים טובים או אחיזת כביש מדהימה.

אם אתה צריך - החלף צמיגים ליותר איכותיים (לגבי העלאת רוחב - בדוק מה המידה הכי רחבה וגם חוקית, כי צריך לעדכן גם את רשיון הרכב).

בשקט בשקט אומר לך שכדאי לך לפי דעתי מעבר לזה, לשמור את הכסף שלך לרכב אחר שפוטנציאל השיפורים שלו יותר גדול (זו לא לנסר...)

אבל זה רק בינינו.

לא אמרתי לך כלום :wink:

alfa 156 2.5.

פורסם

היי

ההשקעה הכי טובה שלך לרכב זה ספציפית תהיה צמיגים איכותיים, אם אפשר להגדיל מידה אנא בדוק לפי ספר רכב מידה מקסימלית.

בנוסף בתור בעלים לשעבר של "סופר"לנסר, אוכל להמליץ לך על הוספת קולר חיצוני לגיר אם אתה רוצה שהגיר לא ישבוק חיים בקרוב, זה המחלה של הדגם.

הרכב אכן זריז ומרווח אך אל תנסה לעשות ממנו משהו שהוא לא, השקעה בצמיגים איכותיים וטיפולים בזמן וחיסכון לרכב הבא הם ההצעה האופטימלית ידידי.

Honda Civic ex 95

Honda Prelude vti 99

פורסם

שיפור תגובה - לא יהיה, סע רגוע.

אחיזה - ברכב הזה הבעיה היא פחות האחיזה אלא יותר זווית הגלגול (שאולי אפילו בעייתית יותר בסטיישן), שאותה אין לך דרך לשפר בכל מקרה.

תקנה צמיגים איכותיים ויותר מזה לא צריך.

סה"כ רכב מצויין, וגם לא זולל דלק אפילו אם שומרים על קצב מהיר.

ואני מכיר את הרכב טוב, ועוד אחד עם פחות קילומטרים משלך.

פורסם (נערך)

במקביל לקורס נהיגה מתקדמת, האם צמיג רחב יותר יעשה את ההבדל מבחינת האחיזה של הרכב בכביש ? (ההיגיון רומז לי שכן).

צמיג רחב יעשה שינוי אבל לאו דווקא מאוד משמעותי. צמיג איכותי יותר יכול לעשות שינוי מורגש יותר אבל עדיין עיקר השינוי הוא באופן הנהיגה ולכן אין תחליף לשיפור הנהג.

אגב, איזו תחושה בנסיעה אתה מפרש כחוסר באחיזה? אולי בכלל מדובר במשהו אחר.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
היי

ההשקעה הכי טובה שלך לרכב זה ספציפית תהיה צמיגים איכותיים, אם אפשר להגדיל מידה אנא בדוק לפי ספר רכב מידה מקסימלית.

בנוסף בתור בעלים לשעבר של "סופר"לנסר, אוכל להמליץ לך על הוספת קולר חיצוני לגיר אם אתה רוצה שהגיר לא ישבוק חיים בקרוב, זה המחלה של הדגם.

הרכב אכן זריז ומרווח אך אל תנסה לעשות ממנו משהו שהוא לא, השקעה בצמיגים איכותיים וטיפולים בזמן וחיסכון לרכב הבא הם ההצעה האופטימלית ידידי.

אפשר הסבר עם קולר חיצוני לגיר? נשמע מעניין.

צמיג רחב יעשה שינוי אבל לאו דווקא מאוד משמעותי. צמיג איכותי יותר יכול לעשות שינוי מורגש יותר אבל עדיין עיקר השינוי הוא באופן הנהיגה ולכן אין תחליף לשיפור הנהג.

אגב, איזו תחושה בנסיעה אתה מפרש כחוסר באחיזה? אולי בכלל מדובר במשהו אחר.

בפניות הרכב מרגיש כאילו הוא מאבד אחיזה מהקרקע (כמובן מדובר בפניות במהירות קצת גבוהה ביחס לפנייה). נניח אני פונה שמאלה, חלקו הימני של הרכב מרגיש כאילו הוא מתרומם מעט מהאנרציה של הסיבוב.

בנוסף לכך, כשאני עולה מעל 135 - 140 קמ"ש ההגה נהיה קל ורגיש בצורה מגוכחת.

פורסם

נראה לי שיש כאן בעיית תיאום צפיות קלה...

הסופר לאנסר לא נועדה להיות קרוזרית לשיוטים על 130-140 קמ“ש, בטח לא בגרסת הסטיישן.

היא גם לא בדיוק טורפת פניות קלאסית ושוב- במיוחד לא בגרסת הסטיישן.

אז מה בכל זאת אתה יכול לעשות?

1. צמיגים דביקים- תתקין צמיגים דביקים יותר במידה המקורית, זה ישפר לך את האחיזה בפניות ואולי ישפר מעט את תחושת ההגה.

2.בדוק את בולמי הזעזועים, ייתכן והם עייפים ופוגמים באחיזה.

ממליץ להתקין סט מקורי, אם הבולמים הנוכחים עייפים אתה תרגיש שיפור ניכר עם סט בולמים מקוריים חדשים ומבלי לפגוע בנוחות.

זה הכל, לא ממליץ להגדיל מידת צמיגים כי זה עלול לפגוע בביצועים שממילא לא מספקים אותך.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם (נערך)

בנוסף לכך, כשאני עולה מעל 135 - 140 קמ"ש ההגה נהיה קל ורגיש בצורה מגוכחת.

ככה חשבתי.

התחושה הזו לא קשורה לאחיזה אלא למומנט המחזיר בצמיגים. בדוק שלחץ האוויר לא גבוה מדי, בדוק שכיוון הגלגלים תקין ואם זה עדיין מפריע לך, הגדל את זוית קדם-האופן למקסימלית המותרת על ידי היצרן.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
ככה חשבתי.

התחושה הזו לא קשורה לאחיזה אלא למומנט המחזיר בצמיגים. בדוק שלחץ האוויר לא גבוה מדי,

בדוק שכיוון הגלגלים תקין ואם זה עדיין מפריע לך, הגדל את זוית קדם-האופן למקסימלית המותרת על ידי היצרן.

בדוק כיוון גלגלים כמו שרשם חן + לחץ האויר המקסימלי שמתיר היצרן ( שם-לב, לא ההמלצה כאשר הרכב בעומס מלא)

אם אתה ממלא אויר אחרי נסיעה והצמיגים חמים, להוסיף כ 2 PSI לצמיגים.

לדוגמה - ההמלצה 32 PSI אחרי נסיעה למלא 34 PSI.

בצע ישור קו - נראה כי יש לך השהיה/החלקה חלקית בממסרה.

ראה דיונים בנושא .

א - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?322726-רוצה-להחיות-את-המנוע-ברכב-מה-לעשות&highlight=%

ב - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?281430-שמן-לגיר-אוטומטי-של-מיצובישי-סופר-לנסר&highlight=9C

ג - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?485746-בעיה-בגיר-מיצובישי-סופר-לנסר&highlightA8

ד - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?479221-רשמים-לאחר-החלפת-שמן-גיר-בסופר-לנסר-97-אוטומט&highlightA8

ה - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?459110-טורים-נופלים-לאחר-החלפת-אלטרנטור-במוצובישי-סופר-לנסר&highlightA8

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

כפי שאמרתי אחת המחלות של דגם זה הינה רדיאטור שלא מסתדר טוב עם לקרר את הגיר (הכל רלוונטי לאוט' בלבד), ולכן קורה רבות שגירים של הדגם הזה שובקים חיים בטווח של 140K+.

אני אישית סבלתי מתופעה זאת ויצא לי לבצע שיפוץ גיר וממיר מומנט יקרים עקב זאת.

גם אם תחפש קולר גיר סופרלנסר תמצא לא מעט נושאים בפורום על זה.

מדובר על קולר קטן שמתלבש על הרדיאטור הקיים והוא מקרר את הגיר האוט' .

בטיפול טוב מדובר באוטו אמין מאוד, אך שוב אל תנסה לעשות משהו מהרכב שהוא לא, במיוחד בגרסת הסטיישן.

ציגים איכותיים, קולר לגיר ותחזוקה טובה.

Honda Civic ex 95

Honda Prelude vti 99

פורסם

חבל לאמץ את הגיר ברכב הזה, באמת שכדאי ותשתדל לנהוג רגוע בהחלט אחרי כמעט 20 שנה שהוא על הכביש, ובטח כשהגיר שלו האוטומטי בעייתי לתחזוק, וזה מנסיון - אצלי הרכב אמנם שרד 200K וזאת לאחר ראש מנוע ב 150K (באשמתי),

הגיר התחיל מעט להחליק באיזור ה 180K בין הילוך שני לשלישי אבל עשה רושם שהחזיק מספיק.

לא לשפוך שמן DEXTRON3 לגיר, אלא שמן סינתטי מתאים בלבד לפי המלצת היצרן (לא המוסכים שדוחפים את הדקסטרון הזה לכל חור)

Opel Adam S 2017

פורסם
בפניות הרכב מרגיש כאילו הוא מאבד אחיזה מהקרקע (כמובן מדובר בפניות במהירות קצת גבוהה ביחס לפנייה). נניח אני פונה שמאלה, חלקו הימני של הרכב מרגיש כאילו הוא מתרומם מעט מהאנרציה של הסיבוב.

זה נשמע כמו בעיה של זוויות גלגול.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• תוכן חדש...