Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3990 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

לצערי אין לי מישהו מהמשפחה שאני יכול להתייעץ איתו וזו פעם ראשונה שאני מתעסק בנושא, חשוב לי להבין טוב לפני שאני רוכש את הרכב כי באמת שעבדתי קשה על כל אגורה ואני מקווה לקנות רכב אמין ולא להוציא הרבה כסף על מוסכים .

-אני מצפה לנסוע כ500קמ בחודש, 6,000 קמ בשנה.

-אוטומט

-טיפולים זולים וכמובן אחזקה זולה.

-צריכת הדלק חשובה אבל אני לא נוסע כלכך הרבה לכן עדיף אמינות (אם זה מתנגש אחד בשני).

אני באמת לא יודע מה לחפש, אני מאזור חיפה והקריות, חיפשתי קצת ביד2 אבל אין לי מושג על איזה דגם להתמקד.

צלצלתי לגבי כמה מכוניות, או שענו לי סוחרים או שענו איזה ערסים שלך תדע מה עשו לאוטו, באמת בעייתי ...

כדי לשקול קנייה מחברות ליסינג או טרייד אין למיניהן?

ההמלצות ששמעתי הן על יונדאי גטס, פיגדו 206, או מזדה 323.

יש משהו עדיף לדעתכם? והאם באמת כדאי לחפש רכב רק באזור שלי או בכל הארץ?

תודה מראש

פורסם

בליסינג לא תמצא במחירים הללו,אני מציע לך לחפש יונדאי גטס,הרבה צעירים קונים אותה כי היא אמינה ולא יקרה לאחזקה,נסה לחפש ברמת גימור GLS/GLI/GLX,משנת 2006 עם מנוע 1.4.

פונטו ספייס עם גיר רציף גם חיסכוניות ולא יקרה לאחזקה,חפש רמות גימור ELX/DYNAMIC.

אל תחפש רק בקריות אלא תרחיב גם קצת מעבר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תקציבך מוגבל מאד, ועליך להביא בחשבון גם "יישור קו" (הבאת הרכב למצב סביר, למשל החלפת מצבר וצמיגים אם רכשת רכבו בו הם ישנים, הוצאה של 1500-2000 ש"ח), ואת העלויות השוטפות, וברכב ישן יש לצפות גם לתקלות לא צפויות שתיקונן עלול להיות יקר (להקציב לפחות 1500 ש"ח לחודש). יותר מזה, עליך אמנם לתמחר גם את התחבורה החלופית, אבל, מצד שני, את הכסף שתחסוך על ידי אי רכישת רכב ושימוש בו לצרכים עתידיים.

בשלב ראשון - עליך לבדוק שוב את יכולתך לרכוש ולהחזיק רכב, ואם הצורך בו כעת אמיתי. אם יש חלופה סבירה בתח"צ ושימוש ברכב קיים במשפחה עדיף להמתין עד שתצבור סכום יותר משמעותי.

לאור הנסועה הצפויה הנמוכה מאד אני מניח שמדובר בהתניידות בתוך הקריות ולא יותר מאשר עד חיפה כ-3 פעמים בשבוע. כדי לקבל מושג - הנסועה שלי כתושב חיפה שעובד חלק מהזמן בקריות וחלק בתוך חיפה היא כ-1000 ק"מ בחודש, ורק ההוצאה על דלק ברכב די חסכוני היא סביב 500 ש"ח בחודש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם כבר פונטו ספייס אז תנסה למצוא משהו עם היסטוריית טיפולים כמו שצריך - בדגש של שמנים פילטרים ומים כנדרש - פחות ממליץ לך על הגיר הרובוטי של פיאט, אם היית גמיש לידני העולם היה נפתח בפניך גם פונטו\206\C3 יכולות לבוא בחשבון. אבל אוטומט לדעתי זה יותר לכיוון הגטס.

פורסם

הייתי מוסיף לרשימה :

טויוטה קורולה 01-02 , רכב מעולה , אמין מאוד וצריכת דלק מאוד טובה (אפילו ביחס ליונדאי גטס).

פורסם

סוזוקי בלנו: אמינות שאין להרבה רכבים ישנים, אחזקה זולה, חסכוני מומלץ לבדוק שזה הסופר בלנו שיהיה abs וכרית אוויר

פורסם

למה לקנות רכב עתיק כמו הבלנו כשאפשר לרכוש גטס גטס חדשה ב6 שנים בערך?

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
למה לקנות רכב עתיק כמו הבלנו כשאפשר לרכוש גטס גטס חדשה ב6 שנים בערך?

זה הרכב שאני מכיר, נסעתי עליו ואני מכיר את האמינות והיציבות שלו

פורסם (נערך)

תודה על העזרה חבר'ה.

לגבי האם לקנות בכלל- חשבתי על זה הרבה, ואני ממש לא מתלהב מלהוציא כלכך הרבה כסף, פשוט בתחבורה ציבורית לוקח לי שעה כל כיוון וזה פשוט מתסכל, במיוחד כשיש לי הרבה דברים להספיק, מה גם שאם אני רוצה להישאר ללמוד קצת אני תלוי בזמני האוטובוסים.

מבחינת הדלק, אם לך יוצא 500שח בחודש אז בהערכה גסה לי יוצא חצי מזה, 250 שזה נראה לי סביר.

קורולה לצערי לא מצאתי בכלל במודעות, לגבי הגטס אני מוצא אך ורק שנתונים 2005 ומטה, אולי אני אגדיל את התקציב טיפה כדי לחפש עוד.

לגבי הפונטו, באופן עקרוני אני יכול לנסוע בידני, אולי זו קצת התפנקות שלי שאני מעדיף אוטומט, פשוט יש את העליות של חיפה בדרך ורוב החניות הן בשיפוע, נראה לי עדיף אוטומט - לא נהגתי על ידני כבר כמה שנים טובות.

האם יש משהו חשוב שכדאי לבדוק מראש ברכישת גטס?

ובאופן כללי, אחרי הבדיקה אני מניח שהבודק ימצא כמה וכמה דברים, פשוט אעלה לכאן את הטופס ותוכלו לעזור לי להעריך את חומרת המצב?

זה החיפוש שערכתי על הגטס, מצאתי רק 2 תוצאות :-(

עריכה אחרונה על ידי RG1
פורסם

RG1 - אם יש לך רשיון לידני - אין בכלל ספק, חפש רכב ידני שכן יהיה יותר זול ברכישה (או שבאותו תקציב הרכב יהיה יותר חדש), וגם באחזקה.

יכול לומר לך שאני נוהג בחיפה כבר 39 שנים, מהן לפחות 25 בידניות. וגם בחו"ל אני נוהג בידניות. קח שעור נהיגה אחד אצל מורה עם רכב בנזין ללא hill hold, כדי שיתרגל אותך בביצוע זינוק בעליה עם בלם היד, ואתה מסודר. בני הבכור, שהפעם האחרונה בה נהג בידנית היתה בטסט בתחילת 2008 (רכב דיזל) התישב לפני שנה בגולף ידנית והתחיל לנהוג בלי שום בעיות. אני מניח שאתה לא פחות מוכשר, אז אל תחשוש מידניות. הבעיה העיקרית היא המבחר הקטן בשוק.

לגבי צפי הנסועה שלך - אני חושב שאתה שוגה בהערכה שלך. כאמור, אני נוהג מרבית הז בתוך חיפה ועד הקריות ומפעם פעם לעכו (שנמצאת 10 ק"ממצפון לקריות), סה"כ כ-1000 ק"מ בחודש. לכן נראה לי שהצפי שלך אופטימי מדי. אל תשכח שכאשר מכונית עומדת לפני הבית קל מאד להניע אותה ולקפוץ לחנות זו או חבר אחר, לעלות לטכניון\אוניברסיטה כדי ללמוד עם חברים בערב וכו', והופ, הקילומטראז' שלך חורג מהצפוי.

lze22 - גם אני מכיר את הבלנו, אם כי שלי נמכר כבר לפני כ-8 שנים (היה כבן 11). אמנם נחשב לאמין אולם מדובר ברכב שתוכנן במחצית הראשונה של שנות ה-90, ובהתאם לכך מיושן, בעל ציון NCAP נמוך (הבאלנו שנמכרו בארץ היו קצת יותר טובים, עם ABS ושתי כריות אויר, לעומת כרית אחת והעדר ABS ב-NCAP), ובגיל 15 ומעלה גם צפוי להיות חבוט לגמרי. הייתי מעדיף לרדת בגודל ולוותר על האוטומט לטובת רכב יותר מודרני.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
הייתי מוסיף לרשימה :

טויוטה קורולה 01-02 , רכב מעולה , אמין מאוד וצריכת דלק מאוד טובה (אפילו ביחס ליונדאי גטס).

מצטרף להמלצה!

טויוטה קורולה האוטו הכי מומלץ בתקציב, תחפש רכב עם ק"מ נמוך +יד נמוכה, ומטופל עדיף מאדם מאדם מבוגר, מחפש בסבלנות אז תמצא.

תנסה לחפש גם סוזוקי ליאנה זאת גם אופציה טובה

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם

אפל קורסה שנת 2004 נשמע טוב? יד 2 ,עברה 200K, דורשים 13K

זה פשוט רכב ממישהו שאני מכיר אז אמרתי אולי עדיף.

פורסם

אם הרכב עם גיר רובוטי אז עדיף משהו אחר.

פורסם

מצטרף ומחזק.

הטויוטה נהדרת ולדעתי עדיפה על הגטס. לסוזוקי אני קצת פחות מתחבר.

הרעיון של לקחת כמה שיעורים כדי להתרגל לידני מצויין ויחסוך לך הרבה כסף.

כמובן שהייתי שוקל להגדיל תקציב ולחפש בפינצטה, כדי שהזול לא יעלה ביוקר.

• תוכן חדש...