Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4036 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

לאחר שהמנוע של המונית של אבא שלי מסוג קיה ריו החזיר את נשמתו לאלוהי המוניות, החלטנו הפעם להפסיק לשפוך כסף לתוך הבור הזה שממזמן איבד את התחתית ולרכוש מונית מדגם יותר מתקדם.

הבעיה העיקרית ברכב הייתה מחסור בהתראה על התחממות, דבר שהוביל פעמיים להתחממות יתר ללא התראה מראש ונזק קשה לראש המנוע שהצריך תיקונים יקרים ואובדן ימי עבודה. לפי המוסך, זה קרה להרבה מאד נהגים אחרים. כאשר נדלקת נורת אזהרה ברכב, ראש המנוע כבר גמור!

השאלה שלי היא האם בקיה ריו החדשה יש שינוי במנוע או שמדובר באותו מנוע כמו הקודם?

כמו כן, האם יש התראה מוקדמת על התחממות? (היו לאבא שלי מוניות מקונצרן פולקסווגן שהתריעו מראש על התחחמות, כך ששם כל העניין הסתכם בלכבות את המנוע, לחכות כמה דקות, להוסיף נוזל קירור ולנסוע למוסך הקרוב לצורך בירור הגורם. עם הקיה, כל התחממות כזאת נגמרה בראש מנוע, הפסד על תיקונים ואובדן ימי עבודה. נזק מוערך של 8 אלף שקל בכל פעם כזאת.)

אנחנו מתלבטים בין קיה ריו החדשה דיזל לבין פאביה דיזל. (לא מונית חדשה, התקציב מאפשר מונית בת 2 -3)

איזה רכב יציג אמינות גדולה יותר בבגרותו בהנחה שהוא מטופל כמו שצריך?

Peugeot 208 1.2 Active (Manual) , 2014

.It's all about Music & Numbers

:idea:

פורסם

אני אשאל את זה בצורה יותר ישירה -

אם הבחירה היא בין סקודה פאביה דיזל 2013 לקיה ריו דיזל 2013 למונית, איזה רכב יפגין יותר אמינות? בהנחה שהבדלי המחירים הם דיי זניחים.

פורסם

לדעתי בעולם הדיזלים הוואגיות הוכיחו עצמן מעל ומעבר. אישית הייתי הולך על הסקודה

יום טוב גם לך

פורסם

תודה על התגובה!

כיצד ניתן להסביר את זה שיש דווקא יותר מוניות מסוג קאיה ריו?

פורסם

הוא צודק, קיה ריו יש הרבה יותר מהפאביה, לגבי האמינות הריו החדשה תפגין יותר מהפאביה מן הסתם (שמענו על הDSG), ביטוח, טיפולים, וחלפים זולים יותר מהפאביה שיכסחו לכם הרבה כסף לעסק.

פורסם

על סמך מה אתה אומר שהוא צודק? לא הצלחתי למצוא נתוני מסירות מדוייקים ל2013 .

לצעוק שכל גיר DSG מתקלקל כל הזמן גם אני יכול, אבל אני לא , כי זה לא ממש נכון ועובדה שיש מכוניות שנוסעות איתו בלי תקלות. בנוסף , משני הדגמים נמכרו ידניות מה שמוציא את הגיר מהמשוואה , והמוניטין של מנועי הדיזל של וואג טוב מאוד.

גם הריו לא חפה מתקלות.

פורסם

רק מ2014 הריו קיבלה שעון חום מנוע במקום הנורה הישנה, אם הוא מסתכל לכיוון הלוח מחוגים להסתכל על השעון.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם (נערך)

מדובר בפאביה ידנית... לא נתקרב ל-DSG.

שעון חום מנוע לדעתי לא מספיק, צריך גם התראה בצורה של צפצוף ונורה אדומה מהבהבת. למיטב הבנתי, ברכבי קונצרן VAG זה המצב.

האם חלקי החילוף של הפאביה משמעותית יקרים יותר?

עריכה אחרונה על ידי THELAD

פורסם

הריו כבודה במקומה מונח, הייתה לי כזאת שנתיים.

לא משנה מה תעשה, היא לא מתקרבת לכמה של הפאביה/אוקטביה - המנועים טובים יותר בגרמניות, בקיה יש מחלות בדיזל, יש פה בפורום נהג מונית ששכחתי את שמו, שכתב על זה באריכות.

אגב, תשקלו ברצינות פלואנס דיזל ידנית, חסכונית בטירוף, אמינה, מאיצה מצויין. המינוס הוא מזגן מעט חלש, לוקח לו קצת זמן להשתלט על הנפח של הרכב. בפלואנס דיזל של אבא שלי שיפרנו את זה בעזרת השחרת החלונות האחוריים והשמשה האחורית.

פורסם

מצאנו פאביה בת פחות משנתיים 170 אלף ק"מ, 38 כולל מע"מ, 32 ללא מע"מ... פחות מחצי מחיר של פאביה חדשה.

כניראה שנלך על זה, אחרי כל ה**** שאכלנו מהריו, נקווה שהפאביה תהווה חוויה מתקנת.

בשנתיים שמנו על הריו בערך 25 אלף שקל תיקונים. בתפריט: פעמיים ראש מנוע, פעמיים החלפת קולר שמן (מחלה נוראית של הריו הישנה) ושאר מרעין בישין כיד המלך הקוריאני.

נקווה לחוויה מתקנת עם הפאביה...

• תוכן חדש...