Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3285 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 120
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תתחדש, נראה אחלה !

=======================

לא ברור כל הויכוח על גורמי סיכון וסכנת חיים. למה להתווכח ? זה בפירוש עניין סטטיסטי,

ולכל דבר יש טבלה שמתעדכנת על סמך מליוני אנשים ולא ההוא ששמע על חבר של דוד.

בטבלה הזו ליד כל פעילות מופיע מספר שמשקף את הסיכון.

זה מעין פן אקטוארי של ביטוח וניהול סיכונים. יש כאלה המכונים 'לוחות תמותה'.

זה ניסוח של המדען הראשי של משרד התחבורה :

"הורים לא מבינים שאם הם נותנים לילד שלהם לרכוב על אופנוע, הסיכוי שלו להיפגע בתאונת צד גדול יותר מזה של אדם השכוב על גג של מכונית נוסעת", אומר זיו־אב. "כמות ההרוגים על אופנועים גבוהה פי חמש ממכוניות, והסיכוי של רוכב צעיר להגיע לגיל 24 ללא פציעה או מוות הוא 25%", הוא אומר.

ויקי :

A national study by the Australian Transport Safety Bureau (ATS) found that:

• Motorcycle rider death rates increased among all rider age groups between 1998 and 2000
  • Motorcycle rider deaths were nearly 30 times more than drivers of other vehicles
  • Motorcycle riders aged below 40 are 36 times more likely to be killed than other vehicle operators of the same age.
  • Motorcycle riders aged 40 years and over are around 20 times more likely to be killed than other drivers of that same age.[3]

זה מה'מוסד למידע ביטוחי':

• In 2013, motorcyclists were about 26 times more likely than passenger car occupants to die in a crash per vehicle mile traveled and five times more likely to be injured.

NHTSA

• Per mile traveled in 1998, a motorcyclist is approximately 16 times more likely to die in a crash than an automobile occupant. And 3x (times) as likely to be injured.

אז ככל הנראה רוכבי אופנוע מצויים בסכנה גדולה יותר למות בתאונת דרכים,

גם אם הכרתם מישהו שנפל עליו פסנתר וככה הוא מת וגם אם הכרתם אופנוען חי בן 90.

יצויין שבשונה מההתקדמות העצומה לאורך השנים בבטיחות נוסעי רכב,

אין הרבה מה לעשות בשיפור בטיחות האופנוע. יש, ונעשה, אבל אין הרבה מה לעשות.

The first one to get angry loses

פורסם

סיויק , הרשה לי לחלוק עליך ,

גם באופנועים יש התקדמות בבטיחות , הוספה של ABS בשנים האחרונות , ישנה חברת מעילים שמאפשרת כרית אוויר על המעיל, קסדות משופרות , כפפות , מגפים ועוד , אבל זה ברור שלא ישתווה להגנה על נוסע ברכב.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

אתה לא חולק עלי ובגלל זה כתבתי

"

אין

הרבה מה לעשות בשיפור בטיחות האופנוע. יש, ונעשה, אבל אין הרבה מה לעשות."

ובעצם התכוונתי לדבריך, כלומר זה נחמד שעושים מגפיים יותר חזקות, אבל, יו נואו.

כרית האוויר על הרוכב יכולה להיות בשורה לא-גדולה, ככל שזה יתקדם.

The first one to get angry loses

• חודש מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

מה נחשב אצלך למחיר הוגן?

עריכה אחרונה על ידי Cerebral Cortex

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם (נערך)
אני מודה ומתוודה שלא קראתי את הפוסט מתחילתו ועד סופו.

לפותח השירשור, צר לי, לפי דעתי הפוסט איבד מהלגטימיות שלו מתגובה מס 40 לערך. לא כולל התגובה האחרונה שלי.

מה שהיה נכון אז נכון גם עכשיו.

עריכה אחרונה על ידי Cerebral Cortex

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

שמח לשמוע על המכירה.

מה דעתך על הרכב שקנית? למה אין תמונות פנים?

איך המנוע, גיר, אבזור, התנהגות כביש לאחר הזמן שעבר?

איך המעבר באופן כללי מהאופנוע לרכב?

פורסם

בינתיים הרכב שוכב בחנייה ובקושי נוסע בגלל שיצאתי לחופשת לידה וגם שהיתי שבועיים בחול.

מהנסיעות הבודדות שכן ביצעתי בו עולה שיש לו הרבה יתרונות אך גם חסרונות כמו מנוע חלש (1.2), אפשר לחוש איפה חסכו עליך (פלסטיקים מאוד פלסטיקיים, ידית אמצע מאוד קטנה ללא מקום אכסון, מראות בסוכך השמש ללא תאורה וכו') אך בסך הכל האוירה בתא הנוסעים מאוד נעימה.

דבר נוסף שמפריע לי הוא ההגה שמרגיש פשוט כמו מרגרינה ללא כל תחושה ולטעמי הוא קליל מדי.

המעבר מהאופנוע לרכב הוא כרגע נסבל כי אני לא כל כך נוסע אך כשאחזור לעבודה ואאלץ לעמוד בפקקים אני מאמיון שעוד אקלל את כל העולם ואשתו.

אתמול ביקרתי במוזיאון BMW במינכן ועליתי שם על האופנועים בתצוגה ומשהו בהחלט נצבט בלב ובאותו הרגע מאוד התגעגעתי לאופנוע.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

עדכון אחרי שנתיים:

היונדאי נמכרה אחרי 4 חודשים מכיוון שפשוט לא התאימה לי.

חשבתי שאני בקטע של גיר ידני בגלל האופנוע והפקקים של חיפה פשוט הרגו אותי.

התניידתי כחצי שנה בתחבורה ציבורית עד שנשבר לי גם מזה ולאחר מכן מצאתי מיצובישי ספורטבק 2010 עם קילומטרז נמוך להפליא (17k) בגרסת לימיטד המאובזרת לעייפה ויש לי אותה כבר כמעט שנה ורבע.

עדין בכל פעם שעובר לידי אופנוע נצבט הלב אבל אין ספק שהזמן מרפא ועשיתי את הבחירה הנכונה עבורי.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

פורסם

האם יש קשר בין כמות הנפגעים לבין סוג הדו"ג שעליהם הם רכבו?

האם מספר הנפגעים שרכבו על קטנוע או אופנוע הוא זהה?

מבין אלה שרכבו על אופנוע ונפגעו, האם יש חלוקה זהה בין סוג האופנוע (קסטום, ספורט, שטח וכדומה)?

פורסם

לא בטוח לגבי הנתונים, אבל יש להתחשב בזה שהכלים הנפוצים בארץ הם קטנועי 125, אחריהם קטנועי 250 ואחריהם האופנועים הבינוניים (500-700) ורק בסוף הכבדים (800+).

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

יש הרבה פקטורים שמשפיעים על העניין הזה. ניתן לומר שבעלי הכלים הכבדים מתייחסים לרכיבה בצורה רצינית יותר, משתתפים בהדרכות רכיבה ומודעים יותר לרכיבה מאשר בעלי הטוזטוזים. יש שיגידו שבעלי אופנועי התיור שקולים ובוגרים יותר ומבעלי הסופרספורט שבחלקם הם ילדים מתלהבים (ממש לא כולם). ניתן לעשות הרבה הכללות וחלוקות סטטיסטיות.

בסופו של דבר הכל פונקציה של הרוכב, לא הכלי. אם כי כלים כבדים מספקים הגנה אקטיבית גבוהה יותר על ידי מעטפת ביצועים עדיפה.

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...