Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4077 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז במזל רכשנו רכב חדש(: עכשיו אני בדרך שוטף אותו עם צינור של הבית וגילדה בשיטת 2 הדליים (שם דלי אחד עם סבון כלים... ובדלי השני כלום ואז מכניס מטאטא רך לדלי עם הסבון עובר על חלק באוטו ומכנחס לדלי הריק בשביל שישטוף ממנו את הלכלוך ומעביר לדלי עם הסבון וככה ממשיך) כן אני יודע שיש םה 10 תקלות בשביל זה באתי ללמוד הבנתי שיש מגבת מיוחדת שאיתה אפשר לספוג את המים מהאוטו ויש כפפה? שאילתה אפשר לעבור על האוטו בשביל לנקות באמת.. את הכפפה אני תובל בדלי עם סבון? ומה בנוגע לשכבת ההגנה / הלקה של הרכב וכו אשמח שתמליצו על חומרים שאתם ממליצים (סבון /מגבת לייבוש וכפפה לניקוי איתה) וקצת הסברים על מה זה פוליש ,פלסטלינה, אוטם צבע, ווקס ואיך משתמשים בדברים האלה ו באיזה תדירות? (:

תודה מראש וחג שמח!

פורסם

תעצור את השיטה הגרועה שאתה שוטף איתה ועדיף כמה שיותר מהר.

עם מטאטא וסבון כלים אתה לא תשמור על הצבע לאורך זמן.

אם אתה שוטף ככה, חבל על הזמן והאנרגיות שלך, קח את הרכב שלך למכון שטיפה, הם יעשו בדיוק אותו דבר.

רכב שוטפים עם סבון ייעודי לרכב, עם כפפת מיקרופייבר ומייבשים עם מגבת מיקרופייבר טובה.

אתה יכול לקנות סבון בסיסי לרכב כגון זה:

http://www.autostore.co.il/%D7%A9%D7%9E%D7%A4%D7%95-%D7%9C%D7%A8%D7%9B%D7%91-SONAX-Wash.html

ואם יש לך תקציב גדול יותר אתה יכול לקנות סיטרוס או מיסטר פינק אם יש לך כוונה לרכוש גרניק.

הכפפה הזאת מומלצת על ידי חברי הפורום:

http://www.autostore.co.il/151426/%D7%9B%D7%A4%D7%A4%D7%AA-%D7%9E%D7%99%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7%A4%D7%99%D7%99%D7%91%D7%A8

אני משתמש בזאת ומרוצה:

http://www.autostore.co.il/%D7%9B%D7%A4%D7%A4%D7%AA-%D7%A6%D7%9E%D7%A8-%D7%A1%D7%99%D7%A0%D7%98%D7%98%D7%99-Chemical-Guys-Premium-Extra.html

לגביי מגבת:

http://www.autostore.co.il/%D7%9E%D7%92%D7%91%D7%AA-%D7%95%D7%95%D7%A4%D7%9C-%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%91%D7%95%D7%A9-Meguiar-s.html

אני קניתי מגבת UBER מאנגליה, היא לא זולה אבל היא סופגת מצוין והיא חביבת הפורום.

לפחות שיטת שני הדליים שלך נכונה.

לגביי שכבת הגנה, תקנה אוטם צבע או ווקס, מיישמים את זה אחת לכמה חודשים, תלוי בעמידות של המוצר ובתדירות השטיפות שלך, אם תשטוף כל פעם עם סבון כלים, הווקס/האוטם יירד.

לגביי ווקס או אוטם - תפקידם לשמור על הלכה וגם להקנות לרכב מראה יותר מבריק.

פלסטלינה מורידה כל מיני משקעים מהצבע שאתה לא מצליח להוריד עם הסבון. זה עושים פעם בתקופה כשהצבע מלוכלך ואתה רואה שיש דברים שלא יורדים.

פוליש תפקידו להוריד שכבה מיקרונית מהצבע וכך לחדש את מצב הצבע של הרכב, פוליש לא מומלץ לעשות הרבה מכיוון שאם תעשה הרבה פעמים אתה תוריד את שכבות הצבע ברכב. חשוב לציין שעל מנת לקבל תוצאות טובות רצוי להשתמש במכונה. צריך לדעת להשתמש כי אחרת אפשר לשרוף את הצבע ולעשות נזקים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תעצור את השיטה הגרועה שאתה שוטף איתה ועדיף כמה שיותר מהר.

עם מטאטא וסבון כלים אתה לא תשמור על הצבע לאורך זמן.

אם אתה שוטף ככה, חבל על הזמן והאנרגיות שלך, קח את הרכב שלך למכון שטיפה, הם יעשו בדיוק אותו דבר.

רכב שוטפים עם סבון ייעודי לרכב, עם כפפת מיקרופייבר ומייבשים עם מגבת מיקרופייבר טובה.

אתה יכול לקנות סבון בסיסי לרכב כגון זה:

http://www.autostore.co.il/%D7%A9%D7%9E%D7%A4%D7%95-%D7%9C%D7%A8%D7%9B%D7%91-SONAX-Wash.html

ואם יש לך תקציב גדול יותר אתה יכול לקנות סיטרוס או מיסטר פינק אם יש לך כוונה לרכוש גרניק.

הכפפה הזאת מומלצת על ידי חברי הפורום:

http://www.autostore.co.il/151426/%D7%9B%D7%A4%D7%A4%D7%AA-%D7%9E%D7%99%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7%A4%D7%99%D7%99%D7%91%D7%A8

אני משתמש בזאת ומרוצה:

http://www.autostore.co.il/%D7%9B%D7%A4%D7%A4%D7%AA-%D7%A6%D7%9E%D7%A8-%D7%A1%D7%99%D7%A0%D7%98%D7%98%D7%99-Chemical-Guys-Premium-Extra.html

לגביי מגבת:

http://www.autostore.co.il/%D7%9E%D7%92%D7%91%D7%AA-%D7%95%D7%95%D7%A4%D7%9C-%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%91%D7%95%D7%A9-Meguiar-s.html

אני קניתי מגבת UBER מאנגליה, היא לא זולה אבל היא סופגת מצוין והיא חביבת הפורום.

לפחות שיטת שני הדליים שלך נכונה.

לגביי שכבת הגנה, תקנה אוטם צבע או ווקס, מיישמים את זה אחת לכמה חודשים, תלוי בעמידות של המוצר ובתדירות השטיפות שלך, אם תשטוף כל פעם עם סבון כלים, הווקס/האוטם יירד.

לגביי ווקס או אוטם - תפקידם לשמור על הלכה וגם להקנות לרכב מראה יותר מבריק.

פלסטלינה מורידה כל מיני משקעים מהצבע שאתה לא מצליח להוריד עם הסבון. זה עושים פעם בתקופה כשהצבע מלוכלך ואתה רואה שיש דברים שלא יורדים.

פוליש תפקידו להוריד שכבה מיקרונית מהצבע וכך לחדש את מצב הצבע של הרכב, פוליש לא מומלץ לעשות הרבה מכיוון שאם תעשה הרבה פעמים אתה תוריד את שכבות הצבע ברכב. חשוב לציין שעל מנת לקבל תוצאות טובות רצוי להשתמש במכונה. צריך לדעת להשתמש כי אחרת אפשר לשרוף את הצבע ולעשות נזקים.

איזה כלים צריך בשביל אוטם הצבע/הווקס ? הבנתי שמשתמשים רק באחד מהן אין צורך בשניהם? ואיך זה הולך מה עושים כאילו? זה ספרי? זה חומר מסוים? ואיך מעתה והילך לשטוף? להשים סבון בדלי עם מים מכניסים את הכפפה ועוברים על כל האוטו? לאחר מכן עם המגבת מייבשים? ואז עושים עם הווקס/אוטם צבע?

ולפי מה שאמרת פה פוליש עדיף לתת לבעל מקצוע לעשות כי זה יכול גם לשרוף את הצבע?

פורסם

אתה ממשיך לשטוף בשיטת שני הדליים.

לגביי אוטם צבע או ווקס (אתה מיישם אחד מהם, לא את שניהם), אתה צריך פד מריחה. בעקרון בארץ מוכרים פדים כאלו תמורת כמה שקלים בודדים. באיביי אפשר לקנות 12 פדים תמורת פחות מעשרה שקלים.

ווקס או אוטם צבע אתה לא עושה כל שטיפה, נניח אם אתה שוטף כל שבועיים, אז אוטם או ווקס פעם ב2-4 חודשים, תלוי בעמידות.

פוליש (אם לא מדובר על משהו נקודתי), אם אתה לא מיומן אז לדעתי עדיף לתת לבעל מקצוע, ולא לסתם שטיפה אלא לדיטיילרים כמו PDR PLUS, יבגני, סוויס ווקס, יעקב אלטר וכו'.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

אוקי תודה לך!

כמו כן רציתי לדעת מה ההבדלים בין השמפו שהבאת לי ושמפו לוקס וכאלה ראיתי שיש המון סוגי שמפו, לא עדיף לקחת שמפו שכולל בתוכו ווקס? ובשיטה שאמרת זה בסדר לטבול ואז לעבור על האוטו? ראיתי כאלה שמשפריצים ונותנים לסבון זמן על האוטו.

ו בשימוש של אוטם צבע/ווקס זה יכול לגרום נזק כולשהוא תצבע הרכב במקרה של שימוש לא נכון? יש לך אולי מדריך שאני אקרא ממנו?

אני שוטף את הרכב המון,אני מאמין שהשכבת הגנה כבר ירדה

חשוב תודה לך!

פורסם

יש שמפו עם תוספת של ווקס, אתה יכול לרכוש גם כאלו שמפואים. זה לא יזיק.

בשיטה שאמרתי, קודם כל תרטיב את הרכב על מנת לרכך את הלכלוך ולהוריד את הלכלוך הראשוני, ולאחר מכן תמשיך בשיטת שני הדליים ולבסוף תוריד את הסבון עם המים.

כמובן שאם הרכב מאוד מלוכלך אז רצוי לעשות קדם שטיפה, לתת לסבון לשבת על הרכב כמה דקות, להוריד עם מים ואז להמשיך בניקיון בשיטת שני דליים.

פעם בכמה זמן אתה שוטף?

לא שאני יודע, אבל לא נראה לי ששימוש בווקס או אוטם צבע יכול לגרום נזק. רק תשים לב שאתה עובד בזהירות ולא מורח על הפלסטיקה או על החלונות כי קשה מאוד להוריד אח"כ.

פורסם

3 -4 פעמים בבחודש אני שוטף ואני מתכוון אולי צריך עם שפריצר כזה להשפריץ על האוטו את הסבון לתת לו לשבת ורק אז לשטוף אץ כל האוטו ואז לעשות עם הדליים, ויש לך אולי מדריך בשבילי לאוטם צבע / ווקס או איפה אני יכול לקנות את הפדים האלה?

וממש תודה!

פורסם

באוטוסטור או באיביי.

מאיפה אתה בארץ אגב?

פורסם

אם היית מאיזור באר שבע הייתי יכול לעזור לך לפחות בשטיפה, אבל הרצליה זה רחוק :)

בכל מקרה יש פה כמה חבר'ה מהמרכז שאולי יסכימו לעזור לך, בכל מקרה תקפוץ לאוטוסטור בחולון, אחלה של חנות, שירות טוב ובכל מקרה הם בערך היחידים שמייבאים מגוון של מוצרי דיטיילינג :)

• תוכן חדש...