Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4070 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, זה נושא שמאוד מאוד חורה ומציק לי.

לפי תקנות משרד התחבורה, כל רכב חייב לעמוד בתקנות של זיהום אוויר הנמדדות בפרמטרים של 4 גזים.

הרכיב שאחראי לטפל בבעיית זיהום אוויר ממערכת הפליטה של הרכב הוא בעצם הממיר הקטליטי, אשר חייב להיות מותקן ברכבים.

מה שמאוד מרגיז, הוא שהמדינה בעצם כופה על האזרח תקנות זיהום אוויר, אך לא מתחייבת או נותנת גיבוי ממשלתי בכל הנוגע לתקנה זו כמו בארצות הברית לדוגמא.

כל מקום שאני רואה האחריות הכי ארוכה שיש לממיר, היא לממיר מקורי ולשנה אחת בלבד. בעוד שבארצות הברית, היצרן והספק מחוייבים לתת לרכיב 5 שנות אחריות או 80,000 ק"מ וזה מגובה בתקנות של זיהום האוויר שם.

ישנם יצרנים כמו Bosal ו Emico שמעניקות בכל מקום אחר בעולם לפחות 2 שנות אחריות.

השאלה שלי היא פשוטה, אבל התשובה לה אני כל כך משווע עדיין לא נמצאה.

למה לכל הרוחות, במדינתנו הנהורה, האחריות לרכיב הזה היא חצי שנה לכל התחליפיים ושנה למקוריים. ואין בנושא זה שום תקנה של משרד התחבורה (לפי מה שידוע לי).

בואו תתפתחו לי את העיניים בבקשה, כי ביררתי מול Emico (עדיין מחכה לתשובה של Bosal), והם אמרו שהם נותנים אחריות יצרן למינימום שנה בכל העולם. האם היבואנים בארץ מנסים להתנער, ובהצלחה, מהמחויבות של יצירת קשר מול היצרן?

דרך אגב, בארצות הברית, ובפרט בקליפורניה, ישנה מן פרוצדורת רישום של נסיבות החלפת הממיר שעליו מחוייבים לחתום ולהצהיר האדם שסיפק והתקין את הממיר, ובעל הרכב.

אני מקווה שתקחו את הנושא הזה ברצינות, ושיהיו פה תשובות ענייניות.

דיוו פורה ונעים.

פורסם

אתה בעצמך כותב שיש חברות שנותנות אחריות עולמית לשנתיים אז פשוט קנה מהם.

אם אתה רוצה אחריות ל 4 שנים הם ישמחו לתת לך תמורת מחיר כפול.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

זה לא קשור למחיר - מדובר באחריות של המדינה.

נושא נוסף שהייתי מוסיף זה העכירות של הפנסים.

מאז שנכנסו התקנות של הוצאת פנסי זכוכית אתה רואה הרבה כלי רכב שקרינת ה UV פשוט גרמה לעכירות הפנסים,

אבל לא קיימת בכלל אחריות של היצרנים כאן (אפילו שמחיר הפנס עבורם הוזל) ואחרי כמה שנים (תלוי בחשיפה לשמש) יש עכירות

אבל אף יצרן רכב לא נותן אחריות על כך. למה?? שאלה טובה

קובי

:-)

פורסם

1. המדינה לא דואגת לך כי לא אכפת לה ממך.

2. תוספת פיקוח מטעם המדינה לא תעזור לך (ראה סעיף 1).

הפתרון הוא לפתוח את השוק ליבוא ולתחרות, כמו בכל ענף אחר.

דני

פורסם

האמת שאני לא מבין את מטרת השרשור.

תקנות זיהום אויר מיועדות לרווחת תושבי המדינה. עצם הקיום של התקנות והפיקוח על שמירתם יש בהם מן התועלת לאזרחים. אמנם הביצוע לעיתים לוקה בחסר (כמו להעביר רכב שנמצא מזהם טסט רק כי רכש תוסף מהחנות הצמודה), אבל זאת לא סיבה להתלונן על עצם קיום התקנים.

באותה המידה אתה יכול להתלונן שהמדינה כופה עליך בניית בית יקרה בגלל שהיא מתעקשת שהמבנה יעמוד בתקנים המתאימים לתאוצות הקרקע הצפויות בזמן רעידת אדמה במקום מגוריך. כך גם כל מקרה אחר של תקינה שיש מאחוריה עלות.

אתה רוצה מדינת עולם שלישי? שם אין, לרוב, תקנות איכות סביבה, תקני בניה, חוקי עבודה וניצול קטינים (אני מדבר על ניצול קטינים בעבודה לא משהו אחר) ועוד שלל תקנות וחוקים שהתוצר שלהם הוא גם תוספת עלויות לתושבים.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

תקנות זיהום אויר מיועדות לרווחת תושבי המדינה.

אין ספק.

והעובדה שאיך שהוא יוצא שכולנו משלמים הרבה וכמה מקורבים ל- מרוויחים הרבה, היא מקרית לחלוטין.

כמו בכל החוקים האחרים שגם הם לטובתנו.

דני

פורסם (נערך)

כמו ששיערתי לעצמי, לא הבנתם את העניין והנקודה אליה אני מכוון.

אני לא בא נגד תקנות זיהום האוויר של משרד התחבורה, אני פשוט לא מבין למה ברוב מדינות אירופה וארצות הברית, הממשל מחייב יצרנים באחריות שלא פוחתת משנתיים לאירופה ו5 שנים לאמריקה. בעוד כאן בארץ אין פיקוח על כל הנושא הזה, כפי שרשמתי. החלפת ממיר בארה"ב לדוגמא, חייבת להיות מתועדת במשרד התחבורה של המדינה בה נמצא האזרח. בקליפורניה מקפידים ומחמירים על נושא זה אפילו יותר!

אני רק רוצה לדעת למה המדינה גם לא מפקחת על כל הנושא הזה באותה הצורה, ועל הדרך מגינה על הצרכן.

מקווה שהבררתי את עצמי טוב יותר עכשיו.

אריאל, אני לא רוצה שהמדינה תדאג לי לממיר, אני רוצה שהיא תדאג לפקח על תקנה שהיא קבעה בכל המשורים ולא רק בטסט השנתי, כולל הגנת הצרכן.

עריכה אחרונה על ידי Black.Mamba
פורסם

אולי אתה לא הבנת, שהתשובה היא:

שיתנו לנו ליבא מה שנרצה, ושלא יעשו טובות. נסתדר בלי הטובות שלהם הרבה יותר טוב.

אתה צריך שמישהו יחייב משווק של מחשבים לתת לך אחריות של X שנים? יש תחרות, הכל פתוח, המחיר זול, הסחורה טובה, יש אחריות, אין צבא פקידים שמטרידים את כולנו וממומנים מהמיסים שלנו. מבחינתי זה בסדר.

דני

פורסם

אתה צריך, ועוד איך! למה אתה מקבל לפחות שנתיים אחריות על האוטו? כי המדינה קבעה!. למה אתה מקבל אחריות של כמה חודשים על טיפול במוסך? כי המדינה קבעה. ולא חסרות דוגמאות.

אני עם פות"ש בעניין. שתהיה מחויבות מינימלית לתת שירות ואחריות לחלקים האלה, כמו שנהוג בעולם המפותח שפות"ש נתן דוגמאות ממנו.

פורסם

דני:

לכל מכשיר חשמלי שמחירו מעל 150 ש"ח חובה לתת אחריות לשנה. כך קובעות תקנות הגנת הצרכן של מדינת ישראל, לא משאירה זאת לשיקול דעתו של היצרן או היבואן. היבואן רשאי להאריך את האחריות, אבל לא לקצרה.

כאשר קניתי מחשב בארה"ב קיבלתי אחריות לשבועיים. פות"ש מתכוון לכך שבמדינות נאורות יש חובה לתת אחריות לממיר הקטליטי ל-2-5 שנים, ורוצה תקנה דומה גם אצלנו. יש בכך הגיון - יבואן שמחוייב לתת אחריות ארוכה מחויב, למעשה, למכור מוצר איכותי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אתה מקבל מינימום שנתיים אחריות כי אתה משלם על זה. זו לא פריבילגיה לאזרחי ישראל הנאמנים.

החוק הזה מאפשר ליבואנים למכור ממירים לא-איכותיים בעלי אורך חיים קצר (כי שנה זה כלום, אין ממיר שיהרס אחרי שנה) במחירים יקרים. זה גם תקף לעוד סוגי מוצרים.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

פרש איטי, התקנות מחייבות אחריות לשנה. היבואן\יצרן\מפיץ רשאי לקבוע תקופה ארוכה יותר, וכמובן שמתמחר את האחריות במסגרת מחיר המוצר. הדגש שלי הוא על כך שהרעיון של פות"ש יסנן מוצרים מאיכות ירודה - מוצר שאיכותו לא מספקת (גם אם כחדש הוא עומד בתקנים) יגרום ליבואן הוצאות גדולות על תיקון\החלפה, ולכן יבואנים יימנעו מיבוא מוצרים ירודים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אבל שנה זה לא טווח זמן ריאלי לממיר נורמלי, לפחות לדעתי. נוצר מצב שיבואן יכול לקנות רק מוצרים ממש זולים, לתת עליהם אחריות מטעמו לשנה ולמכור אותם ברווח גדול מהמחיר המקורי.

לא משתלם לו לייבא מוצר איכותי יותר עם אחריות יצרן ארוכה כי הרווח קטן יותר במצב הזה.

מי נדפק מזה? רק הצרכן.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...